Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (31)

  • Natáčelo se také v Lido na Champs-Élysées. Le Lido je kabaretní a burleskní show umístěná na Champs-Élysées v Paříži ve Francii. Otevřeno bylo v roce 1946 na 78 Avenue des Champs-Élysées a na své současné místo Champs-Élysées 114-116 se přestěhovalo v roce 1977. (sator)
  • Mike Gaucher (Jean-Paul Belmondo) bydlí na adrese Hameau des artistes 5 na Montmartre v Paříži. Z oken bytu, která vedou na druhou stranu, je vidět mlýn, který v době natáčení filmu procházel rekonstrukcí – jedná se o Le Moulin Blute-Fin. Postaven byl podle dobových pramenů v roce 1295 a patřil mlynářskému rodu Debraye. Mlýn si vybral pro svůj obraz i malíř Vincent van Gogh v roce 1886. (sator)
  • Kaskadérské auto, které spadne z mostu do vody, je Rolls-Royce Silver Dawn. Auto bylo vyráběno v letech 1949–1955. (sator)
  • Zámek, kde se odehrává svatba, je Château de Vigny. Byl postaven v roce 1504 na místě středověké stavby pro kardinála Georgese d'Amboiseho s podstatnými úpravami v 80. letech 19. století v trubadúrském stylu pro svého tehdejšího majitele, hraběte Philippe Vitaliho, prince ze Sant'Eusebia. (sator)
  • Letadlo, se kterým se natáčí vzdušná akrobacie s imatrikulačním číslem „F-BOQH“, je Cessna 150. Model byl vyráběn v letech 1958–1977. Cessna Aircraft Company se sídlem ve Wichitě v Kansasu je americký výrobce víceúčelových letadel. Točilo se na letišti v Enghien Moisselles Airfield u obcí Moisselles, Attainville a Ézanville. (sator)
  • Mike Gaucher (Jean-Paul Belmondo) jezdí ve voze Hotchkiss M-201 Jeep z roku 1955. Bruno Ferrari (Jean-Paul Belmondo) ve voze Bentley R – Type Drop Head Coupé z let 1952–1955. (sator)
  • Reklama na těstoviny Panzani je odkazem na skutečnou firmu. Panzani je výrobce těstovin francouzského původu. Společnost byla založena v roce 1950 Jeanem Panzanim a od roku 2005 patří do španělské zemědělsko-potravinářské skupiny Ebro Foods. (sator)
  • Bistro, kam chodil Jean-Paul Belmondo (Mike Gaucher / Bruno Ferrari), se nachází v Paříži v ulici Rue Championnet. (M.B)
  • Ve filmu je celkem čtyřiadvacet kaskadérských čísel. Jeanu-Paulu Belmondovi (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) připravoval automobilové scény osvědčený Rémy Julienne. Čistě fyzické sekvence chystal Claude Carliez. (Pierre)
  • Nějakou dobu zamýšlel Claude Zidi malý šprým navíc. A to angažovat dvojníka Jeana-Paula Belmonda (Mike Gaucher / Bruno Ferrari), který by se ve filmu objevil v jedné malé sekvenci. Pár týdnů před natáčením byla v tisku zveřejněna výzva. Zidi ale nakonec musel od nápadu upustit kvůli nedostatečné podobnosti dvojníků. (Pierre)
  • Jean-Paul Belmondo (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) byl svou dvojrolí nadšen, protože v ní mohl kombinovat humor a akci. Měl radost, že se může vyřádit ve svých dvou nejoblíbenějších žánrech. (Pierre)
  • V epizodních rolích se v úvodu filmu objevují francouzský zpěvák Johnny Hallyday a britská herečka a modelka Jane Birkin. Oba ve filmu hrají sami sebe. (SeanBean)
  • Jane Gardner (Raquel Welch) v závěrečné scéně pilotuje letoun Fieseler Fi 156 Storch, který sloužil ve 2. světové válce na německé straně jako průzkumné letadlo. (Lucas87)
  • Futuristické vozidlo "SLX 3000" s obrovským křídlem, které Mike Gaucher (Jean-Paul Belmondo) řídí v jedné ze scén, je ve skutečnosti dovedně přemaskovaný Chevrolet Impala Convertible ročník 1959. (Stejšn)
  • Režisér Claude Zidi později litoval volby Raquel Welch pro hlavní ženskou postavu. Na spolupráci s ní si ostatně stěžoval i sám Jean-Paul Belmondo (Mike Gaucher / Bruno Ferrari). Raquel Welch (Jane Gardner) podle vzpomínek zúčastněných trávila neúměrné množství času v maskérně a zdržovala průběh natáčení. (argenson)
  • Film ve francouzských kinech dosáhl návštěvnosti více než tří milionů diváků. Stejný úspěch měl také v Západním Německu, zatímco ve Španělsku dosáhl výrazně nižšího počtu návštěvníků a v Itálii nebyl v kinech uveden vůbec. (argenson)
  • Závěrečná scéna s lanem v kostele se natáčela pozpátku. (dandislav1991)
  • Jean-Paul Belmondo (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) je známý tím, že se v nebezpečných scénách svých filmů nenechává zastoupit kaskadérem. I v tomto snímku si většinu náročných sekvencí odehrál sám, včetně závěrečné scény s vrtulníkem. Režisér měl však velké obavy, aby se Belmondo nezranil, a proto k natočení zmiňované pasáže svolil až ve chvíli, kdy byl film téměř hotový. Během natáčení dalších scén si však několik zranění přivodit stihl. Při kaskadérské scéně, kdy několikrát po sobě padá z vysokých schodů v ateliéru, si velmi ošklivě podvrtnul kotník a při natáčení scény v zahradě zámku hraběte de Saint-Prix ho kousl tygr do ucha. (Vojcl)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama