Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(9)

Recenze (5)

Naushika 

všechny recenze uživatele

Devítidílná demonstrace předválečného Londýna se do sebe pokusila zakompilovat všechny druhy osobních dramat i dobových sociálních otázek. Od British Union of Fascists Oswalda Mosleyho, antisemitismu, záchrany židovských dětí, feminismu, uprchlictví, xenofobie, postavení společnosti k homosexualitě, národní zradě, přístupu k vojenské povinnosti a nacionalismu a konfrontace sociálních tříd - až po osobní dramata - nevěry, zrady, pomsty, narození a smrt. Historické události ustoupily trochu do pozadí, ač byly za účelem větší autentičnosti do seriálu zapojeny reálné postavy jako Prince George, Duke of Kent, a Joachim von Ribbentrop, německý velvyslanec v Londýně. Tvůrci nehrají na emocionální výstupy směrem k blížící se válce, divák necítí žádné napětí, což se ale dle mého názoru může více přibližovat realitě, kdy si lidé nemohli v roce 1938 naplno uvědomit, jaké hrůzy a velké změny je čekají, a jednoduše jen dál žili své životy. Příběhově tedy dost nerealisticky přesycené, ale jinak dobrá show. Ed Stoppard na roli pasoval. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/9 Asi jsem příliš znechucená Downtonem, ale toto je milé. O původním seriálu uvažuju už dlouho, tak proč to nevzít pěkně pozpátku. A 9 dílů ve 2 sériích je tak akorát. Takže dočkáme se i v těchto nových dobrodružství evoluce Up the Working Class? #bbc ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Rozsekani na hodinu a pul dlouhy kusy tomu moc nesvedci, jen to zvyraznuje ne moc logicky prechody a zmeny v chovani a nazorech postav. Navic je to obcas tragicky dojmologicky, postavy veru nejsou zadnej etalon sympatie ani charismatu a celkove tomu chybi jak formalni, tak obsahova a vlastne i socialni uroven Panstvi. Sympatickej pokus, ale oproti Downtonu druha, o poznani nudnejsi liga... ()

Simbet 

všechny recenze uživatele

Seriál mě moc nenadchl. Nedá se o něm moc co napsat, proto je tu asi tak málo komentářů. Je to takové táhlé. Pořád jsem čekala, tak, jak je to u podobných seriálů obvyklé, nějaký zvrat a ono se nic nestalo. V podstatě se tam mají jak ti nahoře, tak ti dole rádi, což je tak trochu nezvyklé. Ale dívat se na to určitě dá (jednou). ()

Leník 

všechny recenze uživatele

Mám seriály z tohoto prostředí ráda, ale tento mě nijak zvlášť neomráčil. Na vině je slabší scénář, který ve mě nedokázal vzbudit příliš velký zájem o postavy, navíc hlavní ženská hrdinka je prezentována spíše jako hloupá pipka, takže mi celou dobu nebylo jasné, proč se tak úžasně hodí k chytrému diplomatovi, jak v seriálu stále všichni tvrdili. Ve srovnání s mnohem propracovanějším Downton Abbey je to jen slabý odvar. Ale možná někdy zkusím předchůdce ze 70. let. ()

Reklama

Reklama