Reklama

Reklama

Scooby Doo: Záhady s.r.o.

(seriál)
  • USA Scooby-Doo! Mystery Incorporated (více)
Animovaný / Akční / Dobrodružný / Komedie / Mysteriózní
USA, (2010–2013), 19 h 46 min (Minutáž: 21–23 min)

Tvůrci:

Joe Ruby, Ken Spears

Hrají:

Frank Welker, Mindy Cohn, Grey Griffin, Matthew Lillard, Patrick Warburton, Lewis Black, Gary Cole, Vivica A. Fox, Udo Kier, Kate Higgins, Frances Conroy (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Zbrusu nová televizní série se Scoobym-Doo pro všechny rodiny, které mají jejich záhady stejně rádi jako mají Scooby-Doo a Shaggy rádi pizzu … kořeněnou s extra omáčkou! Přidejte se k partě v Crystal Cove – nejstrašidelnějším místě na zemi – abyste vyřešili hrůzostrašné případy, plné strašidelných bubáků a duchů, vzrušujících honiček, děsivých překvapení a, samozřejmě, Freddyho geniálních pastí. Parta na všechny ty duchařské rekvizity ale už nenaletí. Ví totiž, že za maskou příšery se vždycky skrývá nějaký zloduch. Pak ale dostanou tajemnou stopu od záhadného pana E, který jim předloží zatím největší rébus – musí odhalit tajemství za prokletím Crystal Cove! Pusťte se spolu se Scoobym-Doo, Shaggym, Freddym, Dalphne a Velmou do čtyř akčních dobrodružství z báječné nové show, která přináší spoustu setsakramentské zábavy! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

monolog 

všechny recenze uživatele

Seriály Scooby-Doo jsem nikdy nemusel, ani jako děcko. Přišel mi nudný a trapný, kde vlastně o nic nešlo Vybrat pachatele z jedné postavy, to je tzv. FUN-FUCKING-TASTIC. Scooby a Shaggy se narvali keksíkama a zbytek blbě kecal a vysvětloval, proč ta jediná další postava z dílu je drban. Je to hovadina, kde se prakticky neustále dokola opakují ty stejné motivy a zápletky, dokonce i stejné fráze a stejný průběh děje-pořád se honí tam a zpět, Scooby a Shaggy se za někoho převléknou a pak ho náhodou chytí, a drban jim pak nezapomene říct, že bez nich mladých fracků by se mu to podařilo. Stačí vidět jeden díl a kromě prostředí je skoro vždy všechno stejné. Určitou výjimku tvoří Scrapy-Doo a série s ním, ale i tam to spadá po nějaké době k jednotvárnosti a monotónnosti. Proč jsem tedy teď, ve 33 letech, viděl asi 3/4 všeho, co o Scoobym natočili? Ne, nepochcávám se do kalhot a neteče mi žgrinda z koutku, zatímco sleduji zabalený do svěrací kazajky skrz ochranné plego svou denní porci zábavy. Musím se u této šílenosti nudit skoro denně, protože se to strašně líbí mému dvouapůlletému synovi a chce na to koukat se mnou. Děti jsou prostě radost. A osobně si myslím, že toto je věková kategorie, pro kterou je celý Scooby určen. Tedy až na tuto řadu. Tohle je plnohodnotný seriál, kde není jen jedna nebo dvě postavy, ze kterých si můžete vybrat pachatele. Tady opravdu o něco jde. Kresba je na vysoké úrovni, příšery jsou dost děsivé a nejsou tu dokola opakované scény, aby se ušetřilo - třeba když Fred něco vysvětloval, tak to v prvním seriálu v každém díle byla stejná scéna, jen s jinou barvou pozadí. Zde navíc jsou i skutečné příšery a hlavní postavy nejsou jen jména a jedna vlastnost. Jde tu o téměř skutečné vyšetřování, nemluvě o vícedílné zápletce. Občas i slušným vtípkem se tu zaperlí. Já zde nemůžu namítat nic. Ze zbytku seriálu mi už ale pomalu praská čurák... chci říct žilka v hlavě. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ mám pozretých len 7 epizód ale hodlám pokračovať. Spočiatku som sa obávala nových dobrodružstiev Scoobyho a jeho kamošov, ale zdá sa, že moje obavy boli úplne zbytočné. Tvorcovia trošku pritvrdili čo sa týka príšer sú desivejšie a seriálu nijak neuškodili zrejme ničím. Starý dobrý Scooby je stále taký istý, len akosi si neviem zvyknúť na to, že Daphne má fialové oči a trošku viac je to zamerané na vzťahy medzi Fredom a Daphne a Shaggym a Velmou.. Inak je všetko v poriadku. Rozhodne odporúčam seriál v originálnom znení. 4* ponechávam i po zhliadnutí všetkých epizód. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ mám za sebou 9 epizód, ale musím povedať, že to vyzerá ako skutočne dobre spracované. Viem, že som predtým toto označil za urážku série, no rozhodol som sa posunúť svoju hranicu zaujatosti, nehľadať veci, ktoré mi tu chýbajú, ale skúsiť sa triezvo pozrieť na to, čo tu máme a ako to funguje. A áno, bol som veľmi predpojatý a začínam viac vidieť plusy tejto série. V prvom rade je to dospelejšie a zaujímavý je aj fakt, že epizódy v tejto sérii na seba naväzujú. Nie je to ako za starých čias, keď si človek mohol pozrieť, ktorúkoľvek epizódu a bolo to úplne jedno. Tentokrát je dobré si to pozrieť od prvej po poslednú epizódu. Uuvidíme ako bude záhada pokračovať, no zatiaľ to vyzerá celkom sľubne. A pravda je, že dokážem prijať vzťah medzi Daphne a Fredom, tak pri Shaggym a Velme mám trošku problém. Hoci mám pocit, že táto Velma je asi najzaujímavejšia zo všetkých inkarnácií čo som videl, tak je ťažké si ju predstaviť s niekym ako je Shaggy. Ale miestami ma seriál aj dokáže presvedčiť, že by to mohlo fungovať. Takže je to fajn. Uvidíme. Možno ku koncu budem mať iný názor. Čo mi tu trošku chýba sú Scooby Snacky. To akosi ku Scoobymu patrí a chýba to tu. Humor je v pohode, a dokonca sa do tejto série rozhodli dať aj trošku viac hororu. Napriek tomu, že je to hlavne pre mladých divákov, tak sa nebránia urobiť príbehy trošku strašidelné. A musím povedať, že dizajny niektorých monstier sú veľmi dobré. Uvidíme kam to bude pokračovať. Nakoľko je rok 2019 a Scooby oslavuje svoju 50-ku, mám v pláne si pozrieť aj ostatné diely. A možno sa pozriem aj na ostatné série, ktoré som nevidel. Prípadne aj tie, ktoré som videl. Nostalgicky si pripomenúť svoje detstvo. Možno aj vďaka Scoobymu som mal už od detstva rád horory a strašidelné príbehy. Hodnotenie po 9. epizódach: B+ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Scooby-Doo série i filmy mám rád, ale tohle je skutečně slabé. Divná animace, divné problémy. Co bylo u klasických seriálů nejlepší, to je zde upozaděno, a dopředu se dostávají snad dokonce psychologické (!) prvky, kdy Scooby přenáší svůj vztah na loutku, kdy Freddy vyznává lásku Daphne, Daphne zkouší změnu image... Jo, je tu sem tam nějaký protivník, ale o něho vlastně nejde. Navíc se každý díl táhne jak ožrala z hospody, většinou je to pěkná nuda. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Slabé a nudné, chybí tomu kouzlo jak většiny seriálů, tak filmů. Hlavně to řešení vztahů mezi všemi, to mě štvalo ze všeho nejvíc... Sice ten prvek, že je v obou sériích je jednotný děj, není k zahození, ale prostě to moc nefunguje. 2* ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tahle nové série mě celkem příjemně překvapila. Docela se tu řeší vztahy mezi členy party, což je rozhodně hodně, hodně velké zpestření. Celkem se mi líbí i hlavní zápletka (tajemný pan E, dřívější Záhady s.r.o), které epizody pěkně propojují. I zápletky jsou zajímavé a ještě stále je to vtipné. Ovšem na druhou stranu mě moc nepotěšila moderní grafika, ale na rozdíl od Shaggy a Scooby-Doo na stopě zde ještě vypadá příjemně a neničí oči. I titulky jsou fajn. Scooby možná ještě není tak ztracený. Tyhle díly jsou totiž ohromné. 90%. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Scooby Doo je v dnešnej dobe všetkým známa komédia pre deti. Preto ma trochu udivuje, že i keď sa Záhady s.r.o. spájajú s monštrami a imýni nadprirodzenými vecami je až podozrivé, že sa až tento seriál pokúsil o to vystrašiť svojich divákov. A vôbec to nie je na škodu. Asi najlepší Scooby Doo seriál za posledných tridsať rokov..... ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Strašný styl animace, děsná znělka, první řada je hrozná a vůbec bychom nemohli ani porovnávat se seriálem Co nového Scooby Doo?, ale závěr seriálu je parádní. Každá epizoda odkazuje na předchozí a postupně se odkrývá velký příběh Křišťálové zátoky. ()

Tichošlápek 

všechny recenze uživatele

Sice už to nemá tu hezkou openingovou písničku, ale má to jiné výhody. Kromě záhad se tu řeší vztahy mezi hlavními postavami a seriál nám také nabízí různé souvislosti mezi epizody jako je např. pan E či poklad. ()

ASSBURGER 

všechny recenze uživatele

Celkovo je tento animovaný seriál perfektný síce som uvažoval či je lepší než pôvodný a nevedel som prísť na výsledok. Lebo niečo také ako je táto rozprávka je proste zaujímavé napínavé a časom sa do toho deja aj vžijete a zasiahne vás natoľko že sa od neho nedokážete odtrhnú, proste odkrýva to spomienky z detstva ked som pozeral Scoobyho neustále dookola a dookola v TV. Proste seriál bol perfektný príbeh sa my páčil proste malo to ten správny efekt,dal som tomu 5/5 lebo ma dojalo príbehom a hlavne koncom ktorý bol bez pochyby perfektný. 1.séria je bez pochýb perfektná lebo to tam ešte len potrebovali rozluštiť ale ku koncu to bolo už ono naberalo to správny smer a tak podobne. 2. séria už bola už o tom že o všetkom vedeli a proste stalo sa tam veľa vecí ktoré zmenili dej od začiatku. Po prvé to bolo trocha lepšie aj napínavejšie teraz už som vedel čo sa stane ale aj tak to bolo absolútne dokonalé. Je naozaj škoda že tento seriál sa už nevysiela,ale jedno pozitívum na tom je že to predsa dokázali Záhady s.r.o vyriešili to čo mali a zachránili Kryštáľovu Zátoku ,a to sa mi na tom páčilo,a najviac sa mi na tom nepáčia ľudia ktorý to nevideli a hovoria o tom že to je zlé a nemá zmysel to pozerať,ale nie je to tak lebo tento seriál sa my za celú Scoobyho existenciu páčil asi najviac síce nad klasiku nemá aspoň čo sa týka hodnotenia ale keby som mal hlasovať tak by som si vybral radšej tento seriál ako ten pôvodný. Musel som si to pridať medzi obľúbené seriály proste tak my to pasovalo tak to pre mňa veľa znamenalo. Proste paráda... ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Ani původního Scoobyho jsem moc nemusel, a tahle nová verze je ve všem horší. Ošklivější animace, snaha o děsivější a víc cool příběhy, pitvání vztahů v "partě", to všechno kazí původní aspoň trochu zábavnou premisu seriálu... ()

Filipus Muff 

všechny recenze uživatele

Záhady s.r.o. je asi nejlepší seriál se Scoobym. Narozdíl od svých seriálových předchůdců, obsahuje kromě jednodílných záhad taky celo seriálový děj, který je víc než originální a zábavný. Seriál obsahuje taky zcela novou "scoobygrafiku".... ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Jediná verze Scoobyho na úrovni geniálního Zombie Islandu. Nebo aspoň dost blízko. Redefinované, uvědomělé postavy, fungující sebeparodický humor, krásná animace a legitimně dobře napsané episody. A skvělý theme song. Je to chytřejší, dospělejší (hned v první epizodě hrdinové kradou mrtvolu), s větším důrazem na horor a vztahy, ale nezapomíná to na odkaz původního seriálu – i když ho to používá především jako odrazový můstek k jiným věcem. Mnohem zajímavějším věcem. Tajemnějším věcem nad rámec jedné epizody. Takovým, co jsem od původního Scoobyho nikdy nedostal, a proto mě nebavil. Tohle je jiná liga. Škoda, že většina dlouhodobých fanoušků ty změny neunesla. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Už znám Scooby Dooho hodně dlouho, samozřejmě, že jsem nejvíce dílů viděl ze starého Scooby Doo, pár dílů ze Štěně jménem Scooby Doo, také hodně dílů z Co nového Scooby Doo (bratrovo oblíbené), ale nejvíce mě uchvátila jak grafikou, tak příběhem, ale i psychologickými prvky a všema klubama záhad, co jsou zmíněné právě tato série. Postavy jsou příjemné, vtipné a řeší mezi sebou vztahy, čeho si v ostatních Scoobydovkách nemůžete všimnout, jelikož tam je to ta stejná šablona dokola a tvůrci ji stále bez přemýšlení a s úšklebkem dokonale obkreslují, jakoby jim bylo jedno, že je to umělotina za umělotinou, až se z toho stane panenka Barbie. Tento seriál jsem sledoval na nejmenované televizní stanici a samozřejmě ne vždy jde každý díl zhlédnout :( , proto jsem jich asi propásl tak 10. Oceňuju zde příběh, byl bych ale radši, kdyby byl na něj kladen větší důraz, jelikož se příběh v 1.sérii vůbec nerozvíjí a v 2. sérii se všechno snaží dohánět a proto taky nacházejí ty 4 klíče hned za sebou ke konci série. Padouši zde také o dost pokročili, mají originální kostýmy, důvody a schopnosti, jenže to i nese s sebou zodpovědnost ve formě vysvětlení na konci epizody, proč to a to a jak to, že to a to? Jasně, že se vše snaží objasnit, ale tedy fakt nechápu, jak někdo může lítat pomocí svalů a nebo jak to, že šprti v kostýmech jsou silní jak mariňáci a bez kostýmů úplní ubožáci. Nejlepší zloduši byli podle mě Afrodita a ta ženská s těma receptama. !!!SPOILER!!! Líbilo se mi dost, že i když byla hezká, tak jim to nikdy neodpustila a chtěla (spravedlivou) pomstu, za to, co jí ti kre*éni udělali! A ta druhá že prozradila svůj recept, tak přišla s novým, ale jelikož by se neuchytil, tak chtěla zničit všechnu konkurenci.!!!KONEC SPOILERU!!! Fred je v poho, Shaggy taky, u nich ani moc nejde poznat, že se pozměnili. Ale ta Daphne (bráchova favoritka) má takový ku*evský štěstí v hledání stop!!! Velma (moje favoritka) zde všude hledá spojitosti a vysvětlení a snaží se ze všech nejvíc a Scooby Doo mi tady teda trochu vadil v tom, že byl až moc závisej na nějakým vořechovi jménem NOVA. Cassidy fakt žeru, hlavně, když říká něco ve smyslu, že si to ty děti nezaslouží atd., jinak z tý starý záhady je ještě dobrej pan E, líbí se mi, jak je nemilosrdnej a chce ty díly. Vcelku ti ostatní (Bradovi rodiče a Perikles) jsou takoví zm**i, kteří nejsou nijak supr. Dost se mi taky líbí takovej ten malej cápek s těma červenejma závěsama na konci 2. série, připomíná mi to ten díl ze Simpsonů, jak tam ta Líza divně chodí a říká něco o kartě šerifovi Wigumovi. Líbí se mi také dost vztah Velmy s Micey, která je supr, jak je 2*! zločincem a přitom je kladná postava. Oceňuju občas dobře provedené smrti docela hlavních postav, na dětský seriál dost profesionální. Konec tohoto seriálu mě trochu zklamal, z větší části je to sra*ka, ale líbí se mi jak drží spolu, to přátelství a společný cíl. Na závěr bych chtě říct, že na dětský seriál je to povedený, ale myslí si, že děcka pár věcí nepochopí :/, dospěláci tento seriál nemusí a proto se radši podívají na starý ,,lepší'' seriál a teenagery to nezajímá, což je škoda. Náhodou mně je 14 a líbil se mi dost. Možná, kdyby ubrali pár vtipů a udělali tento seriál tvůrci vážněji pojatý, tak by se teenagerům líbil. Takže kdyby náhodou někdo, kdo by chtěl udělat nový Scooby Doo tohle četl, tak se může inspirovat mým komentářem :) VYHODNOCENÍ: RÁNY JSOU HLUBOKÉ, NIKDY JSEM JIM TO NEZAPOMNĚLA A CHTĚLA JSEM SE POMSTÍT :))))!!!! () (méně) (více)

KdG 

všechny recenze uživatele

Je to o něco méně veselé a více strašidelné. Dost tam řeší vztahy mezi Daphne a Fredem a Shaggym a Velmou, což nikdy nebylo, ale zas tak mě to nevadí. Co mě vadí, je překlad některých věcí např. do uší bijící překlad Mystery Machine jako ZáhadoStroj. Grafika je celkem dobrá moderněji pojatá i když staré díly mě přišly o něco hezčí. ()

Reklama

Reklama