Reklama

Reklama

Tamnan Somdej Phra Naresuan: Ong Prakan Hongsaa

  • Thajsko Naresuan (více)

Obsahy(1)

Král Bayinnaung z barmského království Hongsawadee obsadí se svými vojsky siamské království Phitsanulok, které marně očekávalo pomoc od spojeneckého království Ayutthaya. To ale nezakročilo, protože jeho král Chakrapadi potřeboval vojska na ochranu vlastního města. V Phitsanuloku Bayinnaung požaduje po králi Thamarachovi jeho syna Naresuana, pod slibem že ho vychová jako vlastního. Tak je mladý princ Naresuan odveden do Pegu, hlavního města Hongsawadee, jako rukojmí. Tam se nejraději pohybuje po tržišti plném dalších siamských zajatců, kde jednoho dne zachrání před lynčováním mladého zlodějíčka Buntinga a přijme ho jako svého sluhu. Dle rozkazu krále Bayinnaunga Naresuan nastoupí do kláštera Yodia, kde se mu dostává vzdělání od mnicha Mahathery. Bayinnaung mezitím pokračuje v získávání kontroly nad siamskými královstvími. (Raztubyl)

(více)

Recenze (1)

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Chatrichalerm Yukol možná udělal chybu, že svůj nekonečný historický válečný epos zahájil dílem, ve kterém se vůbec nebojuje a celých 160 minut sleduje život mladého Naresuana a jeho kamarádů v zajetí krále Bayinnaunga a intriky mezi sousedními královstvími. Vpodstatě jde tedy o zřejmě nejdražší telenovelu, kterou kdy kdo natočil a téměř určitě o jedinou, kvůli které někdo postavil 1:1 repliku historického královského města. Mě osobně to nevadilo, protože se o historii Thajska celkem zajímám ale i tak se mi dařilo se v přívalu jmen dost slušně ztrácet. Je ale jasné, že to mnohé diváky spolehlivě odradí od sledování dalších dílů, které jsou naprosto odlišné a o epické bitvy v nich není nouze. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Wanchana Sawatdee, který hraje krále Naresuana, nikdy dříve v žádném filmu nehrál. Je totiž kapitánem u jezdectva v thajské armádě. Režisér do role obsadil nováčka, aby zabránil jakémukoliv negativnímu obrazu filmu. Kapitána Wanchana Sawatdeeho si prý vybral pro jeho macho vzhled, který se skvěle hodí k postavě, jež hraje. (Raztubyl)
  • Stejně jako u předchozího Yukolova filmového eposu Legenda o Suriyothai (2001), i k natočení snímku Naresuana Yukola přiměla královna Sirikit. (Raztubyl)
  • Chatrichalerm Yukol napsal scénař společně s historikem Dr. Sunaitem Chutintaranondem, expertem na historii Thajska a Barmy. (Raztubyl)

Reklama

Reklama