Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čeledín Jakub přišel o práci u lakomého sedláka a cestou za další službou zabloudil do začarovaného lesa, obývaného neobvyklým společenstvím strašidel. Ty nechtějí nikomu škodit, jen si v poklidu a nerušeně žít. Jakubovi se mezi nimi zalíbí, a tak přijme službu u čarodějnice Agáty, která se věnuje zkrášlování strašidel v lesním salonu krásy. Časem se mu však začne stýskat po lidské společnosti, a když mu Agátina ušmudlaná dcera Esterka ukáže obrázek krásné Klárky, sloužící na hradě knížete Darjabáda, okamžitě se do ní zamiluje. Vydá se ji navštívit, když však pronikne do hradu, setká se nejen s Klárkou, která se do něj také zamiluje, ale také s Darjabádovými temnými plány. Zjistí, že kníže čeká na příznivé postavení hvězd, aby se pomocí magie a dívčina srdce stal znovu mladým a krásným. Jakub je odhodlán Klárku zachránit, ale porazit zlého knížete se mu podaří až s pomocí strašidel, která přivolá na pomoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (124)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem se rozhodoval mezi jednou a dvěma hvězdama. Nakonec hodnotím takto. Na vině je především tragický scénář. Ten stojí i za velmi špatnými hereckými výkony. Těžko říkat o panu Tokošovi či paní Konvalinkové, že neumí hrát či se jim nepovedly jejich výkony. To jsou prostě kvalitní herci, společně s panem Přeučilem a L. Vondráčkovou. Neznámí herci jsou více méně průměrní. Třeba představitelka Klárky je hodně špatná. Ale zase se vracíme k tomu, že vinen je scénář, kdy některé dialogy jsou vyloženě neposlouchatelné. Je pravdou, že u kvalitních herců se pozná, že i se špatným scénářem podávají alespoň lepší výkon než všichni ostatní. Poskakování Nadi Konvalinkové kvůli myši je pak doslova trapné. Jako bonus bych přičetl příšernou hudbu, která by se nehodila ani do špatného sci-fi filmu. Jedinou kvalitní věcí je tak ústřední píseň celého filmu, kterou zpívá Lucie Vondráčková. Ta se fakt povedla a je škoda, že něco tak dobrého hraje v něčem tak špatném. Škoda, vše v pohádce se odvíjí od scénáře. Kapánek lepší a zlepšila by se řada dalších věcí. ()

Tanakasan79 odpad!

všechny recenze uživatele

Kladu si otázku,"co to vůbec je?" Na tuhle pohádku jsem sezval i děti, ale to bylo špatné rozhodnutí. Absolutní zklamání, jinak to ani nejde popsat. Herecké umění Nadi Konvalinkové a Jana Přeučila bylo doslova zostuzeno hereckým výkonem L. Vondráčkové a R. Budáče. Copak tohle Zdeněk Havlíček neviděl, když to natáčel, režisér který je podepsaný pod hrou Sluha dvou pánů se zahodil v této rodiné......věci. ()

Reklama

Karlas 

všechny recenze uživatele

Přeslazený jak špatně udělaná káva, u které se rozhodujete jestli jí máte vylít do záchodu, nebo to pro tentokrát přetrpět. Mladé herce ("muže"), by v této lehké pohádce, asi nejlépe popsal svým jadrným způsobem Verbal. Přesto nemůžu říci, že by to bylo úplně odepsané, prostředí a výtvarná stránka lesní říše se mi docela líbily. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Otřesná pohádka, u které nemohu ani uvěřit, že tohle bylo ve své době promítáno v kinech. Nejen že na promítání v kině má pouze něco málo přes hodinu, ale i tak se ta hodina tak šíleně vleče, že je to neskutečné. Už to je jeden ze znaků formátu televizní pohádky, stejně jako kulisy a exteriéry, ve kterých ji natáčeli. Že je natočena za pár korun, je poznat téměř v každém záběru. A to ještě nemluvím o prachbídných až amatérských hereckých výkonech. Konvalinková nic extra, ale ani ne průser, řekl bych takový průměr. Horší je to už s Vondráčkovou. Nebýt její role v kanadsko-českém propadáku THE PERFECT KISS od četařky Babinčákové, tak by Šmankotě bylo tím nejhorším filmem, ve kterém Vondráčková hrála. Nejhorší jsou ovšem ti dva mladí ogaři. Jeden vypadá jako Nick Carter z tehdy puberťačkami velice oblíbené kapely Backstreet Boys, který ovšem jen tak stojí před kamerou a snaží se ze sebe vykoktat naučený text. Horší je to ještě s jeho zamilovaným kolegou do Lucky Vondráčkové. To je už skutečně neskutečný přízrak! Především když málem zasedne ježka nebo trhá květině lístky, zda ho má či nemá ráda. Obstojí tak překvapivě jedině Jan Přeučil v roli zlého čaroděje, a to ještě jen svojí slizkou vizáží a především stará Kaplanová na zatahovacím křesle. To křeslo bylo jediné pozitivum této pohádky a fakt se povedlo. [6596. hodnocení, 117. komentář, 30%, 567. nejhorší film] ()

AndreiRanger 

všechny recenze uživatele

Základ zajímavý, ale ve výsledku to vypadá, jako kdyby někdo přišel a vystříhal tak třetinu filmu, aby se vešli do stopáže a rozpočtu ( jinak si tu kolísavou kvalitu opravdu nevysvětlím). Herecké výkony taktéž horská dráha, Klárka i Jakub rozhodně vyměnit herce! Zbytek zajímavý;-) Nejvtipnější scénka: " Kde je dědeček?" - "Tady jsem!" :-D Hop a je tu dědeček :-)) Hudební podtext od Lucky Vodndráčkové je milý. V součtu film neurazí ani nenadchne. Být to německá pohádka, bylo by to víc hvězd, bo oni tyhle osekaný verze točí furt, ale mi máme navíc! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Vnější záběry hradu a nádvoří se natáčely na hradě Malenovice. Filmovalo se také na zámku Benešov nad Ploučnicí. (M.B)
  • Titulní písničku „Láska na 100 let“ nazpívala Lucie Vondráčková na CD „Malá mořská víla“, které vyšlo již dva roky před natočením této pohádky. (HonzaBez)

Reklama

Reklama