Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najít lásku je snadné. Udržet si ji mnohem těžší. Šestice přátel objevuje těžkosti partnerského života a hledá odpovědi na nevyslovené otázky. Je možné vychovávat děti mimo spořádaný manželský svazek? Kdy přesně se kompromis stává obětí, a v které chvíli vztah nabírá kurs k neodvratnému rozchodu? Přináší život single pocit trvalého štěstí? Tři dvojice se snaží přijít na to, co vlastně v dnešním světě znamená život v páru. Lillie, Eddie, Clint, Abbey, Babs a Dickie zažívají vrcholy i propady společného života a skrze ně hledají skutečný význam rčení: ?A žili spolu šťastně až do smrti ?
Šestidílná britská série, která bývá srovnávána s úspěšným seriálem Šest v tom, vznikla podle scénáře Petera Soutera v produkci společnosti Left Bank Pictures. Jednotlivé epizody ukazují partnerský život takový, jaký je a se vším, co k němu patří, láskou, nadšením, smíchem, ale i nevěrou, zklamáním a slzami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na české vztahové seriály se špatnou psychologií postav, mizernými dialogy a za vlasy přitaženými situacemi, navíc v těch nejlevnějších dekoracích. Tohle je britská produkce v duchu těch nejlepších tradic tamní seriálové tvorby. Partnerské vztahy nahlížené ze všech možných úhlů a pozic, žádná laciná červená knihovna, ale příběhy několika moderních dvojic s ryze současnými problémy. Sbližování, konflikty, rozchody a smiřování podané přitažlivě jak z hlediska scénáře, tak vzhledem k hereckému obsazení. Každý z těch hrdinů má své silné stránky i lidské nedostatky, ale svým způsobem jsou všichni sympaťáci a charaktery byly zvolené tak, že se pravděpodobně s některou z postav dokážete ztotožnit. S nadsázkou se dá říct, že jde o "Friends", kteří dospěli a zbavili se úmorné nekonečné formy sitcomu rozmělněného do nespočtu sérií. Jde o seriál o lidech středního věku určený divákům téže věkové kategorie. Tihle hrdinové už jen málokdy žijí mejdany a o svůj čas se musí dělit s potomky. Znají cenu míjejícího času a bohužel i lidského života. Celkový dojem: 80 %. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Standardně kvalitní britský seriál o mezilidských vztazích ve třech manželství nebo quasi manželstvích. Příjemná mixáž humoru, sexu a sentimentu. Nezdá se mi to na úplné 4*, ale 3 by, zejména u vědomí, co se v tomto žánru děje u nás doma, byly málo. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Trochu ze Sirens (existenciální sanitka), trochu z Curtise (matoucí cukr), trochu od všeho. A výsledkem je velmi kvalitní vztahovka, jejíž nevyhnutelnej generální happyend zastřešuje hned několik vedlejších příběhů, který měly v čase (předčasnýho) utnutí samy o sobě ke šťastnym koncum relativně daleko. --- Married Single Other určitě neni "patetický", jak jsem se tu dočetl. Married Single Other je možná v lecčems přehrocený, slzopudný a melodramatický... ale to vesměs jen do tý míry, do jaký je tohle všechno život sám. Joey stejně tak neni žádnej tuctovej chytrolín, nýbrž vzor dětský empatie - a mně tim byl nesmírně sympatickej (přičemž na ty klasický mrňavý ajnštajny normálně bejvám taky alergickej). --- Pro mě je zkrátka Married Single Other opravdu pečlivě zkonstruovanym (a ne už tak vykonstruovanym) projektem, co vrchem nabízí pár nenucených narážek na svět "showbyznysu" (Jobs!), stejně jako pár obrazů všední bizarnosti lidských interakcí ("What is the point in a decaf double espresso?!"). Proto jsem se taky pobavil i dojal, obojí s maximální upřímností. A Miranda Raison? Ta pro mě bez nejmenšího zaváhání nadefinovala uhrančivou krásku. Však vedle ní pomalu i ta Oona vypadala jako tuctovka. --- "Fuck me... now I'm that guy." ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Mezi slepými je jednooký králem? Takhle vnímám zdejší hodnocení tohoto seriálu, protože mi připadá dost přeceněný. Zkouknout se to dá, dokonce je tam i pár slibných momentů, ale bohužel mám spoustu výhrad. Citové vydírání (i když jsem už zmiňovala u jiného filmu, že u filmů s touto tématikou je těžké se mu zcela vyhnout - přesto zde opravdu hodně tlačí na pilu), taky by Married Single Other mohl být obecně méně patetický, občas je to celkově přehnané, hudební doprovod nic moc. A štval mě ten přechytralej synáček - nevim, jak se to stalo, ale tento typ postavy je ve filmech a seriálech poslední dobou až nějak moc populární (myslím pro tvůrce). Plusem je ale obsazení Shauna Dooleyho, kterého jsem si oblíbila v seriálu Misfits. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Kvalitní tragikomediální seriál zabývajícími se strastmi okolo vztahů ať už v rodině nebo mimo ni. Jen ten závěr už byl takový melodramatický... ()

007. 

všechny recenze uživatele

Pro mě spíše komediální, než dramatický skvělý seriál, který doporučuji shlédnout všem. Neumím si představit, jak bych prožíval svou svatbu se ženou, o které vím, že umírá. 86%. ()

coco.brice 

všechny recenze uživatele

na ČT2 to běží v nekřesťanskou hodinu,ve všední den?proč?proč místo toho v prime time běží všelijaké nechutné taškařice východního typu?..:-))..chytré,vtipné..britské... ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

Opravdu realisticky a dobre psychologicky spracovane pribehy o ruznych vztazich. Super hudba, sympaticti herci, misty velmi emocionalni. Jeden z mala dilek, u ktereho jsem se rozbrecela. ()

Yaan2 

všechny recenze uživatele

°°Britské, britské, britské... Tohle vystihuje tento seriál. Je to nové a typicky britské. Nikdo jiný netočí takové seriály ani filmy. Chytré, ze života a prostě nutné vidět. Najít někoho na vztah není těžké, ale udržet si vztah a budovat jej společně takový, aby vydržel, to je těžké a hlavně ze života. Doporučuji! ()

andreas_tool 

všechny recenze uživatele

Výborný scénář a herecké výkony. A mám rád ten humor. I podání smutku. Prostě super scénář a herecké výkony! ;-) Rád se k tomuhle seriálu vracím. A snažím se aplikovat výchovu hlavní hrdinky pubertálního potomka, kupodivu reaguje dost podobně :-) Holt dobrý scénář a herecké výkony. A dialogy! :-) Neopakuji se, zdůrazňuji! :)) ()

Reklama

Reklama