Reklama

Reklama

Godzilla

  • USA Godzilla (více)
Trailer 2

Nejznámější impozantní monstrum na světě se ve filmu postaví proti zlým nestvůrám ohrožujícím samou existenci lidstva, kterým vdechla život vědecká arogance lidí. (Warner Bros. CZ)

Recenze (1 622)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Tak tak za slabé tři. Nikdo a nic mě absolutně za celou dobu nezajímal/o. Krom poslední dvacetiminutovky, kdy filmu najednou Edwards vpíchne jehlu s adrenalinem, jde o absolutně sterilní a nezáživnou záležitost, ke které není nic moc co říci. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Je to zaujímavý film, na jednej strane by som povedal, že je to, ako keby pokračovanie filmu Cloverfield, možno trochu temnejšie a k tomu sa tam priplietla Godzilla. Verzia od režiséra Rolanda Emmericha bola možno o trochu lepšia, hoci nová verzia bola lepšia na vizuálne efekty. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Godzilla má nadváhu... To je asi to nejzásadnější... (ale zase je, jak jsem byl upozorněn, věrná původní japonské kolegyni). Tím pádem je tento můj postřeh naprosto irelevantní... No nic... A je domácím mazlíčkem v boji proti "zlým nestvůrám ohrožujícím samou existenci lidstva"... Takhle slabě je vystavěno pozadí řeže dvou živočisných druhů, respektive tří obr monster... Na držku si dávají pěkně, lidstvo tupě přihlíží a přesunuje atomovky z bodu A do bodu B a opět tupě přihlíží... A závěrečný ponor je jak ze Zachraňte Widzillu 15: Loučení s profesorem... ()

FaceMan 

všechny recenze uživatele

Impozantní, skvostné a pre mňa to je veľké prekvapenie. Predchádzajúce filmy o Godzille som nevidel čo som celkom rád. Vôbec som nevedel čo mám od toho čakať a s traileru ma to moc nezaujalo tak som sa do toho neponáhľal. Počas celého filmu som sa ani raz nenudil aj keď to malo pár hluchých miest ale dali sa prehliadnuť. Warner na čele s Edwardsom stvorili nádherné monštrum s kt. mohli vyťažiť ešte o niečo viac. skvelé spracovanie po vizuálnej stránke a úžasná atmosféra celého filmu. Uvítal by som ešte jeden-dva fighty medzi godzillou a mutom. To je pre mňa len také malé mínus. V konečnom dôsledkú to môžem opísať jedným slovom "Nádhera". ()

dvopet 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně hůře hodnotitelný snímek, protože díky neznalosti předchozí řady filmů s tímto slavným monstrem nemůžu plně docenit Edwardsovu (údajnou) syntézu motivů a přístupů. Každopádně technická stránka a dějový spád jsou zábavné a kdyby se filmu podařilo mě udržet ve stejném rozpoložení i v poslední čtvrtině stopáže, hodnotil bych o hvězdičku výše. V přímém srovnání ale u mě vítězí Reevesův Cloverfield. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Celkové prevedenie bolo trochu také undegroundové, čo sa v dnešnej dobe už nevidí. Také, rozvláčne, ale s myšlienkou, s pristorom na zamyslenie, predvídavosť. Godzilla sama o sebe že wow. Obrovská, deštrukčná. MUTO taktiež prekvapili. Ich súboje boli nanajvýš zaujímavé, aj keď paradoxne nedostali toľko priestoru, čo by si možno zaslúžili. A to je práve to, že to nesklzlo do blockbustera, ale udržalo si to nadhľad. Na druhej strane ale proste nemôžem odpustiť tie chyby čo sa tam objavili, najmä s EMP a veškerou elektronikou. Ale bolo to fakt ohromné. Štyri nemôžem dať, lebo to nemám s čím porovnať, ale silné tri s radosťou a pri dvojke už snáď aj v kine. 3 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi povedená a poměrně zábavná věc s hustýma titulkama. Čekal jsem, že to bude dost blbost, jelikož originály jsem neviděl a Emmerichova Godzilla je prostě strašnej film, to snad víme všichni. Ale tohle, to je fakt skvělý. Godzilla není moc vidět, což je rozhodně obrovský pozitivum, neboť tam nebyla moc dlouho, což filmu prospělo, ale její delší přítomnost by rozhodně nevadila... Konec byl super a o pokračování si to přímo říká a je to asi první letošní film, u kterého jsem se fakt začal těšit na druhý díl. A navíc bylo skvělý i obsazení - hlavně Elizabeth Olsen, kam se hrabou její ségry dvojčata, tohle je herečka!!! Bryan Cranston je správnej pán a role mu sedla jak ulitá, Aaron Taylor-Johnson je taky v poho, takže já jsem spokojenej. Film šlape jako hodinky, pořád se tam něco děje (i když to není nikterak originální, že) ale má to i celkem atmosféru a napětí, samozřejmě ale v únosné míře. Mě to prostě bavilo a musím říct, že tenhle film byl pro mě osobně celkem velké překvapení, takže rozhodně můžu doporučit, ale nic chytrého od toho nečekejte. P.S.: Zase to San Francisco, paráda. 80%. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Tak tahle verze legendární Gojiry se tedy opravdu povedla. Atmosférické, působivé a neuvěřitelně zajímavé zpracování v podání pro mě dosud neznámého Garetha Edwardse, který se se svým prvním skutečně vysokorozpočtovým blockbusterem popasoval na výbornou - tj. podařilo se mu (na rozdíl od Emmericha a hlavně nebožáka del Tora, jehož monstr-roboti zase mně moc nesedli) zachytit to nejlepší z japonské mangy a napasovat to do amerického blockbusteru, jehož nejlepší prvky si taktéž ponechal a k mému potěšení omezil nebo se úplně zbavil těch otravných prvků... například samoúčelného CGI. Vedle celkového minimalismu (či aspoň výrazné snahy) a zajímavé perspektivy vyprávění oceňuji výtečnou kameru, takřka geniální střih a již zmíněnou atmosféru. Takovéhle blockbustery musí být z hlediska producentů noční můra, protože je jasné, že sklidí velmi rozporuplné reakce a tudíž návratnost je sázkou do loterie. Proto se stydím, že jsem takovýto počin nepodpořil v kině. Každopádně dvojku už si ve 3D ujít nenechám. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Opět jsem měl pocit, že se dívám na Asylum produkci. MegaLizard vs. MegaArachnid. Ze soubojů by šlo vyždímat o dost více, až si budu chtít příště pustit nějaké velké obludy, sáhnu radši po Asylum, tam se aspoň člověk pobaví. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Touha po katastrofických bijácích mě naštěstí opustila již před pár lety, není ale vůbec na škodu využít nekonečné filmové rozmanitosti a po delší odmlce opět do tohoto soudku zabruslit. Prozatím nejnovější (nepočítaje komorné každoroční rebooty ryze pro japonské obecenstvo) verzi příběhu nejimpozantnějšího monstra jsem si stáhnul již kdysi v létě roku 2014, abych zcela neosloven celkovým pojetím u filmu stanul tak do 40. minuty a nikdy mu nedopřál novou šanci. Bylo mi absolutně jedno, že jsem jí nespravedlivě udělil 1 hvězdu, i když jsem na to neměl sebemenší právo, až velmi nedávno jsem ji s uvědoměním velké chyby odstranil a dnes mohu hodnotit s čistým štítem. Dle celkového ohlasu je Edwardsova Godzilla hodně rozporuplným akčním spektáklem, mě jako někdejšího fanouška monster sci-fi ale na celé dvě hodiny zabavila a to mi v případě jinak tak očividného a jednoduchého filmu stačí. Možná, že dokonce vyrazím v příštím roce do kina na sequel. ()

Maik22 

všechny recenze uživatele

Měl jsem Godzillu vždy za zákeřnou potvoru, která nás tady všechny sežere a zničí a ono ejhle, vyklubalo se z toho monstrum, které zachrání jak jinak než Ameriku...pardón, chtěl jsem říci "náš malinkatý lidský svět". Mr. Godzilla je jenom malou rybkou ve velkém akvárku a hlavní roli zde spíše zastupuje mutantí samec (i se svou starou,které musí pěkně smrdět z kotle) jménem MUTA. To vás při sledování tak dokonale zmate, že se sami zamýšlíte nad tím, komu vlastně budete fandit a o čem tohle všechno bude?Nebo pouze stačí vypnout mozek a užívat si dobrodružství. Musím říct, že atmosféra mě dokonale pohltila a krom prvních 15 minut, kdy jsem se vážně nudil při povinné scéně návratu vojáka go home jsem si to náramně užil. O akci a dobrodružství nebylo vážně nouze, a některé zvukové pasáže vás nutily být stále ve střehu. 80% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Patřím ke generaci, která vyrostla na Godzille z roku 1998, takže tento návrat ke klasické japonské Godzille byl pro mě trochu WTF. Ale všechny palce nahoru, protože zpracování a akčnost snímku je nadčasová. Postavy jsou sympatické a i když jsou klišoidně načrtnuté (muž je voják, žena sestřička), tak si vás získají. Snímek skýtá nejedno překvapení v ději a posunuje nově oblíbený kaiju movie na nový level. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsme se vydala do IMAXu na trikovou smršť ;-) Jelikož mám moc ráda vtipem nasáklou Godzillu z 98, tak jsem doufala, že uvidím něco ve stejném duchu.. Opak byl bohužel pravdou a kdyby ty bestie ve filmu tak nevřeštěly, tak snad hodím i šlofíka.. Důležité na tomhle filmu byla pravděpodobně recyklace animovaných "postaviček" příšerek z "Pacific Rim", takže základní kostra příběhu byla postavena na boji oblud a demolici měst. Jakýkoliv další příběh "lidských" hrdinů byla jen hodně nepovedená omáčka.. Aaron Taylor-Johnson se mi rozhodně líbil víc jako joudovský pokus o superhrdinu ve filmu "Kick-Ass" než testosteronem a steroidy nadopovaný vojcl mimo službu.. Jediná sranda ve filmu byla asi ta, když lidičky stříleli z obyčejných zbraní na 100 metrová monstra, schovávali se s rozsvícenou baterkou, hlavní hrdina se obludám vždycky připlete do cesty, i když nemají stejné cíle apod. Kdyby tvůrci filmu natočili raději dvouhodinový zápas příšer bez protivné, nudné, nerealistické a stupidní omáčky, tak by myslím udělali lépe.. Třeba něco ve stylu putování s dinosaury.. Tohle totiž vzniklo pouze za účelem přihřát si polívčičku v době, kdy táhnou gigantické potvory - a ve spojení se slavným jménem to může hodit pořádnej balík.. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jedna z věcí, kterou nová Godzilla slibovala, ale nepodařilo se jí doručit, byl vyspělý scénář s důrazem na rodinné drama. Ale kdo jde proboha do kina na Godzillu, aby viděl něco takovýho? Takže ne, vážně mi nevadilo, že je rodinnej příběh jednoduchoučkej, scénář přesto není šablonovitej a drží pohromadě, dává smysl, na rozdíl od Pacific Rimu vás neurazí svojí blbostí. Co se týče nějakýho mrazení v zádech, který dokázaly přinýst trailery, tak to se z finálního výsledku taky poněkud vytratilo. Místo toho je naservírovanej v podstatě jeden velkej fan service. A vadí to někomu? Mně teda rozhodně ne. Vlastně mi přijde celá ta vata, kdy na plátně neni ani jedno z monster, jako dost důležitej a poměrně chytrej prvek, protože nekončící bitka kaiju by se taky rychle zajedla. Snímek dávkuje tu hlavní popcornovou podívanou postupně, takže když se Godzilla poprvý postaví v plný parádě, vlastně se ještě žádný pořádný akce člověk nedočká, film napíná a napíná, až skoro na konci si pak Muta a Godzilla pořádně rozbíjej držky, to se pak dostane fanouškovi snad všechno, co chtěl. Godzilla je v tomhle snímku vykreslenej jako superhrdina a byla tam dokonce scéna, kdy řve na kameru, a já si jen s pobaveným úsměvem řikal: „No tak! Teď už se jen předvádíš.“ Takže jedna z věcí, kterou nová Godzilla slibovala a podařilo se jí doručit, bylo kompletní zastínění Emmerichovky ve všech ohledech. Když se Tatopoulos a Zilla koukali navzájem do očí, nedělalo to se mnou nic. Když se Ford a Král monster podívali navzájem do očí, cejtil jsem velkej pocit zadostiučinění. Těšil jsem se na Godzillu jak naposled leda na Revenge of the Sith a film mě nezklamal ani v jedný jediný maličkosti. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Z Godzilly se stal miláček davů a zachránce světa, z Aarona pro mě skvělý herec a z celého filmu celkem průměrná počítačová hra. Vyzdvihuji příběh kolem doktora Serizawa. ()

Gar-mogoth 

všechny recenze uživatele

Znáte takový ten film, který vás 2 hodiny atmosférou tlačí do sedačky, a nic vám neukáže, aby se to mohlo vybalit až ve finále? Znáte takový ten film, ve kterém se "ty vole, to je super" střídá s (ať už pro úmyslné vtípky nebo občas malinkou pitomost) uchechtáváním, ale vetšinou jenom zíráte, posloucháte (zvuk je velkolepý) a všecko žerete? Tak jsem vám docela slušně popsal novou Godzillu. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám to nechce číst celé (a ani se vám nedivím), přečtěte si alespoň poslední odstavec. _._._._._._ Před shlédnutím nové Godzilly v kině jsem se rozhodl shlédnout některé díly z původní série. A udělal jsem dobře. Bez znalosti původní Gojira série bych asi šel s hodnocením jako mnoho zdejších uživatelů níž. Jinak by mi přišel modrý plamen, který monstrum plive, jako totální blbost, odkaz na rok 1954 (1. Godzilla) by mi nic neřekl a na schématu Godzilla-ochránkyně vs. "monstrum XYZ", které je pro většinu Gojira filmů typické bych neviděl nic zajímavého. A všechny zápory filmu mají i původní Godzilly, tj. přihlouplý nelogický děj a nudné, nepotřebné rádoby dojemné osudy "hlavních hrdinů" (tím skutečný hlavním hrdinou je samozřejmě Godzilla) - tady ale nejsem schopen posoudit, do jaké míry jde o záměr. _._._._._._ Ocenit musím velmi pěknou japonskou stylizaci. Bojuje se sice v San Franciscu, východní atmosféru filmu dodávají scény z čínské čtvrti a občasné japonské prvky v soundtracku. Efekty jsou samozřejmě špičkové a naštěstí nejsou kýčovité, naopak střídmé a velice přesvědčivé, film tak působí velice stylovým (nehezké slovo, nic lepšího mě však nenapadá) temným dojmem. Vypíchl bych tři esteticky dokonalé scény: a) rudé lampiony s Godzillou na pozadí, která se vynořuje z černého oblaku prachu b) volný pád vstříc bojem postiženému San Franciscu za doprovodu magické hudby, která není nepodobná té z Vesmírné odysey (monolit na Měsíci). c) epické chrlení "modrého ohně", který ozářil SF skryté v kouři. _._._._._._ Takže... Nová Godzilla funguje skvěle jako pocta bezmála třicítce klasických Gojira filmů, a to díky výborné japonsky laděné temné atmosféře a odkazům na původní filmy. Jak funguje bez znalosti starých snímků o obřím ještěrovi nedovedu posoudit, ale věřím, že by dojem z filmu částečně zachránil alespoň vytříbený vizuál. ()

Související novinky

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

21.02.2024

Kolem dinosauří série začíná opět být čím dál víc rušno. Není tomu ani tolik dnů od chvíle, co jste se zde mohli dočíst, že ohledně natočení nového dílu Jurského světa z pera scenáristy prvních dvou… (více)

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

07.12.2020

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. zveřejnilo své plány pro zavedení bezprecedentního modelu distribuce na rok 2021, v jehož rámci by mohlo uvést veškeré své nové snímky v… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

26.05.2020

Nadcházející snímek Godzilla vs. Kong režiséra Adama Wingarda, jenž má zakončit čtyřdílnou filmovou sérii odstartovanou filmem Godzilla z roku 2014, měl původně dorazit už tento měsíc. Později byl… (více)

Reklama

Reklama