Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

No tak to znovuvzkříšení série bohužel nevyšlo. Kvalitativně bych to přirovnal ke čtvrtému dílu,s tím, že má tohle malinko navrch. Jinak ale děs a bída. Na alespoň průměrný scénář tady nanarazíte, chování některých postav postrádá smysl, když se objevují na scéně naprosto chaoticky, a z ničeho nic. Jak mám Johnyho Deppa rád, a jeho Sparrow byl první tři díly docela fajn, tak tady ho už chcete jenom zabít. Soundtrack jenom recykluje již ohrané suity, bez špetky invence. Snaha o nějakou originalitu je nulová, je to všechno jako přes kopírák, jenomže zase o něco hůř. Bez schopného režiséra to prostě nepůjde. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

V porovnání s prvními díly dost tragédie. Kvalitou se d nimi nemůže vůbec rovnat. Tohle nezachrání ani Depp, který už taky začíná nudit, tak jediné co za něco stojí tak je technické provedení filmu a to je zatraceně málo. Doufejme, že tímto dílem tato pirátská série končí. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Ovládám sextant! .. Jako moje máma..akorát, že ta se tím tak nechvástala..." Dlouho průměrní piráti, ale za tu velkolepou podvodní jízdu dávám hvězdu navrch. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Čerstvý Karibský vítr poslal piráty zase zpět na moře. Byl jsem v IMAX a skvěle se bavil. Oproti předchozímu dílu to má zase drajv a Sparrow srší vtipem a sype skvělé hlášky jako z rukávu. Vše doplní silný a skvělý příběh a Bardem v roli Salazara je skvělý. 8/10 ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Vydarené zakončenie série o Jackovi Sparrowovi, ktorý bol v jednej chvíli digitálne super upravený na mladého.... Malo to drive prvého dielu, videla som to v Imaxe a ono je to priam ušité na Imax, dej na mori si o ten vizuálny zážitok koledoval. Špeciálne efekty, vydarené bitky, humor jednoduchý, ale svieži, dejovo to netlačilo na pílu, krásne to plynulo a príjemne zabavilo. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

Na uvod je treba priznat se, ze patrim k ultras fanouskum Piratu z Karibiku a kralovsky jsem se bavil u vsech dilu. Zacnu tim, co se patemu pokracovani serie nepovedlo- strih. Obcas postavy divne skacou z lokace do jine (napr. parta piratu se snazi uniknout ze zajeti a po prekonani prvni prekazky- mrizi- jsou v dalsi scene jiz ve clunu. Takovyhle skoku je tam dost a divakovi vzdy chvili trva domyslet si, co se udalo mimo kamery a je to skoda.) Piratskou klasikou jsou postavy, ktere cini nesmyslna rozhodnuti, ke kterym nemaji jedinou motivaci, ale zasadne tim ovlivni dej. (napr. zavrena carodejnice- Ta je vylozene jen jako prodlouzena ruka scenaristu, kteri skrze ni muzou vykonstruovat konflikty mezi hlavnimi postavami. Ale Pirati nikdy nebyli o inteligentnim scenari.. Co se povedlo- Jack Sparrow je ve forme! Zase siri vtipem a je radost ho sledovat. Humor, dobrodruzstvi a diky absenci fyzikalnich zakonu si na velkem platne uzijeme i velkolepe digitalni triky. Mne osobne bavi i cela ta smyslena mytologie, kde se pracuje s Galileem a Poseidonem. Je to nesmyslny, ale zabavny. POSLEDNI SLOVO: Pro koho film je? Pro fanousky Piratu z Karibiku, kteri dostanou klasiku- vykonstruovany pribeh, ktery nedava moc logiku, za to ale po celou stopaz vyborne bavi. Pro koho film neni? Pro lidi, kteri budou premejslet, jestli dava smysl honit se za Poseidonovym trojzubcem... 85% 5/5* ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení po posledním utahaném díle "podivna". Našlapaná pecka. Vytknula bych snad jen až moc naoko uměle naroubovanou milostnou linii mezi Henrym a Carinou, která mě trochu obtěžovala a přišla mi ve filmu navíc. Nepoměr mezi délkou scén - důležité finále shrnuto během chvilky, zatímco například trochu ujeté vyloupení banky zabírá až moc zbytečného času. Velké plus za záporka ztvárněného Bardemem, má styl. Johnny je stále stejný (a to je dobře :), Geoffrey Rush stále ve formě. Mnoho super fórků, které fungují + skvělá scéna s Paulem McCartneym aka "Strejda Jack". SPOILER ALERT: Nutno podotknout, že potitulková scéna mne trochu znepokojila. Pakliže byly všechny kletby moří zlomeny, kde se vzal Davy Jones..? Z dalšího dílu jsem nervózní. "Dead men tell no tales" jsem považovala za krásné finále, nerada bych, aby si to tvůrci opět pokazili... ()

FreeDooM44 

všechny recenze uživatele

Člověk se chvílema zasmál, chvílema mu bylo trapně. I ten Johnny působil nějak vyčpěle. Co se mi ale líbilo, abych jenom nehanil byl Salazar. Pěkně napsaná, zahraná a ztvárněná postava! Asi jako jediná z těch ,,nových". ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Piráti opět chytili vítr do plachet. Logicky se žádné pokračování nemůže atmosférou vyrovnat s Prokletím Černé perly. Rovněž 15 let na 6 dílů je dost dlouhá doba, aby divák zůstával správně vlhký. Ale Salazar se v rámci žánru dost povedl. Jack Sparrow sice už neohromuje svými výstupy, ale je neodmyslitelným doplňkem a ochrannou známkou. Někdo zde zapřemýšlel a tak jsou zde návraty k postavám z prvního filmu a vše navazuje na dění v současném příběhu. Zábavná byla rychlá a zběsilá jízda bankovního domu, působivá byla plavba Černé perly po hraně rozestoupeného moře s nahozenou kotvou. Trochu už mě vadili duchové - nemrtví piráti. Jsou děraví a nedají se zabít. Zato jejich žraloci neměli chybu. Celkový dojem je na vlně příjemné (až pohádkové) zábavy. V závěru filmu možná překvapí happyendová romantika: Will, Elizabeth, Carina, Henry. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Tak po předchozích vyvařených dílech tohle už zase docela šlo, hlavně děj byl relativně solidní na tento druh filmu, pár věcí se hezky vysvětlilo a pak zase ta perfektní akce v nádherných lokacích. Prostě bylo se na co koukat, nemrtví animovaní zase o kus lépe, námořní bitvy parádní a pak tak excelentně propracovaná mechanika tekutin, tedy mořské vody, to je prostě v pořádném kině parádní podívaná. Já jsem toho moc neočekával a jsem příjemně překvapený. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Pátí Piráti z Karibiku nabrali vítr do plachet a přinesli parádní letní jízdu plnou skvělých momentů. Nebudu lhát, tuhle sérii mám hodně rád a i když poslední dva díly nebyly to pravé ořechové, pětka konečně zlomila prokletí téhle série a podobně jako pátý díl Fast & Furious ji, alespoň pro mně, vrací na vrchol. Postavy jsou, až na Jacka kterej se už jenom opakuje, hodně povedené, hlavně Kaya Scodelario (adept na kost roku hej hou), Geoffrey Rush a záporák Javier Bardem. Je to epický, má to emoce, vypadá to skvěle a vtipy taky většinou fungují. Potitulková scéna naznačuje další díl a já se na něj dost těším. ()

vandr 

všechny recenze uživatele

Příběh absolutně o ničem, Orlando a Keira, jako vážně? Vážně?! Za polovinu peněz na scénář bych dokázal napsat tři daleko lepší. Absolutně to celé vyvrací a zabíjí veškeré předcházející díly a je to jen další pokus o to jak ze známé značky vytřískat ještě nějaký ten dolar na víc. Nebýt té bankovní loupeže, Jacka a půvabů představitelky hlavní ženské role dávám jednu hvězdu ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Páté pokračování pirátské série v hlavní roli s Johny Deppem. Tento díl mi ale vůbec nesedl, přitom sází na podstatě stejné prvky jako v předchozích dílech. Komicky ztřeštěná postava kapitána Jacka Sparrowa, která se stará o zábavu, minimálně jedna záporná a temná postava, která naopak jde přímo po krku Jackovi, tentokráte je v zastoupení nemrtvého kapitána Salazara, velká porce digitální natřískané akce, zajímavý příběh, další vedlejší postavy nebo skvělá hudba. Nic z toho mě příliš nezaujalo. Ano, Jack znovu hláškuje, co to jde, Salazar je docela povedená negativní postava, ale jinak toho film velice málo nabízí. Akce tedy tu nějaká je, ale třeba celá pasáž, ve které poprvé narazíme na Jacka, mě přišla až přehnaná. Příběh není zrovna povedený, zvláště v druhé polovině a v samotném závěru snímku a dvojce postav Henry a Carina, která nejspíš má napodobovat původní duo Will a Elizabeth, je směšná. Ke všemu jsem film zhlédl v kině s otřesným českým dabingem (bohužel jsem se podvolil skupině přátel), což snímku rozhodně nepřispívá. A nakonec, když si člověk od posledního čtvrtého dílu, zvykne a namlsá se naprosto odlišným pirátským koktejlem, jen velmi těžko se mu sleduje takový to pirátský návrat. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

poslabších dílech - opět zajímavý a celkem snesitelný díl, který volně navazuje na předchozí i v celku dobré myšlence. Děj má spád i potřebné napětí a jak tomu u disneyovek bývá tak samosebou i dobré finále. Avšak pokud už je někdo otrávený z postavy Jacka Sparrowa - říkám Vám narovinu budete zklamaní. Celkem mile překvapila Kaya Scodelario - která se ukázala jako celkem schopná herečka a něco ze svého hereckého umu konečně předvedl i Brenton Thwaites. Rozhodně jako pohádkový odpočinkový příběh doporučuji :-) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem opravdu nečekal. Ohlasy byly sice spokojené, ale po Na konci světa a Na vlnách podivna jsem byl ohledně čtvrtého pokračování skeptický. Jenže už od začátku mě Salazarova pomsta podezřele hodně bavila a překvapivě mě bavila po celých přestřelených 120 minut. Postupně.. Johnny Depp předvádí svůj pirátský standart. Na jeden dobrý vtip následují tři slabší, camea Keiry a Orlanda potěšili. Co je ale vyloženě trefa do černého jsou postavy Javiera Bardema a Geoffreyho Rushe. Oba si to neskutečně užívají a je z nich cítit ta pohoda, která byla cítit z Jacka v prvním dílu. Rush si bere většinu scén, ve kterých je, pro sebe a Bardem je nejlepší záporák posledních let. Je správně ďábelský, nemrtvý a jde z něj fakt skoro až hororově strach. Brenton Thwaites je tam jen do počtu a na Kayu Scodelario bych se mohl dvě hodiny koukat i kdyby jen loupala brambory. Oba naštěstí hrají druhé housle a hlavní úlohu zde jede opět Depp, který tu ale na rozdíl od předešlých dílů má několik skvělých scén. U loupeže banky a hlavně u gilotiny jsem se smál od začátku do konce a zase jsem tam cítil tu hravost, která nás tak dostala v prvním díle. Jak film spěje ke konci, tak se sice trochu točí v kruhu a přešlapuje, ale akce je dostatečně epická a dobrá, že to vlastně ani moc nevadí. Pěkná práce, takovou šestku bych si klidně dal. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Návrat ke stylu jedničky filmu prospěl a "okopírovaná" scéna s trezorem byla i tady supr. Přesto tomu pořád něco chybělo, bylo to jak s tou gilotinou,chvíli nahoru,chvíli dolů (i tato scéna je supr). Takové slabší čtyři hvězdičky. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Dělá megarozpočet megazábavný film? Nedělá - po kolikáté je třeba do stejné řeky zabřednout? Piráti začali jako opravdu zábavné dílko, které shodou více náhod mělo šarm vrátit piráty na filmovou mapu. Dokonce mám rád i celou původní trilogii, jakkoli je vidět, že dech pomalu dochází. Jakékoliv další kopání do filmové mrtvoly je zkrátka jen třesení oslíkem, který se vrkavě drží na nožičkách velkými rozpočtovými příkrmy. Oslík je to ale věru hloupý a krom některých triků od něj nelze více očekávat. Ano, tento film je lepší než předchozí. Nejde však o žádné měřítko. Ano, úvodní půl hodina dává zavanout svými nápady původní trilogii. Ne, nestojí to za to. Když budete mít pirátskou náladu, mrkněte znovu na původní film a nepodporujte zhůvěřilosti filmového - hrobařského průmyslu. ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama