Reklama

Reklama

The Legend of Hallowdega

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Fantasy
USA, 2010, 14 min

Obsahy(1)

Parta reportérů zabývajících se objasňováním nevysvětlitelných záhad, točí svojí další reportáž na jednom z okruhů automobilových závodů série Nascar. Okruh totiž údajně stojí na starém indiánském území a dochází na něm k častým nehodám, které nejsou způsobeny technickými problémy ani chybami řidičů. Reportéři se postupně vyptávájí pracovníků okruhu, od ředitele přes řidiče až po prodavače občerstvení. Do pátrání se s nimi pouští i šílený lovec duchů Kiyash Monsef (David Arquette). Systematickým vyšetřováním se dopracují k rozuzlení, které je ještě záludnější, než by se mohlo na první pohled zdát. (korbitch22)

(více)

Recenze (7)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic moc... Z počinů typu Věřte nevěřte si to sice střílí hezky, ale 14 minut je vážně příliš (navíc když s předstihem odhadnete pointu, což práci nedá). Dovedu si představit, že by z Legend of Hallowdega vznikl krátký, zhruba tříminutový typicky gilliamovský animák, nebo o něco delší hraný montypythonovský skeč. Proč ne. Ale natahovat jeden fór, který navíc není nijak třeskutý, na čtvrt hodiny? To je plýtvání humorem a v tomto případě i režisérem. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z počátku je to docela vtipné,potom se ale vytratí veškeré tempo a nezachrání to ani dobře ujetý Kiashi Monsef.Pointa dementní a upřímně moc ani nechápu vznik týhle krávoviny,která může pobavit asi opravdu jen pupkaté vydlácké američany.Další,byť malinký důkaz,že Terry Gilliam je prach obyčejný režisér,jakých jsou stovky. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Malo to rozhodne potenciál. Film pôsobí ako vystrihnutý z nejakého duchárskeho programu, dokonca aj miestami buduje takú tú nepríjemnú atmosféru a vzápätí ju zabíja prirodzeným amatérskym humorom, ktorý je v tomto prípade viacej prospešný, než aby vyslovene filmu ubližoval. Banánové šupky a duchovia z cintorína, ktorý sú na Talladegskom závodišti zdrojom všetkých problémov sa ku koncu spoja v celkom za vlasy pritiahnutej a celkom samoúčelnej minúte, ako keby vystrihnutej z programu verte neverte a scooby doo. Terry Gilliam je rozhodne všestranný tvorca, čo vlastne dokázal už mnoho krát. Tu len trocha zamrzí, že tvorca jeho potenciálu strácal čas na tomto snímku, ktorý je priznajme si to, veľmi hlupučký. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

"A banana peel!" Jeden výbuch smíchu, který odůvodní do té doby pochybný pokus. Někdy to i stačí, i když pravda, spíš od studentů VŠ a amatérských nadšenců než od Gilliama. ()

McMastamind 

všechny recenze uživatele

Náhodou si to dělá z Američanů celkem slušnou prdel. Amíci a Češi si jsou, ač to neradi přiznáváme v lecčems podobní. Minimálně v tom "pupkatém buranství". A nesmějte se, vždyť je to pravda. Jinak až na pár vtipných momentů celkem nuda, od Gilliama bych čekal víc. ()

Reklama

Reklama