Reklama

Reklama

Plácido Domingo: Moje největší role

  • Česko Plácido Domingo: Mé největší role (více)

Obsahy(1)

Domingo vystoupil v 3400 představeních a sehrál 130 rolí. Navíc dirigoval kolem 450 zpěvoherních večerů, je generálním ředitelem Washingtonské národní opery a losangeleského operního domu a založil mezinárodní pěveckou soutěž Operalia. V říjnu 2009 mu švédský král udělil Cenu Birgit Nilssonové ve výši jednoho miliónu dolarů, což je nejprestižnější operní ocenění. Domingo přešel v devadesátých letech ze světa klasické hudby do popové oblasti, když se spojil se svými kolegy Lucianem Pavarottim a José Carrerasem, a tak vytvořili trojici tenoristů, kteří svým účinkováním po celém světě získali opeře zcela nové publikum. Film se ohlíží zpět na některé z jeho nejslavnějších postav v "Carmen", "Otellovi", "Tosce" i dalších operách a zkoumá, jak Domingo získal přídomek největšího tenoristy v historii. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marci 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument, Domingovy komentáře k La Fanciulla del West, Samsonovi nebo Otellovi mne opravdu dojaly. Všechno nejlepší k sedmdesátinám a hodně zdraví a energie do dalších let, Plácido! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem jako medailonek k 80.narozeninám umělce na Čt Art. Nejsem příznivcem ani odpůrcem tohoto žánru, ale ukázek zde pro mě bylo nepříjemně moc. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv operu moc nemusím, je třeba uznat velikost Placida Dominga v operním zpěvu. Dokument jej přibližuje ve dvou rovinách - je s ním veden rozovor a zázoveň sledujeme jeho slavné pěvecké árie v různých neméně slavných operách. Pro milovníky opery nezbytné, pro ostatní poměrně dlouhý a ne až zas tak výjimečný dokument. ()

Reklama

Reklama