Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (271)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

If I stay si dokáže získat své sympatie u teenagerů nebo u těch, co hrají na hudební nástroj. Já patřím do obou skupin, takže jsem se ani nebránil lapení do sítě a celou dobu mi bylo v té síti pěkně. I když se někomu může jevit jako obyčejný, tak pro mě se vytvaroval jako nesmírně sympatický snímek ve všech směrech, ať už se jedná o prostředí, hudbu, hlavní herce (zejména Chloë) a téma (vzdálenosti ve vztahu, které řešil nejeden teenager na rozhraní střední a výšky), ale také v jeho dvou dějových liniích a že do posledních minut nevíte, jak to skončí. V jednoduchosti je síla, a tak stačí málo, aby vznikl film svým žánrem konkurence schopný zde "červeným" filmům, jako jsou Stuck in love nebo Charlieho malá tajemství. Pro mě se If I stay vyhouplo na stejnou úroveň a těch příjemných 106 minut nelituji. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Je těch filmů o těch mladých, co je život z ničeho nic naprosto zaskočil, nějak moc. Ale každý je pořád jiný. Ně+které se povedly, některé méně. Tento bych zařadil do šuplíku těch, co přece jen překvapily mile jak pojetím a příběhem, taky herci a jejich výkony. Líbilo hrozně moc. pro Ch. G. Moritz začínám mít slabost. Protože kde ji třeba chybí k "dokonalé" kráse, to dožene neskutečným hereckým výkonem. A ten příběh? Drsné, tvrdé, krásné, silné. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jsou to vlastně dva filmy (obecně nemám rád střídání časových rovin, navíc tady to ze začátku dost haprovalo), jeden průměrný teen romantický slaďák, který toho zase tolik nepřinese a vlastně se děje jen naprosto normální vztah dvou mladých lidí podle šablony, jakou jsme viděli už stokrát... Avšak druhý film, je geniální osudový příběh Mii, která leží v kómatu , a její duch/duše běhá po nemocnici a zjišťuje, jak krutý umí život být... Možná by byl lepší opačný konec, ale i tak je tato dějová linka doják, jak prase a zároveň velmi silná po všech stránkách. Víc, než čtyři tomu ale nedám...80% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film je založenej právě na tom, co je na něm nejvíc otravný. Vážně - ty scény, kdy Mia-skoroduch pobíhá bosa po nemocnici, kde Mia-neduch leží v komatu, jsou za hranicí snesitelnosti a úspěšně atakujou svět ultradebilních debilit. Celý tohleto utrpení končí dočista erupcí vulkánu plnýho rádobyromantickýho hnisu nabravšího podobu probuzení Mii písničkou pro ni složenou. Je TOHLE vážně nutný??? (Zachránilo by to snad jen výrazně menší množství oblečení na Chloë Grace.) Přitom to zpočátku působí trochu jako takový rozverný prequel k Children of Men - z těch skvěle jeblejch bigbítovejch rodičů by se stali Jasper a jeho žena a z Mii s Adamem pro změnu Juliane a Theo. Jenže to by scénaristka nesměla rodiče voddělat po pár minutách filmu. Nakrklo mě to stejně, jako když mi v ani ne třetině Children of Men odpráskli Jůlii. Naštěstí je tenhle film točenej pomocí četnejch flešbeků, takže si lze tak nějak užít, jak příjemně natočená (byť vysoce nepravděpodobná) ta love story mezi Miou a Adamem je. Dokonce i scéna prvního zásunu je překvapivě nedebilní a svým způsobem i vtipná. Kdyby se na celou tu autonehodu tvůrci vykvajzli a vyrobili raději hudební komedii o lásce a divnejch rodičích, byl by to lepší film. Takhle je to pro mě slabší sedmdesátka - a to jsem deset ze sta přidal, páč se mi líběj (mimo jiné) zuby ChGM, a dalších deset, páč mě ty rodiče fakt bavili. EDIT 30.1.2015: zpětně si uvědomuju, že nejvíc mě bavila trošku trhlá energická Miina kamarádka Kim v podání Liany Liberato, která si pro sebe ukradla značnou část The Best of Me; a i soundrack stojí za pořízení. EDIT2 8.1.2016: ne, fakt je to strašný. Sotva padesátka. Po roce ještě víc vyzní, jak ukňouraný protivný písničky pro ten film složili a jak debilní někerý scény jsou. ()

Erik7595 

všechny recenze uživatele

Očakával som viac. Tešil som sa celkom na tento film, pričom hlavným dôvodom bola talentovaná Chloe Grace Moretz, ktorú mám velmi rád. Ako vždy zahrala výborne a ona jediná je to, čo ma pridržiava v hodnotení vo vodách priemeru. Nemal som problém s tým, že film je tvorený flashbackmi zameriavajúcimi sa na nájdení prvej lásky, teda že vo filme je väčšina stopáže venovaná vzťahu dvoch luďí a všetkých problémoch týkajúcich sa života teenegerov. Mňa táto línia bavila sledovať. Ale problémom filmu je to, že neposkytuje divákovi okrem spätného pohľadu do jej života veľa. A najmä som čakal viac od samotného faktu a situácie, že sa hlavná postava ocitne medzi smrťou a životom, pričom sa má sama rozhodnúť, či bude ďalej bojovať, alebo nie. Takto mi film vyznieva príliš zameraný len na tú romantiku a ich vzťah, pričom s takýmto námetom sa dalo robiť vela. Emocionálne to napriek prílišnej snahe tlačiť na divákove city na mňa celkom zapôsobilo. Ale čakal som od samotného filmu o dosť viac. 6/10 ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

tak teda cakal som dojak, a dako ma to citovo uplne minulo.... podobne ako hviezdy nam nepriali ... to co slzami presti tieto filmy je Girl with Nine Wigs.... ()

Steel32 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, nejsem na tyhle citově hrající filmy, ale tohle se mi z nějakýho důvodu líbilo. Možná hlavně kvůli Chloe, s Jamiem tvořili důvěryhodně vypadající pár a příběh mi nepřipadal ani tak přehnaně puberťáckej, ale ani nijak překvapující, vlastně ten děj ubíhal naprosto předvídatelně. Ale to nevadí, celkově mi to přišlo jako příjemná podívaná, myslela jsem si, že to bude kravina, která mě spíš bude štvát, takže sem překvapená. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film - od nejvyššího hodnocení mne odradila jen hudba, kterou produkovala ta mladá kapela...to byla kuňkavá zoufalost. Vůbec se to sem nehodilo. Chloë je zde dost dobrá... ()

Smisek 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost průměrný scénář, jak zde všichni píšou..podobné filmy jsme mohli vidět už xkrát. Jsou ale 2 faktory, které z tohohle filmu dělají skvost. Za prvé Chloë Grace Moretz, která je prostě neskutečná a čím dál víc ukazuje, že dokáže zahrát cokoliv. Ale hlavně hudba. Ten film je na 4* i kdybyste se na něj nedívali, ale jen poslouchali..protože takový soundtrack jsem dlouho neslyšel. Spolu se sympatickými postavami mi to dává dohromady překrásný film, jasných 100%. Nemám co vytknout. ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Je třeba si občas dopřát nějaký emotivní slaďák. Bohužel mi až tak nesedl nepříjemný představitel Adama a nemám rád takové useknuté finále. Navíc mi některé rozhovory přišly trochu mimózní. Ale jinak příjemné dílko. ()

readan 

všechny recenze uživatele

Celkom naivný príbeh.. Bolo tam zopár myšlienok, nad ktorými som sa pousmiala, a takisto boli aj momenty, kedy sa už slabším povahám hrnú slzy do očí. Ale ináč nič extra. Páčila sa mi scéna okolo ohňa, keď hrali príjemnú pieseň (Willamette Stone - Today) a všetci vyzerali spokojne a šťastne. Najviac teda oceňujem hudbu, kameru a sympatických hercov. ()

Druury 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam byla jiná herečka asi bych hodnotil jinak.. Ale tahle cubka z Kick ass ve me nepřestává vzbuzovat dojem ze je to ještě mlada pizdicka. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Subjektivně zatím nejotravnější film roku. Asi tři čtvrtě hodiny filmu trvá než vůbec vyjeví nějaký konflikt, o kterém by se dalo vyprávět. Nenechte se zmást, to že hlavní hrdinky je v kómatu jen dává důvod flashbackové narativní struktuře. Když se pak konečně konflikt objeví, je podkopán právě tou narativní strukturou. Zajímalo by mě jestli kniha je taky tak zoufalá. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Mia a Adam byli skvělí, role jim sedly přímo na tělo a já se nenudila od začátku do konce.. Je to sice pro náctiletý a to už mám za sebou, ale tady šlo o víc než o ubohé dialogy a směšné zamilované scény. Pro mě rozhodně nadstandart.. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Klasická hudba ♥, rodina, láska, přátelství, a otázky života a smrti. Tento film má vše co jen může a má mít. Jen škoda toho uťatého konce. Ale i tak... Tento film mi sednul dokonale. Jen jak tak pročítám ty komentáře tady, přijde mi, že jsem na to koukala asi úplně jinak, než všichni ostatní. Neviděla jsem v tom další "dramatickou slaďárnu hrající na city", ale (ačkoli už trochu moc často omílané) téma smrti s konečně příjemným hudebním prostředím, normálními rodinnými vztahy a správně položenou otázkou. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

První polovina celkem nuda a rozjelo se to až asi posledních dvacet minut. I když bylo jasné, jak to celé dopadne, tak byl konec pěkně emotivní. 2,5*. ()

Vazbič 

všechny recenze uživatele

Obrovská nuda, a to mi romantické filmy nijak nevadí. Ale tohle bylo uzívané čekání na konec filmu. Poučení pro příště - jen proto, že ve filmu hraje můj miláček Chloe neznamená, že se u filmu budu bavit. ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Za mě teda žádná zbytečná nenávist k tomuto mladistvému filmu není potřeba. Chloe mam rád již od její role v 3:15, a sleduji ji opravdu dlouho :)) Proto jsem věděl, že zvládně takovou roli uhrát od začátku až do konce. Naštěstí jsem se nemýlil. Líbilo se mi to. Nevím jestli jsem v ten den, kdy jsem se dival, byl vyloženě na tento film naladěn... To, že jsou postavy jedno velké klišé (a vlastně celý scénář) vůbec neřeším. Tyto filmy jsou prodoukovány proto, aby dojaly. A to se podařilo :) Slza neukápla, ale i tak moc hezké. __70%__ ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Podobné jako A co když je to pravda?, ale v teen podobě. "Hudební" téma se mi docela líbí, dodává to tomu zvláštní atmosféru, ale slzám jsem se neubránila. ()

Reklama

Reklama