Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

oleg121 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlé. Ale nemá to dušu. Pri pozeraní som sa pristihol, že mi je úplne jedno, či sa postávam niečo stane a ako to dopadne. Režisérom nemožno uprieť snahu a svojský prístup k ságe, ale čo z toho, keď sa to celé dá vnímať len ako príjemná a svieža letná zábavka? Málo na moju pomerne obľúbenú sériu. ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele

Porovnat pět filmů jde docela lehce, první díl byl přelomový, druhý a třetí díl byl prostě moc dlouhý a čtvrtý byl prostě dost slabý. A jaký je pátý díl? No je druhý nejlepší. Je na něm vidět, jak se režiséři odvázali, herci bavili a trikoví tvůrci předvedli. Čeká nás několik pěkných okamžiků k dobrému zapamatování. ()

dranesy 

všechny recenze uživatele

Film je velice podařený co se týče efektů a komediálních prvků, ale už při první scéně kdy spřežení koní, táhne za sebou celý dům zůstává rozum stát. Takových scén je více. Gilotina, která vždy dopadne až na kraj, ovšem ne na ten s hlavou Jacka, ostrov s trojzubcem a tak dále. Měl jsem dost času se připravit na to, že nějaké pořádné pirátské šarvátky se nedočkám a místo toho bude film bude spíše víc fantasy, ale když už kurňa, tak nechápu jak trojzubec samotného Poseidona může být lehce přeseknut mečem... Se není čemu divit, že tento bůh skonal.... ()

malahradna 

všechny recenze uživatele

návrat späť k jednotke so všetkým dobrým aj zlým. Film je zábavný, dobrodružný, miestami hororový s dobrou atmosférou, Jack je opäť vtipným doplnkom, triký sú skvelé a film šlape ako hodinky ()

IvanJan 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac som čakal viac. Ako efekty dobre, príbeh no ok, Deep býval aj lepší..prišlo mi to zbytočné, ale zase kasu to asi naplní. Navyše som sa ocitol na 3D verzii a čomu stále nerozumiem, že načo je celé 3D...? ()

Melce 

všechny recenze uživatele

Klasický piráti... čo dodať? Až na to, že tento raz sa na film dalo pozerať bez toho aby ste každých 5 minút zívali nudou, ba až zaspali. Už od 1. minúty vás film kŕmi Jackovými vtipmi (ktoré samozrejme sú tak hlúpe, že sa to ani nedá opísať), akčnými pasážami na ktorých si tvorcovia a herci dali dosť záležať - čo by sa aj patrilo vzhľadom na 300 miliónový rozpočet - a navyše sa zoznámime s novými postavami. Carina mi celkom nesadla do celého konceptu filmu, avšak Henry sa podaril a jeho pasáže stáli za to a určite ho budem chcieť vidieť v pokračovaní. Ďalšie + za Willa Turnera (Orlando Bloom) a Elizabeth (Keira Knightley) takisto zaujímavý koncept... mohli by hrať nejakú väčšiu úlohu v pokračovaní? Toto sú všetko len také malé detaily, ktoré ale potešia diváka a priznajme si to piráti boli bez tých dvoch celkom suchí. Filmu by som vytkol jedno - až moc veľa efektov. Áno, áno boli pekne urobené a CGI tím odviedol skvelú prácu, ale príde mi to, že aj vo Warcrafte ich bolo menej... Na film sa však dobre pozerá a trúfam si trvdiť, že Piráti Karibiku: Salazarova pomsta je po Čiernej Perle 2. najlepší film série. Mohol by som povedať čosi aj o príbehu, ale, no... Dead Men Tell No Tales! 7/10 ()

Filmslover14 

všechny recenze uživatele

Předem uvádím, že je toto hodnocení zcela neobjektivní, ale jak říká moje kamarádka: "nemůžeš na to koukat jako filmový znalec, ale jako fanoušek." Na rozdíl od čtyřky má Salazarova pomsta konstruktivní zápletku, která nenudí a fajn padoucha. Akční scény jsou hodně přitažené za vlasy a Johnny už vás asi příliš nerozesměje. Konec trochu slaďárna, ale pokud je toto poslední díl, nešlo tuhle megalomanskou popcornovou ságu uzavřít lépe. Pokud Piráty milujete, běžte, protože si tuhle akční jízdu užijete. Pokud jste byli otráveni už u jedničky, návštěva kina bude jen zklamáním. ()

r3musko 

všechny recenze uživatele

Piráti sú späť a v plnej sile. Malá prestávka im očividne prospela. Škoda len, že väčšina, alebo všetky bombastické momenty boli samoúčelné a pre efekt. ()

cica 

všechny recenze uživatele

Takto - najprv som na nového Jacka Sparrowa nechcela ísť. Tester robilo moje slniečko tínedžerské. To prišlo nadšené, že vraj je to dobré, a že sa smiala na špagetovom neviem čom. Tak padlo rozhodnutie, že teda ideme, aj 3D okuliare som vyleštila. Musím uznať, že po tom veľmi rozporuplnom poslednom Jackovi som sa ani tak netešila. Chvalabohu som bola milo prekvapená, fungovalo to, akčné scény boli fajn, rýchly dej, čo nefungovalo bol slzotvorný začiatok a koniec, a bohužiaľ, ani Jack už nie je tým Jackom, jeho vtipy nezaberajú. Môj top bol Salazar aj so svojou posádkou - úplne že veľmi dobrí boli, kapitán ako z duchárskej dielne Guillerma del Tora. A inak to 3D nemuselo byť, vpohode by stačilo aj 2D. ()

ancientlady 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo.kdybych mohla dát víc hvězdiček dala bych jich víc. Já jsem se bavila a na Jacka Sparrowa se můžu koukat pořád. Výborný Javier Bardem. Prostě wow... ()

LinuXxXak 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí čtvrtého dílu jsem upřímně příliš neočekával. K mému údivu, byl tento díl velkým překvapením. Disney opět ukázalo, že má ještě mnoho co v této "sérii" ukázat. ()

IAMAD 

všechny recenze uživatele

Salazarova pomsta je vynikající a možná dokonce zatím nejlepší díl celé série Pirátů z Karibiku. Skvělý! ()

Pierre95 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaná nuda, pár vtipných scén to nezachrání, čekal jsem mnohem více, škoda. Zbytečně se moc mluví, málo akce, na můj vkus málo vtipů. Nemůžu si pomoct, ale čtvrtý díl mě bavil mnohem víc. Třeba to šestý díl zachrání (potitulková scéna). Depp je prostě nejlepší. ()

C.A.T. 

všechny recenze uživatele

Docela velké zklamání...Líbily se mi jak byly udělané přízraky, líbil se mi výběr herce na post mladého Turnera, líbil se mi závěr, kde se ukázala Keira, cca 2 hlášky od Jacka, fórky s gilotinou a......a.......a to je tak všechno. Na mě až moc zbytečně přeefektovaný díl, kde ten pitomej počítač přímo bije do očí. Příběh byl ve své podstatě dost pitomý, ztracenou a náhle úplně náhodou objevenou dceru Barbossy bych tedy úplně vynechala-zbytečná a otravná postava, bez které by to celé v klidu obešlo. Johnny je prostě Johnny, ale zde na mě měl až moc promile, i když na druhou stranu, kdyby zde nebyl, jednalo by se o hroznou sra*ku.Bohužel kouzlo, které měly předchozí díly (ano i čtvrtý) je pyč.Takže s klidným srdcem mohu říci, že až zde u tohoto dílu mohu prohlásit: "Ano, zde celý snímek stojí na Johnnym". ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Tak vylezly z moře další příšery a tím pádem vznikl další díl. Podařilo se ukecat na tři štěky nějak divně odulého Orlando Blooma a navzdory výše uvedeným zajímavostem dostala na dva momenty prostor i Keira Knightley. Každopádně po průšvihu s minulým dílem se to zase zvedlo a dokonce i Jack Sparrow už nebyl tak trapný, jako v minulém díle. Škoda jen řady děr ve scénáři, nicméně u tohoto žánru je to vlastně jedno - proč třeba ti, co byli mrtví, zase v klidu po zlomení kletby ožili? Docela by mě třeba zajímalo, co chtějí řešit v dalším díle, když rozlomením trojzubce skončily všechny kletby moří, tak uvidíme, co vymyslí. Zbývá ještě opět vypíchnout výkon Geoffrey Rushe, což se bohužel nedá říci o nové milenecké dvojici, kdy jim to spolu jedna vůbec neladilo, kdy nově protěžovaný šampon Brenton Thwaites byl opět hrozný a mnou prvně viděná a přesto tak vychvalovaná Kaya Scodelario podle mého neumí hrát a nebo měla blbý scénář a nebo jí to nebavilo. Ještě bych měl výtku k délce, některé scény byly zbytečně natahovány, jako třeba jízda s barákem, která trvala asi 10 minut a nic se tam vlastně nedělo. Sečteno a podtrženo, bylo to docela dobré, jedničce se to nevyrovnalo ani náhodou, bylo to na úrovni tak dvojky, možná maličko horší, ale bylo tam pár opravdu hodně povedených vtipů, tak snad to už jen poroste. ()

RizzieRock 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se mezi 3* a 4*, tři by asi byly poctivější, ale stejně dám čtyři, protože vycházet z kina s pocitem, že chcete (po všech těch letech od jedničky) hulákat na celé město "dopijte kumpáni johóó!!", to si 4 hvězdy určitě zaslouží :D. Měla jsem strach, zpočátku jsem se v sedadle trochu ošívala, že to fakt nebude dobrý, ale naštěstí mě tyto pocity během plavby opustily :P. Trochu jsem měla problém s postavou Cariny - totiž, připadá mi, že poslední dobou se Disney snaží zobrazovat ženské hrdinky nestereotypně (totiž, že to nejsou jen smyslné krásky, které se touží vdát a rodit děti do konce života :D), což je na jednu stranu STRAŠNĚ moc dobře a vážím si toho, ale zrovna s postavou Cariny se jim to moc nepovedlo, protože v této snaze nahlížet na ženy jinak než na objekty touhy působila neuvěřitelně prvoplánově a to je škoda. Ale co už, snaha se cení :D. Zajímavý byl kontrast mezi "současným" a mladým Jackem - Jack (kterému někteří už pár let vyčítali, že se z něj během 2. a 3. dílu stala z vtipné postavy naprostá karikatura) zejména na počátku filmu působil, jakoby se dostal až za hranice karikatury, působil hrozně křečovitě, ne legračně, ale spíš vyloženě směšně. Naštěstí, jak děj ubíhal, se toho víceméně zbavil, takže "jsme v pohodě", ale scéna, ve které jako mladý hoch převeze starého lovce pirátů, ta na mě zapůsobila opravdu hodně. Protože to byl ten Jack, kterého jsme si zamilovali v Prokletí Černé perly, drzý, legrační, svérázný, ale ROZHODNĚ ne směšný. Pokud bude další díl (jakože asi bude :D), přála bych si, aby se tento charakterní Jack zase vrátil, ale kdo ví. Což mě přivádí k další myšlence - kdyby série tímto filmem skončila, skončila by se ctí a na úrovni a měla bych z ní dobrý pociit. Že ji nejspíš zase natáhnou o další díl, budu se další roky nervovat a doufat, že ji nepokazí :D. Co se dá dělat. Jinak jsou ale mé pocity velmi pozitivní a jsem moc ráda, že se film povedl alespoň takhle. Poznámka k hudbě: Zimmerovské motivy jsou nesmrtelné, ale nový skladatel mě nezklamal. Například téma, které se objevovalo spolu se Salazarem, bylo podle mě opravdu povedené a skvěle podtrhovalo napínavou a temnou atmosféru :). ()

ondra1510 

všechny recenze uživatele

Ach jo, docela jsem se i těšil ale v kině jsem zazil jedno z největších sklamání. Johny Depp (stále ještě herec kterého obdivuji a mam ho rád) nemel sebemenší prostor pro nejake ,,hraní" a kromě pár vtipů tam vlastně neudělal vůbec nic...duo Turner a Barbasová nebylo špatné, ale občas je trochu vidět že v herectví jsou ještě nováčci. Nejlepší postava filmu je rozhodne kapitán Salazar který me bavil pokaždé když byl na scéně. Mrzí mě že film už nemá takový ,,špinavý" vzhled jako jeho předchůdci a snaží se vše udělat větší a originálnější ale u mě to nefungovalo. Finále byla zdaleka nejhorší část filmu ktera ubírá v mem hodnocení jednu hvězdičku. Ale alespoň tam byla Keira ktera přidává půl hvězdičky (haha).... Doufám ze více dílů se nedočkáme a Johny si konecne najde roli hodnou jeho schopností a charakteru. 2,5 hvězdiček. ()

Herrydos 

všechny recenze uživatele

Nové piráty si zcela pro sebe ukradl Salazar byl jednoduše skvělým záporakem s velkým prostorem a díky němu se nejnovější piráti pustili do temnějších vod než kdy dříve. Co se týče Jacka ten opět měl na starost zábavnější část filmu a myslím si že zdařile ředil temnou stránku filmu třeba pirátská debata o sextantu byla dokonalá a pobavila všechny věkové skupiny. Je fajn že se na chvíli do filmu vrátili i staří známí Will a Elizabeth a sebou přinesli i skvělí závan starších dílů. Po technické stránce není co filmu vyčíst efekty i podoba nemrtvých námořníků se náramně povedla. V kině sem viděl 3D verzi a můžu říci že 3D filmu sluší film se vyvaroval všech otravných efektů a skvěle vtahuje do děje bez rušivých elementů jediné co bych 3D ve filmu vytkl jsou noční scény ty opravdu se moc nepovedli ale jinak se tohle pirátské dobrodružství nadmíru povedlo 5* ()

marsic 

všechny recenze uživatele

Pátý díl se tvůrcům Pirátů z Karibiku velmi podařil. Skvělý děj, který ještě doplnil návrat Willa Turnera a Elizabeth Swannové, má za následek skvělou podívanou. V kině jsem se ani chvíli nenudil a podle mého názoru je tento díl jednoznačně lepší než díl čtvrtý. ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama