Reklama

Reklama

Plácido Domingo: Moje největší role

  • Česko Plácido Domingo: Mé největší role (více)

Obsahy(1)

Domingo vystoupil v 3400 představeních a sehrál 130 rolí. Navíc dirigoval kolem 450 zpěvoherních večerů, je generálním ředitelem Washingtonské národní opery a losangeleského operního domu a založil mezinárodní pěveckou soutěž Operalia. V říjnu 2009 mu švédský král udělil Cenu Birgit Nilssonové ve výši jednoho miliónu dolarů, což je nejprestižnější operní ocenění. Domingo přešel v devadesátých letech ze světa klasické hudby do popové oblasti, když se spojil se svými kolegy Lucianem Pavarottim a José Carrerasem, a tak vytvořili trojici tenoristů, kteří svým účinkováním po celém světě získali opeře zcela nové publikum. Film se ohlíží zpět na některé z jeho nejslavnějších postav v "Carmen", "Otellovi", "Tosce" i dalších operách a zkoumá, jak Domingo získal přídomek největšího tenoristy v historii. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem jako medailonek k 80.narozeninám umělce na Čt Art. Nejsem příznivcem ani odpůrcem tohoto žánru, ale ukázek zde pro mě bylo nepříjemně moc. ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument, Domingovy komentáře k La Fanciulla del West, Samsonovi nebo Otellovi mne opravdu dojaly. Všechno nejlepší k sedmdesátinám a hodně zdraví a energie do dalších let, Plácido! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv operu moc nemusím, je třeba uznat velikost Placida Dominga v operním zpěvu. Dokument jej přibližuje ve dvou rovinách - je s ním veden rozovor a zázoveň sledujeme jeho slavné pěvecké árie v různých neméně slavných operách. Pro milovníky opery nezbytné, pro ostatní poměrně dlouhý a ne až zas tak výjimečný dokument. ()

Reklama

Reklama