Reklama

Reklama

Vysoká hra

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2011, 50 min

Obsahy(1)

Petr Šiška vás provede soutěží, kde vědomosti a schopnosti riskovat mohou být klíčem k velkému zisku.
Máte pevné nervy, dobré znalosti a jste opravdoví hráči? Přijměte výzvu a rozehrajte s námi Vysokou hru. Sedm otázek, sedm sázek na správnou odpověď a výhra je vaše! (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád vědomostní soutěže, ale Šiškou krátce uváděná Vysoká hra mne nijak zvlášť neuchvátila. Hodně to přičítám prapodivnému výběru soutěžících, kteří evidentně již na základní škole často chyběli ve výuce a patrně neměli nejmenší tušení, kterak se uvádějí mozkové buňky do provozu. Uznávám, že se mi to z vyhřátého křesla snadno kritizuje, ale na nejednu špatně zodpovězenou otázku by správně odpověděla i moje šestka vpravo nahoře, kdyby to mělo zabránit jejímu styku s vrtačkou. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Konckonců je to spíš o schopnosti sázení daného hráče, než o nějakých jeho vědomostech. Podle toho, co jsem viděl, to tak bylo. Napínavou atmosféru Chcete být milionářem to zdaleka nemá, přesto je docela zábavné na to koukat, vědět lehké odpovědi a těšit se z mylných sázek soutěžících. ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Kam úroveň "zábavy" dovede české zoufalé tvůrce, kteří již dnes nemají koncepci, nevědí nic, ale stále nám něco předkládají.!!! Nechci to, raději si budu číst.. doporučuji všem! ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Hluboké dno soutěžního nočníku, do kterého ten zubatej plešoun s příznačným jménem Šiška zapadl jak do noční vázy:-) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Vysoká hra" je příjemná a příjemně moderovaná vědomostní soutěž, která mi v záplavě současných (absolutně nekoukatelných) pěveckých, talentových a jiných "soutěží" připadá jako dar z nebes. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Soutěž na téma americký zeměpis, americký film, americká historie, americká hudba...strčte si ji celou...za klobouk! Vážení tvůrci, nemáte-li hučku, místo vymýšlení, jak se zavděčit našemu zámořskému velebratru, s kterým máme nerozlučné bratrství na věčné časy a určitě nikdy jinak, si běžte nějakou koupit. A můžete si pro ni skáknout do své země zaslíbené. A za takový klobouk si zajisté celou svoji přiblblou soutěž rádi vetknete. Proč neustále naše televize musí někomu lézt do rekta? Vysoká hra je zkrátka soutěž velice nízké úrovně, howgh. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Az na priserne vedeni Petra Sisky prijemna soutez. Po Milionari se mi docela styska a tohle je vcelku dustojna nahrada se zajimavymi pravidly. Nekteri soutezici jsou sice tupi (neumet rozdelit castku na pet stejnych dilu je vrchol), ale nektere otazky jsou opravdu tezke. Perfektni byl dil se znamymi osobnostmi. Za ten samotny bych dala ctyri hvezdy, protoze syn Votky Kotka z prvniho manzelstvi nemel chybu! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Těch pár jedinců nade mnou (pode mnou?) má pravdu. Žádná sláva to není, ale konečně nějaká vědomostní soutěž po všech těch debilních reality show a a podobných žvástech ( = jedna bonusová hvězdička navíc). Soutěžní systém je více než originální a zamlouvá se mi. Šiška průměrný, studio průměrné, samozřejmě spousta natahování (aby těch peněz moc nerozdali, že) a zbytečných "čarovných" formulek ("takže budeme dělit?" - "ano" - "budeme dělit!"), přes to přese všechno je to podle mého poměrně dost koukatelné. Hlavně pro někoho, kdo se rád něco nového dozví (tetris bych fakt na Sověty netipoval)... 70% ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Souhlas, strašná škoda, že není vědomostních soutěží v současné době v televizi více... Kdysi toho bylo hodně od milionáře, nejslabší máte padáka, riskuj, až po pálí vám to... Dneska není vůbec nic, aji nic než pravda (což sice nebyl vědomostní pořad), ale aspoň něco bylo. Dneska tam nedavají vůbec nic. Vysoká hra vypadá zatím průměrně, uvidíme po dalších dílech, jak až velkou kvalitu tento vědomostní pořad má.. ()

packa

všechny recenze uživatele

Redaktor serveru novinky.cz ve své kritice píše - "...Navíc čtvrteční pořad působil dojmem, že ČT nechce, aby kdokoliv cokoliv vyhrál, protože otázky jsou už od začátku extrémně těžké. Kdo v této zemi zná názvy Dvořákových symfonií ve správném pořadí? Ředitel Pražského jara?...". Má pravdu předsedo, otázky jsou na zábavný soutěžní pořad opravdu velice těžké. Snad až na jednu - "kolikáté symfonii Antonína Dvořáka říkáme Anglická?" Předpokládám, že i malé dítě ví, že se jedná o 8. symfonii, G Dur, op.88. :-) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Vědomostní soutěže bohužel na obrazovkách momentálně chybí, takže buďme rádi alespoň za tento (i když víceméně průměrný) pořad. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se konečně objevila další vědomostní show. Takovýhle pořad mi skutečně chyběl, protože u něj vždycky přinutím co nejíc lidí, aby se koukalo se mnou, a já mám tak možnost se hezky vytahovat s tím, co všechno vím. Ale zpět k pořadu. Bohužel jsem čekal trochu víc. Petr Šiška není nic moc, nějak mu chybí charisma. Soutěžní model se mi taky moc nelíbí, je to sice zas něco novýho, ale systém třeba v Chcete být milionářem nebo 1 proti 100 mi přišel lepší. Ale koukat se na to dá. /viděno v TV: 60% a 3*/ ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Myslel jsem si, že to bude nový Milionář. Bohužel Petr Šiška nemá takové charisma, aby to nějak kvalitativně vedl. Viděl jsem většinu epizod a Šiška to uvádí pořád stejně. U soutěžícího se chytne nějaké malé zajímavosti, kterou na sebe neznámý prozradí a pořád ji řeší. Stále dokola opakuje seznam témat, které si musí soutěžící zapamatovat už po prvním kole. A nakonec když soutěžící odpoví na otázku vůbec nedrží napětí a vyhazuje možnosti jednu za druhou bez toho, aby nám vysvětlil proč byla ta možnost správně. Ale stejně mě nejvíc štve, když po správné odpovědí čte z té své nápovědy. To si rovnou mohu zajít na Wikipedii. 3 hvězdičky dávám jen protože mám rád soutěže a chci ať jich je víc a za to, že některé otázky jsou opravdu zajímavé. 45% ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k tomu náhodně nachomejt a první zřetelná myšlenka, která mi při sledování tohoto televizního arcidílka vytanula na mysl, je, že ČT nemá peníze. Koncepce soutěže totiž vzdáleně připomíná trik starých kolotočářů, majitelů střelnic a falešnejch hráčů - na začátku něco "zadarmo" dostaneš, abys o to následně s veškerou nevyhnutelností přišel. Oškubaná oběť odchází z holým zadkem a navíc s pocitem, že dostala bezvadnou šanci odnést si pár tisícovek nebo plyšovýho medvěda. Stejně tak ve "Vysoké hře" dostává onen ochcaný nešťastník hned z kraje pět miliónů, které "stačí pouze pronést" přes sedm otázek. Bohužel, otázek, které vyžadují hlubokou znalost ve všech oborech lidské činnosti. Kdo neví, jak se jmenoval nizozemský ministr školství v roce 65, nezapamatoval si název v pořadí desátého filmu Chucka Norrise, nezná názvy enzymů z kategorie EC 1.15 nebo zrovna chyběl ve škole, když se bralo kolik zubů si vyrazil Thomas Alva Edison při pádu z bicyklu v roce 1892, ten... Inu ten se se zlou potáže. A tak mu nezbývá než svěřenou částku půlit, krátit, rozdělovat... Aby nakonec odešel se stejným nic, s jakým do televizního studia přijechal. Ano, pane Janečku, mezi námi podfukáři, takhle se správně dělá "soutěž o peníze". ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nuda, ach nuda. 1) Vědomostní soutěž to není (pokud nepovažujeme za relevantní vědomosti o obskurních idolech pop music, televizních pořadech a dalších nesmyslech). Koncepce soutěžních oborů prakticky vylučuje, aby vzdělaný člověk dosáhl výraznějšího výsledku. 2) Nelíbí se mi ani neustále se snižující peníz, o který se ještě hraje. Opravdu nepovažuji za napínavé sledovat, zdali soutěžící přijde o svých zbylých 10 000 Kč ve čtvrtém nebo až v pátém kole. 3) Profesionální, ale nepříliš charismatický Petr Šiška atraktivitě pořadu nedodá, obzvláště když neustále opakuje, které odpovědi ty správné nejsou. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem rád koukal na vědomostní soutěže. Riskuj, Milionář, 1 proti 100,...tyhle pořady jsem měl rád, člověk si to dal jako kulisu, mohl si oddechnout a procvičit své znalosti. Vysoká hra se však moc nepovedla. První díl mě tedy moc nezaujal. Možná to bylo tím, že Petr Šiška není sympatický moderátor, možná to bylo tím, že soutěžící nezvládali využít jinak celkem zajímavý strategický prvek rozdělování částek. Šanci tomu ale ještě dám, pořád lepší kulisa než Ordinace. Navíc je v současnosti tento druh pořadů na našich obrazovkách nedostatkovým zbožím... ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1003. hodnocení: Pamatujete si na ten pořad, kde se holohlavý moderátor ptal lidí na nepříjemné otázky a když na sebe práskli všechno a popravdě, tak za to ještě dostali zaplaceno? Tak i tentokrát najdete v této soutěžní hře Petra Šišku, který polkádá otázky ve vědomostní soutěži lidem a ti mají zase spoustu možností, jak odpovědět či spoustu nápověd. 2* jsou maximem, které mohu dát, protože těchle variací na vědomostní soutěž už tu bylo a nikdo nedokázal vymyslet nic inovativního... 2* ()

Reklama

Reklama