Reklama

Reklama

Ženy na cestách

(pořad)

Obsahy(1)

Přestaňte o cestování jenom snít a vydejte se s námi na místa, která jste toužili poznat. Nevadí, že neovládáte cizí jazyky či se bojíte létat a v mapě se vůbec nevyznáte. Pojeďte na vysněná místa nejdřív s námi, hned teď – a pak se vydejte ve šlépějích našich Žen na cestách. Poznejte nádherná zákoutí, lákavé pláže, starobylá města i divokou přírodu. Společně s námi navštivte nejen Evropu, ale i Asii a Afriku. Následujte naše dvě odvážné cestovatelky, naprosto odlišné vzhledem i náturou, jak se vydají do širého světa zažít okouzlení z historických památek, ale i exotická dobrodružství. Naše průvodkyně pozvou diváky na Mallorcu, Kapverdy či Rhodos, ale i do Keni, Zanzibaru, Rakouských Alp nebo Maroka. (TV Prima)

(více)

Recenze (90)

Dragoni odpad!

všechny recenze uživatele

Ponořte se i vy do tajů mezinárodní ostudy a šíleného pištění, dvou vesnických buranek. Přirovnal bych to k sledování dokumentu o seriálu Ulice, přesto se dá z tohoto "dokumentu" i něco málo dozvědět, díky doprovodnému komentáři. 10 % ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Spíše než erudovaný cestopisný pořad to připomíná teleshopingový odvar. Možná chtěli tvůrci svůj dokument postavit na dvou průměrných Češkách, přičemž jedna má být ošklivá a druhá hloupá. A zjevně se jim to povedlo, mají k průměrnému divákovi zas o krok blíže. Zlatuše navíc splňuje obě podmínky. Je to vlastně vůbec normální, aby v pořadu, který má na danou destinaci nalákat, dali záběry, jak se korpulentní baba drápe z moře a rozteče se do lehátka a vzápětí se ksichtí na nějakou ceduli, aniž by vůbec tušila, co je tam napsáno, nebo záběry jak si kupuje chorizo kdesi na Mallorce a kdáká česky, španělsky ani mierda? Není, není to normální. V TV Kelly Family si na sebe upletli dost velký bitch. Nebylo by lepší vyslat do těchto krásných a zajímavých koutů světa tým zkušených kameramanů a pak to jen nadabovat ve studiu zajímavými a vtipnými komentáři, jak už to tak v cestopisných pořadech bývá? ()

StarsFan odpad!

všechny recenze uživatele

Asi tak zábavné, jako kdybyste sledovali domácí video člověka, kterého neznáte. Asi tak poučné, jako kdyby ono video natočil někdo, kdo do zahraničí zavítal poprvé v životě a kdo se během celého pobytu téměř nepohnul z lehátka u bazénu. Neberte si to špatně, nápad pojmout dokument jinak než natočením několika hezkých scenérií, ke kterým ve studiu profesionálně namluví komentář nějaký herec, rozhodně není špatný; ostatně Stephen Fry cestující po Americe je toho důkazem. Bohužel k tomu ale potřebujete průvodce, který je inteligentní, který umí lidi zaujmout a jehož putování bude vyznívat více individualistickým dojmem než "strávil jsem dva týdny ve Španělsku s cestovní kanceláří". ()

castor 

všechny recenze uživatele

Teplo, moře, písek, jídlo, zvyky.. Když přišla Prima s (ne)kulinářským projektem Čápi s mákem, hlas lidu tam mezi známými ksichty zastupovala jistá paní Lída – neustále z něčeho vykolejená, tupá a nevychovaná husa, která zákonitě nemohla dokončit základní školu („Mám z nich radost. Nemajů rypáky nahoru.“). Nikdy bych netušil, že něco takového chodí mezi námi. Obdobně bezprostřední Zlatuše v pořadu, který stejně jako výše zmíněné Čápi kopíruje (tentokrát) cestovatelské klenoty veřejnoprávní televize, mi Lídu živě připomněla. Duo průvodkyň bohužel neřekne nic kloudného, přesto alespoň vidíme lokality a s nimi spojené zajímavosti, ke kterým se většina z nás jen tak nedostane. Proto bych hned neházel do propadliště televizních dějin, kamera nás totiž zavede na lákavá místa, komentář také není úplně zlý, a když nebude dramaturgie házet další klacky pod nohy, za ty dietní dvě hvězdy bych se ani nestyděl. První pořádným klackem, nebo spíš kládou, je nicméně čerstvá přítomnost uječené Anife „nic neumím“ Vyskočilové.. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Zlatuše a Adéla. Čo to je? Nestačím sa čudovať. Koho napadlo poslať do sveta dve škaredé, prestarnuté, nahlúplne husy a točiť s nimi cestopisný, dokumetárny seriál? Destinácie, ktoré navštevujú sú sice zaujímavé a krásne, ale keď tam vidím niektorú s tých dvoch megier, tak vždy musím urýchlene prepnúť na iný kanál. Jedna pred druhou sa priedbiehajú, v tom ktorá z nich predvedie ďaľšiu trapnosť alebo trepne väčšiu sprostosť. Pod lákavým názvom "Ženy na cestách" si predstavujem niečo úplne iné. Toto je odpad! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem skoro všechny díly a neviděl bych hodnocení tak nízko, když přistoupíme na to, že jde o druh cestování jak řekne cestovatelka v jednm dílu "pro lidi co mají rádi se plácnout na plazi,  hotely , kramecky, diskoteka". Pozornost je zaměřená na pohodlí, jídlo a fakultativní výlety po turistických atrakcích. Některé působily úchvatně jako největší akvapark na světě v Spojených arabských emirátech. Moc skutečného místního života se nepozná. V mnoha navštívených oblastech působí gangy, drogové mafia apod. Kapustňačka Zlatuše představuje lidovou ženu od rány. S ní cestují takové ty typy nevhodné pro život jako Adéla nebo bláznivá Anife. Tělo ve funkci nádoby na sbírání požitků. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jsem taky docela vášnivý cestovatel a mám už toho si myslím docela dost procestováno, ale s těmahle ženskýma bych nejel ani na nějakou přehradu u nás. Záběry cizích destinací byli ještě v pohodě – každá země je schopná turistům nabídnout zajímavá a krásná místa, nicméně vám požitek z toho nesmí kazit tyhle ty „krasavice“ a jejich komentář. Bohužel jinak však tento pořad moc kvality nepobral. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Když tento dokumentární cestopisný seriál začal, bylo to jako zjevení. Ovšem NE v dobrém smyslu slova. První díly dokonale odradily diváky od dalšího sledování. Způsob jakým se ony dvě ženy vyjeveně vyjadřovaly k zážitkům na cestách byl úděsný. Jedna i druhá se chovaly jako hloupé husy, které jako by v životě nevytáhly paty z maštale. Nyní jsem viděl několik nových dílů z další série (v titulcích byl již rok 2013) (Adélu nahradila sympatičtější Míša, případně Anife, korpulentní Zlatuše zůstala) a připadá mi, že se tvůrci poučili z velkého negativního ohlasu=méně prostoru pro průpovídky dam, které se již nechovají jako úplné hlupačky a více prostoru pro zajímavější komentář vypravěče. Ponechávám jednu hvězdu. PS: Odpady ostatních tu zřejmě zůstanou neboť dotyční hodnotitelé se na to vzhledem k počátečním "kvalitám" už víckrát nepodívali... Ale třeba to byla náhoda a narazil jsem na lepší díly nebo jsem byl pod vlivem omamných látek, že mi to nepřišlo už tak úděsné jako v prvopočátcích. Není to typický dokumentární cestopis, ale lépe řečeno deník cestovatelek a tak je třeba na to nahlížet. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém tom dokumentárním pořadu je vystupování lékaře, který doporučuje nejrůznější nutná očkování. Bez kterých by se podobná zahraniční cesta nemusela vyplatit. Záběry jednotlivých destinací jsou samozřejmě také zajímavé. Musím konstatovat, že na podobná místa, které nám tu prezentují "průvodkyně", se asi nikdy nedostanu. Nicméně, to nic nemění na tom, že mě nejrůznější místa na zeměkouli zajímají. Ale dám raději přednost jiným dokumetárním pořadům. ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Chcete-li odradit někoho od cestování, pusťte mu tento seriál. Dvě ženy, jedna hloupá a druhá hloupá a ošklivá na placených zájezdech, kde se diví každé kravině a vůbec netuší, kde jsou a co tam vidí. Jejich popis navštívených míst je na úrovni paťáka ze základky, který na to má ale právo. Možná se dočkáme (sic!) dětí na cestách, aby to bylo roztomilejší, než ta kulatá panímáma, která se drápe tu na sopku, tu na pláž, tu na velblouda či jiného chudáka..."Sbalili jsme černocha, hm." "Viděla jsem fatamorganu! No fatamorgana je jako když jste na poušti a máte žízeň a vidíte jakoby vodu a to je ta fatamorgana!" (jako by nebylo lze vidět fatamorganu na rozpálené silnici kdekoli v ČR) Dalších úžasných zjištění je tento seriál plný. Fakt nevím, jestli chtějí někoho nalákat na cesty tím, že s cestovkou vyplivnou na různá místa tyto obyčejné ženy. Navíc si myslím, že obyčejní lidé na takové zájezdy ani nemají peníze a po zhlédnutí tohoto pořadu asi ani nemají chuť. ()

SallyZen odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha proč bych měl koukat 40 minut na dvě ženský, který se cpou všeljakým jídlem a koupou v moři a vlastně nic z toho nemám a jen minimum se dozvim. A pokud to má být jako dokumentární pořad tak naprosto vyhořel. Jsou stokrát lepší než tento. 0% ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Cestovanie milujem, ale táto "show" je nehorázna chujovina! Nič proti cestujúcim ženám, no tieto dve sa doslova po celý čas predbiehajú v trápnosti. Síce tie miesta, ktoré navštevujú sú krásne, kultúrne a historicky hodnotné, ale ich afektované a infantilné správanie hraničí s demenciou. Otázka znie, či to len hrajú, alebo naozaj sú až tak veľmi šľahnuté (asi skôr to druhé, lebo až takto sa to zahrať rozhodne nedá). Výpovedná hodnota ich "cestovania" je tak 5%, aj to je skôr len vďaka zásahu "rozprávača". Je to nehorázne pohŕdanie cestovaním, keď jednu z mála relácii o cestovaní na československom trhu dostanú akurát takéto dve ... ehm, ako to povedať, aby som som nebol vulgárny? (veď viete). ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Kryndypindy! První díl nové série jsem jakž takž zkousla, říkala jsem si, že je fajn dát do kvazicestopisu "ženu z lidu" , která nikde nebyla, a ne modelku nebo provařenou celebritu. Lidí jako Zlatuše, co se nedomluví, mají strach, že se ztratí apod. je určitě hodně a já jsem toto pojetí cestopisu brala jako pozvání pro ně. Aby se nebáli a vyrazili za hranice všedních dnů, nejlépe s Eximem nebo kdo si to zadal:-) Adéla mi přišla už jako prototyp toho trochu zkušenějšího turisty. Netušila jsem ale, že tyhlety dvě tam budou pořád!!! Myslela jsem, že příště tam bude prostě někdo jiný, takže při dalším dílu jsem byla notně otrávená a teď už to nesleduju vůbec, staveniště Dubaj a podobné destinace mě fakt nezajímají a navíc se bojím, že by třeba nedejbože mohly vyrazit na Azurové pobřeží a dělat nám tam ostudu. Po přečtení komentářů jsem se ještě rozpomněla na tu původní verzi, kdy jsem viděla nějaké dvě kikiny, jak se motají v Mexiku nebo kde a vím, že jsem tehdy dlouze zavyla a pak to hned vypla:-) ()

Mylouch odpad!

všechny recenze uživatele

Důkaz, že snižovat kvalitu tv programu lze i s velkými náklady nikoliv sice bezbolestně, ale zato velmi hravě. Dovolená s boratovskými ženami, kterým se v životě obvykle vyhýbáme, ale které nakonec překvapivě dokážou i přes své chování uniknout např. velmi reálným hrozbám ukamenování v muslimském světě... a ani jako nechtěná sranda to nefunguje ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ta dokumentární vzdělávací část je luxusní a povedená, jinak shit. Kdyby to byl dokument v klasickém stylu, dal bych ještě víc. Ale ty dvě ženský mě fakt nebavěj. Bohatě by stačil jen ten povedený komentář a více toho vzdělávání. Takhle jen 80%. ()

exhoubus odpad!

všechny recenze uživatele

Sledovat, jak dvě kravky objíždějí svět, na to fakt nemám náladu. Nevím, kdo je dramaturgem tohoto pořadu, ale myslím, že by se měl věnovat práci jakékoliv, ale jiné. Kdyby alespoň v komentáři, který doprovází pořad, byly nějaké zajímavé informace… Ale většina toho jsou jen nezajímavé a bezduché kecy. Pokud bych chtěl získat informace na svoji cestu, rozhodně by mě nezajímala Zlatuše v plavkách. ()

Reklama

Reklama