Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny příběhu je parta patnáctiletých školáků, kteří právě ukončili základní školu a prožívají své poslední prázdniny před tím, než se rozejdou na různé střední školy. Středobodem všeho je opuštěná vyschlá fontána uprostřed sídliště, u níž se všichni scházejí. Hvězdami party, která se tu schází, jsou dvě hezké dívky, Bela a Zuza. Film však sleduje nejen jejich osudy, problémy a pocity a chování v různých životních situacích, jejich lásky a nelásky, omyly a usmiřování. Mozaiku doplňují postavy jejich rodičů, sourozenců i dalších dospělých, mezi nimiž je výraznou postavou zejména starý pan Domorák, který mladé neustále kritizuje. Z party je největší pozornost věnována mladému budoucímu automechanikovi a muzikantu Olinovi, který se z lásky k Zuze rozhodne starou fontánu opravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, asi takhle - Fontána není nějak špatný film, zapadá do svojí kategorie a kromě několika opravdu povedených písniček (určených především osobám ženského pohlaví o generaci starším než jsem já:)) a kouzelné slovenčiny mladičké Evy Vejmělkové nepřináší skoro nic...tedy alespoň mně ne:) To by bylo na dvě hvězdy, protože vyložená ztráta času první Fontána není, to je až ta druhá:) A ta třetí je, ehm, příšerná, to je asi to slovo:) A ta třetí hvězda je za nefalšovanou radost v očích mojí přítelkyně;) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ve své době nepřekonatelný hit, který má i dnes po letech stále něco do sebe. Spousta takřka kultovních písniček a půvaby Evy Vejmělkové tehdy okouzlily spoustu diváků. Dnes už se na film musí nahlížet trochu shovívavě, přece jen už jsou ty časy dávno pryč. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rapoš nikdy nebol moc veľký talent čo preukazuje svojou tvorbou a tento jeho film sa dá zniesť len vďaka piesňam, ináč po príbehovej stránke to je biedne. /50%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Som zvedavý, kto bude platiť vodu.“ Nostalgická sídlisková bomba z roku 1985 o láske tínedžerov v réžii Dušana Rapoša, ktorej nechýba poetika ani ak ste vyrastali na dedine a nikdy ste nejazdili na Škode 100 tzv. "kilečku". Ale nebyť bravúrnej hudobnej stránky (Grigorov, Elán, Patejdl, Filan, Záblacká), bol by som prísnejší. Podstatne. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pěkná Vejmělková, hrozný písničky od Jožo Čůráže a Pašo Fafejtla, film celkově dost o ničem... Ale oproti dalšim 2 pokračovánim to bylo ještě docela koukatelný. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Dušan Rapoš nie je dobrý režisér a je dosť smutné, že film je označovaný v našich končinách ako kultový. Niektoré časti filmu sú natočené zaujímavo, ale sú krátke a ako celok film nefunguje. Je dosť zbrklo natočený. Ako keby bol len zlepencom viac - ale častokrát menej vydarených scén. Hudba je dobrá, ale piesne sa častokrát opakujú. Síce má prvá Fontána pre Zuzanu zaujímavú myšlienku prvej lásky, ale pozerať sa to už v dnešnej dobe nedá. Jednoducho okrem hudby a peknej Vejmělkovej tu nič nie je. P.S.: Fontána pre Zuzanu 2 má lepšiu hudbu a mám ju preto radšej. Inak sú to sračky. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slovenský muzikál z paneláku na způsob Takmer ružového príbehu. Pokračování jsou fascinující zážitky ze sekce filmů pro otrlé diváky. Spojení Vejmělkové a Rapoše se nicméně ukázalo jako fatální a první Fontánu lze hodnotit pozitivně zejména ve srovnání s českým Discopříběhem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ve své době kultovní generační výpověď. I dnes se na to v pohodě nechá koukat. Sice mohu chápat ostrou kritiku některých uživatelů, mě však oslovuje a evokuje mi znovu první lásky, zklamání, první rány a přátelství. Eva Vejmělková je velice krásná a velice příjemné jsou písně skupiny Elán. Pěkný filmeček. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Duchovní otec série Dušan Rapoš nikdy žádný velký talent nebyl. Naopak jeho projekty byly pro kritiky i diváky příliš snadným terčem. Překypovaly ale takovým množstvím mizerných dialogů a zoufalých nápadů, kterým ještě zoufaleji chyběla dramaturgie, že si za to může sám. Scénář jednoduše připomíná šňůru, na kterou jsou navlečené korálky drobných příhod nevyrovnané úrovně. Jednička nicméně přilákala úctyhodný počet diváků, což ji vyloženě předurčovalo za jasného kandidáta na pokračování. A nejednoho diváka to muselo potěšit. Sexy Vejmělková, fajn hudba a jedna vyschlá fontána uprostřed sídliště. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sídliskový, romantický muzikál. Vôbec to nie je dobré. Nepáčilo sa mi to. "Fontána pre Zuzanu" je útrpne panelákovo šedá. Nepáčila sa mi protivná, vtieravá hudba a znervozňovali ma nekvalitné herecké výkony. Vadilo mi to, celé mi to liezlo na nervy. Filmy Dušana Rapoša som nikdy nevedel oceniť. Podľa mňa je to velice biedny režisér. Ani týmto, mnohými preceňovaným, snímkom ma nedokázal osloviť, zaujať, či pobaviť. No to, čo predviedol vo svojich neskorších dielach, bola ešte väčšia mizéria. * ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jedno sídliště, uprostřed sídliště vyhaslá fontána a kolem fontány se shromažďuje místní mládež, která neví, co s volným časem. Tvůrci se snažili nabídnout divákovi hned několik příběhů najednou, a v tom je právě ta největší chyba. Měl jsem velký problém s orientací a vždy, než jsem se zorientoval, čí příběh vlastně sleduju, tak už se zase řešilo něco jiného. Film na mě působil zmatečně a neuceleně, zkrátka asi podobně, jako když kočička s pejskem pekli svůj dort. Měl jsem co dělat, abych film vůbec dokoukal, protože chvílemi to byla obrovská nuda a musel jsem bojovat sám se sebou, abych vydržel až do konce. Ovšem neříkám, že všechno je zde špatně. Filmu obrovsky pomáhá přítomnost sympatické Evy Vejmělkové, na kterou se vždy rád podívám, a ještě více filmu pomáhají atraktivní písně, které jsou zde přítomny. Píseň "Ak nie si moja" je úžasně napsaná i zazpívaná a poprávu se stala jednou z legendárních písní Vaša Patejdla, která i v dnešní době stále zní na koncertech kapely Elán. A právě díky těmto pozitivním faktorům nakonec filmu uděluji dvě hvězdy a mohu konstatovat, že to nakonec zase tak ztracený čas s tímto filmem nebyl. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Dávám dvě hvězdičky kvůli písním od Elánu, které sice nemusím, ale uznávám, že se staly (aspoň pro někoho) určitou klasikou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príbeh je slabý, aj strih filmu mi prišil divný, ale pekná Eva Vejmelková a staré zábery Bratislavy a hlavne vynikajúce pesničky od Elánu, Vaša Patejdla alebo Roba Grigorova sú to najlepšie čo Fontána pre Zuzanu ponuka. Dvojka s Palim a Ibim ma bavila viac. 60% - 3* ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Fontána si patrně nezaslouží celé 4*, ale viděl jsem ho jen jednou a už celkem dávno za okolností, díky kterým jsem ho dost prožíval, takže se mi líbil. Každopádně hudba je perfektní! ()

Reklama

Reklama