Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (934)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to lepší než předchozí film, ale zase ne o moc. Potěšující rozdíl je hlavně v tom, že se tentokrát tvůrci opravdu snažili přijít se zajímavými a neokoukanými nápady, no bohužel zapomněli na příběh. Takřka úplně na něj zapomněli. Na jednu stranu je v pátých Pirátech třeba skvělá scéna s gilotinou, která jako by vzešla z hlavy Gora Verbinskiho, fajn finále na kotvě a několik neodolatelných černohumorných scének (jmenování kapitánem například). Na stranu druhou tam ovšem je také řada až příliš jednoduchého humoru (laciné dvojsmysly jako ze současných tuzemských komedií), který je navíc zbytečně předvídatelný (vždycky bezpečně poznáte, že se blíží vtip nebo "vtip"), pár až příliš překvapivých zvratů, za něž bych někoho nejraději protáhl pod kýlem, a "zábavnost" Jacka Sparrowa má většinu filmu spočívat v tom, že je ožralý jako pes a chová se tedy ještě podivněji než obyčejně. Záporák Javiera Bardema se mi líbil, ústřední pár už tak moc ne... Geoffrey Rush moc prostoru nedostal, ale udělal, co mohl. Hudba byla zoufale nenápaditá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prcháme před mrtvými na lodi z láhve. Dá se tohle vědecky vysvětli?" Já se přiznám k tomu, že věčně opilý kapitán Jack Sparrow mě baví, i když nemá loď, posádku ani kalhoty. Baví mě však spíše jako postava než ta jeho dobrodružství, která mi připadají pořád tak nějak stejná. Z tohoto dílu mi patrně v paměti zůstane jen brilantní hádka na popravišti mezi pirátem a čarodějkou a následné kapitánovo vyhýbání se rotující gilotině. Jinak stojí za zmínku jen pár hlášek, což není žádný zázrak, ale vzhledem k tržbám se obávám, že jsem se vstříc utonutí nevydával naposledy. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

První díl se v rámci možností vydařil. Bylo to něco svěžího, bláznivého a mělo démonického sobce Johnnyho Deppa, který dokonale podpořil Bruckheimerovu epickou pohádku pro celou rodinu. A kterého tehdy (dnes už je potřeba přesný opak) nebylo třeba kočírovat. Místy to bylo hodně děravé, na druhou stranu velkolepé, vtipné i úderné, tudíž tahle přiopilá legenda proplula až do pátého dobrodružství. A trošku se všichni tak nějak uklidnili. Zatímco tvůrci trojky a čtyřky sérii uvrhli do neustálých dějových zvratů, tady se lehce vracíme k zábavě a přímočarosti. Ač je mi jasné, že za tohle slovo dostanu přes prsty. Protože zejména v druhé polovině jedeme tak trochu na neutrál s přemírou počítačových digitálních efektů. Patřičně slizký Javier Bardem se řadí ke všem těm výtečným hercům ve vedlejších rolích, kteří sérií prošli (Bill Nighy, Geoffrey Rush, Stellan Skarsgård, Penélope Cruz a samozřejmě Keira), šťáva je trochu pryč, ale pořád lepší než šílené předešlé dva díly. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem po pátém dílu Pirátů z Karibiku poměrně rozporuplné pocity. Na jedné straně je jeden z nejlepších příběhů celé série a na straně druhé je málo vtipu a zábavných scén a hlavně naprosto zbytečné linka Orlanda s Keirou, kteří se ve filmu ukázali snad jenom proto, abychom na ně nikdy už nezapomněli. Ve výsledku jsem ale pátý díl zhodnotil jako rozhodně lepší, nežli třetí a čtvrtý. Příběh je pořád tak strašně silná složka, že je škoda jí opomenout. Javier Bardem se tu předvedl a naprosto perfektně mu sekundoval Geoffrey Rush. Johnny tu pro změnu opět absolutně přehrával, ale lepší to s ním už asi nebude. Parta mladých je tu pak spíš na záskok za statické postavičky, ale snést se ve výsledku víceméně i daly. Pokud ale Piráty máte rádi, tak neváhejte. Najde se tu pár geniálních scén, na které moc rádi budete vzpomínat. Pokud například zmíním scénu s gilotinou, tak mi určitě každý dá za pravdu. Celkově musím dodat, že jsem rád, jak Piráti kvalitně pokročili od posledních dílů. Mají své mouchy, ale nakonec jim je rádi odpustíte. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Sezóna dlouhých a neskonale blbých filmů. V první půlhodině se najde pár ucházejících nápadů, pak už je to jednom misery porno dvojího druhu: můžete škodolibě pozorovat, jak v tom scenáristé zoufale plavou a snaží se děj provázat tak, aby aspoň trochu dával smysl a ještě škodoliběji lze pozorovat Deppa, který se v roli zkrachovalého piráta, živícího se sebeklamem, nachází zjevně víc, než by chtěl. Joachim Rønning / Espen Sandberg odvádějí solidní práci, ale do týhle lodi teče víc než do Kon-Tiki. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Hudebníci Paul McCartney (strýček Jack) a James "Jimmy Love" Lawson (vězeňská stráž) mají ve filmu cameo. James Lawson je známý svými imitacemi známých postav, např. Jokera, ale i Deppova Jacka Sparrowa nebo indiána Tonta z Osamělého Jezdce (2013). (mrborn2lose)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama