Reklama

Reklama

Dýchej zhluboka

Krátkometrážní
Československo, 1935, 4 min

Režie:

F. Šestka

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Pod značkou Baťa.
Reklama na sportovní obuv pro moderní životní styl – s hranými kostýmovanými scénami. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle já říkám reklama. Taková, která v pohodě strčí do kapsy snad jakoukoliv z dnešních. A přitom k tomu stačí chytlavá písnička a velmi chytrý, vtipný text. Od uskupení F. Šestka se rád do budoucna podívám i na další reklamy. Silné 4*. „…musí míti trepky Baťa vzduchem chlazenééé!“ ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Vedle umělecké zkratky "A. H. Panthok" existuje ještě jedna šifra s názvem "F. Šestka". Není to jméno žádného člověka, ale hromadný podpis zlínských filmařů. Zkratka vlastně znamená "filmovou šestku", v níž se nově setkáváme se jménem Františka Piláta, naopak z původní sestavy mizí Jaroslav Pagáč. Je to snímek propagující trampskou obuv, nejedná se ani tak o klasický příběh, jako spíše o předvedení zboží v činnosti jemu vlastní. Dynamika jednotlivých záběrů je umocněna nápadnou melodií a celek velice dobře ilustruje výhody běžného použití trampské obuvi. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Cha, reklama na trampky vzduchem chlazené. Vtipné, a něco z toho prvorepublikánského, hygienického, sportovního a takořka budovatelského optimismu ve stylu Slunce - Voda - Vzduch je zde zachyceno. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pokud by se mi tahle reklama objevila v tv, tak ji beru všema deseti, protože na takové reklamy může člověk koukat od rána do večera. Z dnešního pohledu je to sice velká exkurze do historie, ale klidně strčí do kapsy ty dnešní blbosti. Poslední dobou mám pocit, že se točí čím dál tím víc blbější reklamy. Pak si je člověk mnohem snáze zapomatuje. Ještě si pomatuju tu, kde vystupoval plešatý svalovec, který umýval podlahu a nadobí a nakonec snad se celý byt lesknul čistotou, až jsme se všichni sami viděli. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Jako reklama kapku nedotažené, protože jestli jsem se dobře díval, do vody ti lidi skákali klidně bez bot! Jinak klobouk dolů před Baťou, povedlo se mu stvořit nadčasový dizajn, dodnes milióny lidí tyhle boty nosí, akorát na ně nezaslouženě přilípl jméno jakýsi pan Converse. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Filmová reklama od F. Švestky pro Baťovy závody. Velmi originální zpracování, jenž v té době nebylo obvyklé. Snímek je založen na humorném podání a prácí se zvukem, především titulní písnička je opravdu návyková, stačí, abyste ji slyšeli jednou a bude vám znít v uších ještě minimálně celý den. Na tehdejší dobu velmi moderní reklama, která se netváří jako právě reklama, spíše jako krátký film o lidech, práci či různých aktivitách. ()

Reklama

Reklama