Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student malířství Johnny se potýká se svou sexuální orientací i se svým vztahem k lidem. Seznámí se s černošským mladíkem Romeem, který mu pomáhá překonat zábrany. Jejich rodící se vztah je však narušen Romeovou matkou, která se obává, že syn propadl drogám a snaží se jej oženit. V místní náboženské komunitě sílí odpor proti gay-turistice a homosexualitě vůbec. Protesty vede žena kazatele, kterou její manžel nakazil pohlavní chorobou. Tu získal při jedné ze svých tajných návštěv gay klubu. Dramatický příběh o lásce, pokrytectví a homofobii, zasazený do kulis nádherné přírody na Bahamách. (lola3121)

(více)

Recenze (12)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Když jsem ve filmu poprvé uviděla Johnnyho Fera, říkala jsem si, že to je přece ten týpek, co hrál v Izraelském gay filmu Out of the Dark. Postupem času, co jsem se na něj kochala pohledem, on je opravdu krásný:), jsem si byla téměř jista, že to prostě musí být on. Zároveň mi připomínal Joe Andersona. Jaké překvapení potom bylo, když jsem zjistila, že to není on. Ta podoba je neuvěřitelná:) Zajímavý snímek odehrávající se v prostředí, filmařsky mně zcela neznámému. Idylické prostředí na dovolenou, krásné pláže, slunce, odpočinek. Ale i toto místo má své zápory. Tím jsou místní náboženští puritáni, kteří homosexualitu odmítají a strašně rádi kázají o všech těch věcech, co jsou a nejsou správné. Škoda toho konce, zrovna tomuto klukovi bych přála jeho zasloužené štěstí. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Propastný kontrast mezi krásnou přírodou a tím, jak se lidi zbytečně užírají, chtějí kontrolovat život ostatních a podněcují nenávist. Jo, taky to zní jako propagandistické klišé, ale nemůžu si pomoct: postava rádobykazatele, který sám káže vodu a pije víno a dělá to jen proto, aby lidi měli proti čemu brojit (napřed proti homosexualitě, pak proti násilí - o které se mimochodem sám částečně přičinil) mě patřičně znechutila. Ale falešní proroci nejsou jen na Bahamách. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bahamy se poměrně obstojně popraly s gay tématikou. Ono se totiž nejedná jen o docela slušně zahrané drama, ale objeví se v něm i řada docela pěkných filmařských záběrů, kterým dost dopomáhají právě samotné Bahamy. Na první setkání s tamním filmařským uměním to docela ujde. Je vidět, že ortodoxní víra je stejně nebezpečná na celém světě. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som tento film tak dlho obchádzala. Dnes už viem, že to bola chyba a som rada, že som ju napravila. Veľmi pekný film nielen o homosexualite, ale hlavne o nás ľuďoch. Najzaujímavejšie bolo totiž sledovať stret dvoch rôznych chápaní a prezentácií viery. Ten jeden je nenávistný, žiaľ prevažujúci (God Loves Uganda). Ten druhý, ktorý šíri lásku a porozumenie je v uzadí. Agresívne odsudzovanie a odmietanie potom vedú presne k situáciám, ktorými sa tento film končí. Skutočne kvalitne spracovaný, hutný príbeh bez slabých miest potvrdzuje, že dobrý film sa dá natočiť aj za málo peňazí, ak je v ňom um a srdce. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

NE nahotě ve filmu, NE násilí ve filmu, NE prezentaci Boha ve filmu, NE homosexualitě ve filmu. A vlastní film vlastně nic neřešil. Jen poukázal na to, ze i homosexuálové jsou boží děti. Je to tak - Buh nenávidí homosexualitu (nazývá ji ohavností) ale homosexuály miluje a nabízí jim pomocnou ruku. Sečteno podtrženo - tento film rozhodně dál doporučit nemohu. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama