Reklama

Reklama

Svatyně zla

  • USA The Sacrament (více)
Trailer 1

VOD (1)

Traja novinári sa rozhodli zdokumentovať život v izolovanej náboženskej komunite, aby odhalili tajomstvo ľudí, ktorí tvrdia, že tu našli skutočné šťastie... Patrickova sestra Caroline prepadla drogám a odišla z New Yorku, aby sa liečila v jednej z náboženských komunít v Mississippi. Po čase pošle bratovi list, v ktorom mu opisuje svoje nádherné zážitky a skúsenosti prežité s novými kresťanskými priateľmi a zároveň ho pozýva na návštevu. V liste uvádza aj telefónny kontakt, na ktorom ju môže zastihnúť. Keď však Patrick na číslo zavolá, neznámy muž mu oznámi, že jeho sestra spoločne s ďalšími členmi komunity odišli na ťažko dostupné miesto, kam sa možno dostať iba s pomocou vrtuľníka. Fotograf Patrick skúma záhady a bizarnosti sveta, preto osloví kolegov z médií, aby jeho sestru vypátrali, strávili s jej novou rodinou zopár chvíľ, zdokumentovali život v náboženskej komunite a odhalili tajomstvo ľudí, ktorí tvrdia, že tu našli skutočné šťastie. Investigatívny novinár Jake Williams, kameraman Sam Turner a Patrick sa vrtuľníkom dopravia do kempu Eden Parish. Ako zistia, Eden Parish nie je len obyčajnou usadlosťou uprostred zdanlivo pokojnej prírody. Naopak, je to veľmi zlovestné miesto, chránené ozbrojenou strážou, v ktorom sa odohrávajú tajomné aktivity a temné udalosti. Ako tu môžu byť ľudia šťastní? Ale aj keby to novinári odhalili, svet sa už o tom nedozvie, pretože milovaný guru kresťanskej komunity zvaný Otec ich nikdy nezamýšľal pustiť späť domov... (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (112)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když čtu ty komentáře tak se musim zase jen ironicky smát.Jednoznačně nejlepší film Ti Westa a to není ale vůbec poklona, tenhle přeceňovaný fušér totiž zatim natočil opravdu samé nudné a nesnesitelné sračky a ty jeho rádoby horory by nevyděsily ani idiota.Takže sem docela rád, že konečně zahodil horor do hajzlu jemuž akorát prznil jméno a natočil čistokrevný atmosferický thriller, i když absolutně neoriginální, jelikož je to pouze okleštěný a lehce upravený příběh podle skutečné události maniakálního duchovního Jima Jonese.Jinak k filmu můžu říct, že místy mi bylo vážně blbě a Westovi se konečně trochu povedlo z plátna převést něco, co diváka zasáhne, ale neuspí.Vypadá to, že si sám West dobře uvědomil, že ve světě hororu nemá bok po boku takových jmen jako James Wan nebo Leight Whannel co nabídnout a vrhnul se na klasickou filmařinu a sem zvědavý na jeho nový western.Kdyby v The Sacrament trochu lépe pracoval s herci a přidal víc napínavých scén a lesních naháneček a krvavé akce, mohl natočit poprvé v životě opravdu výtečný film.Ještě asi potřebuje čas.60%. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten dejchavičnej dědek,voblečenej jak Honza Pláteník z Okresu na severu mě neskutečně sral po celej film,a stejně tak nemůžu vystát toho,co dal do popisku týhle kokotiny slovu horor.Jen na začátku to mělo jakouž takous atmošku,ale jak se to začlo hroutit,tak se zhroutil i samotnej film.Znám ještě jednoho Westa,taky rejža,ale ty Tii ,si proti němu píčus a ňouma.20%. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaná událost z roku 1978. Zfanatizovaná komunita oveček, vedená svým "otcem", kteří našli své místo a ráj, kdesi na okraji společnosti. Sem příjíždějí dva novináři s kamarádem, který tady má sestru a chce se ujistit, že je v bezpečí. Zpočátku skvělá atmosféra, mírně to vyvolávalo strach a napětí, ale ve finále celkem "prázdno". Hromadná sebevražda v závěru, ve mě žádné silnejší pocity nevyvolala. Za Horor bych to asi moc nepovažoval, ale podílel se na filmu Eli Roth, takže jsem to chtěl vidět. A jelikož jsem toho moc neočekával, tak ve výsledku jsem celkem spokojený a dozvěděl jsem se alespoň o další smutné události z té krásné, demokratické a mírumilovné Ameriky (joke). (CZ dab.) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozné, ako niektorí zúfalci dokážu zmagoriť. To je snáď jedna z tých najhorších vecí, čo sa môžu v živote človeka stať - prísť aj o posledné zvyšky zdravého sedliackeho rozumu a upísať sa nejakej sekte... Príbeh samotný je síce silný, no chýbal tomu ešte nejaký výraznejší rozmer. Chcelo to buď zatlačiť na hororovú stránku, alebo prehĺbiť drámu okolo hlavných postáv, prípadne oboje. Takto mi to prišlo dosť sterilné, aj keď svojim koncom to bolo dosť nepríjemné. Priemer. 60/100 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, že v případě snímku „The Sacrament“ tušíte, jak to asi bude gradovat, možná vás napadne i to, jak vše skončí, ale nic to nemění na tom, že i očekávané je velmi dobře natočeno a naskakuje z toho husí kůže. Máte místy strach, jako kdybyste sami byli v komunitě uzavřeni. Ti Westovi se podařilo natočit poměrně klasický námět tak, aby to na diváka udělalo dojem, což je hlavní deviza filmu. Found footage formát tomu ani trochu nevadí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (10)

  • Film čerpá zo skutočných udalostí a to konkrétne Jonestownského masakru z novembra roku 1978. Vtedy spáchalo hromadnú samovraždu cez 900 ľudí, členov sekty "Peoples Temple", pod taktovkou vodcu Jamesa "Jima" Warrena Jonesa. (BoredKid)
  • Spoločnosť VICE, pre ktorú pracujú novinári vo filme, v skutočnosti existuje. Je mediálnou spoločnosťou založenou v Brooklynskej štvrti Williamsburg v New Yorku. (PATWIST)
  • Film se natáčel v Savannahu v Georgii. (rafix)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama