Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je docela zrádnost novinářských projekcí, že na ně jdete často bez povědomí o přijetí toho filmu. Já při sledování nových Pirátů s určitostí věděl, že tohle je konec, že tahle nesnesitelně úmorná nuda je poslední kapka a nikdo to nerozdýchá. A to jako člověk, co byl smířlivý ke čtyřce. A pak jsem byl po projekci překvapený, kolik spokojených hlasů se ozývalo. Ale to jen tak na okraj. Mně to každopádně nejde na rozum, protože jsem se takhle nudil naposledy... nakonec ani nevím, kdy jsem se tak moc nudil. Možná u Pasažérů? Ani u nich ne. Chybí mi pocit dobrodružství - napojení na postavy. Nejde mi o jejich hloubku ani uvěřitelnost, ale možnost jim fandit - tady mi ta možnost není daná. Jen jeden člověk za druhým (a je jich tak strašně moc) mluví a něco chtějí, jezdí na místa a tam zase mluví... Za nimi jsou renderovány obrazy za stovky milionů, ale mně to nezajímá. Během tohohle filmu jsem si připadal vyčerpaný, zničený a neschopný čehokoliv - opravdu mě to trápilo. Ale asi přeju všem, co si to zvládnou užít, hodně zdraví a štěstí. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Salazarova pomsta dává prostor dalším novým tvářím, ovšem nezapomíná ani na staré známe členy posádky. Při jejich konfrontaci je však znát, že mladší dvojice není vůbec vyrovnaná. Scodelario působí suverénně a místy dokonce září, ale Thwaites je totální dřevo a castingový omyl. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Unavena umělostí a chtěností "Na vlnách podivna" jsem ani nepředpokládala, že bych se plánovala podívat Salazarovu pomstu a tak jsem si o filmu nic nezjišťovala ani nečetla. To vedlo k tomu, že když jsem tedy film prakticky omylem spatřila, byla jsem celkem překvapená a v rámci možností i pobavená. Největší trable pro mou shovívavost způsobují slizké snahy scénáře vyždímat co nejvíc "sparrowovského" humoru přeskakováním hranice do trapnosti a zpátky. Jaká depka to ale je, když v sobě film má cool věci jako piráta, kterému vlají vlasy ve vzduchu jako ve vodě, nebo Barbossovu opulentní "zlatá kostnice" loď, ale protože je to chtěný producentský výpotek za zenitem diváckého zájmu a kvůli tomu přecpaný desítkami dalších atrakcí ve snaze se přece jenom zalíbit a vydělat, tak nebude cítit svěžestí, ani kdyby se na hlavu postavil. (Nejsem si jistá, jestli ta poslední věta dává gramatický smysl, ale pokud ne, tak alespoň vystihne ten všeobjímající zmatek.) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Piráti z Karibiku ani v začátcích nebyli chytří - vtipní, zábavní a chytlaví ale určitě. Pátým filmem série se dle mého soudu dostali do stádia zahnívání, kde už na mě nepůsobí takřka nic. Ani mě to neuráží, jen vyvolává lhostejnost a nudu. Snad mě lehce znepokojuje IQ cílového diváka. Pokud tenhle druh hloupoučké infantilní zábavy dokáže obhájit svůj vznik a naplnit kasičky, nesměřuje společnost ke světlým zítřkům... Celkový dojem: 20 % za výpravu a triky. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Bruckheimerova pomsta... aneb kde nejsou postavy ani Depp nebere. Hlavně že to má tři prdele triků, loď požírající jiný lodě a finále z Moany/Desatera přikázání. Představa šestky po subjektivních 8 hodinách tohohle je děsivá. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 230 miliónov $ | Tržby: 794.8 miliónov $ | Prvá a tretia perla ma celkom bavila. A i keď v skutočnosti Dead men tell no tales má možno i lepší scenár, než tie predchádzajúce, nemohol som sa zbaviť dojmu, že som to už všetko videl, a nič ma neprekvapí. Myslím si, že z jeto série sa už dávno to najlepšie vyžmýkalo, a malo sa prestať v tom najlepšiom. Ale dobre no, nenáročná zábava poniekoľký krát. A šestku si ajtak zase pozrieme, že? ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Po opětovném shlédnutí upravuji hodnocení, to však nic nemění na tom, že jsou to ti nejhorší piráti. Má to sice i své světlé a humorné chvilky, ale nepřátelé Jacka jsou prostě příliš silní a prakticky se s nimi nedá vůbec bojovat a to neuvěřitelně kazí celkoví dojem. Neříkám, že nepřátelé v předchozích dílech nebyli silní, ale ti byli pouze nesmrtelní, ale tohle už je moc. 60% za ty efekty a tu komedii. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Začátek velmi svižný. Bankovní loupež vskutku rozesmála celý kinosál a humor dál pak protkával celý film. Po dlouhé době jsem šla na 3D projekci. Nemám ji moc ráda, jelikož akční scény vidím pak jak všechno ostatní po návštěvě vinného sklepa. Prostě rozmazaně. Ale dalo se to. Vizuál byl celkově parádní ve všech směrech. A jelikož jsem šla do kina s potomkem, objednala jsem lístky na dabovanou verzi, díky které musím srazit hodnocení alespoň o dvě hvězdy. Nejen, že mi nesedělo obsazení hlavních rolí dvou mladých hledačů trojzubce, ale ten dabing byl příšerný. Je vidět čím dál větší propad kdysi tak skvělého, českého dabérství. Jinak docela dobré. Z Javiera byla tak nechutná příšera, že jsem se okamžitě odmilovala. Slušná akce plná fantazie a dobrodružství bez výraznějších hluchých míst. Můj doprovod mi na otázku kolik by Pirátům dal bodů od jedničky do pětky, nadšeně odpověděl "pět a půl". Takže mi nezbývá, než dát konečné čtyři hvězdy. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

So-so jednorázovka, která dává zapomenout na hořkou pachuť čtvrtého dílu a nabídne pořádné zakončení pro všechny postavy z pirátské ságy. Hudební doprovod pouze recyklace Zimmerova základu, režie žalostně nevýrazná. Gore Verbinski je zkrátka jenom jeden. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Noví Piráti jsou takovou tou klasickou pirátskou jednohubkou ... jakože baví, ale žádná bomba to není. Pokud se těšíte na epickou podívanou s nápaditou akcí, tak se raději znovu podívejte na jedničku. V nejnovějším díle se krom první akční scény, která se až nebezpečně podobá finále z Rychle a Zběsile 5, setkáte pouze s rutinní akcí, na kterou si za 2 týdny ani nevzpomenete (jo a není jí tu vůbec hodně, jak se vám snaží natlačit nejsilnější konkurenti Mirky Spáčilové ... aka MZ). Nicméně i tak film alespoň baví, dokonce i Depp jako Jack Sparrow nepůsobí tak špatně, jak by se mohlo zdát z trailerů. Příjemná rodinná podívaná se špetkou akce to ale je. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pátý díl Dead Men Tell No Tales alias Salazar's Revenge se opět vrací k původnímu příběhu Willa Turnera a Elizabeth Swann, jen tentokrát o generaci později. Příznivci původní trilogie můžou mít radost a díky potitulkové scéně se zřejmě mají i dál na co těšit. My ostatní, kterým se líbila maximálně čtyřka s Penelopou Cruz, můžeme dál spát. A to tu měl hlavního záporáka na starosti jindy báječný Javier Bardem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pirátům se opravdu povedlo vrátit se ke kořenům, vizuálně je cítit, že časy ošklivě ateliérové čtyřky jsou ta tam a noví progresivní skandinávští režiséři, jejichž jména si snad nikdy nezapamatuju, mají řemeslo v malíku a opět se na to hezky kouká. V akčních sekvencích znovu zní ten starý Bedeltovský-Zimmerovský motiv (nový skladatel absolutně zaměnitelný a nic nového extra nepřinesl) a provází, hlavně za začátku, hutné akční šermovačky přesně tak, jak to od Disneyho známe. Nikdy se to však nepřeklene v euforii a pocit, že vlastně koukáme na něco nového a vyloženě strhujícího. Jack je opět věčně opilý nemehlo, kterého milují mraky puberťáků, což vyvažuje správně děsivý a nechutný Javier Bardem, ovšem ani po něm, jakmile se slehne voda, se mi v dalších dílech stejskat nebude. Hodně jsem doufal, že to dopadne alespoň takhle a pátí piráti nebudou úplně sestřelený publikem, ale po úvodním hypu jsem přecijen čekal malinko víc než jen bezchybně poctivé blockbusterovské řemeslo. PS : Paul McCartney byl tak akorát k smíchu. .. 7/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Po x-té už ty postavy přece jen nemají takovou šťávu a nejsou zdaleka tak zábavné. Barbossa se pořád mračí, Sparrow dělá stále stejné blbosti a snad jen jedna až dvě scénky jsou opravdu vtipné. A aby to nebyla jen sterilní šeď a variace na stokrát stejnou scénáristickou báchorku, přiběhnou nové tváře a nové dějové střípky do skládanky. Nedá se upřít tvůrcům velmi odvážná snaha o posun kupředu a k fenomenálním trikům tentokrát dobře sekunduje rychlé tempo a velmi přehledná akce. Není to zdaleka tak nabubřelé a pompézní jako šílené předešlé dva díly. Pořád to ale není a už zřejmě ani nikdy nebude tak vyvážené a invenční, jako byla jednička. Piráti jsou mrtvá a vyčpělá látka i kdyby Depp chodil po hlavě. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Záporák Javiera Bardema je suverénně nejlepší záporák, co kdy Pirátské "taškařice" dostaly, stejně jak je ten ultravyčpělý, nevtipný, recyklující se, trapný a neuvěřitelně otravný (ale ne zábavně) Depp Sparrow totálně nedůstojný nemesis, nehodný zlosyna takového kalibru. Brala bych film jenom o Salazarovi, bez zbytečných nudných, otravných, čas, prostor a plátno zabírajících cingrlátek typu Deppa a dvojice zamilovaných. Ty jsou přibližně stejně sympatičtí, jako Orlando a Keira (Keira je vlastně o dost lepší, sorry). Vždyť Depp je jen věčný ožralý neschopný a vyzevlený trouba. Proč by vůbec měl někoho zajímat? Proč by vůbec měl stát někomu jako je über Javierův Řezník za nějakou pomstu? Ach jo, zničte ho už! Vhodná příležitost byla například v tom výborném vtipu s gilotinou. Navíc 90% sraček, co Depp mele, jsou nejspíš z výprodeje vtipů pro idioty z třetí cenový, za celej film neřekl ani jeden dobrej vtip. Ale možná je myšlenka Pirátu bez Sparrowa příliš rebelující. Má ovšem rozhodně můj hlas. No, to jen tak stručně k tomu, jak nemám ráda Jacka Sparrowa. Teď už film - zřejmě nejtemnější a nejemočnější příběh Pirátů. Překvapilo mě, jak mě to na konci dojalo (pád do hlubin skoro vymáčkl slzu!!!). Charizma strany záporáků to hodně táhne a tudy vede cesta, ne přes tuny digitálního mišmaše typu Krakena. Strašně to ale kazí už jednou zmiňovaná zbytečnost jistých atributů - např. té romanci mohlo být věnováno míň prostoru, stejně nikoho nezajímá. Vykecávání a srandičky toho joudy Sparrowa taky nebylo potřeba roztahovat na celou první hodinu. Víc interakcí Barbossy se Salazarem!!! A proti Salazarovi měl bejt lepší oponent, to i ten Will by byl lepší, protože tomu aspoň o něco jde, mělo by to větší sílu. Polodementí Depp, kterej o sobě celej film nelže, když říká, že je imbecil - no to je jako postavit Jar Jara Binkse proti Vaderovi. Ano, to je myslím přesné srovnání. Je to rozhodně lepší, než předchozí stupidní Vlny podivna, s Deppem už ale do koše, prosím! A kdyby Salazara nějak reinkarnovali do dalšího dílu, zlobit se nebudu. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Je to vyčpělé, místy překombinované, ta přechytralá astronomka, co zapomíná hnojit, je figurálně vydařená, ale ksicht má jak hladový kůň, takže celkově je únavné se na ni dívat, ale porovnám-li to například s opravdu superblbým druhým dílem, u tohoto jsem se bavila. Je tedy fakt, že se mi všichni ti blbouni, kteří nenávidí Jacka Sparrowa, už totálně pletou, takže jsem asi třetinu filmu tápala, kdo že to sakra je ten Salazar a z hlubin nevědomí se mi vynořoval kouzelník z Harryho Pottera, což by dávalo asi stejný smysl jako to, jak se tady Salazar opravdu objevil. I když jasně, je to tedy jiný Salazar, než kterého jsem myslela. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Hravost druhého dílu se vrátila (jednička byla taky skvělá, ale dvojka byla zkrátka zábavnější). Příběh pracuje na podobném principu jako předchozí filmy, humor funguje (Fast and Furious 5: Pirates Revenge) a Thwaites až překvapivě nevadí (z Kayi jsem strach neměl). Jack krapet zestárnul, ale na jeho pózy to nemá žádný vliv. Efekty jsou pěkné na pohled, ale Salazar nemusel být tak vyumělkovaný (ty vlasy prostě a jednoduše grafici nezvládli). Na škodu je pak hlavně to, že tento díl spíše funguje jako odrazový můstek pro šestku a :SPOILER: návrat Davyho Jonese :SPOILER:. Konec by si taky zasloužil trochu více prostoru a film mohl vypadat jako celek mnohem lépe. I tak to ale stačí na 4 hvězdičky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První díl se v rámci možností vydařil. Bylo to něco svěžího, bláznivého a mělo démonického sobce Johnnyho Deppa, který dokonale podpořil Bruckheimerovu epickou pohádku pro celou rodinu. A kterého tehdy (dnes už je potřeba přesný opak) nebylo třeba kočírovat. Místy to bylo hodně děravé, na druhou stranu velkolepé, vtipné i úderné, tudíž tahle přiopilá legenda proplula až do pátého dobrodružství. A trošku se všichni tak nějak uklidnili. Zatímco tvůrci trojky a čtyřky sérii uvrhli do neustálých dějových zvratů, tady se lehce vracíme k zábavě a přímočarosti. Ač je mi jasné, že za tohle slovo dostanu přes prsty. Protože zejména v druhé polovině jedeme tak trochu na neutrál s přemírou počítačových digitálních efektů. Patřičně slizký Javier Bardem se řadí ke všem těm výtečným hercům ve vedlejších rolích, kteří sérií prošli (Bill Nighy, Geoffrey Rush, Stellan Skarsgård, Penélope Cruz a samozřejmě Keira), šťáva je trochu pryč, ale pořád lepší než šílené předešlé dva díly. ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama