Reklama

Reklama

Mstitel Cape

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2011, 6 h 50 min (Minutáž: 41 min)

Tvůrci:

Tom Wheeler

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

David Lyons, Martin Klebba, Jennifer Ferrin, Izabella Miko, Summer Glau, Keith David, James Frain, Ryan Wynott, Dorian Missick, Vinnie Jones, Richard Schiff (více)
(další profese)

Epizody(10)

Po atentátu na policejního šéfa se detektiv Vince Faraday (David Lyons) rozhodne přijmout práci v soukromé bezpečnostní agentuře Ark, která se ve městě Palm City snaží nahradit zkorumpovanou policii. Díky tajemné Orwell (Summer Glau) však Vince zjišťuje, že šéf agentury Petr Fleming (James Frain), je ve skutečnosti atentátník Chess, který má na svědomí smrt policejního šéfa. Chess po odhalení své identity svalí vinu na Vince a pošle na něj své bezpečnostní týmy. Akce vrcholí explozí a všichni se domnívají, že Vince je mrtev. Ten ale přežije, přidá se ke kočovnému cirkusu, jehož vůdce Max (Keith David) ho naučí, jak ovládat speciální černý plášť a používat jej proti svým nepřátelům. Vince si začne říkat The Cape, podle oblíbeného komiksového hrdiny svého syna a hodlá se pomstít Flemingovi a očistit své jméno, zničit korupci ve městě a dostat zpátky svůj život a rodinu. (MishalaMtG)

(více)

Recenze (35)

Sagara 

všechny recenze uživatele

Staromilsky komix, a vykradacka Batmana, ale mne to len vyhovuje, nakolko je Batmana v televizii zalostne malo. Zatial prijemny priemer.UPDATE. Po desiatich castiach, musim povedat, ze napriek niekolkym zaujimavym scenam a dejovym linkam serial sklzol do podpriemeru velmi rychlo a nedokoncena seria a vlastne aj cely serial negativny zazitok len umocnuju. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Vetsinou nic nehodnotim po prvnich par dilech, ale tenhle serial me proste urazi uz svou existenci a timhle malym detinskym gestem se mu hodlam pomstit! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: Summer Glau opět potěší, David Lyons je celkem sympaťák, působí to komiksově, což je příjemná změna, zápletka je zajímavá (neříkám originální), akce je dobře zpracovaná a natočená MÍNUS: pouze 10 dílů (sice skončili v nejlepším a příběh uzavřeli, ale...), nesmíte to brát ani trochu vážně, vlastně je to pouze taková odychovka, která ani neměla šanci udělat díru do světa seriálů./// Shrnutí: To víte, že mám rád cokoliv co je s komiksem jen trochu provázané. A v tomto případě je celý ten příběh postaven na tom, že jeden polda, ze kterého udělají mrtvolu se stane obávaným hrdinou. Takový moderní Zorro. Je to jednoduché, možná až hloupoučké, ale mě se to líbilo. Mohlo to dopadnou jako velký průser, ale podle mě se tak nestalo. Nenudil jsem se, dokonce jsem občas napětím nedýchal, takže moje hodnocení může být jen a jen pozitivní. Navíc vývoj postav byl zajímavý, takže jsme se mohli i dál dočkat nějaké solidní podívané./// Celkem 76%/// ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokus o komixový seriál s bdělým strážcem. Není to špatné, ale ani nic převratného. Aspoň že tu hraje Summer Glau. :) ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Televizni esence comicsovosti, ktere se proste jen bohuzel nedostalo dostatku prostoru, aby si na svou stranu ziskala i maloverne pochybovace, hemzici se vsude kolem me se dvema hvezdickama. Six seasons and the movie! ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

The Cape je jako seriál a vlastně i jako jeho hlavní charakter neskutečný pozer. Vše se hraje na efekt. Dramatické příchody, dramatické odchody a dramatické je i vše mezitím. Zpomalovačky, dlouhé pohledy plné utrpení, klišé položené na další klišé, až by se v tom jeden utopil. A taky že ano. Stopka po ani ne celé odvysílané serii. Jediní, koho jsem si dokázal alespoň trochu oblíbit, byli ti zlodějíčci od cirkusu, u nich se to přehrávání dalo ještě tak nějak předpokládat. Ale i oni s postupem času více a více sklouzávali k všudypřítomnému moralizování. Ještě si vzpomínám, jakou jsem měl radost z traileru. Rozbil ji hned první díl. Dokoukal jsem zpočátku kvůli naději na změnu, později už pouze ze setrvačnosti. // Nejoblíbenější postava: Max Malini // 30% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Jedno (nejen) comicsové klišé za druhým, ale možná je to tak dobře, možná je fajn, že někdo skládá poctu samotné krystalické esenci comicsového žánru v její nejklasičtější podobě. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Nič prevratne, je to žanrove kliše, no ma to jedno obrovske pozitivum. Narozdiel od svojich ľudskych superhero kolegov (Batman, Arrow...) nepôsobi The Cape ako neporaziteľny nadčlovek, ale ako jeden z ľudu. Kedykoľvek dokaže dostať nakladačku. To mu dodava punc realnosti. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál , který mě bavil od začátku až do konce. Jen mi to přišlo jako taková parodie na batmana , ale to mi vůbec nevadí , protože batmana moc rád nemám , a tohle mi přišlo o dost lepší než batman. 85%. ()

kailik 

všechny recenze uživatele

Naprosty souhlas s Norzogem. Prvni polovina prvniho dilu me celkem i bavila, ale pak se to zaclo tak neuveritelne rozjizdet, ze se behem druhy pulky stalo vsecko, co by se ocekavalo v prubehu cele serie..Prislo mi to jakoby se serial chtel tvarit strasne cool a paradne, ale vubec se tak nedelo.. Moc to nezachrani ani hot Summer Glau. ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanda většiny komixů a jejich filmových předělávek (bohužel občas dost nepovedených) jsem na The Cape nahlížel lehce s nadsázkou. Komixové seriály poslední doby se moc nedaří. Tento se k nim bohužel řadí taktéž. I když si myslím, že má velký potenciál, vůbec ho nevyužívá. Triky jsou laciné, dialogy o ničem a úplně by na každý díl stačila "HBOvská" půlhodinka. 15 minut je (podle prvních 5 dílů) vždycky zdlouhavých a nudných. Každopádně je v tom něco, co mě nějakým způsobem zcela neodrazuje podívat se na další díl. Zápletka se mi vcelku líbí, i když se dá považovat už za klišé a sem tam i pár zajímavých zvratů. Jsem zvědavý, jak bude pokračovat a vypadat dál. Zatím tak 2,5* ()

Reklama

Reklama