Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aby zmenili svoj fádny, jednotvárny život, rozhodnú sa Sophie s Jasonom adoptovať mačku z útulku. Nanešťastie, musia čakať celý mesiac, kým si ju budú môcť z útulku vyzdvihnúť. Tento čas sa stane skúškou ich viery v seba samých i v jeden druhého. (sochoking)

Recenze (12)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Miranda July je asi trošku padlá na hlavu. Nemůžu říct, že by The Future byl vysloveně špatný film. Jenom jsem měl pocit, jak kdybych hodinu a půl koukal na dva mimozemšťany, kteří do tohoto světa vůbec nepatří. Závěr mě nicméně šokoval, ale i utvrdil v tom, že Sophie a Jason jsou opravdu dva mimoňové, na kterých bych nenašel jediného kloudného slova. Oceňuji ale, že se tahle nezávislá americká filmařina snažila s kočkou být originální. Možná to ale s tou depresí přehnala víc, než je zdrávo. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

De facto stejné jako Me and You and Everyone We Know... prostě indie, ve kterém se víc neděje než děje... Líbilo se mi, jak hrdinka zatočila s internetovou prokrastinací, já bych takovej zásah do života sama potřebovala, ale dobrovolně do toho nejdu. Užírala mě představa, že stárnu a ztrácím tak půdu pod nohama, tenhle pocit ve filmu převládá a dolehá i na diváka. Nelíbili se mi hlavní hrdinové, přišlo mi, že se životem ploužej rychlostí šneka a spokojeně zůstavají zakrnělý ve svých ulitách, ač se tváří, že zase tak spokojení nejsou (ale nic extra s tím nedělají), já bych v jejich společnosti chcípla. Takže nezávidím ani té kočce, že se nemohla dočkat vyhlídky, kdy jí tihle dva budou vlastnit, chudák naivní. 50% ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Moudro z filmu: je vám 35 a za pár let už to bude 40. No a 40, to už je v podstatě 50 a potom už všechno končí. Film přesně pro ty, kteří mají pocit, že jim v životě něco uteklo/utíká/uteče. Náctiletí nemají šanci docenit. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Miranda July si zasluhuje moju špeciálnu pozornosť. Scénka so žltým tričkom ma totálne odrovnala! Len nechápem, prečo si do svojich filmov vyberá samých nesympatických týpkov. Ale to je jedno. Ona sama je taká nemastná, neslaná. ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

The future je výstřední počin Mirandy July, která si filmem Me and You and Everyone We Know své diváky již získala. Ani tentokrát nejde o film pro širší publikum, který by se dostal do programu multikin. Film rozehrává pohled na pár, který si pořídí mazlíčka jako stvrzenku na vztah. Bohužel kvalita a síla jejich pouta se nepotvrdí. Sophia a Hamish tvoří pár, hovořící svým vlastním jazykem, ve svém uzavřeném světě. V pokročilém věku (35) se rozhodnou pro závažný krok - adopci kočky, jejíž přítomnost naruší každodenní režim a proto se rozhodnou, že do příchodu nového obyvatele domu, začnou žít svůj život naplno. Čekání se protáhne na jeden měsíc, který dvojice chápe jako posledních třicet dní naprosté svobody. Dají výpověď, každý po svém začnou provádět bizardnosti a naprosto podporovot své ,,nadpřirozené" schopnosti. O slovo si žačnou říkat nenaplněné sny, pohřbené naděje a věčné pochybnosti. Film dokáže zaujmout především pro svojí práci s metaforou (mluvící kočka-dítě čakající na adopci, tři stromy-představující úplnou rodinu, která se příchodem nového člena stane kompletní, píseň Peggy Lee-Where or when). Režisérka se na běžné stavy v životě (úpěnlivá snaha zastavit čas a zamezit změně, touha po jiném životě, pochybování o sobě) dívá z jiného, netradičního pohledu, proto The future potřebuje své speciální publikum, které bude mít pro výstřednosti pochopení. Viennale 2011 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

zvláštní film o budování vztahu dvou mladých lidí, kteří si chtějí ověřit, zda má smysl zůstat dál spolu. Jejich definitivní rozhodnutí má "potvrdit" pořízení kočky z útulku. Toto čekání a jejich hledání "sebe samých" sama kočka komentuje, takže na neobvyklé situace narazíte docela často. Sám o sobě film však moc nenabízí a nerozhodný nesympatický mladý pár mi kazil trochu dojem. U mě teda jen 3* a víc humoru by neškodilo. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to své, s podmanivou atmosférou, zajímavými "sci-fi" nápady a slušně napsaným scénářem, jen mám pocit, že to až příliš upadá do těžké deprese a že si pro ten námět vybral lidí ve špatném věku. Nevím, jak na tom budu ve 35 já, ale upřímně si nemyslím, že budu upadat do těžké krize (středního věku?) ohledně toho, že to nejlepší už mám za sebou a že teď už jen čekám na smrt, protože "za chvíli mám 40, to je skoro 50 a pak už (prý) nic není" (pozn. to je téměř doslovná citace z filmu). Z vlastní zkušenosti vím, že tohle přichází na lidi až celkem později, nicméně pokud to na autorku dopadlo už tehdy a potřebovala se z toho "vytočit", budiž. Jen si fakt nedokážu představit, že bych na to koukal v podobném stavu, protože pak bych byl v háji asi ještě víc a nic kromě hlubší deprese by mi to nedalo. Ono vůbec z toho nic jiného neplyne a navíc to vše July reflektuje na divně se chovajících postavách, které pořádně neví co se sebou, ale sami věří tomu, že vědí a okolí jim to podle všeho žere taky... Prostě ty postavy nepůsobí zrovna důvěryhodně a je to jediná vada na scénáři, protože situace mezi nimi i s ostatními jsou napsané a vymyšlené skvěle. Má to holt své chyby, je jich celkem dost a jsou podle mě celkem podstatné, nicméně na víc jak průměrné hodnocení to bohužel ve výsledku nevidím... SPOILER Pro buddhisty, Duškovce a newageisty to ale má obrovský happy end - vždyť ta kočka dosáhne nirvány a splyne s Vesmírem! :D KONEC SPOILERU 3* ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Miranda July i její partner jsou jaksi neduživí, bez opravdového výrazu či citu. A film je pak stejný. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Film, který je naprosto mimo mísu, nesympatičtí herci, dějově hodně slabé až naprosto zbytečně odehraný, kdybych strávila jinak čas než u tohoto filmu, tak udělám lépe, pořád si říkám na co jsem se to proboha dívala? co to bylo za nesmyslný a hloupý děj? ano, jak tady jeden uživatel napsal, dospívající to nepochopí a obávám se, ža ani dospělí i tohoto paskvilu taky ne, proč se proboha musí točit takovéto filmy? ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Mirando, naposledy jsme byl z Me and You and Everyone We Know nadšený a proto jsem se těšil na tvé nové dílo. Povedlo se sice o něco méně, ale přesto zůstávám fanouškem. Pro příště, vyhoď mluvící utrápenou depresivní kočku (z filmu) a bylo by to za plné čtyři hvězdy. Za trapnou kočku strhávám půl hvězdy, a bude to jen 3 a 1/2. Ode mě tedy krásných 70%. Miranda vtahuje do děje a zainteresovává diváka nenásilně, podprahově, mimoděk. Žádné exaltované, vypjaté, či akční scény aby si vydobyla vaši pozornost. Naopak, vše plyne zdánlivě nudně a nezáživně, přesto nemůžete od příběhů vyprávěných v její režii odtrhnout oči. Je mistryní získání si pozornosti diváka jemnou až banální každodenní poetikou některých scén a přechodem z reálna do surrealismu (mluvící měsíc, mluvící kočka, pochodující tričko po ulici...). ()

Reklama

Reklama