Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Nechápu to nadšení. Opět klasickej, bohužel už pátej, šablonovitej díl. Prostě vožralej a kurevsky nevtipnej Jack "Kokot" Sparrow se vydal na moře hledat další nesmysl. Následující díl bych opět zasadil do šablony - Jack někam popluje, někdo ho bude chtít z pomsty zabít, dojde na pár klišoidních scén, najdou další magickou píčovinu, všechno dobře dopadne, Jack hodi nějaky džouky a pěkná holka ojede nějakýho mladýho cucáka. Proměnná padouch, sladkej páreček a honba za magickou píčovinou se můžou obměňovat. Jako efekty pěkný ale bylo toho až moc, nějaký poselství nebo vyšší princip neexistuje (ikdyž od toho Piráti z Karibiku nejsou), vtípky ohraný a nelogickejch a nereálnejch věci zas bylo víc než mrtvejch u Stalingradu. Sice se pár scén relativně povedlo, ale vzhledem k tak gigantickýmu budgetu by to zvladl i Filip Renč. Chudák Bardem a Rush, snad se už dál nebudou zaprodávat. Možná jsem přísnej, ale 45-50% mi přijde adekvátních. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Strašne ma to nebavilo, príšerne. Toto mal byť akože podarený diel pirátov. Tak po tomto výčine to boli moji poslední piráti. No aby som nebol len negatívny, tak ten úvod s lúpežov v banke bol super, perfektne natočená scénka. No noví mladí ma nezaujali. Príbeh stále na jedno brdo, Depp ma už omrzel - tu bol priam otravný a polodementný. Ešte pol hodinu pred záverom to boli jasné 3*, no ten príšerný, zdĺhavý záver ma skoro zabil. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý projekt. No už to nie je to, čo kedysi. Je to narvané niekedy až doslova trápnymi vtipmi, ktoré sú strašne otravné. Príbeh sám o sebe je celkom v pohode, ale nie niečo prelomové. Niektoré scény boli dobré (začiatok), ale väčšina bola taká až moc rutinná. Celkom sklamanie. Videl som to v kine, kde sa to celkom oplatí kvôli efektom. ()

tynuska37 

všechny recenze uživatele

Tohle je spíš pomsta tvůrců všem divákům, co se i po pochybné kvalitě čtyřky přece jenom znova zvedli a šli na tohle do kina, protože dát za toto (minimálně) sto padesát korun na vstupném, to by mě vážně bolelo. Sparrowa už dávno měli odstavit, když očividně nemá co dalšího říct, Depp si mohl odpustit všechno to pitvoření a scénáristi zoufalou a hlavně marnou snahu o vytvoření vtipných scén. Myslím, že si půjdu pustit Prokletí Černé perly a budu u toho předstírat, že se tahle věc vůbec nikdy nestala. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

80% - komentář 20ti slovy: Nejsem kdovíjaký fanda Pirátí série, ale tohle se povedlo. Výborná vizualizace, scénář a ikdyž Depp ztrácel dech, tak vtipů byla hromada. ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Slabota. Pár světlých momentů tam je, Bardem jako záporák se také neztratí, ale co to provedli s chudákem Jackem, to nepřekousnu. V prvních čtyřech dílech sice působil jako blbec ( s každým dílem víc ), ale vždy za tím byla nějaká jeho strategie či vysvětlení. Když se nad tím zamyslíte zde, kdyby Jack v příběhu nebyl, prakticky nic by se nestalo. Navíc série postupně ztrácí tempo a já se jen děsím, co s mou oblíbenou značkou provedou příště. Uvítal bych opět poněkud dospělejší verzi jako jednička ( místy lehce s hororovými prvky ), kde Jack bude zase legenda, a ne jako zde ožralý ňouma, který má převážně jen štěstí. Nejhorší díl celé série. ()

wampyrelli odpad!

všechny recenze uživatele

The Curse of the Black Pearl má dobře vystavěný příběh a dobrou práci zde odvádí i kameraman a hudební skladatel. Akce tu z velké části slouží jako prostředek k vyprávění příběhu, což je, minimálně v rámci současných filmů, jež jsem viděl, poměrně vzácné. Věci se nedějí á la deus ex machina, ale jsou tu opatrně budované náznaky budoucích událostí, které na první pohled mohou člověku uniknout a vzpomene si na ně až zpětně. Potom existuje Dead Men Tell No Tales, co působí jako nechtěná parodie prvního dílu. Odtud podle mě pochází iluze kvality – některé vyprávěcí metody jsou tu zopakovány, jenže o několik úrovní níže, a co bylo dříve elegantní a nenápadné na sebe několikrát hlasitě upozorní a příběh se dá předem odhadnout. Navíc zatímco v The Curse of the Black Pearl příběh plyne od začátku do konce, v nejnovějším pokračování je několik pasáží se zajímavými nápady roztaženo do neúnosných délek. Co se týče scénáře, také nejde o žádný zázrak, ale dalo se to přežít. Akorát z kapitána Jacka Sparrowa se tu stala už vyloženě trapná, nevtipná a nezajímavá postava. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Ale, no ta fajne to bolo. Trochu na konci už rozťahané, ale znesiteľne. Piráti lapli druhý dych, ukázal sa každý kto niečo v sérii znamenal a tak celkovo veľkolepo to skončilo. Toto bol navyše zrejme najvtipnejší diel zo všetkých, čo celej veci dosť pomohlo. Pre mňa bol kráľom filmu samotný Salazar v podaní Javiera Bardema. Bol premakaný, fakt, že klobúk dole. A Kayu by som v slabej chvíli aj na lopatky položil a Brenton je nesympatický ako predtým. Disney filmová produkcia vie vyčarovať kvalitné kúsky len čo je pravda. Neviem či séria už povedala posledné slovo, ale keby aj, tak záver to bol hodný legendy Jack Sparowa. Ozaj a neodpustím si na záver, český dabing Mira Žbirku za úlohu McCartneyho, niečo tak zlé ste v živote nepočuli, ty kokos, to prisahám. ()

Sundance.cz 

všechny recenze uživatele

Z pohledu kamery, hereckého výkonu, děje, hudby a i humoru se mi film líbil. Ale panebože, co ten dabing? Jako že nejsem na tohle nějak citlivej, ale opravdu, co ten dabing? U takového filmu... Už Deppovo dabing mi přišel takovej nehezkej, ale dabing Scodelario byl snad horší než v 90. letech u Esmeraldy. Trhalo mi to uši a příště raději v angličtině... ()

olmikee 

všechny recenze uživatele

Jack Sparrow by se měl uchýlit do pirátského důchodu. Scény bez něho bavili mnohem víc. Pokaždé, když se objevil na plátně, tak nějak jste tušili, co se stane. Občas to rozhodně není na škodu, ale většinou to moc nefunguje. A to by byla asi jediná výhrada, kterou bych měl, protože jinak jsou nejnovější Piráti opravdu hodně povedení. Skvělá atmosféra v kombinaci s neskutečnou jízdou, která v poslední hodině neuvěřitelně graduje, vás vtáhne do příběhu. Noví hrdinové jsou sympaťáci a známým tvářím skvěle sekundují! Když se v závěrečných titulcích rozezněla proslulá melodie, měl jsem takovou husinu... Už bych jen dodal, že to je po prvním dílu rozhodně ten nejlepší ze série, a kdyby nebylo nudného Sparrowa, šel bych s hodnocením asi ještě výš. ()

mar11 

všechny recenze uživatele

Pátí Piráti vykrádají v mnoha ohledech sami sebe, ale po celou dobu drží celkem slušné tempo. Co se týče nových herců, tak Kaya Scodelario se svým půvabem takřka vyrovná Keiře Knightley, Brenton Thwaites však tak výrazný není. Bardem jako záporák ujde, ale s jeho postavou si mohli scenáristé přece jen pohrát o něco víc. Salazarova pomsta patří mezi letošními blockbustery rozhodně do té lepší půlky. ()

DoNotCross 

všechny recenze uživatele

Pitvořící se Depp, digitální festival, recyklace motivů a snaha udělat z Pirátů další Hvězdné války. Človíčci za kamerou i před kamerou se očividně snaží, ale co je jim to platné, když oživují značku, která byla za vrcholem už ve druhém díle. Tak už konečně ztroskotejte. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Efektní ale misty nudne. Clovek se nadmiru bavi aby v zapeti si rikal, ze by film zase mohl nekam poskocit. Proste obcas pribeh utekl a grafika vitezi. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Pátí piráti se zaslouženě vrátili po několika letech do červených čísel. Celý nápad vznikl podle pouťové zábavy v Disneylandu a tou přesně je i nový díl. Výbornou atrakcí, kde se mísí nápaditá akce (krádež banky, PERLA!!!), upozaděný, leč fungující a hlavně dobře zahraný záporák, skvělé využitá hudba (nic nového, ale pokaždé, když jsem ji slyšel, tak jsem se v kině vyloženě nadšeně culil) a samozřejmě dobrý mix starých známých s nováčky. Celkově se nebráním dalším pokračováním. ()

TomiBery 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě to je nejhorší díl série. Nebyl špatný, ale prostě už to není ono. Jack Sparrow působí už jako naprostá troska a ztratil veškerý svůj styl. Tedy alespoň v první tři čtvrtě hodině, potom se to zlepšuje. Tato první část byla skutečně špatná a hloupá ("vykradení" banky), ale potom se film po všech stránkách začíná zvedat a stává se z něj povedený blockbuster. Co se týče prvního dojmu, dal bych filmu 4 hvězdičky, ale čím více o něm přemýšlím, tím horší z něho mám pocit. Film je tak nějak přihlouplý (ale ne tím správným způsobem jako minulé díly), obsahuje plno nelogičností a dějových trhlin (původ Jackova kompasu) a bylo to nějak nezvykle přeplácané - místo mořských bitev, na které jsme byli zvyklí z minulých dílů, vidíme jen nepřehledné množství CGI efektů a nereálných "avengerských" soubojů. Záporák byl povedený, ale tak nějak se tam objevil a zas ztratil, bez nějakého většího pozadí. Na závěr mě potěšila nostalgická rodinná sešlost. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Ja jsem tedy na Piraty moc jit nechtela, spise jsem prosazovala ze by se melo jit podruhe na Alien: Covenant, ale meli jsme o vikendu na navsteve pubertu od manzelovo sestry, procez muj napad vubec nebyl bran vazne. A navic jsme sli do kina na malomeste kde chodi, jak ja rikam, "Dorfkinder", coz je nebetycne trapna puberta ktera si mylne mysli ze je cool kdyz film hlasite komentuje, smeje se kazde blbosti a porad v kine sviti mobilem! I tentokrat byli v kine "Dorfkinder", ale u filmu nastesti drzeli klapacku (jinak bych prinutila Klenota aby Jim neco rekl, on to umi tak impozantne, neb ma hluboky hlas) a i film samotny me velmi pozitivne prekvapil a vubec jsem se nenudila (coz se u dilu 2-4 rict nedalo). Jack Sparrow je stejne Deppova zivotni role, tak co. Bohuzel kvuli synovcum jsme museli na nadabovanou verzi, ale co nadelam. Proste si pockam na DVD. ()

Mrazojr 

všechny recenze uživatele

Po štvrtom dieli, ktorý nebol až taký úspešný sme sa dočkali niečoho o dosť ale o dosť lepšieho. Toto boli Pirates of the Caribbean ako ich mám rád. Pri filme som sa nenudil takmer vôbec a bolo tam veľa vtipných scén a človeka držala v napätí celá tá dobrodružná atmosféra. Bolo tam pár detailov, ktoré mohli ešte doladiť, ale aj napriek tomu to malo u mňa veľký úspech. Po dlhej dobe som videl v kine, niečo za čo neľutujem, že som tam išiel. ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama