Reklama

Reklama

Speciální operace

(seriál)
  • USA Special Ops Mission
Dokumentární / Reality-TV
USA, 2009, 42 min

Bývalý příslušník speciální jednotky Rangers a člen parašutistického záchranného oddílu Wil Willis vycvičil tisíce vojáků v technikách přežití a sám dokázal, že je schopný přežít v jakémkoli terénu. V pořadu o přežití, jaký tu ještě nebyl, se nyní musí ubránit nejlepším speciálním vojenským složkám na světě, se kterými soupeří v simulovaných zásahových misích, při nichž si i on sám sáhne ve svých schopnostech na dno. Bude bojovat o přežití v thajském pralese i v arizonské poušti, bude muset zachránit rukojmí, získat důležitou zásilku či zničit dělostřelecké stanoviště. Součástí každé mise je i tajná agenda s překvapeními, která udržují Wila neustále ve střehu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

XBeth 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nelze říci, že je tento pořad zcela autentický - přece nemůžeme chtít, ať po sobě střílí ostrýma a bez nějaké té kamery by zase žádný seriál nebyl. Nicméně, i když bohužel jen krátce, tento 'reality' seriál vyplnil velké prázdné místo, na kterém byl v minulosti jen jeden a daleko hůře zpracovaný seriál. Opravdu nepochopím, proč Discovery a jejich Military Channel neobnoví Special Ops Mission na alespoň jednu další řadu, když tento pořad vyhrál People's Choice a o sledovanost ani dnes nemívá nouzi. A samotný seriál? Přináší nám unikátní pohled na vojenskou taktiku a postupy při misích, o jejichž detailech ani vojenští nadšenci nemusí vědět - navíc všichni účinkující mají bohaté vojenské nebo policejní zkušenosti a 'simunice' jejich akcím opravdu dodává nádech reálnosti. Hlavní 'hrdina', alespoň na mě, působí sympaticky a napětí je často skutečně velké. Kdo by tomuto bývalému paramedikovi a rangerovi nedržel palce proti i šestkrát větší přesile. A jakoby to nestačilo, každá mise je zasazena v jiném prostředí, s jinými úkoly (od zničení lodi přes zachránění pilota až po zneškodnění drogového magnáta), jinými problémy (zranění, pes, léčky nepřátel...) a vše je zabaleno do srozumitelného grafického zpracování, které nám často ukáže, kde se kdo v reálném čase nachází. Opravdu doufám, že se někdy dočkáme pokračování. [9/10] ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Koukala jsem na to výhradně kvůli Wilovi a jeho štěněčím očím, s předpokladem, že dám třeba jeden díl a pak s tím seknu, ale nakonec to bylo docela poučné, například pro porovnání s akčními filmy, kde se "obyčejní" vojáci často chovají jako superhrdinové s dvaceti litry krve v těle. ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Hraní na vojáky se sympatickým "hrdinou", který v každém díle vytáhne sólo proti čtyřem oponentům. Sice to je i přes měnící se prostředí pořád to samé, ale v rámci šesti dílů naprostá pohoda. Je to rychlé, účinkující občas pustí něco zajímavého nejen co se týče právě použité taktiky, ale i z jejich zkušeností na opravdových misích, a i když si občas přijdete, jako že koukáte na gameplay Army (hlavně když se obvykle dost času zabije přesuny), přestřelky jsou adrenalinovější než Strike Back. Užívám si to plnými doušky. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Whiskey (Wil Willis) používa väčšinou útočnú pušku M4A1 Custom, zatiaľ čo jeho protivníci M4A1 Carabine. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama