Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Peabody je geniální jako Einstein, vtipný jako Oscar Wilde, odvážný jako Indiana Jones, má deduktivní schopnosti Sherlocka Holmese, styl oblékání Jamese Bonda a kulinářské dovednosti Zdeňka Pohlreicha. Je také světově proslulou celebritou, držitelem Nobelovy ceny, olympijským vítězem ve skoku a desetiboji. A navíc je pes. Díky svým schopnostem a navzdory tomu, že je šelma, adoptoval pan Peabody malého kluka Shermana, kterého od plenek vychovává tak, jak nejlépe umí. Přesto si občas musí přiznat, že je to snad jediná věc, která mu tak úplně nejde a že má co dělat, aby se Shermanem vůbec udržel krok. Sherman je totiž velmi zvědavý a upřímný, díky čemuž se často dostává do různě velkých průšvihů... I proto, aby ukojil synkovu touhu po poznání historie, vynalezl pan Peabody úžasný přístroj jménem Časomat. A díky tomu mají přístup kamkoliv do minulosti. Společně tak zažívají neskutečná dobrodružství, která si člověk nebo pes dokáže sotva představit, poznávají slavné postavy i okamžiky dějin. Na cestách časem musí dodržovat pár zásadních pravidel jako „nikdy se nesetkat sám se sebou", nebo „jen minimálně ovlivňovat minulost nebo raději vůbec", což se jim daří do chvíle, než Sherman potajmu vezme na divokou projížďku Časomatem svou spolužačku Penny, na kterou chce udělat dojem. Nechtěně zamíchají několika nejdůležitějšími událostmi světových dějin a nakonec jim pan Peabody musí přispěchat na pomoc a zachránit je, než se navždy změní minulost, přítomnost i budoucnost. Můžete se těšit na velkou legraci a pár zábavných setkání s velikány světových dějin, při kterých občas může tuhnout krev. Komu by neztuhl úsměv, kdyby se ocitl před branami Tróje ve finální fázi dobývání tohoto města, nebo v Paříži v době Velké francouzské revoluce? (CinemArt)

(více)

Recenze (320)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Mamííí, ten pes je sarkastický!" Jeden z najlepších animákov vôbec. Celý čas som mal dojem, že som sa ocitol v alternatívnej realite, kde sa píšu a točia omnoho inteligentnejšie a zábavnejšie filmy, ako v tej našej. Okrem neuveriteľného množstva gagov (dobre vyvážené jednoduché vtípky pre deti i tie sofistikovanejšie pre dospelý sprievod) to má parádnu animáciu, strhujúce akčné scény, dobrý príbeh a dokonca aj emócie bez sentimentu, čo je v detskom filme hotový zázrak. Konkurenčné Lego Movie pán Peabody chytil, zožral a vysral v priebehu troch minúť pôsobenia na plátne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když je současný animák vzhledově hezký, chytrý a tyto dvě vlastnosti kombinuje s příběhem, co umí být i vzdělávací a zároveň svými narážkami na historické milníky i vtipný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $145miliónovTržby USA $111,506,430Tržby Celosvetovo $275,698,039Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,713,946 //počet predaných kusov 573,211Tržby za predaj DVD v USA $18,960,065 //počet predaných kusov 1,123,711║ veľmi podarené dobrodružstvo, Rob Minkoff po dlhej dobe pokropený živou vodou, toto mu vyšlo, príjemná oddychovka /85%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Po Lego příběhu další naspeedovaná komediální pecka, která nabízí překvapivou dávku dospěláckého humoru. A ještě přitom stíhá být dojemnou pohádkou, která obratně líčí nástrahy rodičovství. Rodinná jistota jako vyšitá. (8/10) P. S.: Nebojte se českého dabingu. Ivan Trojan si to hrozně dává! :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIC NENÍ KRÁSNĚJŠÍHO NEŽ ELEGANTNÍ ROVNICE, PŘELOŽENÉ DO DOKONALÉ TECHNIKY. PROČ TO TAKHLE NEJDE I S DĚTMI? PROTOŽE DĚTI NEJSOU STROJE...“ /// Pes co adoptoval kluka a má stroj času. Že je to píčovina? Animák, co hýří nápady, vynalézavostí tvůrců a jemným humorem. Mr. Peabody je prostě génius! Má smůlu, že jeho adoptovanej spratek … prostě život. A tak cestujou časem, řeší prekérky, a je to poučný jak historicky, tak lidsky. Příběh dlouho funguje na maximum a vy si přejete bejt pes. Ten závěr už je drobet přeplácanej, jako by nevěděli, jak to frajerky ukončit. Ale stejně – každej pes by měl mít kluka! Nevěříte? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám animák s humorem (i) pro dospělýho. 2.) Zjistím, co jsem ještě svýho psa nenaučil. 3.) Thx za titule ,,Firox“ a ,,badboy.majkl“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem teda vic. Tvurci trefili tu spravnou miru mezi infantilnima detskejma vtipkama a zabavou pro odrostlejsi, pribeh je na animak dostacujici, i kdyz co si budem povidat, cestovani v case je takova sazka na jistotu. Animace sice neni nejak extremne detailni, ale je hezka a pekne se na ni kouka, hudba taky v pohode a sem tam nejaka skvela akcni scena. Postavy jsou v zasade sympataci. Jenze i pres tohle vsechno to na me proste nejak nefungovalo, forku tu zas tolik neni a nejsou buhvijaky, uz v polovine filmu jsem se koukal na hodinky. Proste pro me nepochopitelne nadhodnoceny, film na jedno skouknuti a zapomenuti. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tempo, Tempo, TEMPO! Ten film je tak strašně rychlý! Neříkám, že s tím mám problém já, jen si teda nedokážu představit, jak se skrz to prokousávají děti! Jinak je jen škoda, že z té rychlosti nevyplývá nic pořádného a historické odkazy jsou zcela nahodilé. V roce, kdy přišel LEGO příběh, už tohle nestačí. Buď to mělo být chytřejší, nebo dětštější. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Že dělat čachry s časoprostorem stojí za starou Blažkovou, věděl už starý Emmett Brown. Panu Pýbadymu, což je pes, který adoptoval chlapce, se to stokrát potvrdilo a ještě si našel cestu k synovi. Jo, tak vypadá moderní animák. Narvaný dobrodružstvím, nápady, humorem a krásnou sociologickou myšlenkou o integritě neúplné rodiny. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Craig Wright | Hudba: Danny Elfman | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: DreamWorks, Pacific Data, Bullwinkle | Rozpočet: 145 miliónov $ | Tržby: 272,9 milióna $ | Ocenenia: Behind the Voice Actor Aw - VR Stanley Tucci. Spolu - 1 výhra a 16 nominácií || Priemerná úspešnosť tohoto animáku sa dá pravdepodobne pripísať faktu, že je rozprávka až príliž nápaditá a inteligentná oproti zvyknutej rutine. Cestovanie v čase a návštevy rôznych kútov sveta v rôznych dobách obsahuje plno scenárictických vychytávok, odkazov a vtipov, ktoré sa na prvý krát snáď ani nedajú pobrať. Veľmi príjemné prekvapenie a krok mimo vyšlapané cestičky, čo činí z Peabodyho a Shermana najlepší kus od DreamWorks Animation od dôb prvého Shreka a Trénovania drakov. 84% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Luxusní animák. Až mě překvapilo, jak lehkovážně vedle mě proplul. Naštěstí jsem si na něj vzpomněl a nadchnul mě mnohem víc než také letošní, všude opěvovaný, Lego příběh, který mi nesedl úplně na 100%. Asi začnu více sledovat animáky v angličtině, protože dabing Perabodyho je naprosto fenomenální a zcela mě uchvátil. A to Tye Burella jako herce příliš nemusím. Přislibovaná vážnost tématu a celého toho absurdního kolotoče s cestováním v čase je na místě, přičemž se daří tvůrcům prezentovat vlastně úplný opak a člověka to jednak baví a jednak ho to rozesměje...a to i dospělého. A když se v dnešní době draků a tučňáků a mimoňů povede u mě něco takového vyvolat, nesmírně si toho vážím. Naposled jsem se takhle u animáku bavil právě u Já, padouch 2, kde jsem se sice hlavně smál, ovšem u Mr. Peabody & Sherman jsem spíše hltal absurdnosti každé scény a film si užíval jako celek...90% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pan Peabody a Sherman mě docela zklamali. Ano, je tady jedno velké (a povedené) rodinné poselství, ale co s tím, když animace není nikterak převratná (hlavně lokace a okolí bez větších detailů) a jednotlivé historické období jsou místy až kriticky nevyužité. Pro doplnění. Francouzskou revoluci, Egypt, Řecko + všechno kolem těchto etap naprosto miluji. S humanismem, ale spíše renesancí už jsem trochu na štíru, ale přesto mě to z historického zajímá. První dvě zmíněné jsou ještě zábavné, neagresivní a v rámci animáku pro děti povedené. Navíc mají dost výrazný historický přesah a vzdělávají. To je vždycky plus. S přesunem v čase se ale dostaneme k da Vincimu, z čehož si vzpomenete maximálně na jeho (opravdu výborné) dítě, a myšlenku s vírou při přeletu nad městem. Řecko (moje srdcovka) a dobývání Tróje (ano, vím, že ta není v Řecku, ale směřuji to na postavy) je už vyloženě infantilní a postavy se nedají vystát. Mám na mysli hlavně "komparz" v podobě vojáků a absolutně dehonestovaného Oddysea, který se v análech musí obracet ještě dnes. Chápu, že to je pro děti, které se chtějí hlavně smát hlouposti postav, ale museli z toho udělat až takovou zvrhlost? Já myslím, že nemuseli... Neřeknu, kdyby film chtěl servírovat jen čistě dětskou taškařici, ale tady se tvůrci evidentně snažili o něco většího. Finále je už trochu přitažené za vlasy a celkový dojem to tedy udrží maximálně na 3 hvězdách. Existují nicméně mnohem horší animáky, ale tohle má aspoň nějakou základní myšlenku a ve své podstatě to pobaví. Kdyby byla animace o něco lepší, možná bych se zavřenýma očima šel i o kousek výše, ale takhle tu degradaci prostě nepřekousnu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatická rozprávka s množstvom výchovných prvkov. Osobne som čakal, že sa nasmejem viac, no každopádne, bolo to veľmi príjemne strávených 92 minút. Ja osobne okrem hororov milujem aj rozprávky ;) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák je na tom v porovnání s některými ostatními stejně jako pan Peabody v porovnání s některými běžnými psy. Je inteligentnější, má spoustu nápadů, nechybí mu vtip ani šarm, dokáže ohromit, je akční i jímavý, hodí se k dětem i dospělým. Klobouk dolů před jeho tvůrci, kteří všechny zmíněné ingredience tak pečlivě vybrali a smíchali. "Natočili" bezvadnou podívanou se vším všudy.___P.S. Velkou pochvalu zaslouží také český dabing (opět fantastický Ivan Trojan) a překlad, který si slušně poradil i s různými slovními hříčkami typu "Když jsi v Tróji bez nástrojů, netrojči a sestrojuj!" ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Buržoj myslel při tvorbě na omezené historické povědomí amerického školáčka, proto se neodvážil popustit uzdu své fantasii a brýlatého bobra spolu s feministickým potěrem zaslal jen k takovým dějinným událostem, které hvězdoprudný fuckan pobere. To by ještě sice skousla morda má vyhnilá, ale ten pes.... ten pes musí zemřít! Takhle odporný exemplář uvědomělého mamrda jsem naposledy shledal v Timurovi. Šosácký nabob, převlečený za starostlivého tatínka? Prohnal bych mu kullku hlavou. Jeho kulku. Levou. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro chytré děti, které nemají mezery v žádném školním učivu, takže při pohledu na animovaného Einsteina s úsměvem na tváři vykoktají jeho teorii relativity a ještě přitom během padesáti sekund odehrají Chopinův Minutový valčík. No to je toho, šprťouni. Ale já vás dostanu, to si pište. Tak schválně ; ) Malý Sherman si ořezává prst ořezávátkem. Pokud jsou jeho ruce 1 metr dlouhé a rychlost zvuku procházejícího přes diamant je menší než rychlost světla, kolik ještě prstů si Sherman ořeže, než ucítí bolest? A teď se předveďte : ) .......................................................................................... (OK, tak já vám to teda prozradím, když jinak nedáte. Sherman si ořeže ještě 4,5739093 prstu. Tedy pokud ovšem nepočítáme s tím, že Sherman má prsty jen tři : )) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Že bychom zde po Legu měli během jednoho měsíce opět jeden z nejnápaditějších a nejvtipnějších animáků posledních let? Ano, je to opravdu tak! Nápady a šílenými (nejen) historickými odkazy přetékající pecka, která jede od samého počátku na plný plyn a až do svého epického finále se vlastně nezastaví. Dětské publikum bude hlavně ve druhé polovině už možná trochu mimo a užívat si to budou překvapivě hlavně starší ročníky. I pro caparty se zde ale najde pár povinných pádů a roztomilých ksichtů s dávkou rodinných moralitek navrch. I to ovšem dospělí pod nekonečným návalem gagů s chutí prominou. Navíc si to přímo říká o vlastní seriál.80% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý animák na moju obľúbenú tému - cestovanie v čase. Najzábavnejšia časť bola scéna s DaVinciho Monou Lisou. Jej prechod z úprimného úsmevu do známej pózy ma poriadne rozosmial. Vtipných momentov je tu dosť, postavičky sú sympatické (DaVinciho syn je super), je to chytré i chytľavé. Zaručená zábava pre deti i dospelých. Čo chcete viac od animáku? 100%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Odmítám přitakávat komukoliv, kdo by mi tvrdil, že je Tyův Peabody víc pro děcka než dospěláky. Ještě před začátkem se pořádně nadechněte a preventivně navštivte radši i WC, pak už nebude 90 minut čas. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pri hryzení nechtov od nudy pri oboch dieloch Ja zloduch som sa bál, že sa už na animáky neviem pozerať. Som rád, že Sherman a Peabody vyviedli z omylu. Parádna zábava v ktorej je všetko 9/10 ()

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama