Reklama

Reklama

Miranda

(seriál)
  • Velká Británie Miranda
Velká Británie, (2009–2014), 10 h 6 min (Minutáž: 30–33 min)

Hrají:

Miranda Hart, Patricia Hodge, Tom Ellis, Sarah Hadland, Sally Phillips, James Holmes, Naomi Bentley, James Doherty, Adam Rayner, Luke Pasqualino (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Nezáleží na tom, o co se Miranda (Miranda Hartová) ve svém životě snaží - ať už je to rande, snaha zrušit své členství v posilovně, anebo se jednoduše vypořádat se se svou panovačnou matkou - většinou spadne na ústa, a to téměř doslova. Groteskní sitcom Mirandy Hartové představuje ženu, která se zoufale snaží zařadit se a vést normální život. Jenže... Miranda se nedokáže postavit své výstřední matce Penny, která činí neustále trapné a zoufalé pokusy Mirandu provdat. Do maléru jí nejednou dostane také její soupeření se spolužačkou z internátní školy Sloane Tillyovou, protože Miranda si zkrátka nemůže pomoci a vymýšlí si všechno možné, jen aby na ní udělala dojem. A úplně nejhorší je Mirandina posedlost Garym. Všechny její snahy často končí tím, že spadne na ústa - a to téměř doslova. Potřebnou podporu bohužel Miranda nenachází ani u své staré kamarádky Stevie, která většinou jen nečinně přihlíží, směje se a zbytečně zdůrazňuje to, co kde udělala špatně. (HBO Europe)

(více)

Recenze (127)

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím dát jasnej plnej počet. Pro tyhle typy sitcomů mám slabost a Mirandu řadím mezi ty nejlepší, které jsou momentálně ke shlédnutí :) U každého dílu budete mít pocit, že tohle už jste někde viděli, jenže si nevzpomenete, kde přesně a beztak se budete neskutečně bavit. Hlavní představitelka je neskutečná sympaťanda, která si povětšinou dělá srandu beztak jenom sama ze sebe a ono to funguje. "Small" kamarádka je afektovaná jak roztleskávačka u příjmaček na matfyz, Mirandy idol se poved a Penny (matka) je nejdokonalejší postava celého seriálu :) Je to prostě ostrá dáma, "jak já říkám" v letech :))) Když se uvolníte, tak se nebudete jenom potutelně usmívat, ale budete se tlemit nahlas. A to mi opravdu chybělo. Díky Mirando =) ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě hrozně štvalo přehnané pitvoření se a trochu nucený humor, ale přestála jsem to, a nejen, že jsem si zvykla, navíc mě to začalo opravdu bavit a u prvního dílu druhé řady jsem se smála téměř od začátku do konce. Miranda je neskutečně svérázná osoba a Miranda Hart je herečka s nesmírným nadhledem, kéž by všichni lidé tak brali své sociální handicapy. Pod pojmem britský humor si představím jiný druh seriálu, nicméně ani Miranda ve svých třiceti minutách nezklame. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době seriál, který upřímně pobaví a od srdce se u něho smějete. Miranda Hart vytvořila vskutku zábavnou postavu, kterou si většina oblíbí a těší na další epizody, co se jí dalšího bláznivého přihodí. Snad až kromě dílu "S03 E04" byly všechny díly množstvím humoru vyrovnané a stejně vtipné. Sledováno v období (7.7. - 6.8.2013) 90% (with J.) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Po první sérii: Such fun!! Malinko jsem se toho bál a Mirandu odkládal, co to šlo, protože mi bylo dopředu jasný, na čem svuj humor postaví (že je ošklivá, neohrabaná nána), ale nakonec... this has worked out marvelisomussolini! Takový moře catch phrases se jen tak nevidí a moje oblíbená část "Previously in my life" snad nikdy nezklamala. Jen ty neustálý pády na zem mi stále, jak já řikám, nevoní... --- "Like Anne Frank, but more depressing." (A fakt že jo!) --- Edit po 3. sérii: Po druhý řadě jsem byl o něco málo blíž plnýmu počtu, hlavně díky tak trochu "jinym" závěrečnym dvěma dílum (táta Mirandy!!). Ani třetí série pak ale ve prospěch pátý hvězdičce nehrála. Na vypnutí výborný, ale pořád bych si doved představit lepší zábavu, pardon. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Miranda je tak trapná, až se za ní chvílemi stydíte. Většinou si ale dělá srandu sama ze sebe a její promluvy k divákovi jsou k nezaplacení. Miranda je velká, neforemná a společensky nepraktická. Ale ona a lidé v jejím okolí jsou tak báječně praštění, že je budete mít rádi. Gary, který se snaží být za alfasamce a její kamarádka Stevie, která je jak roztleskávačka na cracku. Výborná je i její matka, která by nejradši viděla Mirandu pod čepcem a která se k ní na veřejnosti radši ani nehlásí. Nejedná se rozhodnlně o trapnost v negativním slova smyslu. Pokud tedy milujete britský humor, Miranda vás totálně rozesměje. - "Thrust." ()

Galerie (208)

Zajímavosti (3)

  • V úvodní znělce seriálu jsou použité fotky ze života samotné Mirandy. (Patw)
  • V zimě roku 2012 se stal seriál jediným a posledním sitcomem vysílaným na stanici BBC. (Patw)
  • V 1. epizodě 3. série se Miranda (Miranda Hart) inspirovala pro scénu s fontánou příběhem, který jí vyprávěla zpěvačka Adele v pořadu The Graham Norton Show (od r. 2007). (Patw)

Reklama

Reklama