Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Peabody je geniální jako Einstein, vtipný jako Oscar Wilde, odvážný jako Indiana Jones, má deduktivní schopnosti Sherlocka Holmese, styl oblékání Jamese Bonda a kulinářské dovednosti Zdeňka Pohlreicha. Je také světově proslulou celebritou, držitelem Nobelovy ceny, olympijským vítězem ve skoku a desetiboji. A navíc je pes. Díky svým schopnostem a navzdory tomu, že je šelma, adoptoval pan Peabody malého kluka Shermana, kterého od plenek vychovává tak, jak nejlépe umí. Přesto si občas musí přiznat, že je to snad jediná věc, která mu tak úplně nejde a že má co dělat, aby se Shermanem vůbec udržel krok. Sherman je totiž velmi zvědavý a upřímný, díky čemuž se často dostává do různě velkých průšvihů... I proto, aby ukojil synkovu touhu po poznání historie, vynalezl pan Peabody úžasný přístroj jménem Časomat. A díky tomu mají přístup kamkoliv do minulosti. Společně tak zažívají neskutečná dobrodružství, která si člověk nebo pes dokáže sotva představit, poznávají slavné postavy i okamžiky dějin. Na cestách časem musí dodržovat pár zásadních pravidel jako „nikdy se nesetkat sám se sebou", nebo „jen minimálně ovlivňovat minulost nebo raději vůbec", což se jim daří do chvíle, než Sherman potajmu vezme na divokou projížďku Časomatem svou spolužačku Penny, na kterou chce udělat dojem. Nechtěně zamíchají několika nejdůležitějšími událostmi světových dějin a nakonec jim pan Peabody musí přispěchat na pomoc a zachránit je, než se navždy změní minulost, přítomnost i budoucnost. Můžete se těšit na velkou legraci a pár zábavných setkání s velikány světových dějin, při kterých občas může tuhnout krev. Komu by neztuhl úsměv, kdyby se ocitl před branami Tróje ve finální fázi dobývání tohoto města, nebo v Paříži v době Velké francouzské revoluce? (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (320)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak už sa deťúrence nechcú učiť, treba im do hláv učebnú látku nasúkať aspoň takýmto infantilným spôsobom. Pričom možno o dané osnovy začnú mať záujem a interes je na svete. Animák, ktorý ale neoslní ani po svojej technickej stránke a zapadá tak do priemerného stredného prúdu. Deti však budú viacmenej nadšené. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden nápad střídá druhý chrlen z plátna kadencí kulometu. Tu jako skvělá scéna, jinde jako skvělá hláška a mezitím se ještě blýská spoustou drobných, občas téměř nenápadných detailů. Přitom je vše sestaveno a vybudováno tak, že se pobaví děti a možná ještě lépe jejich starší doprovod, a že je to současně vtipné i dojemné, akční i pohodově rodinné. Rozhodně zatím nejlepší animák roku. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Že bychom zde po Legu měli během jednoho měsíce opět jeden z nejnápaditějších a nejvtipnějších animáků posledních let? Ano, je to opravdu tak! Nápady a šílenými (nejen) historickými odkazy přetékající pecka, která jede od samého počátku na plný plyn a až do svého epického finále se vlastně nezastaví. Dětské publikum bude hlavně ve druhé polovině už možná trochu mimo a užívat si to budou překvapivě hlavně starší ročníky. I pro caparty se zde ale najde pár povinných pádů a roztomilých ksichtů s dávkou rodinných moralitek navrch. I to ovšem dospělí pod nekonečným návalem gagů s chutí prominou. Navíc si to přímo říká o vlastní seriál.80% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dreamworks opět bodují. Skvělý animák, který příjemnou cestou představí děckám střípky z lidské historie jako, že kdysi existovala egyptská kultura, kdo byl první americký prezident a že nějaký Da Vinci namaloval Monu Lisu. Na maximum to sice není, mohlo tam být víc emocí, lepší příběh, ale i tak velká pochvala. Tohle se povedlo! 80% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vynikající a hlavně zábavný animák sázející na cestování časem a prolínání minulosti s přítomností. Naprosto skvělá první polovina je prošpikována báječnými odkazy pro dospělé diváky, ale i malý divák si přijde na své. Druhá polovina už je sice slabší, děj trochu ztratí na tempu, ale i tak hodnotím tuto animovanou zábavu jako jeden z nejlepších animáků poslední doby. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (6)

  • Když se hlavní hrdinové nacházejí v trojském koni, nachází se zde též postava Meneláa. Ten však byl podle mytologie zabit v bitvě ještě před postavením trojského koně. (Janzic999)
  • Ačkoliv Spartacus, nápadně podobný Kirku Douglasovi, prohlásí památnou repliku: "Já jsem Spartacus!", v originální filmu Spartakus (1960) je Spartacus jediný mezi otroky, kdo tuto větu nepronese. (Kaston)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama