Reklama

Reklama

Fathom

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je americká parašutistka Fathom Harvillová, kterou na soutěži ve Španělsku kontaktuje muž, jenž se představí jako plukovník Campbell, a žádá ji o pomoc. Před časem se zřítilo vojenské letadlo s vodíkovou pumou. Bombu se sice podařilo najít, ne však její roznětku přezdívanou Ohnivý drak. Nyní se objevila stopa a také agenti z nepřátelské Číny. Campbell dívku požádá, aby v noci seskočila na střechu přísně střežené vily, kde agenti sídlí, a uvedla do chodu vysílačku, kterou tam Campbellovi muži umístili. Fathom po krátkém váhaní souhlasí a ocitá se tak uprostřed nebezpečného přediva složité špionážní hry. Záhy se totiž objeví další muž, Peter Merriwether, který tvrdí, že Campbell je podvodník, který ji pouze zneužil, a Ohnivý drak prý není žádnou roznětkou vodíkové bomby, ale nejvýznamnějším čínským klenotem, pokladem pocházejícím z období dynastie Ming. Protože i Merriwether ji nutí ke spolupráci, ocitá se dívka ve značně choulostivé a jak se záhy ukáže, také smrtelně nebezpečné situaci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bláznivá ptákovina z nepříliš promyšlenou zápletkou. Původní dabing z šedesátých let s Cupákem a Švormovou musí být pecka, je ale nejspíš nedostupný. Viděno v novém dabingu CET 21 s Krbovou a Soukupem v hlavních rolích. Film, o kterém si budete pamatovat sotva to, že se tam pár lidí přetahuje o nějaký drahocenný šperk a každý každýho podráží. Konec vyloženě šitý horkou jehlou. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Možná má tenhle film taky nějaký děj, ale já si z něj pamatuji pouze Raquel Welch v bílých bikinách. Jo a taky v zelených :-). 40%. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Fathom je film, ve kterém se "děje cosi bláznivého“ kolem jakéhosi artefaktu - ukradené čínské sošky. Ve skutečnosti jde o ne-zcela-sofistikovaný biják, jehož hlavní náplní jsou "artefakty“ Raqel Welchové. Ty jí jednak nikdo nevezme, protože je má stále při sobě… a druhak.jimi umí zaplnit všechny bezradné dějové okamžiky. Zbytek filmu – jestli tam snad někdo běhá nebo něco povídá – ten nám může být ukradený stejně jako zmíněná soška. Důležitý je především hypnotický prostor, který vyplňuje hlavní hrdinka sou živočišnou tělesností. Ano, objektivně řečeno: film je to otřesný, a tři hvězdičky si nezaslouží. Nezaslouží! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Mladá pipka sa zapletie do špionážnych hier, v ktorej si jednotlivé strany prehadzujú loptičku. Neustále sa klame a zavádza a v podstate sa nič neberie príliš vážne. S takto komediálnym podtónom, ktorý sa tiahne naprieč celým dejom nemá film žiadne vzrúšo, žiadne napätie, či aspoň náznak nejakej atmosféry. Dostaví sa aj nechcene zábavná scéna - v koride, kde hl. postava uteká pred býkom. Dobre nepôsobí ani príliš veľa zvratov v závere filmu. Na zvodnú Welchovú sa nepozerá zle, ale to je príliš málo. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

1. Raquel v červeném tričku z úvodní poloerotické scény balení padáku, 2. Raquel v červenožlutých šatech ze člunu, 3. Raquel v zelené košilce pod kterou má jen zelené bikiny, 4. Raquel v červených šatech utíká před býkem, 5. Raquel v bleděmodrých šatech v kavárně ve městě. Našlo by se i víc důvodů, než těchto pět, proč se podívat na Fathom. Všechny jsou na stejné brdo, a všechny stojí za to. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Vůbec nic jsem od tohohle filmu nečekal a byl jsem velice mile překvapen. Mladá parašutistka je najmuta dvěma agenty, aby přistála ve vile zloděje a získala vzácný artefakt Ohnivého draka. A začíná dobrodružně-kriminální film, ve kterém není vůbec nic jasné. Jsou tu tři, vlastně čtyři strany, které o artefakt stojí, neváhají zabíjet a hlavně všichni lžou až se hory zelenají. Raquel Welchová je krásná, je akční a navíc všechno sarkasticky komentuje a celý film plyne s lehkostí, vtipem uprostřed exotických lokací a přitom tu nechybí spousta akčních scén ať už ve vodě, ve vlaku, mezi býky či perfektní letecké finále. Jako vážný krimi thriler by to neuspělo, ale jako lehce vtipná a dobrodružná podívaná plná zvratů to funguje bezvadně. ()

Schuldiner odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ta holka je nádherná (tedy byla.. v tý době), ale jinak je to fakt kravina... ..skoro ve stylu starých bondovek, který mě taky nebavěj.. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Pěkná šedesátková špionská (nebo spíše kriminální) komedie. A ačkoli je Fathom parašutistka, drží se, třeba na rozdíl od Modesty Blaisové, docela při zemi. Nedostaneme žádné opulentní dílo, ale prostě pěkný film. Příběh se v souladu s dobovou logikou sem tam zašmodrchá, ale docela drží pohromadě a až do konce nevíme, kdo je padouch a kdo hrdina. Jižní Španělsko nabídne hezké kulisy, k tomu hraje příjemný soundtrack, neschází ani konverzační humor. Jenže tohle všechno může snadno ztratit na významu vedle Raquel Welchové, a to je asi to podstatné. ()

Související novinky

Raquel Welch ve Strašnickém divadle

Raquel Welch ve Strašnickém divadle

14.10.2007

Ne že by se tento americký sexsymbol 60. let rozhodl navštívit jednu z pražských divadelních scén, ale Strašnické divadlo se rozhodlo v pondělí 15. října v rámci svých tradičních filmových projekcí… (více)

Reklama

Reklama