Reklama

Reklama

Blízká setkání na Sibiři

  • Velká Británie Close Encounters in Siberia
Velká Británie, 2009, 76 min

Obsahy(1)

Exploze o síle tisícovky bomb, které zničily Hiroshimu, srovnala v červnu 1908 se zemí les v odlehlé části Sibiře. Oblast však byla tak vzdálená a doba tak bouřlivá, že se celých 20 let nikdo nepokusil zjistit, co se stalo. Když na místo dorazil první badatel, předpokládal, že najde kráter po meteoritu, ve skutečnosti však narazil jen na zničené stromy - a záhadu. Od té doby bylo předloženo přes 100 teorií, včetně názoru - který někteří sovětští odborníci brali vážně - že se mohlo jednat o jadernou explozi způsobenou mimozemskou vesmírnou lodí poháněnou jaderným palivem. Absence důkazů udržuje záhadu stále naživu. Vydáme se na tohle odlehlé místo, abychom zjistili, zda stále přitahuje jak vážné vědecké zájmy, tak i netradiční přesvědčení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně celé o Tunguzském meteoritu. Nepřináší žádné nové seznzační odhalení a obsahuje spoustu nezajímavých epizodek, která jsou právě ta blízká setkání, avšak v tom méně zajímavém slovasmyslu tohoto sousloví. Je to spíš taková sonda mezi lidi, které jakkoliv spojuje Tunguzská událost. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Proč se sakra tak mučím? Vždyť já jsem věděl že to bude záležitost zlosnubně hrůzných kvalit, ale ne, já kníí-hovado se na to stejně podívám! Dobře mi tak.. Tohle bylo... Hodně divné, sice tu bylo pár zajímavých momentek s místními bizarními existencemi, ale to je tak nějak všechno, byť téma by mohlo být zajímavé, chopil-li by se ho schopný tvůrce. ()

Helixus 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný dokument...velmi atraktivní téma podává nudně a zdlouhavě, v podstatě ani nepokládá otázky, natož aby na ně odpovídal...Celé záhadě se věnuje polovičatě a spíš popisuje cestu štábu na místo údajného dopadu meteoritu, boj se zdejší havětí a snažení nesympatických nadšenců, kteří se pokoušejí záhadu rozluštit (záměrně je neoznačuju za vědce, protože k vědcům mají dost daleko)...Občas mi připadalo, že kameraman držel kameru poprvé v ruce, půlku filmu bych vystříhal...nekoukejte na to...je to ztráta času... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama