Reklama

Reklama

Off the Map

(seriál)
USA, 2011, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Jenna Bans

Hudba:

Ben Decter

Hrají:

Caroline Dhavernas, Martin Henderson, Jason George, Valerie Cruz, Aimee Garcia, Zach Gilford, Nicholas Gonzalez, Mamie Gummer, Rachelle Lefevre (více)
(další profese)

Epizody(13)

Seriál z lékařského prostředí od tvůrkyně Chirurgů, Shondy Rhimes.  Vítejte v "la ciudad de las estrellas" (Město hvězd), maličkém městečku uprostřed jihoamerické džungle, ve kterém stojí jedna obyčejná klinika s nedostatkem personálu i zásob. Přesně to je místo, kam míří mladá doktorka Lily Brennerová společně se svými přáteli, Minou Minardovou a Manny Diazem. Nechávají za sebou veškerý dosavadní život a doufají, že dokáží pozitivně ovlivnit životy všech, které při své práci potkají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

novoten 

všechny recenze uživatele

Kromě nečekaně laskavého zdejšího hodnocení mě překvapuje především naivita, s jakou se stanice ABC rozhodla přidat ke Grey's Anatomy a Private Practice i třetí lékařskou vlajkovou loď z obvykle neselhávající stáje nezdolné Shondy Rhimes. Protože byť se zdá, že vzorec je podobný jako u dnes již legendárního seriálu ze seattleské nemocnice, jen okořeněný exotickým prostředím, velmi brzy mi začalo docházet, že se vážně jedná jen o zdání. Martin Henderson je v roli hlavního charakterního doktora jen levná náhrada za osvědčeného Patricka Dempseyho (při sledování v roce 2016 obzvlášť vtipná paralela), ale i přes několik papírem ostudně šustících dialogů a scén si nepříliš vděčnou roli uhrává se ctí. To se ovšem nedá říct o trojici nováčků, skrze kterou zdejší nemocnici poznáváme. Lily sice není nová Meredith, ale sympatie si i přes katastrofální linku s pochybným Mateem získává snadno. Upjatá Mina a hejsek Tommy ale pouze nudí a třeba malý sidekick Charlie jak kdyby svou nevysvětlitelností vypadl z epizodických seriálů snad ještě z devadesátek. Jedinou vpravdě oblíbenou postavou je tak racionální Zee v přesném podání Valerie Cruz, u které se jen divím, že dokáže v tomhle kolektivu vydržet. A když u čistokrevné vztahovky nefungují charaktery a interakce mezi nimi začne dostávat náboj až v posledních epizodách, troufám si říct, že se z Off the Map stalo regulérní šlápnutí vedle. Podivné pacientské zápletky (vévodí nacista nebo vězeňský systém) pak ten dojem pouze umocňují. Klišovitou romantiku mám jindy rád a scény ze Seattle Grace nebo Seaside Wellness Center mě pravidelně dojímají. Tady jsem ale měl v každém dějově důležitějším okamžiku pocit, že sleduji nejprvoplánovější limonádu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pokud chce někdo vidět ty nejnemožnější operace a nemoci v oblasti džungle v šílených podmínkách, má to mít. Jinak doktorský kluci a holky byli vybraný tak, aby to lahodilo diváckému oku, já bych si určo vybrala. Mělo to šmrnc, spád, ale nicméně je to seriál z oblasti těch průměrných, škoda. Dalo se z toho vytřískat daleko víc. Lepší trojka, protože jsem se vůbec nenudila. ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Občas Medicopter, trochu Chirurgové, jeden rádoby House a tři nováčci z medicíny, ze kterých jsem už z pilotu měl pocit, že tyhle postavy se budou skvěle vypracovávat, vyvíjet, posunovat kupředu i vzad a bude mě bavit se na jejich strasti v džungli dívat. U mě dobrý. Hodně! ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Po 3 epizodách zatim mírně nadprůměrná pohoda.....no a po všech (dost možná definitivně) 12 dílech to na třech hvězdách zůstává. Nic dechberoucího, ale neurazí to a prostředí je zajímavý. Tož tak. Docela škoda, že to asi nebude pokračovat, docela dobře se mi u toho na večer usínalo. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavej lékařskej seriál, u kterýho jsou hlavním plusem neokoukaný případy z džungle. Vztahy jsou docela přeplácaný, apsoň bych řekl že na tu jednu sérii se toho stane moc. Obsazení je ale fajn, trojice mladejch doktorů mi sedla, nejvíc z nich Tommy Fuller (Zach Gilford). Ale i doktoři džunglí ostřílení nejsou k zahození. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Za seriálem stojí tři ženy - Jenna Bans, Shonda Rhimes a Betsy Beers, které společně pracovaly na jiném lékařském seriálu - Grey's Anatomy. Což je na příběhu silně znát - zaprvé seriál kypí lacinými emocionálními scénami, snažící se vzbudit soucit nad pacienty. Kýčovité scény vás zaručeně nedojmou, spíše zkazí dojem jinak z celkem oddychové podívané. A za druhé je hlavní náplní i vztahové "drama" mezi postavami, které mají naběhnuto na slušnou telenovelu. Nesmí chybět ani tragická minulost hlavního sexy doktora Bena Keetona (Martin Henderson), který přišel před pěti lety o ženu a dceru, a právě mezi ním a Lily Brenner začne být naznačována vzájemná náklonnost... stejně tak jako mezi zbytkem personálu. Hlavními klady je tedy nádherná krajina, neokoukané lékařské případy a skupina více či méně sympatických postav, které jestliže vás dostatečně osloví, vám mohou zkrátit dlouhou chvíli. Na druhou stranu, když si Off the map necháte ujít, o vůbec nic nepřijdete. ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Docela chytlavé, po prvních dvou dílech zatím za 4*. Slušní herci a, byť to není žádný House, tak i celkem zajímavé případy, uvidím, jak to půjde dál. EDIT po konci: Zvedám na 5* - perfektní seriál. Poměr mezi epizodností a návazností epizod je tak akorát a zkoukl jsem to skoro celé ve dvou dnech. Super seriál, jehož největší vadou bylo, že nebyl prodloužen a ani nedostal nějaký závěrečný díl, který by to trochu uzavřel. Jasně vede můj žebříček seriálů, kterým jejich televize nedaly šanci, jakou si zasloužily. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Po 5. dieli: hoci pozerateľné, Off the Map mi zatiaľ pripadá ako priemerne spracované seriálové klišé s veľmi pohľadnými hercami. Ale zase plus body za pohodovosť. ()

Hydra Foy 

všechny recenze uživatele

Zopár tak trochu uletených doktorov sa kdesi v pralese pokúša zachraňovať životy a popritom riešiť vlastné vzťahy a problémy. No dobre... nebolo to na čisté štyri hviezdičky, ale doktori mi boli sympatickí, pri jednotlivých dieloch som si dobre oddýchla a keďže mi to zrušili po prvej sérii, tak čert to ber, na rozlúčku prižmúrim oko. ()

dosig 

všechny recenze uživatele

Až moc rádoby akční, Chirurgy mám ráda, ale tohle mi příjde až moc neuvěřitelné. Třeba díl s anakondou apod. Na zabavení a pobavení průměrný seriál s lékařskou tématikou. ()

chicab8 

všechny recenze uživatele

Je asi pšetilost hodnotit po prvních dvou dílech, ovšem není nad bezprostřední dojmy. Seriál našlápl velice dobře, postavy jsou příjemné a mají před sebou velkou osobnostní profilaci, prostředí je výborné a nahrává dobře promyšleným dramatických situacím. Účast Shondy Rimes nemůže být na škodu, jsem zvědavá, jak si s hrdiny pohraje. Co se týče protagonistů, na hodnocení je brzy, přestože krutá blondýnka a citlivá černovláska už si mě získaly ted. Na další díly se zrkátka mohu jen těšit... ()

Nekromacer 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu (který jsem prostě musel vidět už na základě upoutávky - škoda, že jí tvořilo prvních 10 minut seriálu a ne něco navíc) zatím hodnotím vcelku pozitivně. Snad to nesklouzne brzo do stylu MacGyvera v medicíně, aby se svou mačetou, žvýkačkou a kouskem izolačky sestavil gama nůž a to v každém díle. Ale pro první díl, byla trocha tropické improvizace velice zajímavá. Snad nás La Clinica Cruz del Sur a její zaměstnanci budou bavit nějakou tu řadu. Rozhodně zajímavé (minimálně na poměry USA) mi přijde aktivita ABC, kde si dala za cíl na svých stránkách po každém dílu nějak hlouběji probrat jednu nemoc, která se v něm vyléčí. Snad se ani tohle nevymkne kontrole, aby se seriál nestal otrokem nauky. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

nemůžu zatím hodnotit jinak, prostě pohodová relaxace u doktorského seriálu navíc ze zajímavého prostředí, tak proč ne? po třech dílech jsem zvědavá a už ted se těším na další díly, ()

2scha 

všechny recenze uživatele

3 epizody, 3 hvězdičky (ale poctivý), zatím je to serial, co neurazí, ale ani nenadchne. Až na protivnou blondýnu Minu je mi osazenstvo serialu sympatické. ()

Shameeka 

všechny recenze uživatele

Dobrý, proč ne. Martina Hendersona mám ráda, prostě je kořen a pěkně se na něj kouká. Celkově seriál není špatný, krásné prostředí, fajn postavy, teď jsem u 11 dílu první řady a spokojenost. Budu rozhodně koukat dál. ()

bee.el 

všechny recenze uživatele

Proč musí seriály, které si zamiluju nejvíc, vždycky po první sérii zrušit??? Ale teď k hodnocení - je v tom vidět Shonda. Hodně. Ale není to kopírák Greys, to zase díkybohu ne. Velké plus je nádherná příroda, i exotické choroby a těžkosti, se kterými se hrdinové musí potýkat. Samozřejmě jsou všichni extrémně sympatičtí a krásní. Přes všechny báječné zamilované příhody pro mě nejlepší linkou celého seriálu zůstává vztah mezi Tommym a Charliem. Celkově pro mě prostě výborné. ()

Reklama

Reklama