Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (536)

monolog 

všechny recenze uživatele

Když se řekne filmová klasika, každému se vybaví něco jiného. Ale když se řekne francouzská filmová klasika, málokomu nevytane na mysl jméno Jean Paul Belmondo. A jedním z prvních filmů, na které o okamžik později pomyslí je Zvíře. Nápaditá, zábavná a rychlá komedie plná příjemného humoru i akce. Třeba scény s opilou gorilou, která tak miluje těstoviny Panzani (mimochodem úžasná ložená reklama) jsou nezapomenutelné. Vlastně celý film je nezapomenutelný. Frantíci halt dřív opravdu uměli. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie Jeana-Paula Belmonda s překrásnou Raquel Welch. Belmondovo ztvárnění hvězdy Bruna Ferrariho je nezapomenutelné, taktéž jeho převlékání za invalidu. Další devízou je skvělý dabing. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když vidím Zvíře, nejsem s to se týden zasmát. Jednak proto, že mě od záchvatů smíchu při tomhle filmu všechno bolí, jednak mi ve srovnání s Belmondovou čtyřrolí chlapáckého kaskadéra, zženštilého herce se závratěmi půl metru nad zemí, gorily v samoobsluze a blba na sociálních dávkách připadá všechno tak nudné a vyčpělé... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Skvělá francouzská komedie. Ze všech filmů, které jsem s Belmondem viděl, se mi nejvíce líbil právě tento. Tato dvojrole mu velmi sedla a nechala ho vyniknout jako kaskadéra i teplouškou hvězdu. Fakt výborná zábava. A navíc se člověk může podívat na krásnou Raquel Welch. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybych byl chlap, co jsem býval, přeskočil bych zeď a znásilnil ji jako v Carpentras." Mike Gaucher a Bruno Ferrari jsou jedněmi z nejvtipnějších postav, které kdy Belmondo vytvořilo. Ono samozřejmě zaválelo v nejednom filmu, ale tenhle opičák, který si ještě nevykouřil svou poslední cigaretku, protože mu sociálka nevyplatila dávky na jeho neexistující rodinu, je prostě dokonalý. A když se do smršti vtipů zamotá neskutečná krása Raquel Welch a jemně se to promíchá, tak je teoreticky možné vytvořit dokonale zábavný film. A tím Zvíře rozhodně je. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pěkná a relativně funkční exhibice skvělého Belmonda, schopného zvládnout i ty nejodlišnější polohy, ale jinak těm francouzským komediím jaksi nemohu přijít na chuť. Vtípky jsou lehce předvídatelné, děj také, smíchu u mě osobně poskrovnu a duševní obohacení žádné... Vcelku zábavné, nadnesené a svěží, to ano, nemohu říct, že by Zvíře bylo v něčem vyloženě nepovedené, ale do mého gusta se úplně netrefilo. 6/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Fuj, ženská. :)) I když jde spíš o situační komedii, inteligenci jí upřít nelze. Sbalit ženskou, co vypadá jako Raquel Welch, je dost pěkná fuška, tedy pokud zrovna náhodou nejste odporně bohatej milionář, ale jen "obyčejnej" kaskadér. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako retard nebo gay je Belmondo k popukání, jeho handrkování s Welchovou mi ale nepřišlo vtipné vůbec. Scenáristicky šikovně postavená a nápaditá lidová zábava, která příkladně vytěžuje téma kaskadéřiny, kdy se hrdina fyzicky angažuje nejen před filmovými kamerami, ale neustále i v civilním životě (třeba když si zaběhne z hospody zatelefonovat). Výborná je scéna, kde Belmondo musí do zemdlení opakovat pád ze schodů kvůli hloupým chybám režiséra a hlavní hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„A pak ji znásilnil!“ - „Čtyřikrát, z toho jsem si třikrát spletl pokoj.“ Úchvatný Bebel ve dvojroli narůžovělého Ferrari a kaskadéra tří tváří (rozverná, retardovaná a porostlá srstí), Cosmova ústřední melodie, co se diváka chytne jak měsíc abstinující klíště, mokrá "pak si ty oči ze mě zase vezměte" Raquel a salva rozpustilých gagů z vyhlášené francouzské kuchyně smíchu. Jinými slovy ta nejlepší esence Belmonda jakožto archetypu nespolehlivého svůdce. To znamená plodit ano, k výchově už raději nepustit.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Snímku nemožno uprieť dravosť, poctivé kaskadérske kúsky, chytľavé naháňačky a svižný dej, ale to je asi tak všetko. Belmondo očividne prehráva a nestíha meniť role, kde v tomto období skákal z jedného filmu do druhého tak, že s jedným typom charakteru odohral niekoľko filmov. a je to cítiť najmä na feelingu jeho postáv, ktoré sa mi miestami po pár filmoch spätne dokonca plietli a týmpádom neboli ničím výnimočné. 55%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

"Zvíře" jsem viděl poprvé (a na dlouhou dobu naposledy) jako dítě. Tehdy mě, neznaje název filmu, úplně odrovnaly scény s opicí. Dlouho jsem se po tomto filmu sháněl (mezitím se od známých dozvěděl jeho název), pídil všemi směry, až jsem jednoho dne na internetu narazil na jakousi stránku o filmech - ČSFD. Ano, vážně, "Zvíře" je film, jehož profil jsem si zde prohlížel jako svůj první. A nejen kvůli tomu jej mám tolik rád! Spíš i protože je vynikající, ztřeštěný a v každém momentu okuzlující a zábavný. Jean - Paul Belmondo (s výtečným dabingem Jiřího Krampola) v titulní roli přesně tak, jak ho máme nejradši. Okouzlující je rovněž tehdejší sexsymbol Raquel Welchová (v těch mokrých šatech je neskutečně nádherná) a hudba Vladimíra Cosmy, která jen tak z hlavy nevymizí. A při všech scénách s opicí se dodnes nemohu udržet :-). Osvěžující oddechovka made in France. 100%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ked som pred par tyzdnami videl priemernu komediu s Belmondom MUZA Z ACAPULCA (1973), priblizne rovnaku porciu priemernej zabavy som ocakaval aj od tejto komedie, ale nastastie som sa mylil. Uz som sa bal, ze som mal Belmonda rad iba asi pred 20-timi rokmi a dnes mu uz neviem akosi prist na chut, ale pri tejto komedii som sa s chuti zasmial na mnohych scenach, hlavne na nekonecnych hadkach Belmonda s Raquel Welch. Super napad bol aj Belmondov dvojnik Bruno Ferrari a s nim spojene zameny osobnosti, alebo stale opakovany pad zo schodov. Jednoducho toto je presne ten typ blaznivej komedie, ktore zboznujem a urcite sa k nej rad opät niekedy vratim... 23.07.2010 _______ Jean-Paul Belmondo - (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) +++ Raquel Welch - (Jane Gardner) +++ Dany Saval - (Doris) +++ Henri Génès - (Camille, majiteľ bistra) +++ Raymond Gérome - (Hrabě de Saint-Prix) +++ Jane Birkin - (Hvězda) +++ Johnny Hallyday - (Mužská hvězda) +++ Hudba: Vladimir Cosma +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když ve Francii vládl komediální žánr, Belmondo byl bezpochyby u toho. Jeho lidově nejoblíbenějším kouskem bylo právě Zvíře, kde exceluje v dvojroli kaskadéra a homosexuální filmové hvězdy. Stačí přičíst neodolatelné vnady Raquel Welch a desítky povedených gagů navrch a na půldruhou hodinku tu máme navýsost povedenou záležitost, ve které si oba zúčastnění náramně notují. Francouzská legenda žánru Claude Zidi ve vrcholné formě!! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Geniální francouzská klasika a ohňostroj zábavy plný neotřelých hlášek, gagů a kaskadérských kousků hlavního hrdiny. Dodnes jeden z vrcholů Belmondovy komediální tvorby. Tohle je přesně ten typ filmu, který nestárne a svou příjemnou atmosférou či kouzlem všech zúčastněných herců (v čele s nedostižným Belmondem), vás dokáže pobavit a rozesmát, ať už máte jakkoli špatnou náladu. Jasná volba, když si chcete zpříjemnit nějaký všední večer po namáhavém dni či si ještě vylepšit lenošivé nedělní odpoledne. Ve zkratce - skvělá dvojrole pro velkého Jean-Paula, v bravurní režii Claudea Zidiho. Netřeba dalších slov. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Francúzky herec Jean-Paul Belmondo je dnes už len starý páprda, ktorý je jednou nohou v hrobe. Ale svojho času bol hviezda prvej triedy. Idol žien. Neodolateľný macho. Komédia, z filmárskeho prostredia, "Zviera" mu bola napísaná priamo na telo. Zahral si tu zaujímavú dvojúlohu. Nezodpovedného kaskadéra Mike Guachera a teplého, talianskeho herca Bruna Ferrari. V jednoduchom, mierne infantilnom príbehu, mu robila partnerku dobre stavaná Raquel Welchová. *** ()

lupuscanis 

všechny recenze uživatele

CLAUDE ZIDI, ZVÍŘE (1977) ________ Krásné a těžko uvěřitelné, jak tenhle film, i kdyby se hodně snažil, nedokáže ani trochu zestárnout. Nejlepší komedie o filmu ve filmu všech dob, která oslavuje bláznivě kinematografické fluidum, které k filmu jako takovému patří tak nezpochybnitelně jako "kamera a klapka". Mám Bebela rád jako drsného gangstera, který se neusměje i jako mladičkého rebela bez příčiny a bez dechu v Godardových nenechavých rukou, ale ve Zvířeti vládne tak neodolatelně všebarevným šarmem, že zdaleka nepodléhá jen - v tomto filmu spíš permanentně nahá, než oblečená - Gorgonna, děvka i světice Raquel Welchová. ________ Ještě něco. Dlouhá, ale pro mě důležitá věta. Bebelův vzácně vážný výraz tváře se sotva znatelným náznakem úsměvu po té, co vyběhne schody, zazvoní a s grácií sobě vlastní a s půlkou pugetu v ruce se nechá vyrazit od zhrzelé snoubenky, když pak už z ulice letmým "posledním" pohledem vzhůru spatří Raquel ana aranžuje vršky tulipánů do vázy, pohled odvrátí a v klidu nastartuje džíp - pro mě, jakožto muže se srdcem rošťáka a nikdy neslábnoucí slabostí pro krásné ženy, je v tom jediném pohledu zkondenzované snad všechno, co by měl chlap vědět o životě. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vydarená komédia s Belmondom, ktorý si tu dokonca zahral dvojrolu. R. Welch je sexi , ale nie som úplne presvedčený o tom, či bola práve ona tá správna voľba. Vedľa Belmonda sa mi zdala až príliš dominantná, možno to bude tou jej výškou, neviem, či nie je vyššia ako Belmondo. Celkovo to však určite nepokazila, vo filme je mnoho vtipných momentov a asi najviac som sa pobavil pri návšteve zo sociálky. Komédia je to fakt dobrá, ale jej postavenie v top 300 sa mi zdá trochu nadsadené. Vedel by som vymenovať stovky lepších filmov, ale zase nie komédií. Z tohto pohľadu tam možno svoje miesto má, prečo nie? 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

-"Ha, co to děláte? Proč mě mučíte? - Vy ste Bruno? - Ano." Skvělá komedie jak jinak než z prostředí natáčení. Francouzi jsou na tohle zkrátka machři. 95% ()

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama