Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V súťaži žien v stolnom tenise čelia proti sebe hráčky z Južnej a Severnej Kórey. Stáva sa to po prvýkrát od rozdelenia Kórejského poloostrova. O šesť mesiacov neskôr sa v Busane pripravuje Jung-hwa na 41. Majstrovstvá sveta v stolnom tenise, ktoré sa budú konať v Chiba v Japonsku. Okrem toho je pod veľkým tlakom kvôli zdraviu svojho otca. Pred odchodom jej oznámia, že Severná a Južná Kórea budú súťažiť spolu ako jeden tím. Po rôznych hádkach, sporoch, rivalite a podozrievania sa napokon hráčky spoja. Tieto dve mladé ženy nakoniec ukážu svojim ľuďom i svetu, že tímová práca môže zahnať tmavé tiene bolestných dejín. (ČSFD)

(více)

Recenze (30)

Rambo159 

všechny recenze uživatele

Aj napriek veľmi zdĺhavému a umrachtavenému koncu a prehnanej stopáži sa mi to páčilo. Dokonca až kdesi medzi 4* a 5*. Ping-pong nie je príliš zaujímavý šport, teda pokým nehráte (možno ani vtedy), ale tuná človeka napínal každý ďalší odpal loptičky. Takisto bolo zaujímavé sledovať vzájomné vzťahy DPRK-KOR, hlavne v prvej polovici. Potom už prichádza na scénu intenzívna národnobuditeľská a národnoobrodzovacia časť, pri ktorej každý Kórejec hrdo háji a podporuje svoju vlasť. Musím uznať, že sa im to v tomto filme podarilo, navyše keď je aj zo skutočnej udalosti z hier z 1991ého. To ešte viac upevní národné povedomie doma v Kórey. Hneď ma zasypávala otázka, kde my máme takéto druhy filmov??? Kam sa podeli? Nie sme na seba hrdí? Neradi sa reprezentujeme? Niet sa čo diviť, veď od Slovenska nikto nič nečaká. Prečo? Celý náš šport je kdesi vo veľkej žumpe, všetci hneď povedia, že to nevyhráme. Je to v nás necítiť sa na seba hrdí, máme sa najlepšie v našich dejinách a možno aj tým to bude. Neviem, každopádne je to nadlho. Vrátim sa k filmu :) - skvelí nápad sfilmovať niečo také, herečky perfektne zapadli a dal by som aj 5*, nebyť toho konca. ()

Filec 

všechny recenze uživatele

No tak toto bolo čo?? Mne bolo do plaču, lebo som sa fakt vcítil do hlavných predstaviteliek, ktoré boli spojené režimom a následne rozdelené, našli si k sebe cestu a spoločne porazili vo finále číňanky....Naozaj pekný film a Kórejky sú naozaj krásne ženy..5* ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Tohle citové vyděračství nesnáším, spousta scén vůbec nefunguje, tak jak by měla a když se film přepne z komedie na drama, tak z toho ve výsledku bohužel stejně pořád nevzejde nic, co by se aspoň snažilo vyhnout mnoha klišé tolik typických pro daný žánr. Normálně bych plesknul za dvě, ale díky skvělému hereckému obsazení, plus trošku smutný fakt, že se něco takového (přibližně) skutečně stalo dám slabé tři. No viděl jsem už lepší sportovní filmy. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju se, kdy jsem naposledy byl takhle nadšený z filmu o sportu. Tohle opravdu vynikající sportovní drama založené na skutečné události mě zaujalo už od prvních minut. Relativně klasický "sportovní příběh" je zde obohacen o vztah Severní a Jižní Koreje, který tvoří "nosný sloup" celého filmu. Ukazuje nám, že navzdory všem válkám a sporům spolu můžeme žít v míru, a že vzniku přátelství nezabrání ani 38. rovnoběžka. Ha Ji-Won je skvělá a ostatní za ní nijak nezaostávají. Celkově je to velmi dojemný a perfektně zpracovaný film, který si zaslouží mnohem větší pozornost, než které se mu dostává. "Nikdo nedokáže říct, kde to skončí, ale tady to začíná." - 100% ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Slušný film se dá evidentně natočit o všem, dokonce i o ping-pongu. Slušný, ale ne nijak originální, pokud si odmyslím linku "Sever a Jih konečně spolu". Nicméně tento emoční náboj na mě jako ne-korejce neměl asi tak velký vliv, jak by autoři rádi viděli. Shrnuto a podtrženo, lehce nadprůměrný film s těžce průměrnou zápletkou. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Tady se nám ovšem patos rozlil v množství větším než velkém. Přímočaré sportovní drama, které ve finále diváka neskutečně citově vydírá. Ale funguje to, Korejci umějí..:) Další hezký film s mou oblíbenou Doo-na Bae.. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Beru se za člověka, který toho o sportu ví fakt dost. Navíc jsem ten stolní tenis hrával docela dlouho v dětství závodně. Nicméně až do konce filmu jsem si myslel, že sleduji fikci. To že to je pravdivý příběh mě překvapilo. Ano, dokážu poznat, že ta pravda byla asi až extrémně přikrášlena a pocukrovaná hodně za hranu, ale i tak jsem pociťoval určité šimrání, jako u sportovních filmů (zejména u těch podle pravdy) většinově mívám. ()

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Jen velmi těžko se mi hledá něco pozitivního na filmu, čím bych mohl začít. Myšlenku či dvě k zamyšlení film poskytl, jenže to je asi tak vše. Vadí mi, že když se točí sportovní drama, pokaždé se sáhne na jednu a tu samou ohranou šablonu, která nemá co nabídnout a jen unudí k smrti, zvláště když se natáhne na dvě hodiny. Napětí tak ve filmu chybí, jelikož už od začátku víte, jak film skončí a i na co se můžete těšit při závěrečných titulcích. Akčnost celého snímku byla postavena na těžko uvěřitelných a za vlasy přitažených smečích, kdy nějaká bílá šmouha lítala jak kulový blesk po tom stolu. A grimasy, které sem tam hérečky na sebe prohodily, byly jak ze špatného filmu, vlastně... ()

Reklama

Reklama