Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (271)

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

"Would you stay if you knew my whole story?" Nikdy jsem žádný podobný film neviděla. Strašně mě rozsekal, cestou z kina se mi třásly ruce a nohy a nemohla jsem popadnout dech. Ještě druhý den jsem byla úplně mimo. Takhle to dopadá, když mě film dokáže vtáhnout do děje, tak, že se nedokážu vrátit zpátky na planetu. Chloë miluju, vždycky jsem jí milovala a po tomhle filmu ještě mnohem víc. Je geniální a nádherná, drsná i křehká zároveň. A co když to tak doopravdy je? Když je člověk v komatu, tak to, jestli se probudí, nezáleží na přístrojích a doktorech, ale na jeho vlastním rozhodnutí? “It's okay, if you want to go. Everyone wants you to stay. I want you to stay more than I've ever wanted anything in my life.' 'But that's what I want and I could see why it might not be what you want. So I just wanted to tell you that I understand if you go. It's okay if you have to leave us. It's okay if you want to stop fighting." ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro takové filmy, u kterých mi slzí oči co chvíli. A i přestože jde pouze o hru na city a film, který je skoro jako každý jiný, má to své něco, co se mi líbilo. A určité chvíle, minuty, měly spousty něhy a lásky, že jsem prostě musela dát plný počet. A to, že to doplňuje opravdu krásný soundtrack a herecké výkony, mě přesvědčilo. Občas kýčovité a slabé filmy jsou to, co se mi líbí nejvíc. ()

Eržik 

všechny recenze uživatele

Úžasná hudba. Těžká romantika a všechny ty drobné nuance, které chytí za srdce. Vše co by měl člověk v životě mít, ale ne každý to štěstí má a nikdy není jisté kdy o to mohu přijít a zda má cenu jít dál když tolik je toho již ztraceno... Ten krapet originality v jinak klasickém, dojemném příběhu stačil na to, aby zcela udržel pozornost a napětí. Herecké výkony prvotřídní, postavy od prvního pohledu sympatické. A ještě jednou - úžasná hudba! ()

applause 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný příběh, který ukazuje na jedné straně rodinou idylku, úžasné přátele a pozoruhodný vztah, ale na straně druhé, jak se to všechno může zvrtnout a o někoho můžeme přijít. A najednou se nám zhroutí svět pod nohama a všechno, co pro nás předtím něco znamenalo, pro nás teď už nic neznamená. Ale ti, kteří zůstanou nám mohou pomoci se se ztrátou vyrovnat, začít bojovat a neodejít. Tento film snad naplnil vše, co jsem od něj očekávala. Jestli si chcete pobrečet, vřele doporučuji ;). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzeralo na bežný rodinný film, no po tom určitom zlome nabral príbeh úplne iný rozmer. Z riešenia dilemy Láska vs. kariéra sa razom stane súboj Život vs. smrť. Atmosféra filmu sa mi veľmi páčila, dokonca aj ten koncept akým bol celý príbeh poskladaný zo spomienok minulosti, ktoré priamo kontrastovali s tragickou prítomnosťou. Ústredná myšlienka, realistická zápletka, vydarené dialógy a pekná hudba potiahli celý film zo sfér počiatočného priemeru o úroveň vyššie. No celé to pobehovanie ducha Mie po nemocnici, keď jej skutočné "ja" ležalo v kóme, mi prišlo trochu na obtiaž celého filmu. Dalo sa to rozhodne spraviť aj iným spôsobom, ktorý by nepôsobil tak nadrealisticky. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Asi takhle...Nic není vyloženě špatné. Příběh je milý, scénář podle mě velmi povedený, když se vezme v potaz celý příběh a všechno tak nějak plyne jak by mělo bez prázdných momentů a zdržování. Obsazení není špatné, hudba taky ne. Tak v čem byl problém ?? Nudila jsem se. Je to jedno klišé za druhým, kdyby vás někdo na základě přečtení obsahu, nebo po vidění traileru poprosil abyste mu pověděli o čem film bude, jaké budou zvraty, jak se to bude vyvíjet a jak to celé dopadne s největší pravděpodobností byste to trefili naprosto přesně a to i pokud nemáte zrovna bohatou představivost. Jednou mi to bohatě stačilo. ----"You're going to go to Julliard and play the hell out of your cello. Or, you're not. You're gonna stay with Adam and have lots of amazing adventures. Or you're not. Or maybe tomorrow, the Earth's gonna smash into a meteor, or it's not. Life is this big fat gigantic stinking mess. But that's the beauty of it too."---- ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Rock a klasická hudba, nikdy to společně přece nemůže klapat. A víceméně toho jsme byli svědky po celou dobu, jakou cestou se vydat. Samozřejmě se to neobešlo bez konfliktů a hádek, který z toho vztahu vyplynuly úplně bezprostředně. Mě to přišlo ale až moc extrémně teen. A to že teen filmy relativně můžu. Každopádně to ale mělo originálně pojatý vyprávění a citově mě to dostalo silně tam, kam mělo. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Povedal by som ťažšia dráma o tom, že človek sa v podstate sám môže rozhodnúť či chce ostať na tomto svete ak je ochotný bojovať a nevzdávať sa. Či je to pravda ťažko povedať. Film je dobrý a má dobrú kostru, dobrý nápad, príbeh atď. Lenže problém je niekedy vo výkonoch samotných hercov, ktoré čo si budeme nahovárať nie sú nič moc. Herecký výkon hlavný hrdinov je asi takýto : Chloë Grace Moretz - dalo sa na to pozerať nič extra, Jamie Blackley - o dosť horšie ako u ženskej protagonistky a ďalej? Ďalej by som povedal, že radšej nekomentujem a film čo mal potenciál niekedy fakt stojí na tom, že všetko by mohli herci lepšie zahrať. Ďalšia vec je to, že If I Stay je naozaj emocionálne silný film a stojí za pozretie. Preto som sa nakoniec rozhodol, že udelím ešte pol bod navrch. (Hodnotenie 3,5) ()

peiton 

všechny recenze uživatele

I ked je to dosť všeobecne smutný príbeh,ktorý ma chytil za srdce,pri jeho sledovaní som toľko neplakala ako pri Me Before You.Páčili sa mi tie rozdielne názory hl.postáv,spojenie jej klasickej hudby s jeho rokovou,no totálne šialenstvo :-) ,Miin duch v nemocnici (asi takto nejako si to predstavujem i ja :-) Adamove filozofické úvahy ,,vzťah na diaľku je ako by si chodila s duchom."... Avšak trocha mi vadilo to neustále skákanie medzi prítomnosťou a minulosťou,i napriek tomu film splnil moje očakávania,bol veľmi romantický,na city hrajúci aj dojímavý zároveň.Záverečná scéna si vyžaduje pokračovanie,dúfam,že sa ho dočkám.. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Četla jsem i knihu, která mě naprosto uchvátila a když jsem zjistila, že se bude natáčet film, tak jsem byla zvědavá. Upřímně, moc šancí jsem tomu nedávala. Každopádně Chloë Grace Moretz se do role Mii neuvěřitelně hodila a zahrála to skvěle? Film je přesně udělaný podle knihy, což je podle mě velké plus. A navíc ve mě tenhle film dokázal několikrát probudit emoce, takže jsem vypotřebovala hodně slz a energie. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Během vteřiny se Vám může změnit život k nepoznání! To se stane i sedmnáctileté Mie, když má s rodiči vážnou dopravní nehodu. Všechny drahocenné ztratí a stojí před zásadní otázkou - má cenu ještě pro něco žít?! 80% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Takže chápu správně, že odlišnost této romance od jiných je v tom, že se protagonistka ocitne na prahu smrti a její duše se pohybuje mimo tělo, ale zároveň pro příběh není ničím víc než personifikovaným vševědoucím vypravěčem, který jenom ulehčuje patetičnosti promluv pozůstalých k dívce v bezvědomí a která neudělá vůbec nic, co by nemohla udělat prostě mrtvolně ležíc na lůžku? Říkám to jako člověk, který má pro smutné romance slabost, ale tady jsem neměl důvod se o postavy zajímat, ani když jednu z nich dobře ztvárňuje Chloë Moretz. ()

PainM8 

všechny recenze uživatele

Na začátku trochu booom :D Rodina si vyjede na výlet a hned se vyseká. Holka se nějakym způsobem oddělí od svojí fyzický stránky a začne chodit po světě jako duch a vidí všechno růžovýma brýlema, což jí dá naději se probudit. Občas trochu dojemmný, proto 4* ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četla, ačkoliv jsem si z ní pamatovala pouze stěžejní body příběhu. Film jsem si užila hlavně díky krásnému vykreslení Miina vztahu s Adamem a také její rodinou. Obrečela jsem jejich smrt i spoustu chvil v nemocnici, převážně pak tu poslední, kdy nad ní Adam seděl s kytarou. Jsem ráda, že se nakonec rozhodla, jak se rozhodla. V knize nebyl ten konec úplně jednoznačný, tady docela jo. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- Někdy si v životě vybíráš a někdy si zase vybírá život." ----- Velice cituplné ... uměřeně zasněné ... smrtelně zraněné - a bolestně obnažené ... leč zároveň nadmíru decentní a vkusné pojednání, jehož středobodem je jediný prchavý okamžik - zlomek vteřiny, který vám převrátí život naruby a sebere všechno ... nebo SKORO všechno, co jste milovali. Nevnucuje se ani nepropadá sebelítosti, neboť navzdory svému žalu respektuje běh času - a snad i zlovůli osudu, když se na pomezí bytí a nebytí nerozhodně ohlíží za mozaikou uplynulých let. Přesto není dokonalé - dokonalost mu uzmula rodina bez poskvrnky, v jejímž láskyplném objetí se chápající rodiče cele obětují svým potomkům a vnímaví potomci naopak bez sebemenších námitek ctí své rodiče, takže i vzpomínky mohou zůstat křišťálově čisté - prosté jakékoli nepříjemné scénky, která by snad mohla zpětně vést k sebeobviňování, probudit výčitky či jiné ne úplně pěkné emoce. Ale možná právě proto celek nepůsobí tak opravdově, jak by chtěl ... a mohl, kdyby slétl z oblaků dolů na zem a slevil ze svých ideálů ... 3,5* ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Smutná teenage romantika, ve které hraje hlavní roli sympatická Chloe Moretz. Všechno funguje tak, jak se očekává a jestli vás tenhle typ filmů baví, tak si užijete i tenhle. Má to sympatické momenty i příjemnou hudbu, někoho to zasáhne víc a někoho míň. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím filmu jsem si ani pořádně nezjistil o čem vlastně If I Stay je a to způsobilo, že po necelých deseti minutách jsem začal být příjemně překvapován a nejen jednou. Situace jakou tu prožívá hlavní hrdinka už možná v pár filmech byla, ale tady mi ona situace přišla naprosto skvěle a dokonce i originálně zpracovaná. Už v počátcích filmu tu funguje vše dokonale. Herci byli skvělý, hudba nijak skvělá nebyla, ale sem se prostě hodila a dokonce jsem občas i ocenil kameru, což jsem u takového filmu rozhodně nečekal. Nejlepší mi ale přišli právě herci. Plný počet dávám dost možná hlavně díky nim, protože bez tak věrohodných emocí by na mě film určitě nezanechal tak dobrý dojem. Po celý film jsem se ani trochu nenudil a nakonec jsem si uvědomil, že mi vlastně i rychle utekl (což nevím, jestli je zrovna výhoda...). ()

Reklama

Reklama