Reklama

Reklama

Chicago: Zákon ulice

(seriál)
  • USA The Chicago Code (více)
USA, 2011, 9 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Jason Clarke, Jennifer Beals, Delroy Lindo, Devin Kelley, Channon Roe, Warren Kole, Victoria Gabrielle Platt, Melissa Ordway, Frederick Koehler, Billy Lush (více)
(další profese)

Epizody(13)

Přestože k tomu nedostala svolení z vyšších míst, superintendantka Teresa Colvinová sestavuje tým, který má vyšetřovat prohnilou státní správu. Osloví i bývalého parťáka Jareka. Když se ukáže, že nitky vedou k radnímu Gibbonsovi, který mimo jiné neváhá odstraňovat nepohodlné svědky, rozhodne se Jarek Terese pomoci... (oficiální text distributora)

Recenze (32)

chicab8 

všechny recenze uživatele

Seriál reflektuje boj pár nezkažených policistů s korupcí prolezlým aparátem města Chicago. (klišé) Rolí oněch nezkorumpovaných (i když tady člověk nikdy neví) se ujala skvělá Jennifer Beals s mrazivým pohledem a nesmlouvavými praktikami (love her) a sympatický drsňák s dobrým srdcem (klišé) Jason Clarke. Pozoruhodným "zloduchem" je zde chicagský pohlavár Delroy Lindo, který ovládá sektor ochránců zákona i těch, co zákon porušují. Bitva kdo s koho (dobro kontra zlu) je tedy na snadě. Seriál poměrně úspěšně ukazuje, jak hluboko a rozvětveně taková korupce koření, navíc je tu podpora silných hereckých charakterů, ovšem to nepřebíjí mnohá klišé a tisíckrát omleté zápletky, charaktery postav atp. Seriál je průměrnou krimi oddechovkou, která přináší klasický scénář černobílého světa.. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

90% Výborný seriál ze života policajtů, který působí naprosto uvěřitelně. Hlavní hrdinka to nemá ani trochu snadné, město je prolezlé korupcí a chlapi nejsou moc rádi, že je řídí žena. Navíc je zde výborná dějová linie s tajným policistou, který je nucen dělat nepěkné věci a povedla skoro lépe než ve oscarové Skryté identite. nejlepší je ovšem hlavní mužský hrdina Wysocki, která podvádí svojí přítelkyni se svojí bývalou manželkou. Celý seriál je spíš za 4 hvězdičky, ale za závěrečné tři díly musím dát pět. Gibbons je opravdu pořádně mazaný lotr bez zábran, ne nepodobný pánům na pražských radnicích a magistrátu. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je nesympatický a arogantní čurák, který šuká svojí bývalou manželku a podvádí svojí mladou snoubenku, k tomu je závislej na energeťáku a řeší dalši rutinní a klišovité případy podle sračkovitého scénáře.Nevim jestli je smutnější, to, že se najde tvůrce a dokonce producent, který chce tyhle kýčovité sračky natáčet, nebo že si takový odporný brak najde své vypatlané a věrné fanoušky.Příšerná sračka. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Excelentní a neobvyklý "policejní" seriál, který na tu svou neobvyklost (a někdo říká, že i na svůj obsah, který se ve skutečnosti vůbec ale vůůůůbec neděje, ve Státech ani u nás;)) dojel po jedné třináctidílné sezóně. Takhle ovšem nedošlo k postupné ztrátě přitažlivosti, vycucávání si nových zápletek z prstu, a opakování téhož, takže si můžete vychutnat pozoruhodně reálně podané vyprávění o korupci na nejvyšších místech komunální politiky v téměř třímilionovém městě, které má dost svých problémů i bez ní. Hlavně s kriminalitou, která má mnoho příčin, a se kterou se daří vést válku jen těžce a zdlouhavě, a jejíž bitvy mají vítěze z obou stran barikády. Bezesporu nejzajímavější postavou je ústřední záporný "hrdina", radní Gibbons aka Delroy Lindo. Jeho "budovatel a ochránce", který chce jen něco na oplátku, a má "jen" trochu posunuté hranice vnímání morality, je fascinující... a děsivě skutečný. The Chicago Code je a už navždy bude vynikající seriál, jehož žádné dvě epizody nejsou stejné, jehož scénář přináší některé velmi překvapivé a nepříliš vídané zvraty (ale i divácky vděčné policajtské fígle a příběhové kličky), a kde hlavně nikdo neextrapoluje obličej vraha z odrazu zpětného zrcátka ve výloze obchodu natočené kamerou z bankomatu;) Prostě poctivá policejní práce, výrazně kořeněná nutností opatrného postupu tváří v tvář těm, kdo mají v rukou moc, a budou vám kázat o spravedlnosti, morálce a demokracii, ačkoliv moc dobře vědí, že přitom stojí zeširoka rozkročení nad jejich hromadným hrobem a močí na něj. K čemuž ještě nutno podoknout, že tu není ani jediná postava, která by neměla nějaký vlastní škraloup, nebo kterou byste mohli označit za nezpochybnitelný maják pravdy. Zkrátka jako v životě. 90% a plivanec na takzvaný většinový vkus a připosranost producentů. Tohle mělo jet mnohem déle než jednu sezónu, protože je to o hodně víc než jen prostá zábava s hrou na četníky a zloděje. PS: Znělku, jejíž text přesně vystihuje tón seriálu, nazpíval "ten plešoun ze Smashing Pumpkins";) ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Strhujúce, reálne, inteligentné, vypracované do detailov, ironické záverom a najmä od začiatku až do konca prepletené jedným veľkým dejovým ťahadlom. Seriál ani na jednej časti nestratil z kvalít a tak ako pri začiatku, aj pri konci som bol ohromený. No, pri konci trochu viac :-D. Parádny seriál, ktorý i napriek jeho b-éčkovosti, čo sa týka kamery a spracovania ako takého (absencia aspoň ako takého strihu je zarážajúca), je tento seriál niečim výnimočný. Je to jeho, už mnou spomínaná, reálnosť a inteligencia. A ešte raz :-), aj ironický záver. Všetko je domyslené a nikde som nenašiel chybu. Krása a odporúčam všetkým čo chcú vidieť logickú mini sériu s dotiahnutým koncom a jasným záverom. PARÁDA! ()

Galerie (117)

Reklama

Reklama