Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

x_ander 

všechny recenze uživatele

Příjemný návrat. Dead men tell no tales jsou nejpovedenější piráti od nepřekonatelného prvního dílu. Režiséři udrželi na uzdě Deppa, přidali sympatické nové hlavní hrdiny, neutápí se v opuletních přeplácaných scénách a zkrátka servirují svěží dobrodružnou podávanou. K tomu nezklamávající Geoffrey Rush a skvělý záporák Javier Bardem. A jako epilog k uzavření linek z předchozích dílů je to taky fajn. Jediné co bych vytknul, je až příliš zkratovitý závěr na hledaném ostrově. ()

BobArmstong 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne stratili posledný piráti svoje kúzlo. Vizuálna stránka filmu je síce skvelá (Tých 200 miliónov je v tom naozaj vidieť) a nudiť sa rozhodne nebudete, pretože sa neustále postavy niekde presúvajú až prídu na miesto kde bojujú (Tentokrát ale väčšinou na lodi). Akčné scénky sú v tomto diely už jednoznačne prehnané ale za to o to viacej zabavia, len pri nich musíte vypnúť mozog nakoľko inak vám budú pripadať až neuveriteľne hlúpe (Áno narážam hlavne na úvodný heist alebo na scénku s gilotínou). Jack samozrejme bavil akurát bol v tomto diely neustále pod parou čo mu ubralo na   charaktery i na inteligencii čím vlastne degradovali zaujímavosť jeho postavy. Antagonista solídny akurát trailer sľuboval nejaké temnejšie spracovanie ale to sa bohužiaľ nedostavilo. Aj tak ale kapitán Salazar nenudil a bol solídnou náhradou za Blackbeard-a (Davy Jones ostal neprekonaný). Záverom len dodám, že som odchádzal z kina pomerne sklamaný. Jedná sa síce o solídnu letnú pop-cornovku ale od pirátov som jednoducho očakával viacej. PS: Po záverečných titulkoch sa vo filme nachádza ešte jedna scénka, ktorá na mňa osobne ale pôsobí ako scenáristická chybička, ktorá keď sa nad ňou trocha zamyslíte prestane dávať zmysel. Načo potom všade promovať, že ide o posledný diel ságy keď aj tak si necháme zadné dvierka pre pokračovanie. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Další pokračování už kultovní série hodnotím průměrně. Spíše mi to vklouzlo do fantasy pohádky o pirátech, než akčním nářezu o vládcích moří. Naštěstí Johnny Depp drží kvalitu mírně nad vodou a divák se s ním i nadále zasměje. Příběh byl dost mimo realitu, což mě také nezaujalo, avšak na další pokračování se samozřejmě rád podívám. Salazarově pomstě dávám 55%, tři hvězdy. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Už je to na mě moc ohrané. Pořád ta samá diskotéka stále dokola. Na jedno letmé podívání ujde, na vyšší hodnocení to prostě u mě nestačí. Obávám se, že co nevidět tady máme další díl, Jack bude prchat, chytnou ho, jeho přátelé, pak vtipně zdrhnou (popřípadě to stihnou 2x za film) a záporák to schytá. Přiteplený Jack, mi už začíná spíš vadit. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Už ji konečně nechte potopenou... Jasně, jde o prachy, jasně jde o velké, ale to, že to krásně vypadá, už nestačí... Není to prostě už hodně dávno to co to bylo.. ()

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Je to hodně zábavné a překvapivě hrozně normální. Po dlouhé době jsem neměl chuť Johnnyho Deppa vykopnout z obrazovky a dokonce se vrátil se svým Sparrowem k jedničce - opět je to cool sympaťák a ne přehrávající debil. Na druhou stranu ten mladý Orlando je fakt dost jednorozměrná postava, ale vlastně se v tom filmu ani moc nevyskytuje. To je vlastně dobře, protože Kaya je rozhodně fajn postava, i když se už upřímně těším, až tenhle typ ženských hrdinek zmizí z obrazovek (další je třeba Rey ze Star Wars). Upřímně trochu podrážejí holkám nohy, protože vlastně z holek dělají takové chlapy. Rozhodně je pozitivní, že holky mají konečně postavy (a ať je jich čím dál víc, prosím), které nejsou jen damsel in distress, ale až k tomu přibude i to, že silná žena muže být zároveň zranitelná a nedokonalá, tak to bude super. Mně už tuhle radost v opačném gardu udělal Mlok Scamander ve zvířatech, tak se snad brzy poštěstí na druhé straně :) ()

Wulz 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný Piráti, a pokračování třetího dílu, po hrozné až směšné čtyřce. (No zase tak zlá nebyla, ale slabší rozhodně). Třetí nejlepší díl...možná nejlepší?? No prostě Piráti, jaký mají být. ()

vejfukCZ 

všechny recenze uživatele

Achjo. Nudný, vleklý nezajmavý. Moc do očí bijících CGI efektů, viz. například scéna s kotvou, děs. Nůďo průďo. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Až na kýčovitý konec to bylo vlastně zábavné. Sám jsem překvapen, že se ze série nestala už jen pračka na peníze. Za podívání to stojí. ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele

Nedostavil se tu humor, nechápu to, ale je to pro mě věc, kterou jsem si ani po shlédnutí slušné čtyřky nedokázal představit. Pořád je to Jack Sparrow, ale v nejlepším se mělo skončit a tady už je to přesčas. Doufám, že se Johnny Deppovi bude v příštích letech dařit lépe, protože ani ve Fantastických zvířatech to není nic oslnivého. Opravdu nevím, jestli se Johnny zhoršil, došla originalita nebo snad motivace hledat nové a zajímavé role. Každopádně pokud si člověk udělá pirátský maraton, tak zjistí, že v prvních 3. dílech byl opravdu famózní. Ve 4. díle to bylo slabší, ale pořád překvapil něčím, co člověka vyloženě rozbilo. A teď tu máme 5. díl, kde je snad udělaný počítačem a brutálně vyumělkovaný. Nicméně abych film tolik nehanil, jedná se pořád o lepší průměr a i k tomuto dílu se budu rád vracet. Závěrem bych ještě zmínil, že Brenton Thwaites a Kaya Scodelario mile překvapili, ale když se na konci vrátil Bloom s Knightley, byla to zkrátka jiná liga. Takže mě mile potěšilo ukončení dějové linky Bludného Holanďana a vlastně i celých Pirátů z Karibiku. Bohužel tu je stále nepříjemná pachuť po potitulkové scéně, která už není kánon. A pak je tu Jack, kterého podobně jako Spidermana myšák opustil. Myslím si, že příběh Jacka ani nejde ukončit, nemůžete tu postavu zabít, poslat do důchodu nebo vyšachovat ani přeobsadit. Takže máme na mnoho let útrum, bohužel. ()

Drtikol9 

všechny recenze uživatele

Dlouhá doba uběhla od posledních Pirátů, příběhově zhruba 5 let. Hlavními hrdiny jsou zde mimo Jacka také syn Elizabeth a Willa - Henry a sličná astroložka Carina. Musím pochválit hlavně obsazení mladého Turnera, jehož herec vypadá a chová se přesně, jak by se syn hlavních postav z předešlých dílů choval. Carina je zase dobře přidrzlá po svém tatíkovi Barbossovi. Z Jacka už je zde opravdu jen šašek a jeho scény už nejsou vůbec vtipné. Například jeho vynucená svatba s ohyzdnou ženskou je příšerný filmový cringe! Tento díl však není tak špatný, jako díl předešlý, ale budu se opakovat, že původní kouzlo je nenávratně pryč. Naštěstí tento snímek ságu důstojně zakončí - Will je svobodný a vrací se ke své rodině, Barbossa se obětuje a znovu zemře (podle mého názoru měl zůstat mrtvý už po 1. díle, jehož oživení význam 1. dílu značně degraduje) a Jack je znovu kapitán Černé Perly (po kolikáté už?). Hodnocení 3/5. ()

Bajislaw 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem čím dál benevolentnější vůči každému dobrodružnému velkofilmu, který není superhrdinská komiksová adaptace. Poslední Piráti z Karibiku jsou ale dost příšerní. Johny Depp pozbyl veškeré dobré vůle, které se mu kdysi dostávalo. Těžko uvěřit, že byl kdysi roli Jacka Sparrowa nominovaný na Oscara. Největší devizou filmu je Kaya Scodelario, nebo spíš jen její dekolt, kterému se žádná triková sekvence nemůže rovnat. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Tak jedna hvězda za synka Elizabeth Swann a Williama Turnera. A druhá za pokérovanou čarodějnici.JInak Salazar a jeho posádka mne nebavili... Carina byla předvídatelná a Barbossa už poněkolikáté odešel do říše mrtvých...no a jednu teda Jackovi :-D ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Pátý piráti z Karibiku jsou překvapivě docela kvalitní film, a shlédnul jsem bez nějakých velkých návalu agrese z nějakých scén chování postav z jedničky nebo ze trojky. A neříkám že se tu postavy chovají reálně, ale ten film je dobrý. 7/10 ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama