Reklama

Reklama

83. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 83rd Annual Academy Awards
všechny plakáty
Rozhovor 12
Publicistický
USA, 2011, 180 min

Účinkují:

James Franco, Anne Hathaway, Oprah Winfrey, Jeff Bridges, Sandra Bullock, Marisa Tomei, Halle Berry, Alan Menken, Randy Newman, Robert Downey Jr. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

83. ročník udílení prestižních cen Americké filmové akademie za rok 2010 proběhne v Hollywoodu 27. února 2011. Diváci HBO mohou sledovat přímý přenos v pondělí 28. února ve dvě hodiny ráno a ten samý den ve 21 hodin bude uveden devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera.  Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po třiaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2010. Tím okamžikem bude pondělí 28. února ve dvě hodiny ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (139)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Přístup balvana Franca k Oscarům by se dal charakterizovat takto: Frankly, my dear, I don´t give a damn. Ve 127 hodinách mu odpadla ruka, tady evidentně ústa a mozek. Anne Hathaway zas působila jako postava Rachel Berry z Glee, klubko nervózní energie, které se (bohužel) nedá vypnout. Jako kdyby si každý z nich vzal jinou drogu. V kombinaci s několika podivnými kolážemi to byl největší moderátorský výbuch poslední dekády. Mládí vzad, geronti /nebo Gervais nebo klokan Jackman/ na pódium. /originální verze/ ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Předávání Oscarů bývalo téměř vždy zábavné, vedené inteligentním humorem moderátora. To, co předvedla letošní dvojice nemělo ani s jedním z přívlasků nic společného. Je smutné, že zrovna v roce, kdy výsledky dopadly téměř podle mých představ, měl večer tak zoufale nudný průběh. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Z cen mám radost převelikou, z průběhu slavnostního večera už nikoli. Nuda, nuda, šeď, šeď, nemastné neslané. Ale tak nemůžu mít všechno. Loni jsem byla s předvedenou show vcelku spokojená, s udělenými cenami už nikoli. Letos se to obrátilo. Třeba se dožiju zase po letech ročníku, kdy budu nadšená jak průběhem večera, tak udělenými cenami. Já chci Rickyho Gervaise!!! ()

woody 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že Franca i Hathawayovou museli zachraňovat matador Billy Crystal, mrtvý Bob Hope a takřka stoletý Kirk Douglas pwnující půlku Hollywoodu, ale zároveň to o něčem vypovídá ... Holt potvrzení, že nová generace ještě nedorostla do takové velikosti, aby utáhli show jen díky twitterování a převlékání do ženských šatů (wut). Komici se jako moderátoři nenajímali pro nic za nic, víme. Zatím nejhorší ceremoniál, co jsem viděl (z těch osmi). Příští rok chci za moderátora Charlieho Sheena! (ceny jsou naopak ve správných rukou, Rule, Britannia!) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ležérní James, skvostná Anne a nezklamávající pohoda, vtípky, příjemná pomrkávání, protahované děkovačky a neutuchající pocit, že jsem vážně uprostřed toho všeho dění. Co se týče rozdělení cen možná lehce předvídatelný ročník, což ale ve většině případů vůbec nebylo na škodu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mnohé stížnosti na příliš rozverné a nefungující moderátorské duo mě na půl míjejí, možná nepředvedli nic extra, možná se nezapíšou do historie jako Ricky Gervais, ale večerem nás zvládli provést jakž takž sympatickým a osvěžujícím způsobem. Napětí z udělování cen bylo však mírnější, nejspíš díky slabšímu osobnímu vztahu k tehdy nominovaným snímkům... 6/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Moje druhé předávání Oscarů... A nuda nuda, šeď šeď. Martin s Baldwinem byli sice výrazně trapnější, než Franco a Hathaway, zároveň se ale vloni našlo několik vrcholů, které v letošní konstantní nezajímavosti chyběly... Výsledkem je tedy naprosto nezajímavý večer, který začal a skončil, aniž by dokázal zanechat nějaké dojmy (kromě rozhořčení nad nominacemi a některými výsledky, které ale s řemeslnou kvalitou večera nemají nic společného)... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Srovnávám s loňskem, jiné předávání neviděl jsem. Celkově horší a nudnější oproti loňsku. Franco s Hathawayovou jsou největší omyl letošního ročníku. Prvně jmenovaný tam jen stál a přihlouple se usmíval, Anne se taky moc nepředvedla (ale to jde asi na vrub scénáristům). Oproti Baldwinovi s Martinem z loňska dost velký pokles, vtipných momentů pomálu (pár koláží z nominovaných filmů). Nechápu třeba, proč už animované postavičky neměly svůj proslov před vyhlášením animované kategorie. Nejlepším momentem večera tak byla (hláškujícího Baldachýna nepočítám) závěrečná koláž podbarvená "královou řečí". ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Na fenoménu Oscarů mě fascinuje mnoho věcí, mimo jiné například to, jak unylé a nudné písně jsou vydávány za nejlepší, dále jak plastově vypadají všichni lidé, respektive většinou ženy, případně jak opravdu zajímavé filmy zůstávají kompletně nepovšimnuty. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.2/10] | me: Určite viac ma bavila dvojica Martin - Baldwin. Možno je "fresh" nechať to celé na mladých, ale ja vravím, že skúsenosti sa odzrkadľujú v mnohých smeroch, pričom jedným z nich je aj humor. Netvrdím, že účinkovanie ústrednej dvojice Franco - Hathaway bolo vyslovene nudné, to nie. Ale už len v porovnaní s minulým rokom to bolo viac strojené a silenejšie. Samotné výsledky ma vôbec neprekvapili a viacmenej sa stotožňujem s jednotlivými cenami, hoci ja by som Inception-u určite pridal ešte nejakú z hlavných sošiek. Ďakovačky neboli ničím výrazné, štandard. Ale to čo ma ozaj dostalo bola scéna. Musím povedať, že celkové audiovizuálne prevedenie tohtoročného Oscara bolo veľmi premyslené a premakané a pôsobilo celkovo veľmi príjemne. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Moje první sledování oscarů (ano, stydím se, ale dříve mi prostě stačily výsledky, příští rok se ovšem snad dostanu i k úplně přímému přenosu) a dopadlo co se týče výsledků velmi slušně. SPOILERy dokonce nejslušněji za tu dobu, co tyhle ocenění pozoruji. Tentokrát akademie nikoho ani trochu neupřednostnila (což pak vede k trestuhodnému přehlížení někoho jiného) a všem se dostalo takové pozornosti, kterou si zasloužili. Nominace a jemné znechucení s nimi se pojící vyplývající s přehlídnutí Nolana jako režiséra je zapomenuto, tentokrát i film tohoto režiséra dokonalých filmů dostal zasloužené odměny. Mohl bych trochu nesouhlasit s tím, že opět jenom v technických oceněních, ale právě tam Nolanovy snímky září nejvíce a v těch hlavních cenách přece jen musíme brát v úvahu akademickou posedlost jistým žánrem. A pravdou je, že tam si to ty filmy, které zvítězily zasloužily. Či už skvělý Social Network, anebo vítěz večer, který pobral právě všechny ty důležité sošky a já plně souhlasím s jeho vítězstvím, brilantní Hooperova Králova řeč. I have a voice :) A pak samozřejmě potěšilo i vítězství Balea či Portman, které sice byly jisté už dlouho předem, ale na pódiu to hlavně Natálce slušelo velmi. Přeju ji štastný vztah a plno radosti z nové nejdůležitejší role, do které se brzo dostane. A snad dítě zdědí po mamince talent a za nějakých pár let, když polovina CSFD budou staříci nad hrobem (vtip), bude stát na stejném pódiu jako teď na 83. každoročních oceněních akademie. Samotné děkovačky byly v některých případech fajn, v některých bych je ovšem zkrátil, to neustálé opakování všech známých trochu nudilo. Předavači - no bylo fajn vidět tolik známých herců a dalších osob, nejvíce zářili Robert a Jude v stylu Sherlocka. A moderátoři - průměr, neustále měnění šatníku u Hathaway a jedno u Franca (přiznávám, vypadal zábavně), pokusy o hlášky, které se ale ve většině případů nevydařily, pokus o malé napodobení Jackmanova pěveckého vystoupení z před dvou let (které bylo tedy geniální) a samotné intro v Inception stylu. To bylo opravdu slabé a snad nejhorší část večera, oproti tomu zmíněnému intru od Jackmana nemělo nápad, šmrnc ani zábavnost, jediný, kdo potěšil, byl Freeman (kterého jsem celý večer neviděl - škoda :). Zato dle mého nejlepší okamžiky večera byl skvělý přehled s podkresem In the Hall of the mountain king, dojemná vzpomínka na umělce, kteří opustily tento nejvelkolepější zábavní průmysl světa (Leslie Nielsen,...) a pak přehled filmů nominovaných na Nejlepší film s finálem The Kings Speech a samotné řeči podkreslené Desplatem - brilantní. No a ta písnička na konec od dětí byla taky fajn. Jo a skoro bych zapomněl, ten rok muzikálů měl taky něco do sebe, hlavně šokující finále :) Takže kvůli těmto vloženým videům a kompilacím, dobrým výsledkům a taky tak trochu z osobních důvodů (poprvé viděno - na připomenutí) dávám 4. A jsem zvědav, co přinese další ročník (příští rok u Oscarů, tento rok u náplně předávání). Za rok na shledanou. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nedavno som si tuto show zopakoval s Madison a musim uznat, ze bola nudnejsia, nez sa mi zdala byt na prve pozretie a preto aj chapem tie nizke hodnotenia. James Franco s Anne Hathaway sa sice snazili, ako mohli, ale jedine celkom slusny zaciatok im vysiel a vsetko ostatne bolo akosi nezazivne. Na zaberoch kamier uz nebolo tolko znamych hviezd, ako v minulosti, filmove ukazky takmer ziadne, cena za celozivotne dielo ziadne, alebo ak bolo, tak som si nevsimol. Uz na tohtorocnych Zlatych Globusoch to vyslo aspon De Nirovi. Na 2 hviezdicky nechcem tuto show hodnotit, lebo zase az taka nudna nebola, kedze k tomu dopomohol aj tlmocnicky preklad z HBO. Darmo, Billy Crystal zostava mojim najoblubenejsim moderatorom a snad buducorocne Oscary budu o nieco zabavnejsie. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už potřetí v řadě jsem vstával o půl druhé ráno, abych se mohl dívat na Oscary. A už potřetí nelituji. James Franco a Anne Hathaway si jako pár sedli a byli i vtipní (hned první scénka, kde parodují všechny nominované filmy, mě dostala) a i když po čase trošku ztratili dech, stejně si myslím, že svou práci zvládli skvěle. Jinak důvodů, proč tenhle ročník hodnotím tak vysoko, je více - za a) jsem o pár korun bohatší, protože jsem si poprvé na výsledky vsadil, za b) s držiteli Oscarů jsem spokojen (i když, kdyby opravdu existoval Bůh, tak by Zimmer neodešel s prázdnou) a za c) ty tři hodiny mi utekly jako voda. Ano, možná je pravda, že objektivně tohle byl "nejhorší" ceremoniál z těch tří mnou viděných, ale byl bych sám proti sobě, kdybych zde nedal alespoň 90 %. Prostě Oscar je pro mě gala večer, kde se setkají celebrity, které mám rád, a baví se. Tak proč se nebavit s nimi? P. S. A někteří hodnotící patrně zapomněli na ty skvělé fórky jako - Justin Timberlake je Banksy, babča Jamese Franca konečně viděla "Markyho Marka Wahlberga", matka Anne říká, aby se narovnala, že je zde i Spielberg, projev Kirka Douglase a mnoho dalších skvělých výstupů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sympatická dvojice (pouze sympatická, zato Jackman byl loni jako tornádo), ještě sympatičtější Natalie Portman, upřímná radost vítězných protagonistů (Králova řeč) a pochopitelně skoro pětadevadesátiletý Kirk Douglas.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Snaha o osvěžení ceremoniálu se příliš nezdařila. Hlavní duo nebylo úplně špatné. James Franco byl sice asi celou dobu sjetej, ale aspoň to vyvažoval zákulisním twitterováním a Anne Hathaway byla hodně sympatická. Dohromady jim to ale, až na výborné úvodní video, moc nešlo a sehraný zrovna moc nebyli. Vyniklo to hlavně, když se na scéně objevil nejen nezastavitelný Billy Cristal, ale také 94letý Kirk Douglas, který si to celé neskutečně užíval. Nejvíce mi ale vadil šablonovitý scénář, který do večera nepřinesl vůbec nic jiného a celou dobu se jelo po stejných kolejích, ze kterých se jenom občas vybočilo díky Downeyemu s Lawem nebo nějakých technických vychytávek. Takže rada pro příště, když už chcete osvěžovat, začněte scénářem. 70% ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Na oscarovou noc se obvykle začínám klepat už s příchodem nového roku, neb je to noc skutečně neskutečná. V pyžamu a s hrnkem teplého čaje v ruce si každoročně stejnou měrou užívám pompézní oslavu filmařiny i přehlídku luxusních rób a účesů. Jak já tu nablýskanou atmosféru miluju! Bohužel, do nového desetiletí vstoupili Oscaři trošku rozpačitě, na čemž - a netušíte, jak moc mě štve, že to musím napsat - mají lví podíl moderátoři. Anne byla aspoň roztomilá, ale co to tam vyváděl James, to je mi záhadou. Rychle to všechno odhrkat, bez emocí a pořádné intonace, to jako myslel vážně? Herec s oscarovou nominací? Vždyť i takový Russell Brand ho s přehledem strčil do kapsy, a to mu k tomu stačilo jen pár vteřin! Tohle se ti fakt nepovedlo, Jamesi, a pochybuju, že si ještě někdy zakřičíš z Kimmelovy střechy... No nic, sláva vítězům a největší hvězdě večera, Kirku Douglasovi. 81. ročník s Hugh Jackmanem zůstává nepřekonán. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo první předávání Oscarů, které jsem viděl celé v přímém přenose, takže nemůžu moc porovnávat. Těžko to hodnotit nějak hvězdičkama, ale koukám, že ve srovnání s předchozími Oscary, je toto hodnoceno hůře. No, možná se není čemu divit, Franco byl tak trochu mimo, vypadal jako kdyby byl stále zaklíněn pod balvanem. Moje špatná znalost angličtiny a časné ranní hodiny, kdy předávání probíhalo, způsobily, že jsem ty řeči kolem moc nevnímal. Samozřejmě mě hlavně zajímalo, kdo dostane Oscary. Téměř vše dopadlo (bohužel) podle předpokladů. Jsem rád, že si Oscara odnesla Natalie Portman, která si ho zasloužila jako málokdo. Hodně filmů včetně toho nejlepšího jsem doposud neviděl, takže nemůžu moc hodnotit. Nejvíce mě naštvala asi hudba, která měla podle mě skončit v jiných rukou. Co mě ještě dost vadilo bylo to, že 40% času běžely reklamy. Hrůza. Kam se hrabou naše komerční televizní stanice. Ještě bych chtěl poděkovat uživateli Marty10, který poradil, na jakém programu můžu přenos sledovat. Thanks. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Koukám, že v hodnocení letošních cen Akademie působím jako černá ovce mezi bílými. Pokusím se to objasnit. Pro mě je možnost sledovat všechen ten lesk oscarového světa natolik silným zážitkem, že bych takto pálil, i kdyby tisíc klarinetů. V mém případě totiž předávání zlatých plešounů nespočívá v tom, že si nařídím budík na půl druhou, a zpod peřiny zapnu televizi. Já týden před oscarovou nocí ruším školu, vydávám se stopem do Prahy, abych zkouknul co nejvíce nominovaných snímků, a jízdu zakončuji ve Světozoru přímým přenosem udílení cen, za jehož každoroční zprostředkování nepřestanu být ČSFD nikdy vděčný. No a po jeho skončení mířím na Černý most, abych celý zážitek uzavřel dostopováním domů. Neberte to jako chvástání, nýbrž jako přiblížení skutečnosti, proč hodnotím tak, jak hodnotím. Ovšem, mám-li být spravedlivý, musím uznat, že letošní ročník byl poněkud chudý. Téměř žádná doprovodná vystoupení, i když jsme na ně před přenosem byli lákáni, statická a nevýrazná moderátorská dvojice, jejíž vrchol přišel již před nástupem na jeviště. Klip, kdy James a Anne putují po nominovaných filmech, byl famózní, avšak divákovo natěšení z něj na věci příští později přešlo v mírné rozpaky. Ceremoniál měl spád, to ano. Možná však až příliš velký, vždyť jde o vyvrcholení filmového roku! Vzpomínám na udílení cen v roce 2009, kdy kupříkladu v kategoriích Nejlepší herec a herečka v hlavní roli měl každý z kandidátů svého ´kmotra´, který jej představil. Letos něco podobného předvedl pouze Jeff Bridges, který vskutku zraje jako víno. Abych však vyvážil kritiku i pozitivními záležitostmi, obrátím list. Za pozitivní shledávám především samotné rozdělení sošek. Našel bych jen pramálo výsledných s otazníkem. Kupříkladu ocenění za hudbu pro The Social Network mě s ohledem na práci Zimmera a Rahmana zamrzelo. Ale budiž, světu vládne inovace. Mrzí mě též, že vyšel naprázdno film 127 hodin. Tentokráte mě totiž Danny Boyle opravdu oslovil. Ale zpět ke kladům. Mězi ně patří překladačské moderátorské trio, které se narozdíl od loňska vyhnulo trapným momentům a přesvědčilo mě, že o filmech skutečně něco ví. Dobrým tahem byla také přítomnost samotných hudebních skladatelů, jejichž skladby byly nominovány. Sečteno a podtrženo; opět povedený výlet za oscarovou nocí. Závěrem bych rád promluvil k těm, kteří se rovněž zúčastnili projekce ve Světozoru. Víte, dalo by se předpokládat, že uživatelé filmového portálu jsou filmoví fanoušci. Dále by se dalo předpokládat, že účastníci oscarové noci z řad vyvolených portálu ČSFD jsou filmoví fajnšmejkři. A dalo by se tudíž předpokládat, že filmoví fajnšmejkři vědí, jak se v kině mají chovat. Mám tím na mysli ten neuvěřitelný, mnou dosud neviděný bordel, který zůstal pod sedačkami. Ono je je to vlastně jedno, někdo to uklidí, že? Já ze sálu odcházel poslední, když tam zbyli právě už jen uklízeči. Nechtějte vědět, co si o vás, tedy i o mně, zkrátka o nás, povídali. O nás, o filmových fanoušcích z ČSFD. Nádherná pověst, děkuji... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Přenos byl svižný a moderátoři skvělí. A děti na konci dojaly, škoda jen, že Fuka a spol. do toho kecali. Franco a Hathaway ve snech Aleca Baldwina - výborné. James Franco v ženských šatech - skvělé. Muzikálová vsuvka - geniální. Kirk Douglas - excelentní. Melissa Leo za fuck - neotřelé. Christian Bale jako Rumcajs - dokonalé. :-D Závěr s dětmi - dojemné. A jako třešnička na dortu babička Jamese Franca konečně viděla Marky Marka naživo. :-D Akorát výsledky povětšinou byly bez překvapení. Nejvíc mrzí neproměna Davida Finchera jako nejlepšího režiséra a The Social Network jako nejlepší film. Králova řeč je sice velmi dobrý film, ale stejně se na ni za pár let zapomene, kdežto z Fincherova snímku se stane kult podobně jako před lety Klub rváčů. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

I když je to teprve třetí předávání Oscarů, které jsem měl možnost shlédnout celé, tak oproti 81 a 82 ročníku mi přišlo velmi slabé, pokud teda moderátory musí zachraňovat 90letý Kirk Douglas, tak opravdu není něco v pořádku. James Franco svým twitterováním a převlékáním do dámských šatů rozhodně nezazářil, spíš naopak. Ale alespoň s výsledky jsem byl až na pár vyjímek spokojen :-). ()

Reklama

Reklama