Reklama

Reklama

VOD (1)

Poslední léta svého života tráví Margaret Thatcherová osaměle v soukromí. V halucinacích promlouvá se svým zemřelým manželem a promítají se jí hlavní události jejího života. Narodila se jako dcera hokynáře a po studiích na Oxfordu se už od začátku 50. let začala angažovala v komunální politice... (TV Prima)

Recenze (711)

Papaczek 

všechny recenze uživatele

Nic mi to nedalo, nic jsem si s toho neodnesl. Za zmínku stojí snad jen herecký výkon Meryl Streep. Na film jsem se podíval snad jen proto abych zjistil jaká " železná lady " přibližně byla nebo je a co dokázala. Dobrý zfilmovaný dokument, nic víc, nic míň. ()

Karel1974 

všechny recenze uživatele

Více bych ocenil větší zaměření na politickou kariéru nebo vliv politky na osobní život MT. Zobrazování jejich vidin a přeludů, které není nikdo schopen doložit, zbytečně rušilo děj filmu. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Režisérka Phyllida Lloyd natočila neuvěřitelně poutavý životopisný film o nejvýznamněnější političce 20. století. Volba obsadit do hlavní role Meryl Streep byla tou nejlepší a její strhující výkon v roli slavné ministerské předsedkyně jí a maskérskému týmu zaslouženě přinesl Oscara. Osobně se přikláním k famóznímu výkonu a filmařskému zpracování **** ()

GfLion 

všechny recenze uživatele

Fantasticky vykon Meryl... Trichu nerozumin tem zapornym komentarum. Vyborny film o zene, ktera tvorila svetove dejiny. ()

Lady ButterFly 

všechny recenze uživatele

Když se člověk podívá na režii před shlédnutím samotného filmu, pouští si ho s jistými (myslím si, oprávněnými) pochybami - i když mně se i sníměk Mamma mia! líbil (kvůli dokonalé Meryl, prostředí a barevnému zpracování). Od Železné lady jsem nečekala snad ani tolik, kolik se mi dostalo (byť je pravda, že bych přidala na záběrech z politického života Margaret a ubrala zbytečně senilních a - odpousťte - místy až patetických scén). Jasně, film je vystavěný na výkonu Meryl Streep, která si toho Oscara vážně plným právem zasloužila! O tom snad nemůže být sporu. Ale je tu podle mě spousta horších filmů s lepším hodnocením a - nechci nikomu křivdit, ale! - věřím tomu, že někteří přítomní dali horší hodnocení už jen proto, kdo snímek režíroval, což je škoda. Takže za mě 4* ()

Agora 

všechny recenze uživatele

Film pro mě byl zklamáním. Meryl Streepová podává opravdu skvělý výkon, ale nelíbil se mi způsob vyprávění. Jsou to takové záblesky vzpomínek už staré a nemocné dámy na její politickou kariéru. Ale bohužel film ukazuje spíše její vzpomínky a rozhovory s již zemřelým manželem, než aby více ukázal její vůli, odhodlanost, nekompromisnost a odvahu jít proti všem. A to jsem od něj hlavně očekávala, takže místo abych Thatcherovou obdivovala nebo uznávala, tak jsem ji spíše litovala. ()

babuca 

všechny recenze uživatele

sklamanie....málo pasáží z obdobia ,,kraľovanie,, a stráááášne veľa ,,starecko dementného tláchania,,. Chcelo by to o Thatcherke natočiť ešte raz film s iným režisérom a hlavne iným scenárom. Meryl bola O.K. ()

PinkButterfl 

všechny recenze uživatele

Zo Železnej lady som bola veľmi sklamaná, čakala som od filmu oveľa viac. Napriek tomu, že Meryl Streep je skvelá herečka, nezachránila film. Veľmi som sa nudila a celkovo bol pre mňa film nezáživný... ()

Jannine 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo opravdu překvapení. Těšila jsem se na strhující životopisné drama o první britské premiérce a co se mi dostalo? Popravdě ani nevim, kde jsem vzala, že to bude strhující, asi mi navnadily ty ceny, kterými je film ověnčen. Bohužel až po shlédnutí filmu jsem si uvědomila, že převážnou většinu cen obdržela Meryl Streep a ta bohužel, i když se snaží sebevíc, celý film prostě nezachrání. Bylo to zklamání. ()

hachy 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se velice těšil, avšak dostal jsem k němu. S ohledem na herecký výkon Meryl Streep dávám tři hvězdy. Z jiné perspektivy mě film snad ani nezaujal. Především příběh braný z retrospektivní perspektivy schizofrenické Železné lady mi přijde dosti nešťastný. ()

robertosteff 

všechny recenze uživatele

Prečo 4 hviezdičky? Pretože toto dielo má najväčšiu zbran akú film môže mat- Meryl Streep v hlavnej úlohe. A to proste stačí. ()

styvyvondr 

všechny recenze uživatele

Veslice slabý, zmatečený, zkratkovitý scénář o veliké osobnosti Britanie. Vyžívající se více jak polovinu času v její senilitě než jejím životě. Přišlo mi to až dehonestující. 2 hvězdičky za výkon Meryl Streep. ()

Jiesaj 

všechny recenze uživatele

Příběh o silné ženě, která si dokázala vydobýt své místo. Meryl Streep předvedla skvělý výkon, který doplnily o neméně skvělé masky. ()

Widlicka4 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, a ještě jednou ne. Asi jsem si film pouštěl s vysokými a zcela jinými očekáváními, která nebyla a nemohla být naplněna, ale já od životopisného filmu o jedné z nejvýznamnějších politických figur poválečné éry čekám opravdu něco jiného. Péče o máslo během jednoho z válečných náletů, první kandidatura, členka parlamentu, ministryně, vůdkyně opozice, premiérka - ano, je to tam všechno, ale letem světem bez jakékoliv spojovací linie, vyjma prostřihů na poslední roky života v blízkém souručenství s panem Alzheimerem. Vlastně ne, ono je to naopak! Díváme se na sociální drama o seniorce bojující se svou nemocí, do něhož občas probleskují historické reminiscence, zřejmě jen shodou náhod ze života klíčové političky. Proboha, jak mohl někdo napsat tak dementní scénář, a proč podle něho někdo natočil film??? Opravdu si v celém štábu nikdo nevšiml, že thatcherismus-reaganismus byla politická ideologie, která ve své podstatě vyvedla západ z hluboké ekonomické krize a pootočila klíčkem studené války směrem k neodvratnému kolapsu Sovětského svazu? Není na životě Margaret Thatcherové tohle krapet důležitější, než její perly, šaty, a klobouky? No nic, nepovedlo se, snad se MT dočká někdy důstojnějšího zpracování své historické role... ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Trochu se ztrácíme ve flashbacích,ale jinak dobrý.Neúplný životopis se spoustou domyšleností udržuje Meryl,na které to stojí. ()

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama