Reklama

Reklama

Chicago: Zákon ulice

(seriál)
  • USA The Chicago Code (více)
USA, 2011, 9 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Jason Clarke, Jennifer Beals, Delroy Lindo, Devin Kelley, Channon Roe, Warren Kole, Victoria Gabrielle Platt, Melissa Ordway, Frederick Koehler, Billy Lush (více)
(další profese)

Epizody(13)

Přestože k tomu nedostala svolení z vyšších míst, superintendantka Teresa Colvinová sestavuje tým, který má vyšetřovat prohnilou státní správu. Osloví i bývalého parťáka Jareka. Když se ukáže, že nitky vedou k radnímu Gibbonsovi, který mimo jiné neváhá odstraňovat nepohodlné svědky, rozhodne se Jarek Terese pomoci... (oficiální text distributora)

Recenze (32)

sharky 

všechny recenze uživatele

90% Výborný seriál ze života policajtů, který působí naprosto uvěřitelně. Hlavní hrdinka to nemá ani trochu snadné, město je prolezlé korupcí a chlapi nejsou moc rádi, že je řídí žena. Navíc je zde výborná dějová linie s tajným policistou, který je nucen dělat nepěkné věci a povedla skoro lépe než ve oscarové Skryté identite. nejlepší je ovšem hlavní mužský hrdina Wysocki, která podvádí svojí přítelkyni se svojí bývalou manželkou. Celý seriál je spíš za 4 hvězdičky, ale za závěrečné tři díly musím dát pět. Gibbons je opravdu pořádně mazaný lotr bez zábran, ne nepodobný pánům na pražských radnicích a magistrátu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Excelentní a neobvyklý "policejní" seriál, který na tu svou neobvyklost (a někdo říká, že i na svůj obsah, který se ve skutečnosti vůbec ale vůůůůbec neděje, ve Státech ani u nás;)) dojel po jedné třináctidílné sezóně. Takhle ovšem nedošlo k postupné ztrátě přitažlivosti, vycucávání si nových zápletek z prstu, a opakování téhož, takže si můžete vychutnat pozoruhodně reálně podané vyprávění o korupci na nejvyšších místech komunální politiky v téměř třímilionovém městě, které má dost svých problémů i bez ní. Hlavně s kriminalitou, která má mnoho příčin, a se kterou se daří vést válku jen těžce a zdlouhavě, a jejíž bitvy mají vítěze z obou stran barikády. Bezesporu nejzajímavější postavou je ústřední záporný "hrdina", radní Gibbons aka Delroy Lindo. Jeho "budovatel a ochránce", který chce jen něco na oplátku, a má "jen" trochu posunuté hranice vnímání morality, je fascinující... a děsivě skutečný. The Chicago Code je a už navždy bude vynikající seriál, jehož žádné dvě epizody nejsou stejné, jehož scénář přináší některé velmi překvapivé a nepříliš vídané zvraty (ale i divácky vděčné policajtské fígle a příběhové kličky), a kde hlavně nikdo neextrapoluje obličej vraha z odrazu zpětného zrcátka ve výloze obchodu natočené kamerou z bankomatu;) Prostě poctivá policejní práce, výrazně kořeněná nutností opatrného postupu tváří v tvář těm, kdo mají v rukou moc, a budou vám kázat o spravedlnosti, morálce a demokracii, ačkoliv moc dobře vědí, že přitom stojí zeširoka rozkročení nad jejich hromadným hrobem a močí na něj. K čemuž ještě nutno podoknout, že tu není ani jediná postava, která by neměla nějaký vlastní škraloup, nebo kterou byste mohli označit za nezpochybnitelný maják pravdy. Zkrátka jako v životě. 90% a plivanec na takzvaný většinový vkus a připosranost producentů. Tohle mělo jet mnohem déle než jednu sezónu, protože je to o hodně víc než jen prostá zábava s hrou na četníky a zloděje. PS: Znělku, jejíž text přesně vystihuje tón seriálu, nazpíval "ten plešoun ze Smashing Pumpkins";) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

dosti slibná podívaná, scénář se rozhodně neřadí mezi ty blbé a herecky je taky zvládnut více než dobře, ale některé postavy jsou přeci jen plošší než by mohli, stejně jako trošku předvídatelný děj. Navíc se u mne v posledním dílu nedostavil pocit, že děj vrcholí v nějaké závratné výšině, což je škoda ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Akce 8/10/// +poutavý scénář, dobře napsané a zajímavé postavy, výrazní herci ve svých rolích, pěkně padnoucí hudba, především pak nosné téma a záporná postava pro celí seriál, v neposlední řadě působí to dost reálně -tak předně by mě rozhodně nevadila druhá řada, je potřeba sledovat každou část aby jste byli v obraze/// Velice příjemná kriminálka. Postavy si vás brzy získají a jednotlivé scény rovněž tak. Klaďasům budete fandit, výrazné záporné postavy naopak budete chtít chytit. K tomu všemu jeden tajný policista a příjemný český dabing a máme to seriál za lepší 4*. Nechybělo moc a byla by tu pátá./// Celkem 84%/// ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je nesympatický a arogantní čurák, který šuká svojí bývalou manželku a podvádí svojí mladou snoubenku, k tomu je závislej na energeťáku a řeší dalši rutinní a klišovité případy podle sračkovitého scénáře.Nevim jestli je smutnější, to, že se najde tvůrce a dokonce producent, který chce tyhle kýčovité sračky natáčet, nebo že si takový odporný brak najde své vypatlané a věrné fanoušky.Příšerná sračka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to kvalitny kriminalny serial zamerany viac na postavy ako jednotlive nekonecne zapletky typu CSI a jeho milion klonov. Celym serialom sa tiahne jedna velka podzapletka. Postavy nie su ciernobiele ale kazda ma svoje kladne aj zaporne vlastnosti. Kasting sa tiez vydaril na jednotku. Bohuzial ako je dnes zvykom, co je kvalitne to sa zrusi po prvej serii. Nastastie tvorcovia stihli narychlo adekvatne ukoncit serial a tak je vysledkom kvalitna miniseria, ktoru sa oplatí vidiet. 8/10. ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Skvelý seriál. Normálne veľmi kriminálne seriály nemusím, ale, tento je niečím výnimočný. Aj napriek tomu že je celkom krátky, má svoju pointu. Ten koniec bol neuveriteľne výstižný. Nakoniec sa naozaj spravodlivosti dostalo zadosťučinenie. /90%/ ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Další z řady drsných kriminálek, která má ale tak trochu ambici vrátit se k žánru 70. let. Nezdálo se mi ale, že by se to tvůrcům nějak zvlášť podařilo. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Chicago Code má vysoké ašpirácie a mnohé prvky sa im daria - celé to vyzerá dosť cool, celkom sa im darí vykresliť takú etnicky rozmanitú atmosféru Chicaga a aj monológy postáv v pozadí sú celkom zaujímavé. Zo začiatku sa mi však napriek tomu zdali jednotlivé postavy tak trochu jednorozmerné. Myslím si však, že postupom času sa to zlepšuje a získavajú hĺbku. Plus nemôžem si pomôcť, hoci mám z Jennifer Beals zmiešané pocity, k seriálu ma určite nalákala hlavne ona. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře vymyšlené, provedené a zahrané. Přiznám se, že jsem nikdy nebyl fanda do filmů o policistech a příbězích z jejich života a tak dále, ale zde jsem prostě musel udělat vyjímku. Propletence nejen soukromých, ale i pracovních životů hlavních hrdinů a přitom ještě řešení všemožných svízelných situací je jen třešnička na dortu skvělé televizní seriálové série...Pokud budete mít jen chvíli volného času, ať už jste fanoušek tohoto žánru či jako já donedávno nejste, zkuste ho věnovat tomuto kousku, pěkně díl po dílu ;) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, kde kromě policejních případů se řeší korupce radního, která působí realisticky (vypadá to, že autoři vycházeli z nějakých reálných událostí o korupci a podobné to je i u nás). Škoda, že je jen jedna řada. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Strhujúce, reálne, inteligentné, vypracované do detailov, ironické záverom a najmä od začiatku až do konca prepletené jedným veľkým dejovým ťahadlom. Seriál ani na jednej časti nestratil z kvalít a tak ako pri začiatku, aj pri konci som bol ohromený. No, pri konci trochu viac :-D. Parádny seriál, ktorý i napriek jeho b-éčkovosti, čo sa týka kamery a spracovania ako takého (absencia aspoň ako takého strihu je zarážajúca), je tento seriál niečim výnimočný. Je to jeho, už mnou spomínaná, reálnosť a inteligencia. A ešte raz :-), aj ironický záver. Všetko je domyslené a nikde som nenašiel chybu. Krása a odporúčam všetkým čo chcú vidieť logickú mini sériu s dotiahnutým koncom a jasným záverom. PARÁDA! ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale chyběl tam ten pravý hlavní "hrdina" a aby to bylo dostatečně realistické jako Policejní odznak, tak do toho chybělo hodně. Tím pádem jeden z dalších amerických krimi seriálů, naštěstí neprotahovaný a ukončený jednou sérií, a proto mělo smysl jej sledovat do konce. ()

chicab8 

všechny recenze uživatele

Seriál reflektuje boj pár nezkažených policistů s korupcí prolezlým aparátem města Chicago. (klišé) Rolí oněch nezkorumpovaných (i když tady člověk nikdy neví) se ujala skvělá Jennifer Beals s mrazivým pohledem a nesmlouvavými praktikami (love her) a sympatický drsňák s dobrým srdcem (klišé) Jason Clarke. Pozoruhodným "zloduchem" je zde chicagský pohlavár Delroy Lindo, který ovládá sektor ochránců zákona i těch, co zákon porušují. Bitva kdo s koho (dobro kontra zlu) je tedy na snadě. Seriál poměrně úspěšně ukazuje, jak hluboko a rozvětveně taková korupce koření, navíc je tu podpora silných hereckých charakterů, ovšem to nepřebíjí mnohá klišé a tisíckrát omleté zápletky, charaktery postav atp. Seriál je průměrnou krimi oddechovkou, která přináší klasický scénář černobílého světa.. ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, když běžel pilot a já říkal, že se na něj podívám. Ale potom jsem na to zapomněl. Až tento víkend jsem si znovu vzpomněl a seriál zkoukl. Ještě že tak, protože jinak bych přišel o opravdu kvalitní kriminálku. Předpokládal jsem hodně krve, střílení mezi oči a podobně. Ale ne. Nebylo tam tolik brutality. Děj mě ale dokázal udržet a po třinácti dílech jsem litoval, že již další nejsou. Alespoň, že byl zakončen podle mého gusta. Hlavní hrdina ve vzbuzoval po prvním díle jisté pochybnosti, nebyl mi moc sympatický. Ale to se rychle změnilo. Navíc, Jennifer Beals je nádherná, strašně dobře se na ní kouká a já jí hrozně fandil, aby dokázala udělat co slíbila. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Srovnání s The Wire se tu tak trochu nabízí. A samozřejmě cokoli srovnáte s The Wire, tak bude buď kulhat, nebo bude rovnou naprosto chromé :). The Chicago Code však kulhá jen trochu. Jediné, co tomu chybí je víc syrové autentičnosti a oproštění se od jisté schématičnosti. A taky gangster typu Omar the Little. Jinak by to byla další krimi policejní perla. ()

Reklama

Reklama