Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (271)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

If I Stay nabídlo divákovi trochu jiný pohled na podobný žánr filmů a i když mi to někdy neladilo, zařazení třetí osoby, jakožto ducha Mii se mi moc líbilo. Příběh tím není ze začátku pohádka a ke konci filmu jen smutek. Možná je to dobře, že to tvůrci takto rozmělnili protože by spotřeba kapesníku ke konci filmu výrazně stoupla. Co se týče emocí, tak těch tam bylo i tak moc, ale zase adekvátní počet vůči dané tragické situaci. Chválím také vztah Mii a Adama, čekal jsem, že Adam bude hrát tu rockovou hvězdu, který nebude mít problém Mie zahnout a zalhat a na druhou stranu u Mii jsem čekal, že obětuje vše pro něho, že se pohádá s rodinou a tak. Naštěstí tyto problémy tvůrci hned na začátku odmazali a jediný problém byl jen mezi nimi. A to ta škola. Jak už jsem psal, líbilo se mi vyprávění skrz Miu v kómatu, která vždy viděla a slyšela co jí kdo říká. Přes pomalejší začátek jsem si u závěru přál, aby ještě film neskončil a Mia se ze všeho dostala a žila znovu "normální" život. Bohužel po otevření očí děj skončil a divák můž jen spekulovat, zda by Mia byla v pořádku bez zdravotních následků. Na závěr musím říct, že mi z tohoto díla znovu bylo připoměno ponaučení do života a to, abychom si vážili svého zdraví protože každá vteřina nám může celý život otočit naruby. Bohužel. Přes některé zdejší komentáře musím říct, že se mi film líbil, chválím výborný výkon mladé Chloe Grace Moretz, pro kterou to muselo být těžké něco podobného hrát a filmu dávám 80% - lepší čtyři hvězdy. ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Občas mám chuť si pozrieť film, ktorý spôsobí, že moje oči ostanú mokré. Tento film hral na city, ale presne o to tu išlo. Ten kto povie, že film bol nudný, dlhý, alebo zbytočný, je zrejme bezcitný. Možno som až príliš tvdý. Alebo aj nie. Podľa mňa mu nechýbalo nič. Príjemný herci, ich výkony boli pre mňa dôveryhodné. Scenár, kamera, réžia všetko spolu hrá..a najviac z tohto všetkého vyniká fantastická hudba. Nie vážení, tento film určite nie je zbytočný. Je krásny. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Čakal som dlho, kedy sa ten film z čisto romantickej záležitosti konečne už prehupne do niečoho živšieho, ale nedočkal som sa. Ono je to len telenovela, ktorá je miestami, najmä v závere, neuveriteľne plná pátosu. Myslel som si, že bude lepšie využitá dejová línia, kde hlavná hrdinka pozoruje svet ako duch, ale doraz sa kladie len na romantiku. Hodinu som to ešte zvládal pozerať (Chloë Grace Moretz bola ťahákom), ale ku koncu som už mal seriózne problémy, a znechutený som bol do takej miery, že som ani nemal záujem poznať koniec filmu. Nie je tu ani jedna prekvapivá scéna a všetko sa to rúti priamo do jednoznačného záveru. Myslím, že účelom tohto filmu bolo útočiť na divákove emócie a rozplakať. Určite sa to v niektorých prípadoch podarilo, ale tu sa skor bavíme o cieľovej skupine divákov, ktorí majú viac precitlivené povahy (nemyslím v zlom). Ja som ostal úplne suchý. ()

nana071 

všechny recenze uživatele

Nikdy by ma nenapadlo zapnúť si na nedeľné popoludnie klasiku, ale po tomto filme áno. Na jednej strane možno tuctová teenegerska romantika, no záver filmu mal pekné vyvrcholenie. Hudba podtrhla každý jeden okamžik a myslím, že Graze Moretz to celé zvládla na výbornú. ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se docela těšila a ... nic. Nevyvolalo to ve mně zvlášť velké emoce. Jedno klišé za druhým, které zachraňuje úžasná hra na cello a celkem pohodový rockový pecky. Chloe je nesympatické koště. Průměr. ()

Amoen 

všechny recenze uživatele

Přestávají mě bavit filmy, které staví na lítosti, aby tak zakryly tu nejjednodušší nejsušší a nudnou zápletku. Člověk si sice u filmu pobrečí, ale po skončení mu dojde, že to byla pouze další slušnější srágora s miliony klišé, které můžeme vidět v mnoha jiných snímcích. Musím se přiznat, že některé rozhovory typu "Nikdy mě neztratíš...Jestli chceš odejít, je to v pořádku" jsem přetáčela,těch už jsem si užila dost v "Hvězdy nám nepřály". Dalo se na to koukat, ale nic převratného to nebylo, a s Chloe měli něco víc udělat, aby vůbec na těch 17 vypadala. ()

PO007 

všechny recenze uživatele

Uznávam, že to nie je najlepší film aký kedy bol. Ale niečo na ňom je. Podľa mňa je oveľa lepš ako TFIOS. Možno je to tým, že nebol tak chválený, a preto som od neho neočakávala hory doly. Kniha bola rovnako zaujímavá ako film a to sa teraz nedeje veľmi často. A Chloe je rozhodne jedna z najlepších mladých herečiek. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Nemastný-neslaný film, ktorý nemá akýkoľvek presah či dopad na diváka, ale za to sa môže pochváliť kvalitným a naskrz sympatických obsadením, príjemným soundtrackom a prijateľnou romantickou zápletkou pre mladých. Nečakala som viac, vlastne som čakala, že ma film nebude moc baviť, ale napokon som bola príjemné prekvapená. Prekvapenie opadlo v poslednej tretine, ktorá sa ťahala do nekonečna a ešte ďalej, ale spor ústrednej hrdinky o tom, či na svete ostať alebo nie, bol v tuctovej romantike vítaným (a aspoň zdanlivo hlbokým) osviežením, i keď nám bolo všetkým jasné, ako to dopadne. Snímok sa dá chápať i ako variácia na Fault in Our Stars, avšak na ten nedosahuje hneď v niekoľkých rovinách. A žiaľ nemôžem ani pochváliť výkon Chloe Moretz, ktorú síce obľubujem, ale v tomto filme pre mňa nijak výrazný výkon nepredviedla. Takže priemer, ktorý si nezaslúži kritiku, ale ani prílišnú chválu. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jedna z ďalších "hier na city", ktorá ale oproti ostatným mala jednu pozitívnu vec...že bola podaná inak a z iného uhla pohľadu, tentokrát z pohľadu človeka, ktorý stojí za "oponou kómy". Ale nie je to nič nové pod slnkom, takže na jedno pozretie fajn, ale viac určite nie. Na mladučkú Chloe sa nádherne pozeralo....žeby nový hviezdny zjav v Hollywoode? Uvidíme. Tento počin pre mňa ľahko nadpriemerný. 60 % ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Wau, srazilo mně to na kolena a vyždímalo. Nečekal jsem to, rychle jsem se do filmu dostal a nepustilo mně to.. A navic.. Chloe.. Radši o ní psát slohovky nebudu, jen je tam naprosto a opět užasná, dokonalá , krásná, úchvatná... ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Dosť sa mi to páčilo. Všetko čo sa vo filme odohrávalo bolo zakomponované s mierou a hlavne veľmi dobre fungovalo. Hudba, rodina, romantika, krízy, všetko dostalo akurátny priestor na vyjadrenie a spoluprácu medzi sebou. Film riešil presne tie konflikty záujmov, na ktoré som nikdy nechcel v živote naraziť. Celé to bolo prepletené silnými emóciami. Chloe bola super. Ja som veľmi spokojný. ()

mimale 

všechny recenze uživatele

4* iba kvôli tomu, že som čítal knihu. filmári nechali celý príbeh skĺznuť do mainstreamovej romantickej idylky. Zatiaľ čo kniha na mňa pôsobila ako smutný príbeh kde si Mia počas "umierania" spomína na príbehy zo života a sumarizuje ho, vo filme predstavuje hlavnú dejovú líniu jej životná láska s mladým rockerom a nehoda pôsobí skôr ako len udalosť, ktorá sa stala v jej živote. inak sa film celkom drží príbehov z knihy, cele spracovanie mi však vyznie trochu odlišne. ťažko preto objektívne hodnotiť samotný film. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Sladkobolný románek pro náctileté holčičky. Klišé se valí za klišém, cukrová vata odletuje na všechny strany. Při plném vědomí se na to nedá dívat až do konce. Ale dětem v začínající pubertě se to líbit bude... ()

david666 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že jsem zklamán. Hlavní postava Mia je pravda sympatická holka ale ty dialogy šustily papírem a celkově je film určen asi pro podstaně mladší osoby opačného pohlaví. Holt jsem už asi starý:-) ()

Luciasek. 

všechny recenze uživatele

Já se tak těšila! Tolik měsíců jsem čekala. A nakonec z toho bylo jen velké zklamání. Byla to další teenagerská lovestory, ve které jsou všichni krásní a inteligentní, kde jim všechno vychází. Žádné otázky života a smrti, Chloë stejně nemá možnost se rozhodnout. Slabé, moc slabé. To ale nic nemění na tom, že Moretz je fakt kočka a teším se na její "dospělácké" role. ()

maty40 

všechny recenze uživatele

Námět dobrej, i provedení OK. Ale když si vzezřením stoprocentní gay hraje na milujícího heteráče, tak by se z komatu probral kdekdo . ()

Leegy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se nebudu bát pustit si znovu... U mě osobně to je film, u kterého se mi zážitek zkazil tím, že jsem četla knihu a tím pádem se u mě nekonalo to napětí, které bych řekla, mělo být. Ale i přes to se mi moc líbil. Asi v dvou třetinách jsem si říkala, že to je slabý, že u knížky jsem brečela a u filmu nic... Do pěti minut mi po tvářích tekly slzy... Možná pro někoho klišé, ale já myslím, že moc hezky zpracovaný... Akorát ten konec na mě byl moc násilně utnutý... ()

Reklama

Reklama