Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V súťaži žien v stolnom tenise čelia proti sebe hráčky z Južnej a Severnej Kórey. Stáva sa to po prvýkrát od rozdelenia Kórejského poloostrova. O šesť mesiacov neskôr sa v Busane pripravuje Jung-hwa na 41. Majstrovstvá sveta v stolnom tenise, ktoré sa budú konať v Chiba v Japonsku. Okrem toho je pod veľkým tlakom kvôli zdraviu svojho otca. Pred odchodom jej oznámia, že Severná a Južná Kórea budú súťažiť spolu ako jeden tím. Po rôznych hádkach, sporoch, rivalite a podozrievania sa napokon hráčky spoja. Tieto dve mladé ženy nakoniec ukážu svojim ľuďom i svetu, že tímová práca môže zahnať tmavé tiene bolestných dejín. (ČSFD)

(více)

Recenze (30)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Takato nacionalisticky ladena obroda sa netocila ani za studenej vojny, United Korea v ceste za vitazstvom musi prekonavat vsemozne klise prekazky...uber zlu Velku Cinu, nepriazen rozhodcov, chorobu, nepriazen severneho bratra, ktory je samozrejme vacsinou aj tym slabym clankom v rozhodujucich momentoch zapasov. Nalajnovane podla najprevarenejsich mustier, vyuzite vsetky sportove klise, ale.... aj tak to ma svoje caro a hlavne, ak by to malo co i len nepatrne prispiet k buducemu zjednoteniu dvoch krajin (ale jedneho naroda), tak nech filmov podobneho razenia vznika kludne aj nadalej viac. A Bae du-na sice v mramorovom vyraze poslusnej DPRK sudruzky zo zaciatku vo vyraze tvare je takmer identicka s jej ulohou Sonmi-451 v Cloud Atlas, ale sympatie si aj tak dostala ziskat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VLÁDY SEVERNÍ A JIŽNÍ KOREJE SE ROZHODLY VYTVOŘIT SPOLEČNÝ TÝM PRO NADCHÁZEJÍCÍ SVĚTOVÝ ŠAMPIONÁT…“ /// Politický jiskření mezi mírovejma průkopníkama. Píše se rok 1991, ve kterém dochází k překvapivému sloučení nesloučitelnýho a my se můžem bavit rozdílnou morálkou, režimem a disciplínou členů společnýho týmu. Zaplesá nejen srdce sportovního fanouška, ale svý si vodnese i fanatickej obdivovatel Artěku. Film je plnej rivality (nejen k soupeřům), která se však postupně mění v přátelství, takže se připravte na patetickej doják, plnej sportovní radosti a spocenejch holek. A jestli čekáte patos, tak to očekávání vynásobte 10x. Vlastně – díky závěru, asi tak 100x! Stejně ale myslím, že si ten turnaj užijete, páč nejde ani tak vo sportovní drama, jako vo to lidský. Sjednocovací agitka, která míchá podprahovou politiku se sportem a lidskejma citama. To já můžu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) HONG Cha Ok, HYUN Jung Hwa ,LI Bun Hui, YU Sun Bok…. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 3.) Jsem vobdivovatelem 38. rovnoběžky. (ne vole, nemá kozy!...) 4.) Thx za titule ,,mevrt“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ano, je pravda, že kdyby všechno bylo tak, jako v tomhle filmu, Korea by na tom teď byla asi trošku jinak. Ale takhle je to pro diváka záživnější a hlavně dojemnější. Moje drahá Ha Ji-Won nezklamala, Bae Du-Na u mě poprvé zabodovala. Ani k ostatním hercům nemám výtky. Jsem překvapená, co se dá vytěžit z docela obyčejného příběhu. Důležité momenty bych si užila ještě lépe, kdyby k nim hrála chytlavější hudba. 4* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená športová dráma. Má dosť dobrý príbeh o špičkových kórejských športovcoch stolného tenisu, obzvlášť dvoch najlepších hráčok zo severu a juhu, ktoré sa musia opäť uspokojiť len so striebornou a brondzovou medailou, pretože na číňanky nemajú, ale keď sa obe vlády rozhodnú, že ich týmy pre budúce majstrovstvá spoja, musia aj hráčky prekonať svoje nezhody a spolu skúsiť vyhrať. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa to podať aj o trochu lepšie. Je síce pravda, že prakticky celý film ide podľa plánu a ani tu toho nemá moc čo prekvapiť, jediný doplňujúci prvok oproti iným podobných filmom je prakticky iba vloženie rozdielnosti medzi juhom a severom, ale aj tak ma to väčšinu času veľmi bavilo. Na moje prekvapenie film nemá žiadny dlhý úvod a tak už po pár minútach sú všetky dôležité postavy na spoločnom tréningu v Japonsku a navyše sa film až na pár drobných detailov úplne vyhol všetkým postavám mimo hlavného deja. Zatiaľ čo v ostatných športových filmoch má vždy veľký priestor vzťah medzi športovcami a ich rodičmi a mnohými ľuďmi doma, ktorí im fandia, čo ma skôr ruší, tu sa venuje čisto len dôležitým postavám. A tak hlavne celá prvá polovica je nadmieru vydarená, nemá jediné slabé miesto, vôbec ničím sa nezdržiava, stále sa niečo deje a skvelo sa pozerá aj na obe strany a rozdiely medzi nimi, pričom si k sebe postupne začínajú nachádzať cestu. Ale nanešťastie tretia štvrtina filmu mi už až tak moc nesadla, niečo podobné sa síce kvôli politike dalo aj očakávať a aj na toto sa stále celkom dobre pozerá a pár momentov je výborných, ale napriek tomu to filmu narušilo tempo a určite by som sa bez toho obišiel. Ale aspoň to vynahradzuje zvyšok filmu, ktorý je už opäť hlavne športový, aj keď to zbytočne dlhé lúčenie mi už tiež prišlo skôr rušivé. Čo sa týka samotných zápasov, tak sa síce tiež dali podať aj lepšie, ale bavili ma. Niektoré ma sklamali tým, že stále bolo vidieť len postavy a ich pohyby rukou, nič viac, ale našťastie väčšina je prehľadná a tieto zápasy sú dynamické a občas aj celkom napínavé. A ani tá digitálna loptička mi nevadila. Herecké obsadenie je skvelé, či už perfektné hlavné duo Ha Ji-Won a Bae Doo-Na, postavy trénerov v podaní mojich obľúbencov ako Park Cheol-Min alebo Kim Eung-Soo. A bavili ma aj všetky zvyšné postavy, hlavne zamilovaný pár z oboch strán. Réžia a technická stránka sú výborné, na debutanta je to skvelá práca, až na pár nevýrazných detailov nemám čo vytknúť. A občas sa nájde aj nejaká vydarená vtipná situácia. Tak toto sa mi dosť páčilo, síce komerciu cítiť z každého záberu a keby sa z filmu stratila tá spomínaná tretia štvrtina, tak by sa vôbec nič zlé nestalo, ale športové filmy mám rád a tento patrí medzi tie najvydarenejšie, hlavne kvôli množstvu mojich obľúbencov. Dostal som viac, ako som pôvodne čakal. 78% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Film je inspirovany skutecnymi udalostmi, ktere ovsem vylepsuje tezko uveritelnymi scenami, ktere z potencionalniho dramatu delaji nacionalistikou limonadu o vseobjimajici lasce na Korejskem poloostrove. Jsem si jisty, ze pravdivejsi zobrazeni tehdejsich udalosti by na slusny film stacilo. Jinak si film v prubehu odskrtava jedno sportovni klise za druhym, ale aspon to dela s jakou takous noblesou, takze sice vas nic neprekvapi, ale porad je to slusne vyplnena sablona. Kdyz to srovnam s Take off, ktere jsem videl pred par dny, tak As one je o neco mene sovinisticke, ale taky mene vtipne. A zle Amiky a Japonce tu nahradily Cinanky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Milujem snímky so športovou tematikou. Šport v živote ako takom, ponúka jedny z najkrajších emócii, a i keď si nemyslím, že z pohľadu budovania vzájomných vzťahov v samotnom počiatku, zobrazuje skutočnú realitu vtedajšieho “nápadu za všetky drobné”, že sa v úplnom závere tvorcovia nevyhli extrémnemu zidealizovaniu, ide o nádherný príbeh, o zrode priateľstva, porozumenia, ale i lásky. Maximálne dojatý, absolútne zaslúžené “päťhviezdie”. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Už nie sme Sever ani Juh, teraz sme Korea!..." Film zo športového prostredia-stolného tenisu je natočený podľa skutočnej udalosti a z dnešného pohľadu sa to zdá už neuveriteľné, pretože odvtedy sa tieto dva štáty opäť niekoľkokrát vážne rozhádali. Otázne je koľko divákov zo Severnej Kórei film videlo, ale je jasné, že film je určený v prvom rade Kórejcom. Počiatočná rivalita i postupne vybudované priateľstvo, to sa dalo čakať. Sú jedným násilne rozdeleným národom, takmer celý film si drží slušný kvalitatívny štandart a divák fandí Kórejcom tak ako nikdy predtým. Maďari, Francúzi ani Čína dnes nemajú šancu... Problém vidím iba v tom nešťastnom závere, v tom sa asi zhodneme všetci. Uplakané scény lúčenia nemajú konca a tu by som to rázne prestrihal a výrazne skrátil. Skutočné fotky z tejto udalosti, ktoré vidíme v závere filmu naozaj ukazujú dojatie i smútok, ale netreba z toho hneď robiť pohreb...70%. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Nevím, já už tu citové vydírání u korejských filmů beru jako samozřejmost. Pokud to není nešťastná láska k živé bytosti, je to alespoň nešťastná láska k vlasti. Však kdyby se u nás natočil film o výhře československých hokejistů nad Sbornou, taky by také vlastenecké oko nezůstalo suché. I když u nás by se muselo dát pozor, aby vše bylo politicky korektní, abychom se někoho nedotkli, bo to škodí obchodu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Môže šport spájať ľudí? Samozrejme, že áno... Máme tu dva nasilu rozdelené národy v spoločnom ping pongovom tíme, ktorý po očakávaných počiatočných nezhodách a doberačkách, začne spolu fungovať ako dokonale namazaný stroj. Len škoda, že väčšinou je politika a moc pár narušených jedincov nad zdravým rozumom. Emotívne a príbehovo zaujímavé. Navyše športovým scénam nechýbalo napätie a boli divácky atraktívne zvládnuté. Koniec sa mi v emotívnej rovine už zdal trochu mimo čiaru, ale nebolo to nič hrozné. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

SPOILER (!!!) "Jak je to dlouho, co korejský hráč porazil čínského?" "Zatraceně dlouho ... (hrabání v papírech) ... asi 18 let?" Ping-pongová srdcovka. Pro Korejce znamenalo vítězství na MS družstev v roce 1991 asi tolik, co pro nás Nagano. KONEC SPOILERU. Navíc, když se kvůli tomu poprvé v historii vytvořil společný tým Severní a Jižní Koreje. Ano, je to předvídatelné (ale, jak jinak se dá udělat sportovní film založený na skutečné události?), ano, je v tom zjednodušeně černobílý pohled na protivníka. Ale. Je to výborně udělané. Film staví na výkonu Ji-won Ha (která tradičně vypadá dobře) a Du-na Bae (která velmi příjemně překvapila a její postava v tomto filmu se mi líbila - sedla jí - mnohem víc, než role Sonmi v Atlasu mraků). Plus všichni herci ve vedlejších rolích, kteří jsou nediskutovatelně výborní (líbí se mi okamžik, kdy Ye-ri Han, která hraje Yoo Soon-bok, otevře na protihráčku v rozhodujícím duelu oči - jako osobnost mě zaujal trenér severokorejských hráček, atd.). Celkem dlouho jsem přemýšlel a po analýze pocitů, které film vyvolal (a toho, co zůstalo v hlavě), dávám maximální hodnocení. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

.... uhm, nakrútené ako katastrofický film.... myslím postupné budovanie dôležitých postáv a vzťahov a /ne/sympatií a tak.... výborne namazaný stroj na prvú singulárnu vrátane vlastne všetkého... a to aj bez malých detí a šteniatok.... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Přestože je to inspirováno událostmi, které se odehrály na druhém konci planety, nemůžu se zbavit myšlenek na různé paralely mezi Severní a Jižní Koreou a Českem a Slovenskem, alespoň ve 20. století (napadlo mě částečně i Východní a Západní Německo). Malá zemička, rozdělená na dvě pomyslnou ping-pongovou síťkou, David ve světě Goliášů Číny, Ruska nebo USA, kolegiální jásání při úspěchu sousedů z druhé strany hranice, při skandování jména Hyun Jung-hwa jsem stále dokola slyšel naše typické "dotoho(a)". Takhle jsem to měl celý film. Na závěr se divák dokonce podívá i na dobové záběry a může jásat nad tím, že se je filmu podařilo úspěšně reprodukovat. Stejně tak jako divákovi znalému situace života v obou Korejích dříve či později dojde, že dost pravděpodobně všechny dožene černý stín severokorejské diktatury a její nekamarádění se západním stylem života nebo cestováním ven. Ale to jen dodává další sílu emocím v závěru. Emocí má ale tento film na rozdávání stále, těží z hudby, hereckých výkonů i scénáře, u kterého bohužel nevím, jak moc následuje realitu, protože dost následoval i různé vzorce typické pro tento filmový žánr. Důvody ze začátku tohoto textu mě ale nutí ona různá klišé ignorovat. Drobnou vadou na kráse je tedy jenom kompletní absence mužského turnaje, přestože mužští hráči jeli také (Zajímavost: Československo získalo tehdy bronz v mužských týmech!). Většinou to nepíšu, ale zde ano, protože to třeba někoho zaujme - jak jsem vlastně tento film objevil? Pomocí GIFu, na kterém byl tento nepovedený záběr. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Pěkný snímek nejen o sportu, politice a lidské blbosti. Předně bylo fajn vidět Park Cheol-mina v nějaké vážnější roli, zde trenéra Jihu, ovšem výbornej kašpar se v něm zkrátka nezapře :-) Po počátečních provokacích mezi severní a jižní částí týmu dojde na postupné sbližování, kamarádství, srandu i lásku. Jenže se Severem moc srandy není a politika tu diktuje úplně vše, takže komplikace na sebe nedají dlouho čekat když se severní část týmu začne chovat moc nedisciplinovaně z hlediska jejich mentality. Naštěstí film není podán příliš vážným způsobem, tudíž srandy se tu užije víc než dost, snahy o randění jižanky se seveřanem jsou super :-) Ovšem ani o vážné a dojemné momenty není nouze – když si jižní tým klekne venku v dešti a prosí o „propuštění“ severní části týmu, to by dojalo i ten nejtvrdší kámen. A ač stolní tenis rozhodně nepatří k mým nejoblíbenějším sportům, stejně mne ta sportovní atmosféra dokonale vtáhla do dění a fandil jsem na dálku, ač člověk asi tuší, jak to celé dopadne. Trochu mi přišlo už přehnané jak neúměrně a nelogicky se dramatizoval poslední zápas, ale což. A že přátelství nezná žádných hranic, o tom každého přesvědčí závěr filmu. 86% ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

No, taky jsem si pobulela... Není nad přátelství "navzdory všem". Ta severokorejská pinkpongářka byla stejně nejlepší. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toľko sentimentu, a v podstate je to len obyčajný nezáživný ping-pong. Našťastie posolstvo príbehu presahovalo celú športovú rovinu a napokon v závere to dojatie dopadlo aj na mňa. 38.rovnobežka v roku 1953 navždy rozdelila jeden národ na dva protichodné smery. Ale rok 1991 Kóreu ešte raz dokázal spojiť do jednotného celku, aj keď len toho v športovom ponímaní, s jediným cieľom - poraziť spoločnými silami hlavného rivala oboch štátov, teda Čínu. Dlhé sekvencie z ping-pongového turnaja ma často nudili (a to bola pre mňa najväčšia slabina celého filmu), no ten symbolizmus počiatočnej rivality prerastajúcej jdo vzájomného priateľstva, tak to sa mi naozaj pozdávalo. A ten záver bol naozaj plný sentimentu, až som si tak v hlave premietal rok 1993, kedy sa rozpadlo ČeskoSlovensko a dlhoroční spoluhráči z mnohých športových odvetví sa razom ocitli proti sebe... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Aktivně hraju stolní tenis a navíc mám rád korejské filmy a seriály. Takže jsem se na tento film opravdu těšil. Jenže místo sportovního příběhu nám tvůrci naservírovali melodrama se silně patetickým a propagandistickým vyzněním. Ale nenechte se mýlit, že by se tady šilo do Severní Korei. V té sportovní části byla nepřítelem číslo jedna Čína, díky níž se týmy na obou stranách 38. rovnoběžky spojily. Tak moc a současně tak málo stačilo, aby se na chvilku prolnuly životy mladých hráčů, kteří vyrůstali v naprosto odlišném prostředí. Většina filmu je o počátečních rozmíškách a následně přátelství, jaká údajně mezi členy týmů vznikla. Ta propaganda o které píšu se tedy netýká kritizování komunistického režimu, ve skutečnosti byli tvůrci až překvapivě smířliví. Týkala se samotného faktu, že ten ostnatý drát brání lásce a přátelství lidí, kteří mají sice společnou historii a jazyk, ale bohužel ne budoucnost. To samozřejmě není nic, co by stálo za kritiku, ale tvůrci tak činí velmi sladkobolným způsobem a dost těžko se věřilo tomu, že by za dva týdny vznikly tak pevné vazby. Co se týče samotného ping pongu, tak chápu jak složitě se natáčí s herci/nehráči tak rychlá hra, jakou TT je. A smekám před děvčaty, že podala tak věrohodný výkon. Jinak je to ale jeden z těch horších kousků, které jsem od korejčíků viděl. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Jako příběh ze života, velmi zajímavé. Film už ale taková bomba není. Děj je předvídatelný a funguje jen díky ústřednímu hereckému duu, některé klíčové momenty, jako klečení v dešti a řeči ve finále mě moc nenadchly. Korejci použili ten samý návod, co ve většině filmů, nejdříve lehká komedie, pak dojímavé drama, jenže tohle je trošku special, jelikož se dotýká citlivé otázky. Jediné, co funguje je konec. Mohl to být lepší film, kdyby ho nezabili tak brutální délkou. O pul hodiny zkrátit a je to ok. Takhle je to jen průměr, který v druhé polovině nudí, podle toho hodnotím. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Korea je sportovní drama o tom, jak se Korejci jednou spojili a vytvořili spolu jeden tým na mistrovství světa v ping-pongu. Nutno poznamenat, že dívák tak nějak už předem ví, jak to všechno dopadne. Nevím, nakolik je tento příběh pravdivý a nakolik si ho filmoví tvůrci přikrášlili. Faktem ovšem zůstává, že Ji-won Ha i Du-na Bae předvedly perfektní výkon. Film trochu sráží jeho všeobecné přehánění v celém jeho ději (od nepřátelství na smrt až po lásku dvou účastníků). Nutno dodat, že čínské soupeřky na mě působily opravdu démonicky :-) 90% ()

Reklama

Reklama