Reklama

Reklama

Letité manželství Petea a Debbie je v krizi. Čtyřicítku mají na krku a oba se snaží skloubit partnerský život, kariéru a péči o děti. Čas na přemýšlení, jak si užívat život, jim moc nezbývá. Postupně se začínají bořit nejen jejich iluze, že jim mládí vydrží navěky, ale také vzájemný vztah, který je značně opotřebovaný lety společného života. Finanční stabilita dosud velmi dobře zajištěné rodiny se začíná hroutit, Peteova nezávislá nahrávací společnost se blíží bankrotu a Debbie má podezření, že ji její zaměstnanec v butiku okrádá. Soužití s dospívajícími dcerami také moc nefunguje, navíc se oba snaží o sblížení se svými komplikovanými otci. A aby toho nebylo málo, Debbie zcela nečekaně a samozřejmě neplánovaně otěhotní... (TV Nova)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (302)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film pro trošku jinou cílovou skupinu než jsem já, protože jsem se v tomhle naštěstí ještě neviděl a dvě dekády ještě snad ani neuvidím. Na Judda Apatowa překvapivě málo vtipu a více dramatu a rodinného moralizování. Nějaká ta pravda tam asi bude, ale to nezachrání naprosto nezajímavý scénář, který zabavit na celých (a notně přestřelených) 138 minut nedokáže. Leslie Mann v tomhle filmu působí poměrně nesympaticky, Paul Rudd mě taky moc nenadchl. Zachraňuje to dvojka Megan Fox a Megan Fox. Dvojka... you know. A taky malé cameo Jasona Segela. Ovšem palec dolů (a hvězdu) za trapné vyspoilovaní finále Lost. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn oddychovka, ktorá síce ničím zásadným nevynikne, ale pozeralo sa to celkom fajn, keďže celý dej pôsobil dosť nenáročne. Judd Apatow teda nesklamal, aj keď by iste nezaškodila aj lepšia zápletka v tomto kritickom rodinnom prostredí plnom problémov. Taktiež by nebolo zlé, keby viac priestoru dostali aj vedľajšie postavy, ktoré sa tam žiaľ objavovali viacmenej sporadicky, hoci splnili svoj účel. Malo to teda viacero svetlých fáz, no niektoré boli zas dosť zbytočné a nelogické, čo podľa mňa dosť zbytočne umelo predĺžilo celý film. Ale nevadí, rozhodne som sa nenudil, dokonca sa občas dalo aj na niektorých dialógoch pousmiať a zasmiať, takže fajn. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Môj tretí Apatow. Najprv mi to "protekčné" rodinkárstvo liezlo na nervy (žena a decká v každom jeho filme), ale tu som zistil, že im to ide fantasticky a navyše baby sú úplne bohovsky zohrané, že to ani nemusia hrať! Prišiel som im na chuť, ako i tomuto zvláštnemu sklbeniu drámy s komédiou v podaní Apatowa! ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith to má od narození, Judd Apatow se k tomu dopracovává a jeho poslední filmy už začínají mít pekelně blízko k tomu, co považuju za chytré a zábavné rom/comy. I když na špičku žánru, která je právě od Smithe, by to ještě pořád chtělo hodně dobrousit a hlavně prostříhat, protože ty Apatowovské stopáže jsou opravdu skoro škodlivé. Ale i tak se koná přesně to, v co jsem pevně doufal. 75% - a všem doporučuji, aby se rozhodně nenechali odradit nízkým zdejším hodnocením. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie je trocha nadnesené ale ja skrátka Apatowove filmy môžem. Kopec pop kultúrnych odkazov, skvelo napísané a zahrané postavy, ktoré sa nevyvíjajú v tendenciách typických amerických komédií a prinášajú do filmu punc autentickosti, určitej nadnesenosti a prívetivosti. Celý kaleidoskop postavičiek tu má ako obvykle funkciu pobaviť, priblížiť život hlavnej dvojice, kde práve Leslie Mann dokazuje, že pre takéto úlohy sa narodila. Rudd ako obvykle sympaťák, ktorý má rád hudbu a sedenie na hajzli a postavičky ako O´Dowd, Fox, Segel, Li, McCarthy len dopĺňajú film o šialenejší humor. This is 40 je klasická komédia nesúca Apatowov rukopis a tým sa stáva inou, osviežujúcou a bez jediného hluchého miesta. Tu len závisí či má človek Apatowa rád, alebo nie. Nie je to dokonalý film, ale svoj účel splnil. Plus Megan Fox - pána BOHA! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Paul Rudd zamietol myšlienku použiť ako filmový plagát záber, na ktorom sa pokúša prezrieť si vlastný konečník. (Arsenal83)
  • Leslie Mann (Debbie) mala v dobe uvedenia filmu skutočne 40 rokov. (ludovit14)
  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať nepodarené scény. (Johnny.ARN)

Související novinky

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama