Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (271)

(fun)tomas 

všechny recenze uživatele

Pod nevšedným hávom sa skrýva úplne obyčajný hollywoodsky slaďák pre teenagerov. Šokujúce momenty vo filme neboli až takými šokujúcimi kvôli predvídateľnosti filmu. Bude to znieť cynicky, no necítil som vôbec žiadne emocionálne pohnutie, keď Miu postihlo neštastie v podobe autonehody alebo zlých správ v nemocnici. Jediná zaujímavá postava bol Miin starý otec a aj on slúžil len ako náplasť na zmiernenie tragédie – jediná istota v živote svojej vnučky (teda aspoň na pár najbližších rokov). Nápravou predvídateľnosti a šablónovitosti filmu mohol byť záver, ale i z toho dokázali tvorcovia filmu urobiť tuctovú záležitosť. ()

terordemon 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo riadne utrpenie. 106 minúť ničoho. Sladkobolné kecy o tom ako sa všetci majú radi. Plné sĺz, úsmevov, zaľúbených pohľadov a podobných sračiek. Za takéto debiliny by mali zatvárať ľudí do basy. 15% ()

DK197 

všechny recenze uživatele

Film má mezery, sem tam působí jako béčko, ale nemůžu si pomoct... Dějová linka je originální, celkový nápad zajímavý... A stekla i slza. Celkově mezi 3 - 4*. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

No - abych pravdu řekl tak na film jsem byl dost zvědavý,avšak jsem zjistil,že se jedná o tříhvězdičkové drama,které se snaží,jehož aspirace je gigantická,hrát na emoce diváků ze všech sil až to místy vypadá jako film podle románu Danielle Steelové s hluchými místy,i když si myslím,že film je celkem koukatelný,ale není pro každého. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Mia miluje božského Ludviga van Beethovena, akorát ona bohužel nevysedává po nocích v mléčném baru Korova, nemlátí bezmocné lidi a neznásilňuje. Špatná slaďárna, která otravuje a po hlavní hrdince, chcete, aby už dokecala a vytouženě umřela a nebo aby si dala, trochu vylepšeného mlíčka. ()

ardeas 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma zaujal na pár dní, super strih flashbackov, kniha je určite dobrá (ja som čítala len druhý diel z pohľadu Adama), ale má aj svoje muchy, z môjho pohľadu je to hlavnou postavou a jej stvárnením deja v nemocnici, ktorý som jej absolútne nezbaštila, bol až veľmi plochý a nezáživný, pričom boli tam situácie, kedy by sme mali "s ňou" uroniť slzu, no nič... Možno iná herečka, trocha prepracovať scenár a bol by z toho doják až na kosť. Potešila by som sa druhému dielu, ten by mohol byť éterickejší a divokejší, lebo tu Adama prevalcovala jej nezáživnosť, ktorú by v dvojke mohol vynahradiť :) ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Duchařina, která zaujme především díky Chloe. Zvraty v nemocnici jsou zde skutečně velmi bolestivé i pro diváka. Celkově jde však spíš o takový ten dívčí pubertální příběh o nerozhodnosti, lásce a budoucnosti. Jedním slovem: nuda. ()

Kevi1 odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlho som sa tak strašne v kine nenudila. Už som len dúfala, že sa nakoniec "zabije", ale to som bola priveľká optimistka. Proste fuj. Nuda, citové vydieranie, lacná romantika, trápne hlášky, škaredý herci, zomierajú v tom malí chlapci a dej v podstate nula bodov. Ešte v živote som si tak veľmi nepriala, aby kladná hlavná hrdinka konečne zomrela. Vyhodených 6 eur a neodporúčam to pozerať nikomu, koho nutne nebavia otravné americké citové vydieračky. Asi by som sa zabila ja sama, ak by ma to niekto donútil pozerať ešte raz. Občas si rada pozriem zaujímavý romantický film, ale toto bolo niekde na prahu céčkových filmov s akože zaujímavým námetom. V podstate mi už trailer rozpovedal celý príbeh a ak som niečo očakávala, o ilúzie som prišla po prvej polhodine. ()

M.Collins 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že Chloe má budoucnost a jako herečka mě baví, ale tenhle film je pro mě trošičku zklamáním. Není to propadák, ale ani žádná hitovka. A mrzí mě, že z takového materiálu se nevytřískalo víc. ()

Pierre95 

všechny recenze uživatele

Lidi,co dávají 1 - 2 hvězdy: Nechápu, proč se na to díváte, když od toho nic moc evidentně nečekáte. Ja také popravdě nevěděl co čekat, ale vyplatilo se a myslím si, že Chloe Grace Moretz podala zatím nejlepší herecký výkon v kariéře. Je to pravé drama, tažke ikdyž je zde romantika tak drama přesahuje. Krásné herecké obsazení, prostředí, příběh (ikdyž krapet smutný), scénář i reřie. Jasně najdou se chyby o velikosti lentilky, ale ty hodlám akceptovat, protože už dlouho jsem neviděl tak dobrý film s titulem DRAMA :) A vsadím se, že "xxmartinxx a "Hild" jsou muži, jinak by tento film přijali trochu lépe a promysleli hlavní myšlenku filmu a nedávali by zbytečně nízké hodnocení, které si tento film absolutně nezaslouží!!!! .... ()

entokr 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, který vás staví před otázku, zda máte vůbec vůli žít, když celá vaše nejbližší rodina, všichni, které jste kdy nejvíce milovali vám v jeden malý okamžik odejdou. Ten kdo chápe tento film pouze jako tuctový milostný románek, se nedokázal ponořit zcela pod povrch této věci a myšlenky... Ano jde tu o lásku mezi klukem a holkou, ale veškeré předsudky láme daná myšlenka. Má se za to, že pro náctileté je důležitější tento krátký románek a na jejich rodině jim již tolik nesejde, ovšem tento film dává okatě najevo, že to tak vůbec není. Hlavní hrdinka ve své ,,předsíni smrti" dumá nad tím, zda má tento románek vůbec smysl, zda není lepší odejít za zbytkem své rodiny, všech které tak milovala. Nakonec nejde jen o vztah s Adamem, ale uvědomí si, že i kdyby tento románek skončil je stále pro co žít. Čeká na ni děda i babička, kteří ji milují, úžasná budoucnost na prestižní škole na kterou ani nevěřila, že ji kdy přijmou a spousta dalších přátel, jež se zdají býti na první pohled chatrnou náhradou těch nejužších bližních nicméně hodnotou lásky jsou také jiným druhem její nové rodiny. Krásný snímek, rozhodně jsem ho nevnímala pouze jako profláknutý slaďák. Sice bylo hlavní myšlenkou spoléháno na to, aby si mladé puberťačky z Adama ucvrkávaly nicméně pro inteligentnější jedince naskýtal spoustu dalších otázek, které si všímavý člověk mohl při sledování předkládat. O výkonu Chloe nemám nejmenších pochyb - miluji ji od jejích nejranějších rolí, pro mnohé vycházející hvězda, pro mě již hvězda vyšlá a silně zářící. Nemluvě o tom jaký herecký rozsah má, zvládne snad jakýkoliv typ filmu je absolutně všestranná a skvělá, všichni tam jí pouze chabě sekundují, ale veškerá váha filmu stojí na ní a ona ji bez problému unese... Moje nejoblíbenější herečka. ()

bengelis 

všechny recenze uživatele

Komentáre pod 3 hviezdičky poukazujú aká je dnešná doba ideologicky hlupa, bezcharakterná, neinteligentná a bezcitná... Skvelý film, ktorý dokázal rozplakať 100 kilového tvrdého chlapa.. ľudia zamyslite sa trošku nad myšlienkou filmu... Inak dokonalý romantický film s kúskami dramatu v sebe... ()

nogi 

všechny recenze uživatele

podobnej doják jako Hvězdy nám nepřály... lehce bagatelizovaný, ale myslí, že třeba mojí mamku by to dojalo k slzám, jakej je to vlastně slaďák... ()

Reklama

Reklama