Reklama

Reklama

Ossakhan yeonae

  • Jižní Korea 오싹한 연애 (více)

Obsahy(1)

Pouličný kúzelník Jo-goo si počas jedného zo svojich vystúpení všimne v publiku hrozne vyzerajúce dievča, Yeo-Ri, ktorá v ňom vzbudí inšpiráciu pre jeho "Horror Magic Show". Show sa stane úspešnou potom, čo sa Yeo-ri u Jo-gooa zamestná a hrá úlohu strašidla v skrini.
Yeo-ri má schopnosť vidieť duše mŕtvych od autonehody, ktorá sa odohrala v čase jej štúdia na vysokej škole. Jej život je kvôli tejto schopnosti osamelý a desivý, no Jo-goo ju má čoraz radšej. Podarí sa mu však prekonať strach z vecí, ktoré sa okolo dievčaťa dejú? (ČSFD)

(více)

Recenze (68)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ONA NENÍ NORMÁLNÍ....“ /// Když pouliční kouzelník potká zvláštní ženu.... může vzniknout neobvyklá ,,švédská trojka“ a poučení, že láska i ducha z Kruhu plnýho Nenávisti porazí. Ale bacha! Nic pro poseroutky! Nádherní ducháčci a holka stejně normální jako Cole Sear. Hold v každý romantický komedii je nějaká překážka. Ye-jin Son je sympaťačka (sejdeme se znova? Ale bez tý tvý kámošky. Už su na trojku starej...), líbí se mi ten zvláštní humor, stejně tak romantika a miloučce mrtvoučcí (kreténe! Tohle nikdo normální nenapíše. A už vůbec nepřečte!) duchové. Korejští přátelé jsou prostě ,,ujetí“ magoři. Ale tak nějak hezky... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V obejváku mám malej stan. 2.) Miluju holky, co chtěj zažít orgasmus. 3.) Jsem nebojácnej romantik. 4.) Thx za titule ,,mevrt“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozkročené hned do několika ne zcela sourodých žánrů ... a v každém z nich to jede jen na půl plynu. Jako romantika Eerie Romance nedojme, jako horor nevyděsí a jako komedie rozesměje jen zřídka. Takže proč na to koukat? Jenom kvůli povedenému řemeslu asi ne... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně velká žánrová prolínačka, která ke konci víc a víc směřuje k romantice, ale co na mě působilo nejvíc byla kouzla, bohužel zrovna těch tam byla nejmíň. Nicméně jednou jsem se i leknul, jednou dojal a opakovaně zasmál a ta kočka jménem Ye-jin Son se mě hodně líbila, šoda že tam k ní přisoudili takovýho polosmetáka, měla jsem hlavní roli hrát já. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je mi na blití. Kde jsou ty časy skvělých romantik jako My Sassy Girl, Moment To Remember, nebo neromantik Marriage Is A Crazy Thing. Pitvořící se herci, neokouzlující herečky (!), trapný humor až na pár světlých výjimek a příšerná hudba jako ze sitcomu. Stagnace. Tak zas za rok něco zkusím ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Perfektní, perfektní, perfektní! Přesně takové filmy miluji. Vůbec jsem netušila, jak chtějí skloubit romantiku s hororem, jim se ale podařilo udělat z toho také skvělou komedii a občas i lehké drama. A tak z toho vznikl film, od kterého jsem se nemohla odtrhnout. A teď ještě napíšu tu několikrát ohranou větu, Ye Jin Son je úžasná herečka! A ten kluk byl moc dobrou volbou. Nemám co řešit...5* ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Výborný film pro zamilované páry, kteří hledají film na večer a nemohou se rozhodnout mezi hororem a romantickým filmem. Lepší kombinaci těchto žánrů jsem ve filmu zatím neviděl a skvěle jsem se bavil od začátku do konce. Bravurně napsané dialogy, které přidávají příběhu s nadsázkou špetku humoru. I když se postavy mohou zdát divákům trošku střelené a umělé, přesto jsou postaveny z detailů, které mě donutily si je oblíbit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý mysteriózne ladený romantický film. Má veľmi dobrý príbeh o kúzelníkovi, ktorý sa zoznámi s večne smutnou mladou ženou, hneď si k nej získa sympatie a tak ju vezme do svojho pracovného tímu, no časom zistí, že za ňou chodia duchovia mŕtvych ľudí, ale chce s ňou zostať. Spracovanie je celkom slušné, ale nemám z neho až tak dobré pocity. Táto zaujímavá téma ponúka dosť veľký potenciál, ktorý sa ale podľa mňa podarilo využiť len čiastočne. Ešte spočiatku to vyzerá veľmi nádejne a dej rýchlo vtiahne, ale po prvom strete hlavného hrdinu s duchmi kvalita filmu o niečo upadne a aj keď je to stále zaujímavé s niekoľkými vydarenými scénami, už si ma to tak nedokázalo získať, ale výnimkou je posledná polhodinka, ktorá síce tiež nie je až tak pôsobivá ako by mohla, ale mne sadla viac než dosť, rozhodne najlepšia časť filmu s pár perfektnými momentmi. Najviac ma zaujímalo, ako sa vydarí spojenie romantického filmu s takýmto prakticky až hororom, ale podľa mňa to moc nevyšlo. Nie, že by sa nevydarili jednotlivé žánre, dokonca aj ten horor je sám o sebe celkom vydarený, očakával som aj humor, ale ten tu snáď ani nie je, viacero scén sa mi páčilo, dokonca tu dobre funguje aj atmosféra a taká až mierne depresívna nálada, ale spolu to jednoducho až tak moc nefunguje. Herecké obsadenie je celkom slušné, perfektná Son Ye-jin v hlavnej úlohe, ale moc mi nesadol jej filmový partner Lee Min-ki, či už hereckým výkonom, ale ani jeho postave som nedokázal až tak moc fandiť, k sebe sa moc nehodia, ale zase potešia dobre zvolené vedľajšie úlohy, obzvlášť Park Cheol-Min. Réžia a technická stránka sú výborné, páči sa mi vizuálna stránka, funguje atmosféra, aj tých pár efektov je dobre zvládnutých, tu nie je čo kritizovať. Nemôžem povedať, že by som bol sklamaný, väčšina stránok je výrazne nadpriemerná, takže sa na to pozerá viac než dobre, ale ako som spomínal, tieto dva výrazne odlišné žánre spolu moc nefungujú a na tom čiastočne padá aj tento film. Takže na jedno pozretie je to dobrá voľba, ale skutočne zapamätaniahodným kórejským filmom sa podľa mňa nestane. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka hereckému obsadeniu do hlavných rolí, umeniu "hrať" obsadených postáv do hlavných rolí, ale i samotnému príbehu, nesmierne prekvapený, ako ma tento film od úvodu dokázal zaujať. Humor je bezprostredný, nevtieravý, doslova "obyčajný", typický pre Juho Kórejskú národnosť. Romantická stránka "jak by dal", jemne, ľudsky, dojemne i vtipne podaná. Skrátka, kto obľubuje tvorbu tejto krajiny, bude určite spokojný! Čo sa horor žánru týka, musí divák úplne upustiť od akýchkoľvek očakávaní, keďže "Ossakhan yeonae" je v prvom rade pomerne vtipnou, mysterióznou love story rozprávkou láske, ktorú postretla pomerne originálna "prekážka". ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hodnotiť to ako horor tak by to muselo dostať veľmi slabé až podpriemerné hodnotenie. Ako romantika, ktorú kórejci vedia perfektne je to slušné i keď k tým najlepším kúskom to zaradiť nemôžem. Spolu je to však príjemná kombinácia, ktorá rozhodne neuškodí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Až sa ráno zobudíš a uvidíš ju bez makeupu, prebehne ti mráz po chrbte..." Na úvod trailer. Vydarená romantická komédia pre príjemný večer vo dvojici. Nesie v sebe i hororový vánok a trocha strašidelnej atmosféry, ale vždy to vyústi v nejakú vtipnú pointu, takže hororovú zložku treba brať s nadhľadom. Hlavná predstaviteľka je sympatická kórejčanka, ktorej úloha veľmi sadla. Nekupujte jej pivo, pretože potom sa v nej prebúdza ukecané a úderné dievča, ktorá na chlapoch trhá košele. Hlavný predstaviteľ to zistil, preto má náhradnú košeľu vždy po ruke. Film sa čiastočne točí aj okolo kúzelníckeho prostredia a aj preto je trochu iný, ako typické romantické komédie. Trocha nadbytočných kórejských sĺz v závere padne (na letisku), ale dajú sa prežiť. Za najväčší plus beriem fakt, že v závere nikto neumrel a končí sa happyendom, tak ako by romantické komédie mali. Romantika po kórejsky mi zatiaľ vždy sadla. 80%. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět o pouličním kouzelníkovi, co potká smutně, záhadně vypadající dívku, která vidí mrtvé lidi. Téma je však bráno s nadhledem, slouží pro romantickou linku, která dovede vykouzlit občas originální nápady, hlavní dvojice Ye-jin son a Min-Ki Lee je dobře sehraná. Škoda té příliš dlouhé minutáže, který zabila někdy jak dramatické pnutí, tak zbytečně rozmělnila povedené momenty, přerušila občas tempo filmu. Přesto na asijské a korejské poměry obzvlášť povedená záležitost, které chybí do čtvrté hvězdy opravdu málo. Časem se moje hodnocení možná změní k lepšímu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ye-jin Soon bych asi sežral všechno, jak to ta holka dělá ? Když se ve filmu poprvé objevila, přišla mi jako nevýrazná šedá myška, postupem času mi byla sympatičtější a sympatičtější a na konci jsem pocítil slabé cosi u srdce, možná to byly jen příznaky počínající arytmie, nevím jistě, každopádně je Eerie Romance příjemnou kardiologickou záležitostí s jemným nepřepáleným asijským hihihumorem ( až na pasáž v titulcích, to už fakt nemuselo být), jemným hororovým nádechem ( no místy se ten nádech mění v hluboké hororové zachrchlání, to zas ne že ne) a prostě a jednoduše jemnou a krásnou Ye-jin Son :) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Typická kórejská romantika vždy obsahuje ten ich zvláštny humor, chovanie, čistokrvnú romantiku spojenú so slzami a nejakú tú smrteľnú chorobu. Aj tu to bolo, iba smrteľnú chorobu tentokrát vystriedala hororová vložka, ktorá na mňa neskutočne fungovala. Jasné, že boli zakryté oči. Páčila sa mi aj atmosféra samotnej kúzelníckej šou. Min-ki Lee mi bohužiaľ moc nepasoval, ale Ye-jin Son je proste úžasná. Vcelku vydarená záležitosť. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušila, co si vlastně pouštím. Tedy jo, pustila jsem si Son Ye-jin a to mi stačilo. Že se z filmu vyklube parádní duchařina, říznutá romatikou, ale i jemnou dávkou humoru, to předčilo moje očekávání. Všechno to bylo namícháno vkusně a s citem, takže ani slabší povahy jako jsem já, nemusely ze strachu zavírat oči a neutekla jim ani jedna scéna. Což bylo jenom dobře, protože jsem se bála tak akorát a nehrozilo, že mě klepne. Romantika pak tomu dodala ten správný punc. Nemůžu jinak, ale prostě musím Chilling romanci trochu zvednout průměr. :^) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejské romance můžu pro jejich cit a originalitu ve všech směrech. Bohužel "Ossakhan Yeonae" mě nedokázal zaujmout tolik jako jiné kousky korejské kinematografie a i přes jeho originalitu, vizuální styl i dobré herecké výkony jsem se u filmu moc dobře nebavil a po celou dobu mě nedokázal nijak nadchnout. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Definice žánru: Příjemná netypická a neslzopudná romance se silnou (osobnostně) hlavní hrdinkou a nepatrnými intenzivními lekacími duchařskými okamžiky. Koukejte se na to s očekáváním tohoto a nebudete sklamáni. Poněkud rozporuplná hodnocení lidí na ČSFD podle mě vychází z toho, že lidé očekávali horor a nedostali ho natolik plnohodnotně, aby byli spokojeni. Já jsem očekával Ye-jin Son a dostal jsem Ye-jin Son, přičemž jsem byl spokojen, protože má co hrát (vděčně scénáristou vytvořená postava), hraje výborně (scéna s alkoholem) a i po třicítce je stále krásná (a dokonce se zmíní i o orgasmu). Jediné, co mi nesedlo, byla scéna s košilí: Říkejte si co chcete, toto přece košile musí vydržet! ■ Hláška: "Mám 100 odběratelů na Twitteru!" ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Další povedená korejská filmová směsice žánrů. Romantika tvoří hlavní linii, kdy sledujeme vývoj páru, jehož silnější článek představuje jako vždy výborná Son Ye-jin, jejich život však trochu připomíná duchařský horor a díky němu se dostaví i mrazení v zádech, vše je zpříjemněno humorem a bez nějakých dramatických chvilek by se to také neobešlo. Bylo to snad poprvé, co jsem se v takové korejské směsici setkala i s hororem a nestačila jsem žasnout, jak perfektně i tuto děsivou stránku dokázali skloubit s ostatními, aniž by některá z nich převažovala či působila rušivě. K některým scénám mám sice výhrady, něco mi připadalo trošku přehnané a Lee Min-kimu jsem občas nevěřila, ale i přesto mi film přinesl dávku emocí a pobavil mě, proto jsem s ním jako celkem velmi spokojená. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hlavným problémom príbehu je jeho rozbitie na tri rozdielne žánre. Romantika, komédia, horor. Bohužiaľ horor je nefunkčný hádam po všetkých stránkach a pôsobí ako najrušivejší element celého príbehu. Romantika je ako obvykle výborná, lenže ku koncu sa stáva vďaka hororovej línií veľmi prostoduchou. No a čo sa týka komédie, tak tá funguje na jednotku, lenže každý prechod do iného žánru, túto líniu rozbíja a film podkopáva nižšie. Film je veľmi jednoduchý a keby zostal len v medziach komédie, bolo by to omnoho pestrejšie. Najzaujímavejšie na celom filme je to, že sa to aj napriek tomu celkom dobre pozerá. A myslím si, že je to len vďaka ústrednej dvojici. Tej samozrejme kraľuje najkrajšie kórejské dievča( také čo si treba zapamätať:) Ye- jin Son. Jej úsmev, veľké okále a mimika boli natoľko zábavné, že som dokázal nad nefungujúcimi vecami mávnuť rukou. Inak sa jedná o priemerný film, ktorý tých čo sú schopný pristúpiť na jeho pravidlá síce nejako extra nenadchne, ale zase ani neurazí. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem hororů, hlavně asi proto, že jsem pokaždé podělaná až za ušima - a to zvláště a především z duchů. Tenhle film jsem si ale nemohla nechat ujít. Ano, v noci se pravděpodobně nevyspím, ale stálo to za to! Takhle dokonalou kombinaci romance a hororu jsem nikdá neviděla. Hrozně se to povedlo a tyto dva naprosto odlišné žánry tady perfektně pracují spolu a vůbec se netlučou. Hlavní herecká dvojice mi sedla hned od začátku (u Son Yeh Jin to není žádné překvápko, tuhle herečku prostě miluju), příběh je netypický a celá věc je pro mě jedinečná a zajímavá. D-o-p-o-r-u-č-u-j-i-! ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný romantický filmek plný nenuceného humoru a s občasnou hororovou atmosférou Celkem zajímavý mixík u kterého jsem se nenudil a pěkně jsem u něj relaxoval. Filmek se nebere vážně a i v titulcích jsou pěkné vtipné scény. Za mě 80% :) ()

Reklama

Reklama