Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

katka74 

všechny recenze uživatele

Jack už fakt není vtipný, ale Barbossa zachraňuje, co se dá. Skvělá scénka s gilotinou, finále na kotvě taky není marné a Salazar a jeho pohůnci jsou krásně vymyšlení a nakreslení. A ta kočka, co ovládá sextant, má šmrnc. Suma sumárum 3,5* ()

Raskoslav 

všechny recenze uživatele

Čekám kdy Disney koupí i vetřelce fakt. Ne, byť to bylo lepší než poslední dva díly, shitskej přeslazenej klišé konec a zdětinštění postav + celkového příběhu na mě celou dobu i přes celkem solidní výpravu a decentní dobrodružství (skrz i celkem dobrýho záporáka) stejně nezapůsobilo, a celý výsledný dojem ze snímku působí spíš nakonec nemastně a neslaně. Neubránil jsem se při každé šaškoidní scéně s Jackem (no on už tam ani jiné nemá, jako fakt ani jednu jedinou) srovnávání s jedničkou, kdy jeho postava ještě platila ze geniálního a nevyzpytatelného pirátského korzára, který se i šikovně uměl ohánět zbraní a sem tam udělal nějaký ten vtipný gag. Celkové rozložení jedničky ala pochmurnější dobrodružný film s 30% vtipu Disney prostě otočil naprosto opačně, kdy momentálně je film plný 70% přehrávání snahy o humor, z Jacka a Barbossy sou cvičené opice v cirkuse a zbylých 29% je nějaké to dobrodružství, poslední 1% reprezentuje nějakou tu potemnělou přítomnost neznámého zla a nástrah tehdejší doby. Závěr, asi už sem na to moc starej a Disney se z toho prostě klasicky snaží vytáhnout co nejvíc peněz a předělává to pomalu na stmívání. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Pohodová akčná zábava, ktorá zbytočne netlačí na pílu a v podstate sa jej nedá čo vytknúť. Kopa vyhraných postáv s tým istým cieľom ale iným motívom, perfektné hlášky(z 80% plne funkčné), skvelá akcia a škoda, že skoro všetko efekty ale aspoň kvalitne spracované. Občas si to berie na seba Salazar, občas Carina, Jack je skôr taký stred, ku ktorému sa vždy uchylujete, keď títo dvaja sú mimo diania. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Po neúspěšném čtvrtém díle, je pátý určitě milým překvapením. Přesto si nejsem moc jistý, jestli se mi to vlastně líbilo, nebo ne. Přestože se příběh odehrává ve dvou hodinách, má rychlý spád a velmi dobré tempo. Jenže, trochu mi to přišlo o ničem. Ve filmu je spousta nového, ale také nerozvinutého. A když někde chybí návaznost a logika, prostě se stane něco, co nikdo nevysvětlí ale prostě to tak je. Například kompas a čarodějnice. Zároveň chybí návaznost na čtvrtý díl, nebo je jen částečná. Všechno ostatní je nedořečené, protože hned v úvodu se film odehrává o sedm let později. Takže velkolepý návrat Barbossy se vší parádou na konci čtvrtého dílu už neplatí a je to zase ten "jiný" Barbossa. První půlka filmu na souši, druhá potom na vodě. I to možná zkracuje pocit z toho, že se dívám na Piráty z Karibiku. A také nevím, do jaké míry byl dobrý nápad zničit dvojici, která z Pirátů z Karibiku dělala to, čím to vždycky bylo. Určitě je to ale příjemný pirátský dobrodružný film a na druhou stranu ... třeba není špatně, když každý další díl je po všech stránkách jiný, než ty předchozí. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Pirati jsou pro me odpocinkovym filmem, nevidel jsem vsechny dily, ale verim, ze jsou si vsechny co do kvality vicemene podobny. Pokud zrovna bezi v kine a neni nic jineho na co by cloveka lakalo jit, je to vyborna volba, jinak by me ani snad nemrzelo kdybych film nevidel. Efeky moc pekny, pribeh tuctovy, J. D. vtipny. ()

bigjames 

všechny recenze uživatele

Film mě docela dost bavil, a to hlavně díky Jackovi, hlášky ostatních postav až tak povedené nebyly. Zaujaly mě také nové tváře a umím si představit, že právě na nich tvůrci postaví další díly série. Jinak to ale byli klasičtí Piráti. Spoustu neuvěřitelné akce, koně táhnoucí celý dům, co nejvíc rádoby komediálních scének a zamotaný příběh, který mi tentokrát přišel dost slabý. Ani Salazar mě nepřesvědčil. V první polovině snímku jsem se ale častokrát zasmál, a tak dávám ***. ()

Adalbertina 

všechny recenze uživatele

Vážně nevím, kde se tu berou ty nepříčetné 4-5 hvězdičkové hodnocení. Ohrané fóry, které nejsou vůbec vtipné a 2 vteřiny před záběrem prostě 100% víte co se stane (jack v trezoru, mimochodem ujíždění celého bankovního domu taženého 6 koňmi je fakt úlet a nepřipadalo mi to vtipný) S nějakou logikou jednání postav a dialogy se taky nikdo moc nepáral viz. ahoj já jsem karina, hledám trojzubec, máš lod a posádku? Sice vůbec nevíš kdo jsem, ale jasně nalodíme se spolu, cestou pobereme další bandu divnejch lidí a hurá. Bohužel jsem šla na dabovanou verzi, věřím, že titulky by možná leccos zachránily ale i tak - Johnny Depp a jeho žvatlání už nemůžou zaujmout a řekla bych, že absence Jacka Sparowa by filmu jen prospěla. První půlku filmu jsem litovala peněz za vstupenky, druhá polovina byla lepší, ale podruhé to vidět nepotřebuji... *** z úcty k prvnímu dílu, chápu, že spousta lidí vidí tento díl optimisticky, protože od prvního dílu šla kvalita už jen dolů, ale to, že je tento, doufám poslední díl, menší trapas než ty předchozí neznamená, že je to něco super. Styďte se, vy kteří jste mě svými 4* vyhnali do kina. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

I v tom kravalu v Cinestaru me padaly oci a kdyz jsem se rozhledl, nebyl jsem vubec sam. Soused, ten myslim mel i sny. Je nutne pokracovat? Ano, je to nuda, jako vzdycky. Pochoppitelne je to natocene skvele, ovsem hlavne pro to, aby se z Jacka Sparrowa vyzdimalo co nejvic dolaru. Jinak je to, co se tyce deje a zajimavych postav, uz vyzdimany hadr temer do sucha. A nebyt tam Johnyho Deepa, tak je to jeste o pul slabsi tzn. uplna zbytecnost. Potesila me postava, kterou hral Paul McC. ()

maverick080 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales oproti predošlým dvom dielom prijemné prekvapenie a ide po stopách prvého, výborného dielu jak atmosférou, tak aj scénarom, hudbou, vizuálom a hereckými výkonmi. Osobne, priznám sa, čakal som nejakú blbosť ako bol štvrtý diel, no dostal som presný opak. Len dúfam, že už nenatočia ďalší diel a keď, tak nech bude dobrý aspoň ako tento. ()

sunjata 

všechny recenze uživatele

Mnohem přehlednější děj než předchozí dva díly, což je potěšující, ale první dvě třetiny dost nuda a spousta dětinských vtipů. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Návrat ku klasike s vytríbenejšími efektami a v obstojnom zložení. Javier bol asi najlepší zloduch, ktorý sa v sérii objavil a hoci som sa, celkom pochopiteľne, najviac tešil na Jacka, tentokrát tie vtipné a zaujímavé pasáže vybavili skôr ostatní. Johnny sa jednoducho zviezol na svojej ikonickej postave. Miestami to na mňa pôsobilo, že pokyny od režiséra boli čo najstručnejšie: "Johnny, ty nič nemusíš, ty buď!" No čo, príbehu to neublížilo a comeback k základom treba len oceniť. ()

Weezy22 

všechny recenze uživatele

Aj tu platí, že ďalšie časti filmu sa už na prvú časť nechytajú. Nebolo to zlé, ale príbeh sa mi zdal poslabší, na to, že film má cez 2 hodiny, dokopy sa toho veľa neudialo. Zachraňoval to tam akurát typický humor Jacka Sparrowa, aj keď ani to už nie je to, čo bývalo. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než předchozí díl, ale ve výsledku opět žádný zázrak. Začněme ale od začátku. Herecké výkony netřeba hodnotit - od extrémně přeplaceného Johnnyho Deppa až po posledního bezejmenného zombie piráta všichni nesmyslně přehrávali. Menší výjimku tvořil Geoffrey Rush, jehož Barbossa má stále koule a Keira Knightley, která ale neřekla ani slovo, takže to měla celkem jednoduché. Na hlavního záporáka s tváří Javiera Bardema jsem se těšil, ale jak je již známo, ani skvělý herec nemá šanci, když je postava nepříliš propracovaná a hlavně plná CGI bordelu. Příběhově si pátí piráti jedou na stejné vlně jako jejich předchůdci - na začátku uvedeme nějakou novou legendu, o které v předchozích X dílech nepadla ani zmínka a pak se dvě hodiny snažíme diváka zabavit. Samozřejmě je děj plný nelogičností, ale to bych v tomhle žánru asi i odpustil. Naštěstí se tu a tam objevila nějaká ta komediální scénka, z nichž pár bylo opravdu povedených (např. gilotina). Vizuálně se jedná o hollywoodský průměr, nic co by vysloveně ohromilo, spíše naopak. Cameo Orlando Blooma a jeho drahé polovičky snad ani netřeba komentovat. Finální hodnocení: mírně podprůměrná akční komedie, která jednou naprosto stačí. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Prekliaty kapitán Salazar a jeho posádka duchov prepadávajú lode a hľadajú Jacka. Ten sa zase snaží uniknúť aj vojenským prenasledovateľom, aj Salazarovi. Objaví sa tu aj kapitán Barbosa a mladá čarodejnica Kaya Scodelario ktorá je nadupaná astronómiou a matematikou. "Ty si byla v plánu?" čarodejka: "Poslyšte nechci potíže." Jack:"To máš nudnej život".Jack zase pred popravčou čatou, pri možnosti popravy: "Gilotina?to je francouzka?Francouzky miluju, s fraouzkou to bude fajn.."Chýba tu Keira a Orlando, dej sa pomaly odvíja, záverečná scéna s rozostúpeným morom a bojom o trojzubec však všetko napraví ako aj vysvetlenie ako sa Jack dostal ku kompasu, klobúku a ostatným rekvizitám. Ak budete dobrý príde aj Orlando a Keira. Ak si pozriete aj záverečné titulky príde aj Davey... ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Nič preborné, no dávam 4/5, pretože film poskytol presne to, čo sa od neho očakávalo. Vyzdvihujem Bardemov výkon, no a prvá pätnásťminútovka filmu bola spracovaná bravúrne. Už vďaka nej si divák v kine povedal, že neprišiel nadarmo. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

No věčně nalitej Jack mě tam malinko krkal , ale vcelku se na to dalo dívat!!Jenom poznámka: ten kotevní řetěz u Černé Perly byl velký a asi i těžký , spíš vypadal jako by byl od Titaniku !? S takovým by se Perla asi potopila!!! ()

K1NGSLAYER 

všechny recenze uživatele

Pohodová podívaná, nijak zvlášť natahovaná zbytečně na 3 hodiny. Vizuální efekty a to prostředí v Poseidonovém hrobě byly prostě geniální! Nevím proč, ale 5 hvězd se mi dávat nechce. Možná je to proto, že se zde vyskytuje opět plno nudných scén, které mě tak leda nutily si židli nastavit do polohy v leže. Naopak tu bylo zase dost akčních které mě i zároveň dost pobavily. Hlavně se mi líbila ta scéna kde bylo ukázáno jak vlastně "vznikl" Jack a Salazarova kletba. ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama