Reklama

Reklama

Letité manželství Petea a Debbie je v krizi. Čtyřicítku mají na krku a oba se snaží skloubit partnerský život, kariéru a péči o děti. Čas na přemýšlení, jak si užívat život, jim moc nezbývá. Postupně se začínají bořit nejen jejich iluze, že jim mládí vydrží navěky, ale také vzájemný vztah, který je značně opotřebovaný lety společného života. Finanční stabilita dosud velmi dobře zajištěné rodiny se začíná hroutit, Peteova nezávislá nahrávací společnost se blíží bankrotu a Debbie má podezření, že ji její zaměstnanec v butiku okrádá. Soužití s dospívajícími dcerami také moc nefunguje, navíc se oba snaží o sblížení se svými komplikovanými otci. A aby toho nebylo málo, Debbie zcela nečekaně a samozřejmě neplánovaně otěhotní... (TV Nova)

(více)

Recenze (301)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jo, jo čtyřicítka. Hemoroidy, nadváha, padání vlasů, mlsné pokukování po nedosažitelných prdelkách, hašteřivá stará těsně před přechodem, prudící, pubertální fakani a trávení nekonečných nocí s lahváči u fotbalu. Ale dokud jeden nedostane do pravé ruky artritidu, dá se to prý jakž takž přežít. Fekální trapák Džud to zase nezvládl. Omezil sice prdění, blití a házení hoven na minimum, ale od trapného, místy až debilního žvanění se neoprostil, a tak tu máme jen další nudnou, sériovou řídkou stolici, která opět s plesknutím obohatí nejednu žumpu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda až mě bude čtyřicet let, přede mnou bude Megan Fox v bikinách a moje ženská řekne, že se o mně nebojí, protože bych nevěděl co s ní, tak seberu bágl a odlítám na Samutru rajtovat s domorodcema kolem ohně, protože takovejhle názor na mě je horší než členství v KSČM a v ODS dohromady. Ve filmu je spousty věcí, které mě přišli docela realný, ať už dialogy nebo některé scény i když třeba přerušená kuřba byl extrém, tohle mě zařídit nějakej fagan, tak jde do minuty do věčnejch lovišť za Vinnetouem. Celkově se jedná o překvapivě přijatelně procmrdlou zábavu, romantiku a reálku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vraj aby človek pochopil, aké to je vtipné, potrebuje mať nažité. No, som ženatý štyridsiatnik a myslím si, že ten film je v skutočnosti strašná depresia. Čo samozrejme neznamená, že som sa nesmial. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow do svých filmů umí narvat hromadu dobrých herců a k tomu natáhnout stopáž klidně o půl hodiny dýl, než by musel. První bod je fajn a tvoří vlastně to, proč si jeho filmy pouštím. Druhý už je horší a tvoří vlastně důvod, proč s jeho komediemi občas mám problém. Čtyřicítka na krku je fajn. Neurážlivá, chvíli zbytečná vážná na kadenci humoru, chvíli úmorně dlouhá, ale celkově fajn. Jiný asi jeho filmy ani nemůžou být. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $35miliónov║ Tržby USA $67,544,505║ Tržby Celosvetovo $88,215,156▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,409,577║ Tržby za predaj DVD v USA $13,010,129║ Judd Apatow a jeho humor mimo mňa. /30%/ ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow už není "fucking geek", ale ocitá se "between labeles", přičemž tuto svou pozici reflektuje ve svém posledním, zatím nejlepším filmu. A co je hlavní, našel Amy - a nevzdal se přitom popkulturních narážek, které poprvé začlenil do vyprávění natolik důsledně, že ho ve zlomových momentech organizují a posunují dál. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PETE MÁ 40, A…JSME PŘIPRAVENI ZAČÍT NOVOU FÁZI NAŠICH ŽIVOTŮ S OTEVŘENÝMI SRDCI. PŘIPRAVENI VYBRAT SI RADOST A… VŠEM ODPUSTIT“....... /// (takže 40 říkáš…unavený nářadí, myšlenky bejt vdovcem….) Pronášení pravd (lží!) motajících se okolo 4cítky. Každýho to jednou čeká…(i tebe!). Starosti s dětma (ty parchanti jsou všude stejní!), slasti a strasti mámy a táty. S rodinou, s byznysem … a jestli nečekáte něco vobjevnýho (jako že 40 není konec světa), třeba se budete i bavit (vo to mi původně taky šlo….). Jenže, co když trocha tý pravdy, moralizování, humoru, oldies rockový muziky… nepřivede k orgáči cílovou (moji?) věkovou skupinu? Koho teda? Leda, že by někoho utáhli na ty kecy vo píchání, na kuřbu, na kozy…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Graham Parker a The Rumour, Billie Joe Armstrong, Zbouchnutá… a vlastně nevím…. 2.) Holky se už na mě neusmívaj, ale říkaj mi pedofile . 3.) Thx za titule ,,Kopla“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me fakt prijemne prekvapilo. Pribehove naprosto jednoduchy, proste dva ctyricatnici s detma, co resi kazdodenni problemy. Jenze Rudd i Mann jsou naprosto skvely, vedlejsi postavy se taky povedly, pro nejaky fuck nebo uchylarnu se nejde daleko a ze sebe obycejnejsi situace se dari vytriskat nejakej for. Skoda typickyho problemu Apatowovo filmu, naprosto premrsteny delky, posledni rozhadane udobrovaci pulhodinka uz je krapet navic a srazi maximalni hodnoceni na slusny 4*. Fakt jsem se bavil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Někdo v tý dvouhodinový vulgární americký komedii větší váhu nespatří, ale pro mě je to jak výborná zábava, tak necinefilsky stravitelná smrtelně vážná a podnětná sonda k zamyšlení se nad životem. Taky se tý čtyřicítky dočkám a vztahy jsou už teď to nejsložitější co znám, co až v tom budou děti, práce, stáří, otázky typu "kam se poděla ta jiskra", "milujeme se ještě" nebo "proč se doprdele musíme nonstop hádat o píčovinách" po deseti letech soužití s někým, těžká zodpovědnost, tohle všechno... Co až bude v sázce všechno? Tomu se asi nevyhnu a o tom byla THIS IS 40, nashle za patnáct ;) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Film mě má bavit a nechat mne zapomenout na všední starosti. Tahle čtyřicítka je však podraz. Ano, jsem to já, kdo sedí s tabletem hodiny na záchodě, sympaticky prdí v posteli, za zády své drahé polovičky se cpe hranolkama a znechuceně ukončuje soulož kvůli dětskému řevu. Jak si mám u takovéhoto filmu odpočinout a přijít na jiné myšlenky? Ještěže ty pohledy na Megan Fox stály za to, ale byly jen takové nenápadné, protože jsem se dozvěděl, že ve vztahu musí mít jeden z partnerů pořádné koule. A moje žena je rozhodně má. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Apatow správně viděl potenciál u povedené rodinky, která byla ve Zbouchnuté na vedlejší koleji a je moc dobře, že jim vytvořil vlastní film. Krize středního věku dostihne každého, ale to neznamená, že nemůže být terčem posměchu. Obsazení je přímo boží a slabost pro Leslie Mann je samozřejmě výhodou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Spin-off Zbouchnuté a další kvalitní Apatow, který opět kromě toho, že si napsal scénář a režíroval, nahnal před kameru i zbytek rodiny, to jest manželku a obě dcerky. Dost hořké a trochu hysterické, ale zároveň moc vtipné a milé. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.3/10] | me: Je to taký priemer. Celý čas sa pohybuje na hrane medzi komédiou a filmom, ktorý špekuluje o štyridsiatke ako životnom miľníku nekomediálnym spôsobom. A ja som sa nevedel presne zaradiť ani na veselú ani na neveselú stranu. Je to tak ako to už pri všetkom "obyčajnom" býva: miestami je to slušne vtipné (a to poteší)... ale celkovo to proste nemá ten "drive"... Je tu príliš veľa hluchých = vážnych pasáží, ktoré by podľa mňa v tomto žánre v takom počte byť nemali. Takže je podstatne menej toho smiechu (a viac suchoty) a to stačí na to aby som to mohol a chcel prehlásiť za priemer. I don't want a turbo penis. I like your medium soft one. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Po Zohanovi nejnevtipnější, nejužvaněnější a nejhorší komedie ze všech, ve kterých se kdy Apatow angažoval, a to režisérsky, scenáristicky nebo producentsky. Dialogovou šeď nezachránily ani popkulturní narážky (Lost) a různá camea slavných persón - např. Billie Joe Armstrong, Graham Parker či hokejisti z Philadelphia Flyers a Meganina prsa k tomu. 138 minut je na film o krizi středního věku přespříliš. [Unrated verze] ()

castor 

všechny recenze uživatele

To, že se Judd Apatow neobává pustit do kterékoliv látky, jsme už tak nějak zvykli. Užvaněná taškařice o životě na prahu čtyřicítky naznačuje, že autor lehce stepuje u dveří serióznější látky ze života. Váhu to má, Apatow ale opakuje své předchozí „chybky“ a „chybičky“. Znovu si každý z jeho vyprávění vezme to své, každý si uvědomí nějakou tu partnerskou pravdu. Režisér svůj nejnovější klenot napěchoval celou řadou citací a narážek na okolní dění, opět mísí hrubozrnnou a romantickou linii, jenže ten nespočet povedených gagů a situací (debata na toaletě, hlodavci na hotelu, závislost na dortících, dospívající dcerky a řada dalších, na které už si ani nevzpomínám) obepínají i ty méně povedené a hlavně naprosto zbytečně ukecané pasáže (z těch 135 minut se zase mělo výrazněji ukrajovat). Neříkám, že stejně jako u soužití ústředního páru zmizela jiskra i u Apatowova pera (myslím psací pero), ale „jen“ ty tři hvězdy dát nakonec musím!! Herci každopádně na jedničku, o tom žádná.. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu bez debat něco je, není to špatně napsané, film se snaží do jisté míry vyhýbat trapnému a nevkusnému humoru, spíše se snaží co nejpřirozeněji podat obyčejný příběh ze života. Mě to ale zkrátka vůbec nebavilo. Film potopila ta naprosto nepřiměřená stopáž, délka filmu je vážně šílená, zbytečně jsou tam narvány postavy a epizodky, které v rámci hlavní dějové linie vůbec nemají smysl. Paul Rudd je sympaťák a je to nejlepší na filmu, až vlastně na ty všudypřítomné narážky na Lost, které musí potěšit snad každého fanouška tohoto seriálu. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak jistě, že na zbouchnutou to nemá ani náhodou, ale přesto mě to zaujalo a hodnotím kladně. Je mi ctí, že film jde do kin za 3 měsíce, a já již měl možnost shlédnout v originálním znění s titulky. ()

Související novinky

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama