Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Šest studentů Kirinské umělecké školy jde za svým snem stát se hvězdou korejského hudebního průmyslu. (Netflix)

Recenze (22)

Pethushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od prvních dílů jsem se nadchla a nadšení mě nepustilo do poslední chvíle. Nic mi tu nechybělo..láska, zpěv, tanec, žárlivost, přátelství, zlo, nenávist, zklamání, touha po vítězství. Bavilo mě pozorovat jak se charaktery jednotlivých postav zajímavě vyvíjely. Ikdyž jsem občas byla tím vývojem zaskočena. Pochválit musím také skvělou hudbu a moderní šmrnc. Hlavní zásluhu ale mají úžasní herci, tanečníci a zpěváci. Bravó, 5*. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku blázním a dávám za 5*. Je pravdou, že ze začátku mě to zase až tak moc nebralo, a říkala jsem si, co z toho zase vyleze. Nakonec z toho vylezlo něco, co nemělo tu typickou melodramatickou stránku, kterou má snad každé korejské dorama, a dokázalo mě to ještě k tomu překvapit. Ukázalo to krásně všechny ty rodící se korejské idoly. Mělo to nádhernou písničku (I dream high), kterou jsem si zamilovala. občas mě sice štvalo, že to divně přeskakovalo, špatně sestříhané říkám si, ale jinak... paráda. Pro mou hormonální dušičku to bylo moc pěkné pohlazení. Tanec. Zpěv. Rivalita. Přátelství. I ta láska se tady řeší moc příjemným způsobem. Bavilo to a asi od 3-4 týdne vysílání jsem se strašně moc těšila na další díly. Máte rádi kpop? Berte všema deseti. Máte rádi kdorama? Berte taky. Ty odkazy..! (Cinderella's Sister, Boys Before Flowers... taky tam u konce hrála Rainova písnička... potěší, když to poznáte ^^) Ne, berte všichni, překonejte začátek, a pak jestli se nebude líbit, není to pro vás (což je jasné... :-D). Těžko říct, komu to mohu doporučit, protože to má něco do sebe. Sakra, pro rok 2011 mají v Koreji nasazenou dorama laťku hodně vysoko. Slabší 5*. Přeloženo. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Ou, to zase bylo spotřebováno plato kapek na umělé slzy. Brečeli kluci, holky i starší a pokročilí. Ale přesto to nebylo na závadu, protože to vyvážila místa, kdy jsem se prostě musela smát nahlas. Místa, která mě strhla, že jsem zapomínala dýchat a místa, kde jsem byla neskutečně naštvaná (no ano, pochopitelně jsem fandila tomu druhému). Jenže to naštvání mi vydrželo jenom chvilku. Protože Dream High patří k seriálům, u kterých se Korejcům opravdu povedl konec. OST dobré, ale zase mi nepřišlo nějak extra výjimečné. Už jsem slyšela lepší i u seriálů, které nebyly hudební. To ale napravilo obsazení, které mi neskutečně sedlo. Ústřední šestice + hlavní trojice učitelů, to byla nádhera. Všichni svoje role hráli skvěle a hlavně s chutí. Užila jsem si to a repríza je už v téhle chvíli téměř na 100 % jistá. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem fanda k-popu, seriál jsem si celkem užil. Začněme ale negativy. Předně úvodní zápletka působí značně absurdně. Co se týče vývoje děje, zde by opravdu scénář snesl trochu více propracovanosti, mnohé události posunující děj vyznívají stejně jako hlavní zápletka dost krkolomně a nereálně. Rovněž Suzy mne herecky vůbec nepřesvědčila, což je u hlavní role celkem zásadní nedostatek. Ač to částečně byl režisérský záměr, působila na mne příliš strnule a bez výrazu i ve scénách, kde již měla nějaké ty emoce projevit, zejména v těch dojemných momentech to bylo nejpatrnější. Z účinkujících děvčat nejlepší dojem (mimo učitelky) dělá jednoznačně IU, v té se herecké kvality opravdu nezapřou což později předvedla např. ve Scarlet Heart. A ač to bude od chlapa znít trošku divně, celkově mne herecky mnohem více zaujali místní pánové, většina z nich předvádí výborný výkon, zejména učitelská dvojka (Kang a „rybí čumák“) nemá chybu :-) Pokud jde o seriál jako takový, jedná se o pohodový zážitek kde se mísí humor, soutěživost, nezbytná romantika i drama a celé se to hezky prolíná s všudypřítomným tancem a písničkami což potěší zejména fandy k-popu, a ač mezi ně nepatřím, mnohé skladby i taneční scény rozhodně mají své kouzlo a užíval jsem si je. 85% ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jeden parádní kousek, který si jistě ještě někdy znovu zopakuji. :) Seriál mě chytl hned od začátku a držel mě až do samého konce. Hudbu miluju a sama do ní fušuju :D takže jsem prostě nadšená. Tanec, hudba, zpěv.... jedna velká nádhera. Suzy, Taecyon, Woo Young, UI a Kim Soo Hyun všechny je zbožňuju, takže žádná výtka, což platí naprosto přesně i na učitele. Uhm Ki Joona jsem tady viděla poprvé v kladné roli a naprosto mě překvapila, to byla prostě roztomilost sama. :) (jo a JYP je borec, ať dělá cokoliv :D ). Palce jsem ovšem držela tomu druhému, kterého jsem milovala už od prvních záběrů. Krásné písně, krásná choreografie, po shlédnutí jsem byla tak nadšená, že jsem si s chutí stáhla i Dream High 2 a málem jsem to nerozdýchala (jedna velká stupidita a naprosté zklamání). ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo som bola schopná to celé pozerať, dopozerať, dokonca som popreskakovala ´všeho-všudy´ len cca 10-15 min z celej série (čo normálne u doramy skáčem celé epizódy, keď sa nič nedeje a človek s pokojom vie, že o nič nepríde). Veľmi príjemná hudba, herecké výkony a fakt ma potešil otvorený koniec :). ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Snad až do dvanáctého dílu jsem čekal na to, že se tam snad už konečně začne něco dít, ale to už bylo pozdě. Za mě velké zklamání a takovou Go Hye Mi bych párkrát nejraději nakopal do prdele. za celou dobu sledování mi postavy vůbec nepřirostly k srdci a zapamatovatelných okamžiků bylo velmi málo. Tenhle typ seriálů není prostě pro mě. ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako perfektní oddychovka, která se už od prvních minut sledovala jedna báseň, kdy jsem zbaštila hned několik dílů za sebou, takový podmanivý příběh zaobalený do příjemné nadsázky.. /Hlavní hrdinku byste zpočátku sice nejraději profackovali, ale později poznáte, co se za její tvrdou slupkou skrývá, tak jako to poznali hlavní hrdinové :). A místo na hozenou botu si zavzpomínáte nad tím, jak škrondala v krabičkách od kapesníků../. Bohužel >_< kolem 10. dílu ta story hodně spadla, v souvislosti s hlavním hrdinou (známe ty korejské problémy..), s cílem příběh zdramatizovat, mě to však nechalo úplně chladnou a do 13. dílu jsem přemýšlela proč to takhle zpackali.., nicméně pak nastal jiný zlom a příběh mě opětovně začal zajímat, uf! Takže z toho nakonec vybruslili poměrně obstojně. Ve stručnosti je to takový balík "vše v jednom" zahrnujicí tanec, zpěv, lásku, smutek, hon za úspěchem atd. Tak pokuď chcete vypnout a ne filozofovat, tak toto by mohlo obstát. /Pozor na české titulky, ty raději ne../ ()

matini 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce, přátelství a touze stát se hvězdou. Co všechno člověk udělá, když jde za svým snem? Spousta dobrých písniček i tanečních kreací. Takže pokud se Vám líbí kombinace školního prostředí a hudby s příchutí romantiky, pak doporučuju. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Na dvou věcech je postavena korejská kinematografie: romantika a melodrama (dobře, sem tam nějaká ta kriminálka). Neříkám, že to Korejcům zrovna nějak extra dobře jde, ale očividně se v tom vyžívají a žere to doslova každý od 38. rovnoběžky po Pusan. A když točíte v podstatě to samé pořád dokola, jednou se v tom musíte zlepšit. Tak se občas i nějaké to k-dorama dostane i ke mně, jakožto k ne zrovna seriálovému divákovi (ale když ono není v létě co dělat). Dream High spojil oba žánry dohormady, přidal k tomu trochu komedie, ale hlavně fůru k-popu a Modern dance (či co to bylo) a výsledek je překvapivě dobrá 16-ti hodinová podívaná, kterou zblafnete na jeden zátah. Opět se tu sice dostavuje syndrom korejských filmů - první půlka parádní, druhá horší, jen opakující předešlé, se spoustou recyklovaných záběrů, plné POTOKŮ slz (často neopodstatněných). Ale dobrý pocit ze začátku přebije vše ostatní. Takže pokud vám nevadí křečovitá romantika (stejný trojúhelník jako v Twilight, Hunger Games, Vampire Diaries nebo You're Beautiful) s hrdinkou, která 16 dílů řeší "koho z těch dvou," pak nakonec budete spokojení s parádními tanečními scénami, slušným popíkem, dobrými vtipy a učitelem, co vypadá jako vrah. Doporučuju.- 80 % ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Dream High je trochu jiný, než většina korejských seriálů, které jsem zatím viděl. To ale rozhodně není špatná vlastnost. Naopak bylo dobré trochu si oddechnout od té emoční zátěže, která sice dělá tyto seriály tak výjimečné, ale díky tomu je někdy náročné je sledovat. Ne, že by se v Dream High nevyskytovaly emoce (bylo jich tu hodně), ale celkově na mě působil spíše takovým odlehčeným způsobem. Milovníci K-popu (jako např. já) si přijdou na své. Vždyť sledovat své oblíbené hvězdy, jak se dostávají na pomyslný vrchol a jaké strasti a překážky je na té cestě mohou potkat, to musí zaujmout každého fanouška. Suzy, IU, Eunjung (Elsie) a další... To je jen několik příkladů hvězd, které zde uvidíte, a že to stojí za to... Příběh je opravdu zajímavý a napínavý, zároveň ale nechybí nějaký ten vtípek a hlavně dokáže překvapit. Některé části příběhu, nebo i některé postavy se vyvíjely naprosto odlišným způsobem, než jsem očekával... Díky tomu, že se celý příběh točí kolem umělecké školy, tak nemůže chybět výborná a moderní hudba. Už teď, jeden den po zhlédnutí, se mi začíná po Dream High stýskat... "Mám sen. Věřím v něj." - 100% ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál z "hvězdné střední". Vcelku klasický příběh o outsiderech co se chtějí stát hvězdami, ale musí překonat spoustu překážek a předsudků okolí. Naštěstí tuto ohranou zápletku zachraňuje způsob, kterým je seriál natočen, na šesnáctidílný korejský seriál poměrně velké množství zvratů/dějových linek a také ne úplně očekávaný konec. ()

Nijura 

všechny recenze uživatele

Ještě se mi asi nikdy nestalo, že by mě seriál takto nadchnul již od prvního dílu. Od začátku jsem si oblíbila postavy a během celého seriálu sdílela jejich osudy. V určité chvíli kvalita trochu zeslábla ovšem asi tak na milisekundu. Kdybych měla tuto doramu porovnat s Heartstrings, tak musím říci, že příběhově a pravděpodobně i herecky je Dream High lepší, ovšem písně v Heartstrings se mi přece jenom líbí více. V Dream High byla bohužel použita hudba která mi moc blízká není, ale i přes to si stále zpívám: "I Dream High nan kkumeul kkujyo,...."! Velice se mi líbilo, že vlastně až do poslední chvíle jsme nevěděli kdo je onen zpěvák K a po celou dobu seriálu vás to drží v napětí. Napětí, rychlý spád, nápad, hudba a sympatičtí herci je to, co dělá tento seriál tak skvělým. Nemohu dát jinak než 5*! ()

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

Vidím tie vysoké hodnotenia, no mňa toto rozhodne nedostalo. Hlavná namyslená praštená hrdinka, ktorú by som s radosťou šmarila von oknom mi už na začiatku pripomenula telenovelu "Rebeli" a ja som bola stále v tom, že je to veľmi podobné... mrzí ma to, no toto nebol môj šálok kávy... ()

Rediik 

všechny recenze uživatele

Po úvodním, lehce pokulhávajícím dílu a trochy přemlouvání, jsem si pustila díly další, a rozhodně jsem nelitovala. I když neposlouchám kpop a ani se nijak zvlášť nevěnuju zpěvu či tanci, seriál mě oslovil a bavilo mě sledovat zajímavé choreografie a vývoje vztahů mezi postavami. Dream High má svá slabá místa, ale taky je má čím přebít. A ten, kdo se rád kouká na dorama ze školního prostředí, bude určitě spokojen. Určitě to není ztráta času:) ()

springtime 

všechny recenze uživatele

Ještě před posledními 15 minutami posledního dílu jsem byla rozhodnutá dát plný počet. Ale bohužel, ten konec nakonec rozhodl, že jsem šla jen na 4. Jinak souhlasím, jak už bylo psáno, překonat začátek, pak už je to super. No, pro mě tedy až na ten úplný závěr. ()

NewScream 

všechny recenze uživatele

Ti kdo mají Korejské filmy rádi, tohle se musí líbit také. Jak už zde bylo psáno, má to všechno, lásku, drama, soupeření, super muziku, super choreografii, super postavy, kteří vám snad všichni do jednoho přijdou sympatičtí... A už několikrát bylo napsané, že Korejci (ale asijci obecně) umí pracovat s emocemi na výbornou. Toto není výjimka. Je to TV seriál, tedy bez filmové "patiny", s kamerou ostrou jako TV inscenace, a občas by se mohlo zdát, že to není nepodobné Argentinským telenovelám, hlavně několikavteřinovými detailními pohledy do tváře protagonistů když se dozví něco "velkého", ale to jsou jen chvilkové vjemy, které přebije vše ostatní. Jižní Korea prostě v kinematografii válí... plných 5 hvězdiček. TIP na závěr. Hlavní představitelka (mladá herečka Su Ji) hraje i jednu z hlavních rolí v romatickém dramatu, také dobře hodnoceném Architecture 101 http://www.csfd.cz/tvurce/70105-su-ji/ ()

Mayki 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, které tu sice bylo už tolikrát, ale přesto zaujme. A příběch mladých studentů, toužící po slávě chytne za srdce snad každého. Člověk jen čeká, co se stane, protože nemůžeme posuzovat postavy podle prvního, druhého, třetího, dokonce ani čtvrtého dílu. Ten, co nám přišel v prvních dílech jako necita je milý člověk a ten, co byl slabý a zakřiknutý nám pořádně zamíchá kartami. Jen hlavní hrdinka mi moc nesedla. Dívka co má velký talen bez nějaké práce, aby si ho vybojovala, ale všichni (většina) z hlavních hrdinů ji milují i přes její necitelnost... Ani doprovodné příběhy obtloustlé Kim Pil Sook s andělským hlasem, nebo nevědomě nadaného Sam Song Dong který i napříč nepřízni osudu zpívá, to nezachrání. Mě by víc zaujalo, kdyby hlavní hrdinkou byla Baek Hee a příběh její cesty ke slávě a touhy doházat hlavní hrdince, že není zbytečná a už vůbec ne její "ocásek". O tom, jak ji škola mění a je ochotná udělat cokoliv. Proto za hlavní hrdinku strhávám jednu hvězdičku 4/5. ()

vett 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Koreou, moje první setkání s dorama, moje první setkání s kpopem (2pm forever:), moje první korejská závislost a vlastně úplný začátek závislosti jménem Asie. Až zpětně (po shlédnutí hodin a hodin všeho možného žlutého) oceňuji jak moc originální a jak moc kvalitní tenhle seriál opravdu je. A podle mě jeden z nejlepších posledních dílů vůbec. A na milky couple (pro nezasvěcené kim pil suk a jason) trpím dodneška:) Jo a po detailnějším seznámení s kpopem je karaoke scéna totální guiltypleasure. ()

Reklama

Reklama