Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (537)

golfista 

všechny recenze uživatele

Dvojrole, kterou skvěle ztvárnil J.P.Belmondo a nezapomenutelné vnady Raquel Welch dělají z tohoto filmu jednu z nejlepších francouzských komedií všech dob. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo nepatří mezi moje oblíbené herce - ale tenhle film je z jeho komediálních jeden z nejlepších. Nápaditá, ale neoriginální zápletka s dvojníkem s sebou automaticky přináší spoustu nápadů na gagy, které zde byly vcelku dobře využity. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Raquel Welchová jako vždy okouzlující, ale přesto ve vedlejší roli za zcela fenomenálním Belmondem, který perlí v roli lovce žen, mužů, filmových ocenění i sociálních dávek:) Zkrátka komedie, která nemá chybu, na čemž má podíl i odzbrojující český dabing. Legendární Bruno Ferrari v každém balíčku! 90% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Další pořádný důvod, proč jsou staré francouzské komedie tak skvělé, proč jim ty nové nesahají ani po kotníky a proč je (všichni) máme stále tak rádi. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jediný co mě v souvislosti s filmem Zvíře mrzí, je fakt, že nejsem sochař. Bejt totiž sochař, tak už jsem dávno obdaroval Prahu a s ní i celou naší zem sochou Belmonda v nadživotní velikosti. Za to, jakým způsobem ve Zvířeti Belmondo belmonduje a je naprosto k usmíchování. Claude Zidi dokonale využil užasné Bebelovi obličejové mimiky a vytvořil tak nejsexoznějšího mentála v dějinách stříbrného plátna. Obsazení Raquel Welch byla taky trefa do černého. Jako pár fungovali Bebel a Raquel naprosto dokonale, vzájmně si na své fórkování fantasticky nahrávali a to jiskření mezi nima bylo šukeznější než porsche plný bikinových holek. Najít v tomhle filmu chybu je stejný jako chtít hledat upřímnost v politických slibech. Zvíře je totální luxusní nášup prvoligovýho humoru. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpovedenějších komedií J.-P. Belmonda. Kouzelné hlášky (viz komentář Limy) a v několika málo scénkách neodolatelné Belmondovo ztvárnění mentálně postiženého maníka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejupřímnější zpověď komika se železnými nervy a akrobatickým nadáním veškeré kaskadérské kousky přežít. Jindy by mi asi hodně zatrnulo, kdyby na mě skočil tygr stejně tak, jako skočil na Bebela. Jenže Bebel si se šelmičkou ještě pohrál, zadal příkaz a ta ho bez potíží poslechla. A takových scén je tam daleko víc. Zvíře je tak pro mě nejoblíbenější a nejzábavnější Belmondovka. Cítíte z ní neuvěřitelný klid a pohodu a přitom víte, že celá řada scén Belmonda musela stát minimálně trojitý přepraný trencle. Takový pocit třeba z dnešních filmů nemám a pravděpodobně ani nikdy mít nebudu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $6,500,000║ neviem, neviem ale asi som to už videl v nesprávnej dobe, pre rok 2013 pôsobí tento počin nejak zašle, bez iskry /40%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Nejlepší a nejvtipnější Belmondo vůbec.Scéna v nemocnici je nezapomenutelná a převlékání se Belmonda za invalidu taktéž. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

- : Tů tu tu tu tu tu tů, tu tu tů, tu tu tů : - Nebo jak to bylo... Jakkoli francouzské bláznivé komedie dvakrát moc nemusím (respektive vůbec, mám holt raději jejich decentnější humor a vážnou tvorbu), tak Zvíře je pověstná výjimka potvrzující pravidlo. Snímek, který můžu vidět zas a znovu. Čistá esence nenáročné, ovšem nikoli tupé, zábavy. Nekonečný příval gagů, hlášek a fenomenálních kreací Belmonda, který si umí střílet ze sebe samo jako nikdo druhý. Je tu prostě vše. Akce, hlášky, zrady, zvraty, honičky, humor, nadsázka, láska, Raquel Welch. A navíc jako třešnička na dortu i delikatesní hudba Vladimira Cosmy. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo se sice prosadil jako jedna z hlavních tváří francouzské nové vlny, ale mezinárodně proslul coby představitel hrdinných sympaťáků, kteří současně utužovali ideály neohrožených dobrodruhů a současně je často také parodovali. K Belmondově hvězdné image nemalou mírou přispělo, že po vzoru legend rané kinematografie sám účinkoval ve všech krkolomných scénách a nepoužíval kaskadéry. Hyperaktivní romantická akční komedie "Zvíře" představuje ohromně zábavnou poctu kaskadérské profesi a současně dává prostor pro Belmonda ve všech jeho hereckých polohách, díky ikonické dvojroli šarmantně nabubřelého kaskadéra Michela Gauchera a primadonské hvězdy Bruna Ferrariho. Belmondo během natáčení konkrétních kousků utrpěl několik zranění, včetně pokousaného ucha od tygra, ale současně si splnil dlouholetý sen a stanul na křídle letícího letadla. Jeho vdavekchtivou kaskadérskou partnerku ztvárnila americká hvězda Raquel Welch a ve scénách ze zákulisí se v čestných rolích objevilo několik dalších dobových filmových osobností včetně režiséra Clauda Chabrola. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celej film vlastne stoji na hercich. Jsou tu fajn vtipky, sviznej zabavnej pribeh a pekny kaskadersky cisla, ale to by nebylo nic bez Belmonda a Welch. Jako kaskader je to takovej typickej Belmondo, frajer, co se niceho nelekne a na vsechny strany hazi usmevy. I kdyz je ale fakt, ze kolikrat zvladne nasadit fakt ukazkove tupej vyraz. Oproti tomu v roli Bruna je skoro az k nepoznani, neskutecne vyteplena super bukvice a fakt se nemuzu rozhodnout, v ktery z tech roli je lepsi. No a Welch mu skvele sekunduje a navic vetsinu casu nosi prusvitny hadry. Spickova francouzska komedie. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tuhle Belmondovu komedii mám nejradši, protože je nejbláznivější. Navíc se i dost povedl český dabing. Nadabovat Bruna Ferrarriho by Jan Tříska nezvládl (ať mi promine). ()

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama