Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Diskuze

Wez

Wez (hodnocení, recenze)

no,nakonec to nedopadlo zase tak hrozně-podívat se na to dalo...Určitě lepší než dvojka,trojka,čtverka...

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Hmm. To mi ani nenapadlo. To bolo určite veštecké varovanie že keď stretne chlapa tak sa budú sypať prachy. :D :D :D 

 

Ale krámy tam do toho tiež zapadajú :D :D :D 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

renegad

To ano... Ale, jak víme i Salazar byl obcas hmotný. No ono jak se mu to hodilo. :)) Ty lastury byli jasnej vzkaz... Moře nezapomíná. A ano... Protože jestli je to jako v pekle... Ďabla vždy musí někdo zasednout na jeho místě na trůně. Tak ano... Bude to asi slušná bitka o to kdo bude teď dělat Charona. ;) Pěknej bordel, mrtvý nemají kam jít a ba zemi se otevře pekelná brána... To by mohlo bejt ještě hodně zajímavé. I když to bude sračka... Chci to vidět. XD

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Pamätáš si prvú scénu na začiatku Jedničky? 

 

Ako tam Elizabeth stojí na prove lode a pozerá do hmly a po chvíľke kecov sa z hmly vynorí horiaca loď???

 

Tak to vlastne bola metafora pre ženskú verziu a jej žiarivý budúci úspech v kinách a srdciach fanúšikov :D :D :D 

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Sabrewulf

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Nebránil by som sa ani ja keby Jonesa nejako priviedli naspäť. S Barbossom im to vyšlo celkom dobre a Jones s ním má niekoľko vecí spoločných ako postava. 

 

Niečo na tom čo hovoríš je. V podsvetí musí byť riadny bordel keďže Holanďan nemá kapitána a tak duše stratené na mori nemá kto prevážať. Jones by tak teoreticky mohol dostať priepustku z podsvetia aby sa chopil velenia na Holanďanovi (má už nejaké skúsenosti a svoju prácu vykonával dobre do doby než sa zaplietol s Jackom). 

 

V tej scéne je vidieť Jonesovo Klepeto a po tom čo sa Vill "prebudí" zo sna tak pri posteli je vidieť zbytky lastúr (či čo je to za morský sajrajt) ktoré rástli na Jonesovi. Takže celkom sa nejednalo o zjavenie ducha. 

 

Tak či onak myslím si že sa ešte dobrých pár rokov pokračovania nedočkáme. A keď už tak sa štúdio pustí do remaku. Predsa len Jednička vyšla pred 17-timi rokmi. A filozofiou dneška je že ak už niečo patrí do odpadu tak sa to musí recyklovať. 

na příspěvěk reagoval Sabrewulf, Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

renegad

To by nezmizel jako duch... jones je mrtví. Tener mu probodl srdce... Kalipso by ho už zpatky nevzala. Dle mého to byl jen mesenger... protože tím to se Tener v podstatě vyvlíknul ze smlouvy. A v podstvětí je tím pádem chaos. Ani bych se nedivil kdyby Jonese vrátily... V jeho lidské podobě a ne jako záporaka. Ale v plnohodnotné 6! Ne žadný další preqvel proboha už! :D

na příspěvěk reagoval renegad

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Neviem mne tá potitulkova scéna pripadala ako návrat Jonesa ktorý sa Villovi pomstí za to čo mu urobil. Predsa len obral ho o všetko. 

 

O jeho loď, posádku aj jeho milovanú Kalypso pretože to Vill jej vyzradil že Jones ju zradil. Tak to vnímam ja. 

 

Jones sa asi rozhodol že zabiť Villa nemá zmysel a lepšie bude mu pripraviť horšie utrpenie.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Jones a Salazar mali v prvom rade úplne iné motívy k svojim činom. Jones ako prevádzač duší stratených na mori mal dohodu s Jackom. Tá sa naplnila a Jack ju mal splatiť. Samozrejme sa to Jackovi veľmi nechcelo keďže by musel 100 rokov slúžiť na palube Holanďana. Takže išlo o to nájsť spôsob ako sa vykrútiť z "vyplatenia" dlhu. V trojke zas Jones bol nástrojom Becketta a vôbec sa mu to nepáčilo. Nebyť dohody s Jackom a toho že Beckett dostal truhlu s jeho srdcom tak by Jones pokojne vykonával svoju prácu ďalej. Nemal nijaké problémy s pirátmi takže nemal dôvod ísť proti nim. Jack a potom Beckett ho dotlačili k tomu čo robil.

 

Salazar nenávidel pirátov už počas života. Prisahal že očistí moria od všetkých pirátov a len jeho vlastná pýcha ho dostala do Diablovho trojuholníka. Jacka nenávidel za to čo mu spravil a ako ho ponížil. Teda keď sa prebral znova k "životu" nešlo mu o zrušenie kliatby ale zase len zničiť pirátov (a dokončiť tak čo kedysi začal) a zabiť Jacka za to čo mu urobil. 

 

Dohodnúť sa so Salazarom dalo. Barbossa to predsa dokázal a keďže bol pirát nedá sa povedať že by ho za iných okolností Salazar ušetril.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

renegad

Jones na mě působil prostě spíš jako takový.. nevím jak to napsat... blb, karikatura, pitvořící se postava k politování. Salazar naproti němu démonický, chladný, z něj jsem měl pocit, že ho prostě nejde ukecat, pokud tě bude chtít zabít, tak tě zabije. 

na příspěvěk reagoval renegad

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Fakt??? Salazar najlepší záporák??? Tak to by si mal čím skôr napísať Bruckheimerovi ako kolosálne to teda s ním po*ral. Pretože kvalitného záporáka zabiť hneď v prvom filme kde sa objaví a namiesto neho v potitulkovej scéne naznačiť návrat Jonesa ktorý ťa tak nudil značí že pokračovanie (teda pokiaľ vznikne) bude všetkých nudiť.

 

Salazar má čo sa týka zloduchov čestné 3. miesto v celej sérií. Na prvom je u mňa Jones po ňom Barbossa a tak Salazar. Dnes som dopozeral prvú trilógiu (keď sa to tak dá nazvať) a vyvstala aj otázka čo tam v tej dejovej linke robí štvorka. 

 

Treba ju brať ako dejovú odbočku. Človek ju musí strpieť aj keď je to jednoznačne najslabší diel čo vyšiel. Asi im došli nápady a na konci trojky bolo jasne uvedené o čom bude štvorka. Tak to splácali rýchlo dohromady a vyšlo im z toho ... no sám vieš čo.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf, Prometheus69

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

renegad

Oproti jiným záporákům slabé? Bardem je nejlepší záporák série, jde z něj největší strach. Jones byl neuvěřitelně nudný ta postava mě neskutečně srala a vlastně všechny scény s ním a jeho posádkou. No a Černovous byl k smíchu stejně jako celá čtyřka.

na příspěvěk reagoval renegad, Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

D.Plesr

Nejhorší než nejhorší postavy jsou ty milionové triky... 

Upřímně nikde nebyli vidět. Za ty prachy... hroznej potrat. 

D.Plesr

D.Plesr (hodnocení, recenze)

Úvodní část do titulků nasadila laťku vysoko a slibovala, že po vlahé čtyřce bude pátý díl stát za to. Následovalo ještě pár dobrých scén, než to šlo postupně do kopru, respektive než se na plátnu objevil Jack Sparrow (ztvárněný opět Johnny Deppem). Ač právě tato postava ozvláštnila příběh jedničky a dvojky, a učinila je zapamatovatelnými, zde v díle pátém působí již trapně. Obdobný dojem přináší nová ženská postava, jež je scénářem málo podložená, nad to herečkou naivně podána. Z ostatních herců ne přímo pochvaly ale slova o dobře odvedené práci by patřily Bardemovi ( který hraje především očima) a Thwaites(na kterém příběh stojí). Nejen scénář ale i hraní J. Deppa pak z násilí a potenciálně napínavých scén činí pouze (ne)zdařilou loutkovou šou.  Rád bych také zapomněl většinu užitých "vtipů" neb zůstávají na úrovni devítiletky. Reálie doby nestojí takřka za řeč, neb mísí prvky od 16. do 18 století, a Angličané, coby protivníci pirátstva, se jen mihnou jako pouhý doplněk, nikoli nosný prvek.Přesto lze nalézt světlá místa, jednak Bardemovo vyprávění minulosti, pak celkem zdařilou kameru, a ostatně konec příběhu. Celkově na ** a 45%

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

rounen

Ne, to je debilní... V cetně, dvou příběhů kompasu. A vybuchujích lodí... Mimozemského trojzubce, který je uplně na piču ..Ale, to je individuální. ;)

Ondro1112

Ondro1112 (hodnocení, recenze)

Pěkně akční? Pozeral som to na dvojnásobnej rýchlosti aj tak ma to nudilo. Od "pěkně akčního" filmu by som očakával, že aspoň tie akčné scény ma nebudú nudiť. Toto je strašná zlátanina, ktorá nedáva zmysel a vyzerá skôr ako paródia na predchádzajúce filmy. 

na příspěvěk reagoval Prometheus69, rounen

Enrico

Enrico (hodnocení, recenze)

Černá perla super, Truhla mrtvého muže super, Na konci světa super, Na vlnách podivná podivné, Salazar blbost :)

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama