Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

Royaldell 

všechny recenze uživatele

Skvělý díl! Výborná a ne příliš složitá zápletka,skvělý příběh, a to nemluvím o humoru,který se ve filmu objevoval velmi často - troufnu si říct,že je to jeden z nejvtipnějších dílů vůbec.Ano,má to nějaké vady -například nestárnoucí jack sparrow nebo orlando bloom,který oproti svému synovi,vypadá spíše jako bratr..Ale vzhledem všech pozitiv - například Javier Bardem byl v roli záporáka Salazara prostě jedinečný! Nebo strýček Jacka,který mě opravdu dostal svým vtipem o kostlivci a pivu- si myslím,že jsou malé vady zanedbatelné...p.s. Pokud se na to rozhodnete jít do kina,určitě si počkejte až na úplný konec titulků,přijde malé překvapení.. 9/10 ()

pblicek 

všechny recenze uživatele

Jen málokteré filmové sérii, která má pět a více dílů, se podaří zachovat si kvalitu. Pirátům se to podařilo. Ano, první dva díly nasadily laťku opravdu vysoko a musím upřímně říct, že pak se k nim nepřiblížil už žádný, ale tenhle k tomu měl určitě nejblíž. Proto doporučuji všem kdo film ještě neviděl. Samozřejmě v originálním znění... ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Disputace o sextantu je nezapomenutelná. Film je i jinak sledem vtípků (rada jak na brunetky, gilotinováni Jacka, svatba Jacka se sestrou Piga, uvodní vyloupení banky, urychlené povýšení na kapitána). Krásné rozloučení s celou sérií. Stejně dojemné jako 15 vteřin Barbossy na cestě do hlubin. Velmi velmi dobrý nápad a stejně emocionálně silné. Pokud jste stejně jako my sledovali s vyrůstajícími dětmi běžte se dojmout a pobavit. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele

Konečně návrat (nebo spíše velké přiblížení) ke kvalitě prvních dvou dílů! Úvodní scénka neměla chybu, stejně tak jako bravurní výkon Johnnyho Deppa. Javier Bardem zahrál skvěle kapitána Salazara, ale jeho výkon zůstal v pozadí již zmíněného Johhnyho Deppa a také Kayi Scoledario a Brentona Thwaitese, kteří dohromady tvořili skvělé trio, které se velmi dobře doplňovalo... Ovšem opět se neobjevil feeling, který jsem prožíval u prvních dvou dílů... Přesto jsem více než spokojen, úžasný návrat ze záhrobí! Řekl bych, že tento film je o dvě úrovně výše než předchozí 4. film. Těším se na pokračování, které (snad) bude příští rok. ()

terordemon 

všechny recenze uživatele

"Kapitán Jack Sparrow opäť na palube." Táto veta z konca filmu presne vystihuje moje pocity. O piateho pokračovania tejto pirátskej ságy som po mdlej štvorke, už nič moc nečakal. O to príjemnejšie sa nato pozeralo. Kopa zábavných roztodivných postáv. Jack Sparrow hláškuje jedna radosť. Konečne parádne efekty s fajným 3D (u mňa podporené ešte fantastickými 4DX efektami). Dobrý príbeh, ktorý nám dá nahliadnuť aj do Jackovej minulosti. Má to síce nieaké diery, ale nebije to do očí a na pomery blockbusterov to postačuje. Digitálne omladený Depp vyzerá tak skutočne, až s toho mrazí. Je to plné nápadov a scéna na popravisku je jedným z vrcholov celej série. Zombie žraloky tiež super. Záver napínavý a postupne pekne vygradovaný. Všetky dejové linky aj tie s predošlých častí sa logicky uzavrú a tým sa zároveň otvárajú dvere novým dobrodružstvám. Krásny comeback. Druhý najlepší Piráti. Videné v 4DX. Pre tento film 4DX formát absolútne odporúčam. Hodí sa k nemu ako riť na šerbel. Z kina som odchádzal maximálne spokojný a osprchovaný. 90% ()

Hockauf 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se jedná již o páté pokračování si tenhle díl stále drží úroveň, která tomu předešlému již celkem opadla. Chvílemi to sice celé působí už poněkud přeplácaně, díky odkazům na kořeny série a opět svěžím vtipům Jacka to však na 4/5 nakonec dá. ()

DavidDizzer 

všechny recenze uživatele

Opět piráti z karibiku, tentokrát Salazarova pomsta aneb piráti karibiku v jiném stylu. Dalo by se vytknout spousta věcí, ale nemá smysl to dělat, protože já osobně bych vytknul jen to, že se jednalo o pokračování jiným režisérem, který to pojal v trochu jiném stylu, takže já osobně postrádal mírně styl předchozích 4 dílů, kdy to mělo zase jiný spád a jiný švich. Proto se této od kritiky raději vzdálím a budu hodnotit čistě a jen pouze provedení a nápad filmu daného stylu ,,tohoto dílu". I když to bylo pojato v trochu jiném stylu jiným režisérem, mělo to grády a švih. Určitě nemohu nezmínit, že co se týče zvukových i grafických efektů, na nich nebylo šetřeno. Oceňuji udržení správného humoru (i když mírně odlišného), který nesměl chybět, jako v předchozích dílech. Grafické efekty a provedení, nápad a nová myšlenka zafungovala. Co si budeme nalhávat, byl těžký úkol se zhostit natáčení dalšího, tedy již 5. pokračování a vymýšlet stále něco nového, aby to mělo nápad, aby to bavilo a aby to nepůsobilo všedně a nudně po tom všem. A ono se to povedlo. I přesto, že už se jedná o páté pokračování to mělo prostě grády a valily to tam i přesto, že už dávno mohly dojít zdroje na vymýšlení nápaditého děje. Vymyslet nové postavy může být trošičku risk, protože ty staré (mnohdy již mrtvé nebo ztracené z předchozích dílů), mohou chybět a příliš velký počet nových neznámých postav nemusí dopadnout dobře. Oživit je nebo vrátit zpět na plátno je může být obtížné, a tak doufám, že se to podaří v dalších dílech, pokud budou. Naštěstí to vedl všechno kapitán Jack Sparrow s jeho posádkou a Barbossa, dále se Salazarem. Mě možná na malou chvilku trochu chyběly postavy Orlando Bloom a Keira Knightley, které se tam ukázaly opravdu jen v malém zlomku. Doufám tedy, že bude pokračování dalšího dílů, kde to opět rozbalí na plné pecky všechny postavy, které jsme si tak oblíbili postupně ve všech dílech. Abych nehodnotil jen postavy, rád bych opravdu velice kladně ohodnotil zkrátka nápad filmu a že těch nápadů bylo požehnaně, kdy nechyběly napínavé scény podložené humorem a akcí, skvělými záběry a efekty podložené skvělým zvukem. Všechno do sebe zapadalo a vše na sebe navazovalo i z předchozích skutečností. Mile mě to překvapilo a i když mohl děj být v podstatě jednoduchý, já se v podstatě nenudil ani chvíli, snad ani minutu, protože nebylo proč! Těším se na pokračování a doufám v něj! p.s. - doporučuji zhlédnout také závěrečnou potitulkovou scénu, která odkrývá možné pokračování... (75 %) ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se opět vrací pokračování Pirátů a hlavně kapitána Jacka Sparrowa, a i přes velké obavy to opravdu dopadlo dobře a film se hodně blíží prvnímu dílu, který stále patří mezi to nejlepší, co nám tato série nabídla. Přestože Johnny Depp již nemá čím překvapit a jeho postava je vlastně neustále opilá a blábolící, stále se kolem něj vše točí a jeho omlazení ve filmu vypadalo opravdu dobře, škoda že padouch Javier Barden nedostal více prostoru, protože jeho scény byly skvělé a velmi mě bavil, stejně tak i Geoffrey Rush. Piráti jedou na vlně humoru a vtipných momentech, scény na moři vypadaly parádně a peníze na tomto pokračování jsou vidět. A i když jsem myslela, že minulý díl bude tím posledním, po zhlédnutí tohohle si dokážu představit díl další a dokonce se začínám těšit. Za mě parádní návrat Pirátů a Jacka. ()

LIMBUS 

všechny recenze uživatele

Čaro Čiernej perly je na dobro preč a už sa nikdy nevráti. 90% úspechu tejto časti leží na značke, 10% je z lútosti. ()

Denzen 

všechny recenze uživatele

Film má jediný problém, a tým je Jack Sparrow. Niežeby bol nejako príliš otravný, len proste znižuje kvalitu filmu. Na jeho vtipoch sa zasmejú len menšie deti a občas ich povie v nevhodnú dobu, keď sa treba kochať akciou, ktorá je naozaj podarená. Nórskí režiséri sa vydali dobrým smerom a bol by som rád, keby toto bol koniec Pirátov. Tie peniaze sú na tejto sérii veľmi vidieť. ()

Bramatton 

všechny recenze uživatele

Jde o skvělou dobrodružnou akci, a po upadajícím třetím a hrozném čtvrtém díle, jsem byl mile překvapen. Jo, líbilo se mi to. Teda až na ty Salazarovi nechutný CGI vlasy. ()

Lucy1905 

všechny recenze uživatele

Byla to hodně dobrá podívaná po neúspěšné čtyřce. Co se týče příběhu, tak je pro mě druhý nejlepší hned po Prokletí Černé perly. Vtipy jsou spíš recyklované z předchozích dílů, ale Johnny hrál opět skvěle. ()

SaMaeL98 

všechny recenze uživatele

Pátý díl splnil všechna má očekávání a ještě sáhl daleko výše. Nemám takřka nic, co bych vytknul... Možná až moc humorné, ale mně to vůbec nevadilo. Celkově asi nejlepší díl série. ()

Jarvis555 

všechny recenze uživatele

Po nie veľmi vydarenom 4. diele sa piráti opäť vracajú a to v oveľa lepšom svetle. Pôvodne 3 diely sa mi páčili viac ale tento snímok nijako nezostáva a ponúka slušnú pirátsku zábavu. Plnú sympatických hercov a dobrých akčných scén len mi tam chýbal nejaký poriadny lodný fight. Posledných pár minút dojemných a nostalgický teším sa na 6 diel. 7/10 ()

AnjanCZ 

všechny recenze uživatele

Geniální!! Úžasný!! Efekty, herci, příběh! Vemte v potaz, že toto je poslední díl určitě! Další natahování by to zničilo 😊 100% doporučuji!!! ()

zemanec86 

všechny recenze uživatele

To byla ale nuda dvakrat sem v kine usnul.....absolutne bez napadu, vsechno uz tady bylo...jak se nekdo muze smat tomu jak Depp spadne k prasatum do bahna???tisickrat to budem opakovat? Jedinkrat sem se nezasmal nebylo cemu a Jack Sparow ten film totalne zabil!!!uz je trapnej.... Jedna hvezda za setkani Elizabeth a Willa. ()

Fany000 

všechny recenze uživatele

Po otřesných vetřelcích, velmi milé překvapení v podobě pokračování jedné z nejúspěšnějších sérií posledních dob. Celkově se nový piráti povedli, jsou o něco temnější, ale co se týče zábavnosti strčí průměrnou čtverku do kapsy bez sebemenších problémů. Má jediná výtka je Johny Depp, které ho to snad už ani nebaví a na jeho výkonu je to dost vidět, ostatní postavy super. Bavil jsem se. ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama